‘Het is de vraag of we Oekraïne kunnen behouden’ (bnr.nl)


Volgens De Kruif is het niet moeilijk om een krijgsmacht binnen een dag te stoppen. ...

door Nieuwskoerier in Binnenland  ·  129 Reacties

  • 15
  • 568x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Wat hadden ze dan voor de inval gezegd Vageali?

En nog iets... Denk jij dat Rusland echt alle verloren gebieden wil terug veroveren? Ik kan me dat niet voorstellen. Dat heeft geen enkel nut als wij enigszins vredelievend zijn. Ik kan me voorstellen dat ze gaan terugduwen als wij blijven oprukken en dat ze dan misschien weleens gaan doorduwen. Maar dat ze echt die intentie hebben???

Van China geloof ik het wel echt dat ze Taiwan willen inpikken. Maar of ze het doen, is een tweede.

0
101 smurf

Er is maar één manier voor Oekraïne, en dat is Rusland uit Oekraïne schoppen, iets waar de Oekraïners nog steeds heel graag toe bereid zijn. Maar door nu vredesbesprekingen te beginnen – terwijl je zeker weet dat Oekraïne land zal verliezen – zorg je ervoor dat het voeren van oorlog en het illegaal binnenvallen van andere landen in 2024 de vernieuwde succesformule wordt voor iets dat simpelweg landroof heet. Het is een precedent voor mondiale instabiliteit. Het is al begonnen.

We vertonen zwakte en dat wordt gezien..

1
102 Feldwebell

@102

"zorg je ervoor dat het voeren van oorlog en het illegaal binnenvallen van andere landen in 2024 de vernieuwde succesformule wordt"

Dat is het al decennia, nadat in 2001 het Pentagon besloot 7 landen aan te vallen binnen 5 jaar...

"Why??"
"i don't know..."

.
Maar jij schijnt de leugens van de VS nog te geloven .... deze veteraan was er in ieder geval pislink over

.

2
103 Vageali6888

@103
Landroof ging het over. Wel blijven opletten Vage.

0
104 Feldwebell

@101

"Denk jij dat Rusland echt alle verloren gebieden wil terug veroveren?"

Nee, ze willen nog steeds dat Oekraïne neutraal blijft dat herhaalde Poetin een paar weken geleden nog een keer.
De Krim gaan ze niet meer loslaten vrees ik, maar die is toch volgens vele op illegale wijze in 1954 door Khrushchev aan Oekraïne gegeven.
Als vriendschapsgebaar weliswaar, natuurlijk niet de bedoeling dat daar ooit Navo militairen gehuisvest zouden worden.

2
105 Vageali6888

@104

Het afzetten van regeringen/inpikken van grondstoffen/leegroven en zorgen dat een land in je macht is, komt op hetzelfde neer ... al droppen ze de landen na het leegroven weer.

2
106 Vageali6888

@102

Je vergeet steeds dat de VS aan het klooien is geslagen aan de Russische grens, en daardoor de 8 jaar burgeroorlog en de rest is ontstaan.

Moet je voorstellen dat Rusland de regering van Mexico omver werpt en 8 jaar lang wapens levert om tegen Amerikaanse soldaten aan de grens te vechten, en Rusland vervolgens aangeeft Mexico in een nieuw Russisch militair pact in te lijven...of zoiets dergelijks.

2
107 Vageali6888

@105 Volgens De Wijk zijn mensen als Poetin niet irrationeel. Dat betekent dat we nog steeds een motief moeten krijgen voor mh17.

3
108 smurf

@108

Poetin heeft altijd ontkent iets met MH17 te maken gehad te hebben, en er is ook na jarenlange onderzoeken geen bewijs gevonden dat hij erbij betrokken was.

Ook opvallend dat de enige verdachte die zich in de rechtszaal heeft verdedigt volledig is vrijgesproken nadat tegen hem levenslang was geëist.
Zo zwak was het bewijs.

Hopelijk komt daar in de toekomst meer duidelijkheid over, alleen vraag ik me af of het naar buiten zou komen als Oekraïne er zelf iets mee te maken had...

3
109 Vageali6888

@109 Ja, dat dacht ik toen ook. Waarom zou Rusland dat doen? Ze had er geen enkel belang bij. Mja... toen begon het Kremlin zo te liegen. Dus jah... Alleen is het voor ons niet rationeel dat het Kremlin zoiets doet.

Trump heeft gezegd dat de waarheid uiteindelijke wel naar buiten komt, maar pas over 30 jaar of zoiets. Ik zie Trump niet echt als onze vijand. Als Trump president wordt... is ie misschien inmiddels zo boos, dat ie het ons gaat vertellen???

3
110 smurf

@109 Mja... Oekraine heeft ook onze gasvoorziening opgeblazen. Met zoiets maak je geen goede vrienden en nu zitten wij met dure energie en moeten wij ook nog die dure oorlog betalen en voor wat??? Voor een extra stuk grondgebied??? Wat moeten wij met die lap grond daar? Als Oekraïne lid wordt van de EU zijn ze direct hun soevereiniteit kwijt. Het lijkt me dus dat het allerlaatste wat de Oekraïense bevolking wil, is lid worden van de EU. Ze kunnen Poetin haten, maar straks komen ze er achter dat de EU nog veel erger is dan het Kremlin.

2
111 smurf

@76 Dus dat denazificeren was bullshit?
Het 'bevrijden' van de Donbas was bullshit?

Jij verzint werkelijk alles ter plekke.

0
112 RobP

@111

Het ging dan ook voornamelijk om geopolitieke machtsbelangen, anders had de EU wel ingestemd met een driestatenverdrag waar Oekraïne om vroeg.

De EU loopt aan de leiband van de VS en heeft niet alle touwtjes in handen, de VS is al tijden in Oekraïne aan het stoken om zo een wig te drijven tussen Rusland en de rest van Europa.Het is de vraag of Oekraïne Northstream heeft opgeblazen, de VS wilde er al langer vanaf om zo meer afhankelijkheid van hun energie te creëren.
Ik beide gevallen is het een terreurdaad tegen bevriende naties...

Condeleeza Rice in 2014
"You simply want to change the structure of energy dependence.
You want to depend more on the North American Energy platform, the tremendous Bounty of oil and gas that we're finding in NorthAmerica.
You want to have pipelines that don't go through Ukraine and Russia"

.

3
113 Vageali6888

@113 Wat voor opleiding heeft Rice gedaan? De Russische economie is met 10 procent gegroeid afgelopen jaar. Russen verkopen hun gas nu aan andere landen die nu dat gas gebruiken om onze economie kapot te concurreren.

2
114 smurf

@112

Er waren nog wel meer ergernissen, maar de definitieve afwijzing door Biden om het land neutraal te houden was de druppel.


Poetin is altijd duidelijk geweest waar het hem om ging, al vele jaren voor de oorlog.
En dat is onveranderd.

Iedereen is ervan op de hoogte door de historische speech in Munich 2007 en alle erna.

3
115 Vageali6888

@115
Altijd weer die gebruikelijke incoherente irrelevantia van jou. Wordt pas allemaal weer interessant tijdens de opmaat richting tribunalen na de oorlog. Helemaal niet zo spannend nu. Uiteindelijk verliezen de Russen toch altijd. Het land is een federatie van 17 regio's die liever niet bij Moskou willen horen omdat daar een repressieve dictator zit. Poetin vecht al 20 jaar een oorlog uit tegen de Russische bevolking, hij heeft nu een extra front gekozen en gaat de ballen niet hoog kunnen houden, zeker niet met bij elkaar gesjacherde raketten afkomstig van Kim en de Ayatollahs.

Rusland had een wereldmacht kunnen zijn, met welvaart, technische innovatie en moreel aanzien. Nu is het het lachertje van de wereld geworden, en waarom? Omdat Poetin en zijn criminele bende alle grondstoffen verkwanseld hebben en zich daarmee bizar hebben verrijkt terwijl het land en volk als vehikel gebruikt worden net als destijds onder de tsaren, bolsjewieken en communisten. Om dit feit enigszins te verhullen past men vergaande repressie toe op het volk. Dat is niet houdbaar, en dat weet Poetin ook, deze oorlog is niet houdbaar voor Rusland als we onze steun blijven continueren.

Voor de Russen zelf, het gewone volk, zal de ineenstorting van de Russische Federatie een bevrijding zijn.

1
116 Feldwebell

@116

Laatste zin moet zijn:
'deze oorlog is OOK niet houdbaar voor Rusland als we onze steun blijven continueren.'

1
117 Feldwebell

@81 Na veel zoek en speurwerk kan ik je aanbevelen artikel 10 van het verdrag door te nemen. Helaas is dit niet uit het voor het referendum onderworpen verdrag. Ik heb het moeten doen met hetgeen het burgercomité heeft gezegd over artikel 10 namelijk: "Dit associatieverdrag geeft Oekraïne, een land in (burger)oorlog, militaire bijstand en steun, artikel 10, p.11: ‘De partijen onderzoeken mogelijke samenwerking op militair of technologisch vlak’. Daarmee raken we zonder dat hier enig Nederlands belang bij gediend is verder betrokken in een groot geopolitiek conflict."

2
118 ThWil

@81 Zie #118

1
119 ThWil

@118 We raken inderdaad betrokken bij een oorlog die niet de onze is. De Poetin hatertjes in Oekraïne moeten maar eerst eens iets aan hun haat jegens Poetin doen en bij zinnen komen.

5
120 smurf

@120 De poetin pijpers hier moeten maar eens tot hun zinnen komen.

2
121 OudMaarNietDood

@121 DobreRanok???

3
122 smurf

De Oekraine behouden, wat een rare uitspraak, het is nooit het bezit van ''we'' geweest en ak helemaal niet onze oorlog.

3
123 Sarcoff

@115 Yep, de ergernissen komen en gaan zoals het uitkomt.

0
124 RobP

@118 En dat is wat anders dan dit:
" Als Rusland dan 1 kogel op Oekraine afvuurt, dan zijn alle EU landen verplicht Rusland te vernietigen. "

0
125 RobP

@120 Oh ja, je moet je vijanden lief hebben. Vooral als ze je land proberen te vernietigen....

0
126 RobP

@123
Het Westen (de NAVO/de EU), onze systemen zijn gebaseerd op hetzelfde principe waarop het kapitalistische systeem is gebaseerd.
Er zit iets agressiefs in. Een drang naar meer, meer expansie. Meer winsten behalen. Meer, meer en meer.....
Maar niemand heeft ons eerlijk verteld dat er aan dat 'meer en meer' ook een plafond zit. Dit systeem kan niet oneindig door blijven gaan. Er is een limiet.
Dat limiet tikken we binnenkort aan.
Voor 2030 moet er een heel nieuw financieel systeem geïntroduceerd worden. Compleet met toegangscodes/QR en digitale valuta's en munten (CBCD's).
Gelukkig hebben we voor dat andere gedeelte, geopolitiek gezien, ook een mechanisme.
Poetin is al een held in de rest van de wereld. Wilders kan hem daarbij helpen.

2
127 Malinois

@127 Meer en steeds meer kan wel, maar niet door oorlogen te voeren, wel door samen te werken, onderzoek te doen, innovaties door te voeren, openheid, mensen op alle gebieden de vrijheid geven om zich maximaal te ontwikkelen, trachten de ruimte te exploiteren.
Waar het westen mee bezig is, indoctrinatie, leugens, onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, dwang, zinloze oorlogen voeren die ze nog verliezen ook gendergekte, klimaatonzin.
En natuurlijk moeten we zuinig zijn op deze planeet, maar dat is niet alleen CO2 daar mag nog wel iets meer van komen, en een beetje poep, alhoewel in Nederland wel veel poep geproduceerd word, het zou een geweldig exportproduct kunnen zijn, hier word er behoorlijk voor betaald.
Over de vervuilingen door de oorlogsindustrieën, de vervuilende oorlogen big farma pillen, chemicaliën, bestralingen chemotherapie, hoor ik hier niemand.
Het westen is momenteel totaal de weg kwijt.

2
128 Sarcoff

@128 Waar het westen mee bezig is, indoctrinatie, leugens, onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, dwang, zinloze oorlogen voeren die ze nog verliezen ook

Nee neem dan rusland, daarf mag je niet eens met een blanco A4-tje over straat lopen.

Ok het is hier verre van perfect, maar hier mag je wel zeggen wat je wil. Onder Putain, Xi of andere dictators was je al lang van je bed gelicht.

1
129 OudMaarNietDood

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@16 Leuk. Maar ook bij positief nieuws. Zeker toen timmermans hem zo positief toesprak tijdens de pvda en die andere partij bijeenkomst. Komt di...

16 minuten geleden geplaatst door ThWil

wildersfan
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Mja... wil dat nu zeggen dat de beste manier voor organisaties om wat aan het klimaat te doen is, het salaris van de best betaalden omlaag te br...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

progressiefliberaal
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@9,En een Weerwind, want hij deed het al eerder.Chris Stoffer diende een paar maanden geleden ook een motie in, die aangenomen werd. Dat...

21 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

ThWil
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

Dat die gazanen hun hamasleiders niet oproepen die oorlog te stoppen, gegijzelden vrij te geven en vredesonderhandelingen met israel aan te gaan...

22 minuten geleden geplaatst door ThWil

Snorrie
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@11 Zit wel wat in.Iedere keer dat Wilders in beeld komt dan is er negatief nieuws.Meestal is dat nieuws zelf bedacht door wilders maar da...

24 minuten geleden geplaatst door Snorrie

ThWil
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@81 Was het gisteren 2 februari? Weet je ook van welk jaar?...

27 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@14 Dan moet een voorbeeld vinden niet zo moeilijk zijn. Maar je zult je wel weer verbergen achter een van je obsessies. ...

31 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Hamas wil men ook hier hun gang kunnen laten gaan. Je moet hun streven naar een oemma of kalifaat in de weg staan. Op de steun van die niet west...

32 minuten geleden geplaatst door ThWil

Biscanna
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ja Leuk, nog meer terroristen....

33 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Indian Hot Girl PornReal Hd PornActor Anushka SexVideos Of 18NastyvideosBiggest Cock OmegleAdian NudesPorn.comicsSexwithdadKitsune HentaiSophiemuddSonam Kapoor XxxIsha Talwar SexEllq KnoxJust WingitCoco_ppop01Fucking Video In HindiSong Sex MovieMother Blackmail PornHot Naked LatinaHindisexcomAll Actress NudeKushboo Nude PicsIndian House PornMature Mexican MilfPov Role Play PornSpanish Mom PornYoun Latina PornNudist Beach HentaiBlow Job The DrinkDesi Aurat Sex VideoNudetiktoksWhat Is Gonzo PornAyesha Takia PornNaked Latina WomenPorn ScaNude LatinaNami FutaBella Akira PornIndian Sex Full HdBengali Sex HdTürkce Altyazılı PornosuGay Porn SecretlyHot Bhabhi FuckHot Blue Sexy VideoNew Latest XxxTelugu Heroine Kajal SexTop Hindi Porn VideoDoli Sex VideoLesbian Strapping PornMultpormHidden MasturbatedMexican Bbw PornBruntte PornKannada Xxx StoriesBrozzer ComFamily Se XShemalevidHot Porn Star XxxIndian Wife Exchange SexSister WedgieMaren Morris NudeXx BigStep Sister BlowjobTiktok Vs Onlyfans6 Inch CockXxx Video VillegePorn VidoNaked Step SisterParadisehill CcGhetto TubwPuta LocutaBisex Gay PornDevar Bhabhi Porn VideoSamantha 38gBig Boob GilfMilky Boobs PornMia Khalifa TitTravesichatReal Amataur PornHoliday Full MoviePadosan SexAsian HoteifeSara Underwood NuseTeens Give HeadPlug Talk FullDesi Nude SexAri Electra SexLindsey Pelas Onlyfans LeakedPorn Of SquirtingTürkçe Porno IzleIndian Hot Nude VideosIndian Girl HandjobIndian College Girl Big BoobsDeverbhabhisexThreesome Bang BusLesbian Seducing WifeCosplay NsfwSkipthegames EuPorn TnaflixسيكسStep Mom Xx XAshley Alexiss NudeAriella Ferrera BlowjobZeo Saldana NudeTwo Boys XxxAmerican Beautiful Sex VideoNaked AvatarsKelly DivoneMikeadrianoMost Porn HdDownload Bokep Indonesia Terbaru3d Cartoom PornTeens Brutal Pornموقع سكس مترجمDeeperr PornGone Wild At WorkPeladas MeninaPlayboy SexcapadeDesi Xxx VideosDiamond FoxxPorngay HdCouch SexBbystar TwerkingDetroit List CrawlerAnybunny PornMassage HdpornLove RandilanBobbs PressDrea De Matteo NudePierced Tongue BlowjobsTushy ComRule 34 SitesHen Tai.netShantel Vansanten NudrHindi Jabardasti VideoXxnx MatureBurning AngelH_o_t_w_i_f_e VideosHindi Blue Picture DownloadVoyeuristic KinkSonic SexTranny BukkakeAlina Angel PornCaroline Wozniacki NudeSex Sex Video Sex Video Sex VideoAdult Video Free DownloadKajal Hot ScenesJapanese CfnmFunishment Porn