U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 23
De Tweede Kamer is woedend over de corona-aanpak van het kabinet. Oppositiepartijen PVV, GroenLinks, SP, PvdA en GroenLinks eisen dinsdag in het Kamerdebat opheldering over het tekort aan tests, de personeelstekorten bij de bron- en contactonderzoeken en de veranderde RIVM-mondkapjesrichtl ...

ongeveer 1 maand geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
9
3
19
1
1
3

Het werd de marxistische globalisten een beetje te heet onder de voeten.......de plandemie biedt politiek en media nu weer een dankbaar onderwerp van discussie en strijd......en het virus zal de globalisering stimuleren.....

101 CoolMemories    
ongeveer 1 maand geleden door CoolMemories
6
Meld

@99 Dus jij wil met droge ogen beweren dat er tot dit jaar, ook in de zomer wel meer dan 1.000 per dag aan de griep stierven in de VS?

102 Rare Rakker    
ongeveer 1 maand geleden door Rare Rakker
2
Meld

@100 Wie is er bang dan? Ik zie alleen angst bij mensen die blijven denken dat we een chip krijgen en geprogrammeerd worden, dat 90% van de mensheid moet verdwijnen en nog meer van die onzin.
Er zijn fouten gemaakt oké, maar men moet ook realistisch zijn, dat we hier alleen uitkomen door rekening met elkaar te houden en niet in complottheorieën gaan geloven. Dat zaait verwardheid.

103 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
6
Meld


@84

Ach schatje toch !

De bronnen van RTL zijn , het RIVM en de stichting NICE.

104 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@94 nee het is nooit zo geweest. Voorheen gingen er ook constant mensen dood vanwege diverse redenen en toen was het niet zo belangrijk in de media en politiek.
Nu ineens tellen de doden, als het ware, voor 3 vanwege de mediahysterie.

105 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
4
Meld

@102 : Dit IS de griep van dit jaar, dus ja!

106 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
4
Meld

@103 : Geef mij één goede reden waarom het niet waar kan zijn dat de regering ons belazert omdat ze in de zak zitten van de lobby. Wat zou ze moeten tegenhouden?

107 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
3
Meld

@98 Mondkapjes in OV zal het probleem niet zijn. Een 1,5 meter samenleving is in de praktijk gewoon niet haalbaar.

108 Criticaster    
ongeveer 1 maand geleden door Criticaster
2
Meld

@106 Jij vraagt je in @92 af of deze griep bedreigender is dan de normale seizoensgriep. dus nogmaals de vraag, heeft de VS de afgelopen jaren ook meer dan 1.000 doden per dag door de griep in de zomer gehad?

109 Rare Rakker    
ongeveer 1 maand geleden door Rare Rakker
2
Meld

@108 Men doet wat men kan, als ik in de supermarkt sta, en er komt iemand naast me staan, dan hou je dat niet tegen, maar de meeste mensen die het hardste roepen, doen er helemaal niets aan.

110 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@107 Sorry ik ga niet mee met die bewering over hoe jij erover denkt. Daar kan ik niets mee.

111 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
2
Meld

@111 : Precies. U kunt mij niet één goede reden noemen waarom de regering ons NIET zou belazeren ten behoeve van de lobby.

We hebben rechtspraak om te voorkomen dat iedereen iedereen berooft en uitmoordt, door afschrikkende voorbeelden te stellen waarbij iedereen kan zien dat misdaad niet loont. Waarom toch? Omdat zonder dat mensen zich beestachtig gedragen?

Dus zonder iets of iemand om ze tegen te houden, te bestraffen, kunnen de mensen in hoge posities heel gemakkelijk met elkaar in torentjes zitten smoezen, ze doen het nota bene openlijk, over dingen die wij niet mogen weten omdat wij kwaad zouden worden en weigeren, nog langer te betalen/mee te werken, als we het wisten.

112 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
5
Meld

@109 : De VS zijn ont-zet-tend groot, ik heb geen idee. En wat dan nog?

113 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
4
Meld

Er even vanuit gaande dat het een wereldwijde volksverlakkerij is, georganiseerd door de zgn. "deep state" van US, wat Kennedy het militair-industrieel complex noemde, kun je hiervandaan helemaal niks baseren op wat voor cijfers je uit US krijgt aangeleverd.

