Buitenland
  • 31
Modeontwerper haalt wederom uit naar Angela Merkel ...

ongeveer 1 jaar geleden door De feiten journalist

REAGEER MET EEN EMOJI
26
2
4
1
LEES MEER OVER

gelukkig heeft ie van mode meer verstand #dontloseyourdayjob

1 BlackNinja    
ongeveer 1 jaar geleden door BlackNinja
61
Meld

@1 Bovendien heeft hij ook meer verstand van "vluchtelingen" dan u. Maar dat heb je al gauw.

2 hk-sr    
ongeveer 1 jaar geleden door hk-sr
20
Meld

@2 de man is geboren met een gouden lepel in de mond en slijt zn hele leven al tussen de high socities van Parijs, Milaan en New York. Een vluchteling heeft ie nog nooit van dichtbij gezien ( een paar kilometer van mijn huis staat een azc, heeft ook niemand last van). In de internstionale pers wordt Lagerfeld afgefikt om zn domme opmerkingen.
Ergo: je weet niet waar je over praat.

3 BlackNinja    
ongeveer 1 jaar geleden door BlackNinja
56
Meld

Daar heeft hij gelijk in. Maar niet alleen van de joden.

4 1050 hPa    
ongeveer 1 jaar geleden door 1050 hPa
12
Meld

Ik begrijp dat Karl Lagerfeld een betere oplossing wist voor de vluchtelingenproblematiek waar Griekenland en Italië al jaren mee overspoeld werden omdat niemand anders wat deed (totdat Merkel besloot dat het tijd was om er als hele EU verantwoordelijkheid voor te nemen)?

Of brult hij als beste stuurlui aan de wal ook maar gewoon wat en geeft hij Merkel gewoon de schuld omdat dat zo makkelijk - en tevens het zoeken van zondebokken zo populair - is vandaag de dag?

5 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
47
Meld

Terecht

6 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
11
Meld

Merkel heeft haar land met een onoplosbare probleem opgescheept

7 wijs    
ongeveer 1 jaar geleden door wijs
9
Meld

@7

Niet mee eens. Dat probleem bestond toch al veel langer?

Is het collectieve geheugen zo beperkt dat iedereen, zonder eerst eens na te gaan over hoe het werkelijk zit, Merkel maar als schuldige aanwijst voor een probleem wat al jaren voordat zij ingreep, speelde?

8 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
47
Meld

* Verwijderd door de redactie *

9 De Ruyters van Michiel    
ongeveer 1 jaar geleden door De Ruyters van Michiel

Ondertussen mogen de voorstanders vn islam de testen hebben gelezen van de intolerante Islam die alle non gelovigen willen onderwerpen aan de sharia. Tja, als racist gelijk is aan sharia verwerpen, dan heeft uw u niks begrepen van het begrip propaganda.

10 PianoPiano    
ongeveer 1 jaar geleden door PianoPiano
7
Meld

Hoe meer druk op merkel hoe beter, als het aan mij ligt wordt het een hetze.

11 Lone Wolf    
ongeveer 1 jaar geleden door Lone Wolf
8
Meld

@9 ,

De Ruiters zouden er goed aan doen anderen niet voor sukkel uit te maken terwijl ze over zichzelf in de derde persoon praten...

Verder: nee. Die vluchtelingen waren er al jaren. Kan men op los minnen wat men wil, dat verandert de feiten niet. Merkel reageerde op een probleem wat al decennia bestaat, ze creëerde het niet.

De recente piek (die volgens sommige bronnen niet eens de grootste is ; ergo, mensen vluchten al decennia met tientallen miljoenen tegelijk) is voor een groot deel aan het Syrie-conflict te wijten. Begon Merkel dat conflict? Verder is het een wereldwijde trend en heeft het zeker niet alleen betrekking op Europa; sterker nog, verhoudingsgewijs komen veruit de meeste vluchtelingen in landen als Turkije en Jordanië (tot wel 10% van de bevolking) terecht.
https://www.vox.com/world/2017/1/30/14432500/refugee-crisis-trump-muslim-ban-maps-charts
https://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/05/daily-chart-21

Dus inderdaad, wat een gelul van die ruiters.

12 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
32
Meld

Zie vooral het eerste plaatje in het artikel op The Economist voor wat perspectief wat blijkbaar hard nodig.

Laat het maar weten als het plaatje te moeilijk is om te begrijpen omdat de ruiters in zichzelf zitten te lullen, dan leg ik het even voor je uit. Als we dan toch bijdehand gaan doen en gaan schelden.

13 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
26
Meld

@12 Merkel heeft het ook nooit over ‘tuig’ gehad. De ontmenselijkende generalisering die @9 gebruikt is stuitend. Michiels cavalerie gaat bij mij op de negeerstand.

14 Hoofd bijzaken    
ongeveer 1 jaar geleden door Hoofd bijzaken
28
Meld

@14 ,

Inderdaad, dat punt begon ik ook al te bereiken.

Wat ik echter maar niet kan snappen is hoe men enerzijds al jaren over asielzoekers kan klagen sinds de tijd van Fortuyn e.d., over vluchtelingen uit tal van landen kan zeiken - en dan toch met droge ogen beweren dat Merkel het amper één à twee jaar geleden allemaal veroorzaakt heeft.

Laat mij dan maar een sukkel, wegkijker of weet ik veel wat zijn maar zulke figuren hebben ze zelf overduidelijk ook niet helemaal op een rijtje.

15 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
28
Meld

@12 .
Eerst druppelde de vluchtelingen binnen maar na Merkel haar oproep ging de kraan helemaal open en is het nu dweilen met de kraan open in heel Europa behalve een paar landen die een dam daarvoor hebben gebouwd.

16 eigenmening    
ongeveer 1 jaar geleden door eigenmening
5
Meld

@16 ,

De vluchtelingen druppelen nog steeds binnen. Zie het artikel op Vox wat ik eerder postte. Veruit de meeste (plusminus 90%) van de aanvragen van vluchtelingen worden geweigerd. En binnen Europa, wat maar een fractie van de vluchtelingen zelf opvangt naast het veel armere Jordanië en Turkije, neemt Duitsland de meeste op.

Nederlanders zeiken werkelijk om niks. Relatief gezien. Het is een hoop roepen over dat we overspoeld worden met vluchtelingen maar dat strookt gewoon niet met de feiten.

En zelfs al zou, in een puur hypothetische situatie, Merkel met haar uitspraken verantwoordelijk zijn geweest voor het binnenlaten van hordes vluchtelingen. Dan nog heeft zij de stromen niet veroorzaakt en reageerde ze slechts op een probleem wat 1) al veel langer speelt en 2) wat veroorzaakt is door het geklooi in landen als Irak, Syrië, het steunen van foute regimes zoals Saudi-Arabië wat weer in Jemen en nu in Jordanië loopt te stoken etc. Allemaal zaken waar Merkel niks mee te maken heeft.

Hoogstens kan men haar verwijten gereageerd te hebben op een probleem wat al bestond voordat zij überhaupt ooit aantrad als bondskanselier, daar waar vele anderen jaren hebben wegkeken en dachten dat het zichzelf wel op zou lossen. Wat het niet deed uiteraard, we zadelden enkel Italië en Griekenland ermee op. Makkelijk om iemand die als enige haar nek uitsteekt en probeert met een oplossing te komen te fileren, maar waar waren de anderen met de betere oplossingen dan? Waarom trokken die hun bek dan niet open met hun oh zo geweldige en veel betere oplossingen? Waarom lieten die conflict na conflict ontstaan of veroorzaakten ze het zodat die vluchtelingenstromen ontstonden?

Nogmaals, Merkel veroorzaakte het probleem niet. Ze reageerde slechts daar waar anderen het probleem probeerden weg te staren.

17 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
29
Meld

@1 Hij heeft meer verstand dan jij in eender welk opzicht...

18 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
6
Meld

"Ik ken iemand in Duitsland die ..."
Tja, als we zo bezig gaan. Ik ken iemand in Duitsland die niet hele bevolkingsgroepen over één kam scheert door daden of woorden van enkelingen. Maar wordt er naar hem geluisterd, tuurlijk niet. Dat de zionisten de woede van omringende landen hebben opgeroepen door een compleet land te stelen en de oorspronkelijke bevolkingsgroep te verjagen, dat is al deze jaren later nog steeds taboe om te zeggen.

19 Commodus    
ongeveer 1 jaar geleden door Commodus
12
Meld

* Verwijderd door de redactie *

20 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker

@12 so what als er eerder migranten waren. Merkel haar uitnodiging heeft nou niet bepaald geholpen, haar uitspraak maakt het eerder mogelijk dat die economische parasieten hierheen komen voor een uitkering. Kijk maar naar die zielige Somaliërs, grootste gedeelte is lui en werkt niet. Vrouw is kind fabriek en vangt zo nog meer geld. Gewoon geen migranten meer binnen laten tenzij ze kunnen bewijzen dat ze een aanwinst kunnen zijn voor de maatschappij (diploma's laten zien ofzo) anders direct terug naar Afrika

21 Trotse Friese Leeuwarder    
ongeveer 1 jaar geleden door Trotse Friese Leeuwarder
7
Meld

Karl Lagerfeld slaat de spijker op zijn kop. Een hele goede analyse. Eerst worden in Duitsland miljoenen Joden vermoord en nu haalt Merkel meer dan een miljoen (en het einde is helaas nog niet in zicht) jodenhaters binnen. Bizar. Merkel is echt al jaren de weg kwijt en zadelt haar land op met irreversibele problemen. En in ons land is het helaas niet veel anders. Ook Nederlanders (een aantal in ieder geval) waren medeschuldig aan de Jodenvervolging en transporten naar de concentratiekampen en ook bij ons worden die plekken al jaren gevuld met Jodenhaters. We doen het op dat punt dus helaas niet veel beter dan de Duitsers.

22 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
6
Meld

@18 dat heb ik je nog nader op inhoud toegelicht dat dat niet het geval is. Misschien verstandig je domheid niet verder zo publiekelijk te etaleren. Het wordt een beetje sneu.

23 BlackNinja    
ongeveer 1 jaar geleden door BlackNinja
19
Meld

Nou ja, objectief gezien zijn de Duitsers natuurlijk wel de grootste vijanden van de Joden.

Dat gaat nu even weer wat beter maar goed, Amerikanen kunnen het inmiddels best aardig vinden met die schattige Indianen maar die Indianen zelf zouden maar wat graag de klok terug draaien.

24 provo    
ongeveer 1 jaar geleden door provo
3
Meld

Hoe komt het toch dat er nu zoveel méér vluchtelingen/migranten onze kant opkomen dan pak 'm beet 10 jaar geleden??

25 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
7
Meld

@25
Dat komt omdat je nepnieuws gelooft over hordes die nu voor de grenzen staan en de vluchtelingen van 10, 20, 30 jaar geleden vergeten bent.

26 PuurHagelslag    
ongeveer 1 jaar geleden door PuurHagelslag
24
Meld

Na Kaiser Wilhelm II en Adolf Hitler is Merkel de volgende die Europa voor de derde keer, in tijdsbestek van een eeuw, in het verderf stort.

27 Bokkerijder    
ongeveer 1 jaar geleden door Bokkerijder
4
Meld

@8 Dus je ziet het wel als een probleem ?

28 Bollieboos    
ongeveer 1 jaar geleden door Bollieboos
4
Meld

@25

Wat denk je zelf? Of is deze vraag op zich al te ingewikkeld voor je?

29 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
10
Meld

@29 Een hype??

30 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
4
Meld

@25 tijdens de Balkanoorlog in de jaren 90 ( het nog internetloze tijdperk) heeft Nederland 50000 asielzoekers ontvangen. In hoogtepuntjaar van de Syrie crisis waren het 57000. Ga altijd af op feiten en niet het gevoel wat ontstaat door (midleidende) media aandacht...

31 BlackNinja    
ongeveer 1 jaar geleden door BlackNinja
14
Meld

@30

Een toename van grootschalige gewapende conflicten?

32 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
8
Meld

@7
Ze heeft er dan ook alle ruimte voor gekregen, want ze is mateloos populair in Duitsland. Tenminste dat is wat ik moet geloven, want begrijpen doe ik het echt niet.

33 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
1
Meld

@32 Toename??

35 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
2
Meld

@35

Ja. Wat begrijp je hier niet aan, je bent toch wel in staat om even wat dingen op te zoeken? Als je kijkt naar het verloop van vluchtelingenstromen door de jaren heen zie je dat er, weinig verrassend, een samenhang is met het oplaaien en weer wegzakken van grootschalige gewapende conflicten.

De vraag waarom je dit zo lastig te begrijpen vindt lijkt me hier nog het meest passend.

36 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
10
Meld

@36 De meeste vluchtelingen komen uit relatief rustige gebieden of reizen verder door dan nodig.

37 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
4
Meld

@37

Er komen geen vluchtelingen uit 'relatief rustige gebieden'. Tenzij het economische vluchtelingen betreft misschien, maar die hebben dan ook geen recht op asiel.

Jouw vraag was waarom het er zoveel meer zijn dan 10 jaar geleden. Het antwoord is: door een toename aan grootschalige gewapende conflicten. Je zult het er mee moeten doen.

38 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
8
Meld

@37

Bijna de helft van de huidige vluchtelingenstroom is afkomstig uit Syrië. Bron https://www.nrc.nl/nieuws/2016/02/02/dit-zijn-de-feiten-over-asielzoekers-in-nederland-a1405200#vraag5

Zonder het conflict in Syrië was deze vluchtelingenstroom er niet niet geweest. Zo ingewikkeld is het allemaal niet, je ziet het.

Maar even serieus: dit had je niet zelf kunnen bedenken? Of is er maar één mogelijk antwoord wat jou betreft: het zijn allemaal profiteurs, dus als er meer komen kan het niet anders dan dat het een 'hype' is oid? Erg snugger komt het allemaal niet over moet ik zeggen.

39 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
9
Meld

@31 .
Tijdens de Balkanoorlog kwamen hele gezinnen hier naar toe en nu komen bijna alleen mannen om later de gezinnen over te laten komen en die zijn nog niet mee gerekend.

40 eigenmening    
ongeveer 1 jaar geleden door eigenmening
2
Meld

Asjemenou wat een idioten lopen er hier toch rond. Het maakt kennelijk niet uit of iets waar is of niet, het enige dat telt is of het bij de eigen vooroordelen aansluit. Compleet hersendood dit echt.

41 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
9
Meld

@38 "Je zult het er mee moeten doen."
Ik moet niks!!

Waarom denk jij dat het échte vluchtelingen zijn en geen gelukzoekers??

42 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
4
Meld

@42

Wie, de vluchtelingen uit Syrië? Wat denk je nu zelf, dat dit hele conflict een soort toneelstukje is om gelukszoekers een handje te helpen of zo? Kom op zeg.

Je zult het met de feiten moeten doen bedoelde ik natuurlijk. Je kunt er uiteraard ook lekker op los fantaseren, maar dan hoefde je ook je vraag van @25 niet te stellen.

43 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
9
Meld

volgens links is dit totaal niet waar, zelfs als die "vluchtelingen" dit gewoon hardop zeggen

44 sjorsen12    
ongeveer 1 jaar geleden door sjorsen12
3
Meld

Oude peiling maar nog steeds gaande: https://refugee-crisis.eu/refugee-crisis-voting/
Gemiddeld 95% van de Europese bevolking is tegen het open grenzen beleid.

45 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
3
Meld

Euh, volgens mij waren het Joden die het zionisme aanhingen/aanhangen die naar Palestina vertrekken/vertrokken en daar voor de nodige onrust zorgen. Zo'n honderd jaar is dat al aan de gang. Het zijn deels vluchtelingen, deels immigranten.

46 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
15
Meld

[email protected]: van degenen die gestemd hebben uiteraard.

47 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
4
Meld

@43
Geen toneelstukje maar wel een gelegenheid.....

48 PeKa    
ongeveer 1 jaar geleden door PeKa
3
Meld

@41 + Meningen worden verward met feiten. Vandaar dat Russisch nepnieuws en hun versterkers Baudet, Duk, Karskens, Niemoller, Nanninga, Roos, tpo, gs, e.v.a. hier zo populair zijn...

49 Hoofd bijzaken    
ongeveer 1 jaar geleden door Hoofd bijzaken
7
Meld

Tja misschien heeft de man gewoon gelijk.

Ps moet de 'ik noem een ander maar dom discussie' weer gevoerd worden door dezelfde clowns?

50 Eastwood    
ongeveer 1 jaar geleden door Eastwood
2
Meld

@48

Dag mag jij vinden, maar het is hoe dan ook zo dat het conflict daar een vluchtelingenstroom (of voor mijn part een stroom 'gelukszoekers, als dat jou blij maakt) op gang heeft gebracht. En aangezien jouw vraag in @25 luidde 'Hoe komt het toch dat er nu zoveel méér vluchtelingen/migranten onze kant opkomen dan pak 'm beet 10 jaar geleden??' is daar dus je antwoord.

Duidelijk zo?

51 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
7
Meld

@50

Tja, jij en een aantal anderen hier hebben nu eenmaal de gewoonte aan de lopende band vrij onnozele opmerkingen te maken. Jullie zijn toch zo van de dingen bij hun naam noemen? Nou, alsjeblieft.

52 MK2000    
ongeveer 1 jaar geleden door MK2000
10
Meld

Iedereen kan allemaal wel fijn praten hier..maar Lagerfeld heeft 1000% gelijk. Ga maar eens in gesprek met een islamiet over Joden. Het gaat de ondergang van de Joden worden in Europa en we stonden erbij en keken er naar. Het is hun levensdoel.

53 delarosa@europe.com    
ongeveer 1 jaar geleden door [email protected]
0
Meld

Daar heeft hij gewoon gelijk in. Jodenhaat wordt er met de paplepel ingegoten bij islamieten.
Zelfs in tekenfilms in islamitische landen wordt gezegd dat joden slecht zijn.

54 Kaksaboemsa    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaksaboemsa
0
Meld

niet alleen de joden.

55 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Democraten denken na getuigenis Cohen aan afz...
Diverse prominente Democraten hebben zich de...

10 uur geleden door Nu.nl

Negen van de tien Joodse EU-burgers ervaren g...
Bijna negen van de tien Europese joden menen...

12 uur geleden door Nu.nl

Migratiepact aangenomen
Vandaag is het migratieverdrag aangenomen op...

10 uur geleden door Inter

Nibud: Minder Nederlanders met geldproblemen
Zo'n 38 procent van de Nederlandse huishouden...

15 uur geleden door Nu.nl

VN-migratiepact goedgekeurd in Marrakesh, ook...
Op de VN-conferentie in Marrakesh is deze voo...

15 uur geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
GOTCHA666
Migratiepact aangenomen...
@6 Zie 97...

1 minuut geleden door GOTCHA666

TedjeR
'Russische spion Maria Boetina sluit deal met...
@5 ja, NRA als Russische mantelorganisatie......

2 minuten geleden door TedjeR

Stiplaats
Tupolev 160 Supersonisch nucleaire bommenwerp...
@3Oh, ja hoor, B-2 doet niet anders. Probee...

2 minuten geleden door Stiplaats

GOTCHA666
Migratiepact aangenomen...
@5 Nee de racisten hebben helaas gewonnen...

3 minuten geleden door GOTCHA666

Ness
Nibud: Minder Nederlanders met geldproblemen...
@76: Je bent een enorme arrogante klootzak zo...

3 minuten geleden door Ness

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig