Veel agenten aanwezig bij Roeterseilandcampus Amsterdam

Nieuws
De politie is donderdag aan het begin van de avond in groten getale aanwezig bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daar heeft de pro-Palestijnse actiegroep Amsterdam Student Encampment een demonstratie aangekondigd tegen het "besluit van de universiteit om hun eigen studenten wreed te behandelen". Ook de Mobiele Eenheid van de politie is aanwezig.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 18:22 aangepast 19:12
Afbeelding
beeld anp

Er staan rond 18.45 uur zo'n duizend demonstranten op het terrein. Ze dragen Palestijnse vlaggen bij zich en roepen leuzen zoals 'Shame on UvA" 'Free Palestine' en 'The people united will never be defeated'. Richting agenten klinkt boegeroep.

De actievoerders vinden de inzet van de politie tijdens de pro-Palestijnse protesten de afgelopen dagen buitensporig. "Geen medeplichtigheid aan genocide en alle macht aan degenen die zich verzetten", is te lezen in de oproep van de actiegroep op sociale media.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beruchte Canadese seriemoordenaar overleden na aanval in bajes

De Canadese seriemoordenaar Robert Pickton is vrijdag overleden na een aanval door een medegevangene. Pickton was 74 jaar oud, schrijft de Canadese krant Vancouver Sun.

Afbeelding

Netanyahu uitgenodigd om Amerikaans Congres toe te spreken

De leiders van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uitgenodigd om het Congres toe te spreken. Dit maakte de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson vrijdag bekend.

Afbeelding

Moeder van voormalige first lady Michelle Obama overleden

Marian Robinson, de moeder van Michelle Obama, is vrijdag in Chicago op 86-jarige leeftijd overleden. Dit melden NBC News en The Washington Post. Michelle Obama werd in 2008 first lady van de Verenigde Staten toen Barack Obama de presidentsverkiezingen won.

Afbeelding

PVV wil in nieuwe Europese fractie met Le Pen en Meloni

De PVV wil zich in het Europees Parlement aansluiten bij de nieuw te vormen Europese fractie van radicaal rechtse partijen. Marine Le Pen, de voorvrouw van het Franse Rassemblement National (voorheen Front National) wil zo'n nieuwe fractie oprichten.

Afbeelding

Trump-aanhangers ondersteboven van veroordeling ex-president

In de Verenigde Staten zijn talrijke omgekeerde Amerikaanse vlaggen verschenen bij huizen en op sociale media als ondersteuning van Donald Trump.

Afbeelding

Kredietbeoordelaar S&P verlaagt Franse kredietwaardigheid

Kredietbeoordelaar S&P Global verlaagt de kredietwaardigheid van Frankrijk, mede omdat het begrotingstekort van de Franse overheid de komende jaren hoger uitvalt dan verwacht. S&P verlaagt daarom de rating van AA naar AA-.