Wist u dat niet alleen JFK, maar meerdere presidenten op rij zijn vermoord omdat ze de stichting van de Federal Reserve hadden tegenggehouden danwel teruggedraaid? Waarom? Omdat die Federal Reserve een private bank is die decennialang de hele wereld dicteerde wat de wisselkoersen waren.

114 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
3
Meld

En vooral wat de rente was op leningen, indirect ook wie er wel mocht lenen tegen hoeveel rente en wie niet.

115 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
3
Meld

@114 Hahahahahahahahahahaha tja en zo kan je makkelijk alle cijfers en feiten wegschuiven die jou niet goed uitkomen........

Het enige wat jij kan en doet is complottheorien de lucht in gooien. Je kan het NERGENS mee onderbouwen, je hebt GEEN bronnen, je hebt GEEN feiten..... En alle feiten/bronnen/onderbouwingen die jou niet goed uitkomen, zijn simpelweg niet betrouwbaar volgens jou. Je gaat zelfs zover dat je al liegt over het weer van de afgelopen 2 weken.

116 Rare Rakker    
ongeveer 1 maand geleden door Rare Rakker
2
Meld

@114 Naar mijn weten, zijn er geen presidenten meer vermoord na JFK en voor hem dan moet ik heel lang terug.

117 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
2
Meld

@116 : Rakker, je wordt steeds raarder. Kun je ook argumenteren zonder het woord "complot" te misbruiken? Het werkt niet meer. Iedereen die gelooft, dat rijken en machtigen GEEN complotten smeden om ons des te beter onder de duim te houden en uit te buiten, is op zijn achterhoofd gevallen, logisch toch?

118 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
4
Meld

Weet je waarom er "Openbaarheid van Bestuur" moet zijn, volledige transparantie bij mensen die macht hebben over andere mensen? Wat denk je? Raad eens?

119 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
2
Meld

Ik heb inderdaad de indruk dat we niet altijd het hele verhaal horen.
We horen dat jongeren en dan met name studenten degene zijn die besmettelijk zijn.

Maar hoe zit het dan hiermee:

"Amsterdam, en dan met name stadsdeel Nieuw-West, is de grootste coronabrandhaard van ons land."

"De Amsterdamse GGD en de veiligheidsregio maken zich zorgen over een aantal nieuwe coronaclusters die aan het licht zijn gekomen. Het gaat om clusters onder mensen met een migratie-achtergrond in Nieuw-West, onder horecabezoekers in de binnenstad en onder studenten."

De conclusie die ik hieruit trek is dat de grootste coronabrandhaard in Nieuw-West ligt onder mensen met een migratie-achtergrond. Waarom ga je dan de horeca eerder sluiten maar maak je een uitzondering op de regel over groepsgrootte voor religieuze bijeenkomsten ?

120 Winterpret    
ongeveer 1 maand geleden door Winterpret
1
Meld

Wat weer een pakkende koptekst.
Maar moest die H-elite club daar nou ZO_LANG_OVER_DOEN ??!!

121 Tante Annie    
ongeveer 1 maand geleden door Tante Annie
3
Meld

@110 Boodschappen doen en door de stad lopen is makkelijk te doen. Je (klein-)kinderen en andere familie bezoeken, het zakenleven, volledige branches die ten onder gaan, dat wordt dan toch weer lastiger.

122 Criticaster    
ongeveer 1 maand geleden door Criticaster
0
Meld

@122 Dat geldt niet voor iedereen, ik zie mijn kinderen en kleindochtertjes regelmatig, onze zakelijke contacten hebben we normaal contact mee, ook zij houden zich aan de maatregelen, het uitgaansleven, is moeilijker, maar daar kunnen we best even zonder. Het is knokken om ons bedrijf overeind te houden, zonder tegemoetkomingen, waren we nu al in grotere problemen gekomen, de tijd zal het leren en positief denken hoort daarbij.

123 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@118 Iemand die over het weer van de afgelopen 2 weken liegt omdat het hem/haar beter uit komt, is pas raar.......

124 Rare Rakker    
ongeveer 1 maand geleden door Rare Rakker
2
Meld

@109 tm @113
Er hoeft geen ruzie over gemaakt te worden..
Het antwoord is gewoon: 0.
Griep is namelijk géén ziekte, maar een verzamelnaam voor verschillende soorten van het influenzavirus.
Dus aan griep zelf, daar kun je óók níet sterven, wèl aan de gevolgen, zoals longontsteking.
Hetzelfde geldt bij coronavirus, daar kun je óók niet aan sterven.
Óók corona is géén ziekte maar een virus.
Corona kan ondermeer de ziekte Covid-19 veroorzaken, waar helaas véél mensen aan kunnen overlijden, aangezien er voor deze ziekte nóg geen vaccins of medicijnen bestaan...
De griep is dus totaal niet te vergelijken met Covid-19.

125 Dieke    
ongeveer 1 maand geleden door Dieke
2
Meld

Waar waren die zelfde Kamerleden in de zomer op vakantie zomerreces.
Terwijl de grootste crisis na de twee de wereldoorlog zich voor hun ogen afspelden.
Wat is het toch een hypocriet zootje in Den Haag.

126 zilvergoud    
ongeveer 1 maand geleden door zilvergoud
3
Meld

@123 Nee dat geldt ook niet voor iedereen. Wij bezochten namelijk gewoon de kinderen en kleinkinderen. Ook zakelijk was het voor ons geen probleem, het bedrijf dat mij momenteel inhuurt is nooit gestopt en ik om die reden ook niet.

Natuurlijk kunnen we even zonder uitgaan. Maar kunnen de ondernemingen, die daar hun business van hebben gemaakt, dat ook?

127 Criticaster    
ongeveer 1 maand geleden door Criticaster
0
Meld

@127 : Goeie vraag.
En hoelang moeten studenten het nog doen met 1 dag in de week naar college/school/praktijk ?

Gisteren kreeg Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care op de radio de vraag op het dan ook jongeren waren die nu op de IC liggen. Het antwoord zullen de dames en heren politici niet leuk hebben gevonden: "Nee, op de IC zie je eigenlijk alleen mannen van boven de 50 met overgewicht".
Dus.....alle maatregelen treffen voornamelijk de groep die zelf vrijwel geen risico lopen, iets met solidariteit, maar hoever mag die solidariteit gaan ?......ooh en vanavond een salade.

128 Winterpret    
ongeveer 1 maand geleden door Winterpret
4
Meld

@127 Er zullen zeer zeker bedrijven stuk gaan, maar zeer zeker niet allemaal. Mijn zoon bijv. hij heeft een dans/ horeca onderneming, vanaf het begin heeft hij gezocht naar hoe hij het beste verder kan, eerste maanden was hij dicht, maar deed streaming, toen de versoepelingen kwamen heeft hij alles gedaan zoals het hoort, inschrijven, aanpassingen reserveren etc. En ja er gingen mensen de fout in, die kregen waarschuwing luisterde ze niet werden ze eruit gezet. Hij kreeg van alles naar zijn hoofd geslingerd, verloor leden, maar zette door, door coronaproof thema’s te organiseren blijft zijn zaak draaien, mensen gaan terug omdat ze denken, beter dan niets. Je moet er wel iets voor doen als je echt iets wilt.

129 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@128 “ Nee, op de IC zie je eigenlijk alleen mannen van boven de 50 met overgewicht".

Serieus? Benoemde hij speciaal het overgewicht? Mwha lijkt me sterk.

130 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@104 lieverdje wat een leuk antwoord van je, dikke knuffel van mij.

131 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
4
Meld

@130 : Ah ja wie ben ik......luister dan zelf:

https://www.538.nl/de-coen-en-sander-show/diederik-gommers-over-ikdoenietmeermee-als-omt-moeten-we-transparanter-zijn

Bij vanaf 4 minuut en 5 seconden van het interview.

Geloof je het nu wel of moet ik een beëdigde verklaring laten opstellen ?

132 Winterpret    
ongeveer 1 maand geleden door Winterpret
1
Meld

@132 Neuh hoeft niet, iets te dikke mannen zoals hij zegt hij, hij was zeker bang om het woord overgewicht te gebruiken question

133 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
2
Meld

Van Dissel hield van meet af aan vol dat mondkapjes niet effectief zijn. Nu zijn ze ineens wel effectief en zelfs soms verplicht. Het zijn allemaal gore leugenaars! Rutte heeft bloed aan zijn handen vanwege onbeschermde zorgmedewerkers. "Sorry als u een geliefde bent verloren door mij". Wij zijn keihard voorgelogen door Rutte en consorte!
En wat zijn die coalitiegenoten smerige NSB ers! Zij houden de moordende kliek willens en wetens in het zadel.

134 logikus    
ongeveer 1 maand geleden door logikus
0
Meld

Vanaf begin van de corona crisis was het dragen van mondkapjes schijnveiligheid en ging het zorgpersoneel in de thuis en ouderenzorg onbeschermd aan het werk. Hierdoor zijn er veel mensen ziek geworden en zelfs overleden wat je dus op de conto van v Dissel, Rutte en die de Jonge bij kan schrijven.

Onbegrijpelijk dat deze drie hun falende werkzaamheden van onze volksvertegenwoordigers voort mag zetten met als resultaat misschien nog meer chaos en doden.

135 Dissident    
ongeveer 1 maand geleden door Dissident
1
Meld

@125
HCQ en zink werken prima.
Máár dat zint farmacie en elite niet.
Vaccin is onmogelijk
En zéér gevaarlijk zonder test periode van 7 tot 10 jaar.
Het vertrouwen in vaccinaties is voledig aan het instorten

136 dloops    
ongeveer 1 maand geleden door dloops
1
Meld

Mondkapjes werk niet.
Medicinale uitvoeringen vragen veel aandacht bij aanbrengen wat nooit zal gebeuren.
Virus deeltjes zijn véél te klein.
Eet genoeg fruit en neem rust.
Vergeet de angst virus media en he hebt nergens last van.

137 dloops    
ongeveer 1 maand geleden door dloops
2
Meld

@112 ,

"Precies. U kunt mij niet één goede reden noemen waarom de regering ons NIET zou belazeren ten behoeve van de lobby."

Meestal als je met verdachtmakingen komt, lever je zelf bewijs...

Het slaat ook nergens op, want anders zouden wereldwijd álle landen, alle wetenschappers, alle bedrijven enzovoorts allemaal 'ten behoeve van de lobby' ons allemaal proberen te 'belazeren'.

Extraordinary claims require extraordinary evidence. Dus kom maar op.

138 progressiefliberaal    
ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@127 ,

"Natuurlijk kunnen we even zonder uitgaan. Maar kunnen de ondernemingen, die daar hun business van hebben gemaakt, dat ook?"

Het probleem is dat veel van de dingen waar we best zonder kunnen, toch door moeten gaan volgens degenen die eraan doen.

Als ik op een gemiddelde dag een wandeling maak 's avonds, hangen de jongeren ook gewoon in groepen in speeltuinen rond, staan ze op parkeerplaatsen bij het strand en in het bos feest te vieren enzovoorts. Men heeft het erover dat carnaval door moet kunnen gaan.

Bedrijven die rationeel geleid worden door mensen wiens werk het is om over alles na te denken voor er gehandeld wordt, zijn het probleem niet. Dat zouden we best aankunnen. Maar zolang mensen verder de regels compleet aan hun laars lappen, werkt het inderdaad niet.

Maar dat is dus niet omdat de 1.5 meter-samenleving niet grotendeels kan werken... Dat is volledig te wijten aan een gebrek aan inzet onder brede lagen van de bevolking.

139 progressiefliberaal    
ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal
1
Meld

Ik had de skatebaan verderop trouwens nog niet eens genoemd, of de basisscholen met pleintjes waar ze hier 's avonds soms met meer dan tien man tegelijk rondhangen.

140 progressiefliberaal    
ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal
1
Meld

@136 zie ook: Were doctors free to prescribe Hydroxychloroquine, 'we wouldn't need the lockdowns' https://www.nieuwskoerier.nl/news/730908-australie-als-dokters-hydroxychloroquine-mochten-voorschrijven-hadden-wij-geen-lockdown-nodig

141 Eric    
ongeveer 1 maand geleden door Eric
0
Meld

In het begin van de coronauitbraak had er meer getest kunnen worden. Dat
concludeert de Rekenkamer in een rapport.Er was meer testcapaciteit, in
weerwil van berichten over schaarste.

Er werd onder meer krap getest omdat minister De Jonge geen zicht had op de capaciteit van de laboratoria, aldus de Rekenkamer.Het heeft "kostbare tijd" gekost voordat dit overzicht op orde was en al die tijd kon er niet volop
worden getest, staat in het rapport.

Achteraf bleken labs over een forse testvoorraad te beschikken.De les voor
de tweede golf is om dat overzicht wél te hebben,schrijft de Rekenkamer.

Bron: TT 23 sept 2020

142 Tsaar    
ongeveer 1 maand geleden door Tsaar
0
Meld

@125 : Hèt influenzavirus? Dus iedereen die beweert, onder de soorten griep die de afgelopen tig winters onder ons huishielden, al meermaals een coronavirus was, die kletst uit zijn nek? Is influenza niet gewoon Engels voor griep, dan?

143 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
0
Meld

@138 : Helemaal niet. De wetenschappers en vooral artsen die tegen het gewenste narratief in gaan, worden gelijk tot niet-wetenschapper of niet-arts verklaard. Op die manier heb je gelijk. ALLE wetenschappers en ALLE artsen zijn het dan eens, degenen die het er niet mee eens zijn noem je gewoon geen wetenschapper of arts meer, kat in 't bakkie, consensus. En degenen die teveel worden geciteerd val je aan door ze hun werk, reputatie en gezin te ontnemen, nietwaar? Daar hebben ze dan die loopjongens voor, die actievoerders die ook voor BLM en Antifa worden ingehuurd.

144 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
0
Meld

@138 : Ik moet bewijzen dat het niet alleen stompzinnig, maar zelfs gevaarlijk is om zo naief te zijn als u? Wat zou u overtuigen?

145 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
0
Meld

@145 ,

Nope, dat is niet wat ik vroeg. Maak je om mij maar geen zorgen hoor.

@144 ,

Wat een hoop onzin. De enigen die tot niet-wetenschapper worden verklaard, zijn degenen die het niet zijn zoals Engel. Nooit gepromoveerd, ik dacht dik tien jaar niks meer van een wetenschappelijke functie gehad. Verder worden mensen die hun titel misbruiken om onwetenschappelijke onzin te verkopen, daarop aangesproken. Lijkt me terecht.

146 progressiefliberaal    
ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal
1
Meld

@143
Het influenzavirus is géén Coronavirus.. De griep is een verzamelnaam voor verschillende soorten influenza.
Óók van Corona is bekend, dat het zich kan muteren om andere ziektes waaronder Covid-19.
Mensen moeten virussen niet verwarren met ziektes. Totaal iets anders.
En men moet Corona al helemaal niet,
met griep vergelijken.
Bij Covid-19 is het herstelproces ook langer en de ziekte kan véél andere, vitale functies blijvend beschadiging.

147 Dieke    
ongeveer 1 maand geleden door Dieke
0
Meld

@147 : Dat is het narratief, ja, zodat de maatregelen noodzakelijk lijken en ons weer verdergaand de zeggenschap over onszelf kan worden afgepakt. Onze bewegingsvrijheid in onze natuurlijke habitat en de zeggeschap over ons lichaam straks met de afgedwongen vaccinatie.

148 Wendel    
29 dagen geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Geert Wilders (PVV) viert triest jubileum, de...
“Deze week is het precies 16 jaar geleden dat...

1 dag geleden door Racism monitor 2020

Onbekenden hangen Brussel vol Mohammedcartoon...
Onbekenden hebben afgelopen woensdag tientall...

4 uur geleden door Moskowfiets

Schandaal rond de Biden's groeit met de...
Uit verklaringen en materiaal van voormalig z...

1 dag geleden door Proemevla

Drukte in Efteling ondanks record nieuwe coro...
In pretpark de Efteling is het vrijdag flink...

20 uur geleden door Schildpad

Stem PVV op 17 maart 2021
- einde islamisering NL - einde NL in de EU...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Zie Hier
Demonstratie tegen coronawet in Den Haag...
Hoera weer een kermis voor de dorpsidioten!...

minder dan een minuut geleden door Zie Hier

RichardR
apocalypse now? De PCR-test onthuld....
@19"ik kan best wel uitmaken wat onzin is."...

minder dan een minuut geleden door RichardR

MeneerRontgen
Onbekenden hangen Brussel vol Mohammedcartoon...
@5 De enigen die provoceren zijn de mosli...

1 minuut geleden door MeneerRontgen

foshizzle
Trump stemt alvast 'op een man die Trump heet...
@6 In beide kampen zitten een hele hoop mense...

1 minuut geleden door foshizzle

Pluten1
Onbekenden hangen Brussel vol Mohammedcartoon...
@161 in mijn werk ben ik regelmatig in Gibral...

1 minuut geleden door Pluten1

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig