U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 19
De commissie Financiën van de Tweede Kamer komt vanmiddag bijeen voor een ingelaste procedurevergadering. Aanleiding is een uitgelekte parlementaire notitie, waarin de mogelijkheid wordt verkend om staatssecretaris Menno Snel (Financiën) strafrechtelijk te laten vervolgen vanwege de to ...

6 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
11
1
2
1
1

Dat zou wel een goede zaak zijn om eens een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar dit soort figuren.

1 groenengeel    
6 maanden geleden door groenengeel
2
Meld

Heel nette mensen die onderzoeken of een mede kamerlid strafrechtelijk vervolgd kan worden.. nog even een alles wat daar zit kan vervolgd worden. En dan te bedenken dat ze bij aantreden plechtig beloofden/zwoeren betrouwbaar tot op het bot te zijn. Na die feestelijke dag bleken er al een aantal volstrekt onbetrouwbaar te zijn en moesten weg of pikten een zetel voor zichzelf in.

2 Voorzittershamer    
6 maanden geleden door Voorzittershamer
1
Meld

Vanuit een machtspositie zijn hier mensen kapot gemaakt. Ja natuurlijk ga je kijken of er strafvervolging moet plaats vinden. Maar dek elkaar maar weer in. Burgers hebben een betrouwbare overheid nodig.

3 Artikel39    
6 maanden geleden door Artikel39
1
Meld

Volgens Steven Van Weyenberg, D66-Kamerlid en partijgenoot van Snel, is ten onrechte de suggestie gewekt dat de Tweede Kamer strafvervolging zou willen instellen tegen bewindslieden en ambtenaren in de zogeheten CAF-11-zaak.
,,In deze ernstige zaak past ook grote zorgvuldigheid van ons als Kamer”, zo laat hij weten op Twitter.

Dat klopt.
Maar helaas is van eenzelfde zorgvuldigheid, die van de kant van Snel en de Belastingdienst verwacht had mogen worden bitter weinig gebleken. Integendeel..!!

4 Gremdaat    
6 maanden geleden door Gremdaat
1
Meld

Straks is het nog een media-technische "afleidingsmanouvre" voor iets groters.

5 caso    
6 maanden geleden door caso
1
Meld

Voor dit soort praktijken past strafvervolging, afgezet worden zonder wachtgeld en nooit meer terug mogen komen.

Maar zal wel een aai over de bol en een bonus worden...

6 Aunti    
6 maanden geleden door Aunti
1
Meld

Bij de belastingdienst hebben ze zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten, en hier door mensen zwaar gedupeerd, en kapot gemaakt.
Als de '' gewone '' burger zich schuldig maakt aan dezelfde praktijken, word die zwaar bestraft.
De top moet vervolgd en ontslagen worden,
En Snel moet heel snel aftreden, zonder recht op wachtgeld.
En ook naar zijn wanbeleid moet een onderzoek komen, en zou hij nooit meer beloond mogen worden met een andere positie, dan achter de kassa van de lidl.

7 Jill    
6 maanden geleden door Jill
1
Meld

Het wordt zo onderhand een corrupte bende daar in Den Haag. Steeds vaker lees je weer over het criminele element in bepaalde activiteiten van bewindslieden. Ze zijn zich van geen kwaad bewust zo lijkt het wel. Net zo als die Jos van Rey (ex VVD'er) die nog altijd meent valselijk beschuldigd te zijn, de gluiperd.

8 Nicks R. Van    
6 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

Ze hebben al te lang onschendbaarheid genoten en alle misbruik van die positie gemaakt.
word tijd dat als men zulke ernstige zaken veroorzaakt ook de gevolgen en dus ook de straf aanvaard.

strafvervolging en genoegdoening voor de mensen die ze zo hebben benadeeld en gedupeerd

9 Gratiebarmhart    
6 maanden geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

Volksvertegenwoordigers moeten de belangen dienen van het volk,dus ook van de mensen die nadeel hebben ondervonden van de criminele activiteiten van de Belastingdienst waar Snel verantwoordelijk voor is.

10 jantje van leiden    
6 maanden geleden door jantje van leiden
1
Meld

Het is van de gekke, dat onschuldige burgers wèl door deze bekastibgdienst aangepakt kunnen worden, maar dat diezelfde burgers (óf vertegenwoordigers daarvan), diegenen die verantwoordelijk zijn voor hun problemen, niet kunnen vervolgen.
Met democratie heeft dit al lang niets meer te maken.
Aanpakken deze criminelen, dat gebeurt in het bedrijfsleven ook.

11 Strongoli    
6 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

Hoe gaan die de overheid die mensen compenseren?
Het zal niet voor alle gedupeerden gelden, maar ik kan mij voorstellen dat ouders gedwongen werden hun baan op te zeggen door deze affaire.

12 Rex    
6 maanden geleden door Rex
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

13 Captain Hero    
6 maanden geleden door Captain Hero

Boeren, grondwerkers, machinisten zouden zich moeten verbinden om in in privé deze lieden te belasten met hun weloverwogen laster wat met gepast repliek beantwoord dient te worden. Snel van Weyenberg van Engelshoven in 't veld dienen met pek en veren met de strontkar aangepakt te worden.

14 Recovery Mode    
6 maanden geleden door Recovery Mode
3
Meld

Droom lekker verder. D66/Groen Links gaat dit niet toestaan!

15 Verwonderd    
6 maanden geleden door Verwonderd
6
Meld

** gebruiker verwijderd **

Daarna kunnen ze verder gaan met Rutte en Pechtold.

16 gebruiker verwijderd    
6 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Vallen met ty...... regering, jullie hebben lang genoeg de zaak verkloot!

17 HORK    
6 maanden geleden door HORK
1
Meld

Het wordt nu wel eens tijd voor de impeachment van alle rechtse politici

18 Hollander1967    
6 maanden geleden door Hollander1967
6
Meld

Snel weet ik niet, dat lijkt mij volledig te liggen aan zijn betrokkenheid en acties ... en in hoeverre dit speelde tijdens zijn bewindsperiode en in hoeverre zijn actie of in-actie de situatie in stand hebben gehouden, of zelfs werd aangemoedigd...

Maar voor zover het gaat om de betrokken TOP ambtenaren lijkt het mij buiten kijf te staan dat het NIET vervolgen van deze lieden onherroepelijk bevestigd dat de Overheid denkt volledig boven de eigen wetten er regels te staan. Het niet vervolgens zal dan ook onherroepelijk leiden tot soortgelijk gedrag bij andere Ambtenaren, omdat zij in deze een precedent zien in de bescherming die zij mogen verwachten van de MAFFIA die zich in Nederland tot 'Burger vertegenwoordigende Overheid' heeft benoemd.

Dat een overheid mensen een eerste instantie foutief als fraudeur bestempeld is een ding... zoiets kan gebeuren. Maar dat een instantie met een dergelijke macht alle mogelijkheden die een burger heeft om zich bij die beschuldiging te verdedigen onmogelijk maakt, en waarbij de TOP BEWUST aanstuurt op het in stand houden van claims terwijl reeds intern bewezen is dat die claims niet juist zijn...

Dat lijkt mij opzettelijke AFPERSING, ofwel Knevelarij... Een praktijk waarvan wij als burgers mogen verwachten dat deze voor het laatst plaats vond zo lang geleden als het woord doet vermoeden. Edoch, een wet was toen blijkbaar nodig, en blijkt ook NU nog van toepassing. (misschien niet in de laatste plaats omdat de stilstand van onze overheid de achteruitgang inmiddels zo ver heeft teruggebracht!)

19 mightimouse    
6 maanden geleden door mightimouse
1
Meld

@19 toevoeging ook vindt ik het opvallend dat vooral de aandacht op Snel wordt gericht, en zo toch vooral de aandacht wordt afgeleid van de werkelijke afpersers !

Hand boven het hoofd houden en afleiden lijkt ook hier toch het devies... ipv. een eerlijke transparante overheid die zich gehouden ziet aan de eigen regels en wetten!

20 mightimouse    
6 maanden geleden door mightimouse
2
Meld

@18 jouw reactie valt inhoudelijk in het water en valt 9 stappen terug 1967

21 Bollieboos    
6 maanden geleden door Bollieboos
3
Meld

Deze D66 leugenaar met zijn hele ministerie achter de tralies
nieuwe bezems vegen schoon

22 Bollieboos    
6 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

Mensen die aan de top van bedrijven en organisaties staan, vinden al sinds jaar en dag dat zij recht hebben op een hoog inkomen omdat zij zoveel risico lopen en verantwoordelijkheid dragen, namelijk ze zijn verantwoordelijk voor het resultaat van iedereen onder hun, en lopen het risico erop te worden afgerekend als het erg fout gaat.

Nou, maak dat dan nu maar waar. Of kom nooit meer aan boord met dat soort praatjes waarom je recht zou hebben op exorbitante salarissen.

23 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Snel zou de puinhopen van zijn voorganger (K)Wiebes opruimen.
In plaats daarvan is er nóg een grotere puinhoop van gemaakt, waarvan dan nu, onschuldige burgers, de dupe van dit wanbeheer zijn geworden.
Hoekstra zou zich óók eens achter de oren moeten krabben.
Óók bij heeft, na diverse verzoeken van de Kamer, niet genoeg aandacht geschonken aan deze problemen bij de belastingdienst.
Sleep daarom maar, de verantwoordelijken voor deze puinhoop, voor de rechter.
Lukt dat niet, stel dan maar een parlementair onderzoek in, hoe het zover heeft kunnen komen.

24 Dieke    
6 maanden geleden door Dieke
1
Meld

Het zou hypocriet zijn gezien de vele vvdisten die door hun eigen leugens en foute handelingen vrij uit zijn gegaan en alleen afgetreden.

25 magikeven    
6 maanden geleden door magikeven
1
Meld

Stuur de top vd belastingdienst weg.

26 Aragon    
6 maanden geleden door Aragon
1
Meld

-
Deze criminelen binnen de overheid horen jarenlang in de gevangenis te belanden. Hun bezitting dienen geconfisqueerd te worden en verkocht; het geld gaat naar de families retour. Niet alleen staatssecretaris Snel, maar elke betrokkene dient vervolgd te worden in deze uiterst ernstig zaak.
-
Dat deze Nederlandse overheid een vreemde mogendheid dient (de EU) en niet het volk dat haar heeft gekozen is al uiterst dubieus. Maar hier is sprake van doelbewust mensen in de vernieling helpen door machtsmisbruik en wanbestuur.
En dit zal niet het enige machtsmisbruik en wanbestuur zijn van deze overheid......
-
De huidiige overheid vragen om de criminelen binnen haar gelederen te vervolgen is niet realistisch. Men dekt elkaar. Dat zal dus moeten gebeuren door een nieuw te vormen overheid.
Dit zijn zeer ernstige criminele feiten......
/-
-

27 MrCally1    
6 maanden geleden door MrCally1
0
Meld

Tot dusver heet het dat het bewijs ontbreekt dat Snel , de top van Financien, de top van de Belastingdienst en ambtenaren van de Belastingdienst zich schuldig hebben gemaakt aan ambtsmisbruik en dit hebben verhuld.


Het bewijs ligt er wel.
Belastingrechters hebben gedupeerde burgers die in het geweer kwamen tegen uitspraken op bezwaar door de bezwaarbehandelaar bij de Fiscus, in het ongelijk gesteld.

Nu moet U weten :
1. belastingrechters in Nederland hebben vaak zelf voor de Belastingdienst gewerkt en geven deze standaard het voordeel van de twijfel. In de praktijk zijn belastingrechters met regelmaat niet onpartijdig en onprofessioneel. Zij helpen hun oude werkgever en de staat .
2. de betrokken ambtenaren van de Belastingdienst hebben , in opdracht van de top en van Financien, dus ook van Snel, feiten verzwegen voor de rechter, documenten achter gehouden en gelogen. Anders zijn de grove gerechtelijke dwalingen niet te verklaren. Zelfs niet uit de vooringenomenheid en partijdigheid van Belastingrechters.
Achterhouden van informatie en bewijsstukken voor de Rechterlijke Macht is op zich bijzonder ernstig en de meest letterlijke aanval op de rechtsstaat door Financien en de Fiscus.
Er is obstructie aan de waarheidsvinding en de rechtsgang gepleegd.

De cultuur bij de Belastingdienst is onhoudbaar. De cultuur op Financien is onhoudbaar. En, indien de Rechterlijke Macht burgers uit hoofde van vooringenomenheid en partijdigheid voor de oude werkgever geen recht en rechtsherstel kan bieden, dan moeten de rechters ook ernstig naar hun eigen cultuur kijken. Want die is eveneens een bedreiging voor de rechtsstaat.

Het is ondenkbaar dat in deze zaak niet minstens ambtenaren en leidinggevenden van de Belastingdienst strafrechtelijk worden vervolgd. Enige topambtenaren op Financien zullen mede opdrachtgevers zijn tot het ambtsmisbruik.
Snel, Wiebes, Hoekstra en Dijsselbloem zijn verantwoordelijk. Deze lieden moeten terugtreden uit ieder openbaar ambt.

28 duurendaal    
6 maanden geleden door duurendaal
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duizenden mensen bij protest tegen racistisch...
Drieduizend betogers tegen politiegeweld tege...

4 uur geleden door RTL Nieuws

Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Antifa zijn vanaf nu een terroristische organ...
The United States of America will be designat...

1 dag geleden door Desphex

Het doel van links is om Trump onder druk te...
Candace Owens: ‘ The Left’s goal is to pressu...

23 uur geleden door DONKEY R

Zweden meldt voor het eerst sinds maart geen...
In Zweden zijn voor de eerste keer sinds 11 m...

1 dag geleden door Waarheid, gewoon zoals het is


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Chaimileh
George Floyd was een christen en evangelist...
Jup, maar speelde ook in een pornofilm en ber...

minder dan een minuut geleden door Chaimileh

NLsandman
Trump haalt uit naar gouverneurs die 'zwak' o...
@2690% van die protesters zijn vreedzaam, 1...

minder dan een minuut geleden door NLsandman

LGK
Burgemeester over drukte Dam: 'Geen grond om ...
Zeer verstandige burgemeesterZe zou van der...

1 minuut geleden door LGK

iedereen heeft recht op mijn mening
Luisterplekje 2...
@1917 hahahaDie kennde ik alleen van the ...

1 minuut geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Cody
Barman baalt van spontane polonaise in Braban...
@1 Het café was niet eens open. Dit was een ...

2 minuten geleden door Cody

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig