Veer bekeerde zich tot de islam: 'Jezelf bedekken is vorm van aanbidding' (rtl.nl)


In deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over iets dat zij 'nooit meer' willen meemaken, nooit meer willen doen of juist nooit meer willen laten. Deze week: ondernemer Veer Coumans (31) was vroeger totaal niet gelovig, maar na een spirituele zoektocht bekeerde zij zich twee jaar geleden ...

door ongelovenloos in Overig  ·  34 Reacties

  • 18
  • 437x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zet 'm op meid je ouders zullen hier blij om zijn.
Hoe naïef kan je zijn.?

2
1 ongelovenloos

Vraag het aan de vrouwen die in Irak van die hoofddoeken af willen wat het betekend om ,verplicht, een hoofddoek te moeten dragen.

3
2 ongelovenloos

De hoofddoek is een teken van slavernij. De vrouw, haar voortplantingsorganen zijn het bezit van haar vader en zijn mannelijke verwanten, of van haar man en de aangetrouwde mannelijke verwanten.

Iedere westerse vrouw is vrij om zoveel van haar lichaam te laten zien als ze zelf wil. Daar heeft ze de islam niet voor nodig. die godsdienst hanteert een apartheidssysteem voor de helft van de mensheid.

DvD

3
3 duurendaal

Zou ze zich ook thuisvoelen in Iran, waar vrouwen zonder hoofddoekje in elkaar gerost, opgepakt en langdurig opgesloten worden?

1
4 LoydMorris

"een vorm van aanbidding"...
Duidelijk, een vrome volger van een MPV. Dat wordt ze in het begin niet verteld.

2
5 RobP

@3
Gehersenspoeld, anders kun je zo'n verering voor dat enge en wrede, discriminerende "geloof" niet noemen.
Je hoeft alleen maar, naar het openlijke geweld in Iran, tegen vrouwen te kijken, om te weten, dat een hoofddoek of nog erger, het toppunt is van vrouwen onderdrukking.
Heb nog nooit bijvoorbeeld studenten hier, daartegen zien protesteren, hoe hun vrouwelijke "collega's" in strenge moslimlanden, niet eens de gelegenheid krijgen om te mogen studeren.
Ook vanuit de Westerse moslimhoek blijft het altijd oorverdovend stil daarover.
Dat de koran zich zeer neerbuigend èn discriminerend over vrouwen uitlaat, is ook niets nieuws.
Dus hou op met te verkondigen, dat je tot bekering bent gekomen, vanwege de "rust" en de diepere gevoelens in de islam.
Een hypocrieter geloof is er bijna niet te vinden.

2
6 Strongoli

Veer heeft zich behoorlijk wat wijs laten maken. Gezichtsbedekking is de ultieme vorm van ingeperkte vrijheid.

3
7 Nicks R. Van

* Deze reactie is gemarkeerd vanwege potentieel gevoelige inhoud en zal, na een zorgvuldige moderatie, zichtbaar worden gemaakt indien deze in overeenstemming is met onze huisregels. *

Reden: Haatzaaiend

Let op: Ons moderatiesysteem bevindt zich momenteel in een testfase. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige onschuldige reacties onterecht worden gemarkeerd. Wij werken voortdurend aan het verfijnen van dit proces en waarderen uw begrip.

1
8 Graaier1000

@3
" De vrouw, haar voortplantingsorganen zijn het bezit van haar vader en zijn mannelijke verwanten, of van haar man en de aangetrouwde mannelijke verwanten"
Dat is precies de reden waarom mijn exvrouw zover mogelijk van haar familie vluchtte .nadat zij weduwe werden moest trouwen met een veel oudere broer die haar meer als neukvlees beschouwde dan als een volwaardige echtgenote en nee dat waren geen moslims
1 Timotheus 5 : 3 t/m 8
1 Timotheus 5 : 9 t/m 15
2. De jonge weduwen mogen geen deel uitmaken van deze bepaalde groep:
- want als hun verlangen naar een man na een tijdje sterker wordt dan hun toewijding aan Christus, zullen zij weer willen trouwen. Dan zal er een oordeel over hen komen, omdat zij zich niet houden aan de belofte die zij Christus hadden gedaan.
- Bovendien zullen zij zich snel vervelen en met roddelpraatjes van het ene huis naar het andere gaan en zich met andermans zaken bemoeien.

Daarom vind Timotheüs het nodig dat de jongere weduwen opnieuw trouwen, kinderen krijgen en voor hun eigen gezin zorgdragen, dan zal de vijand niets op hen hebben aan te merken. Enkelen van hen hebben zich al van de gemeente afgekeerd en zijn satan gevolgd.

11
9 Defcte burger

@9 Defcte burger,

Zo te lezen is Timotheus net als Mohammed een charlatan?

0
10 Graaier1000

@10
Volgens de seculieren wel (waar ik mezelf onder schaar) , niet voor de gelovigen .

8
11 Defcte burger

@7 Het is meer haarbedekking dan gezichtsbedekking en niet exclusief voor islam ook in de andere Semitische religies jodendom en christendom komt het voor.

6
12 21st Century Guy

Ze heeft een aantal kledingwinkels en is steenrijk en leeft ook graag zo. Dit is meer iemand die de islam als glamoureuze modegril ziet en even lekker apart wil doen. Een soort islamitische Kim Kardashian die niet snapt dat het een lange weg was voor de vrijgevochten geëmancipeerde vrouw die ze blijkbaar het liefst weer terug in een hokje duwt. Raar mens.

2
13 Reconquista

De dingen die ze nu anders , beter of meer overwogen doet dat kan ook zonder je te bekeren tot de islam , daar heb je geen geloof voor nodig .

1
14 Olivia

🐄 🤣

2
15 Sarcoff

* Deze reactie is gemarkeerd vanwege potentieel gevoelige inhoud en zal, na een zorgvuldige moderatie, zichtbaar worden gemaakt indien deze in overeenstemming is met onze huisregels. *

Reden: Haatzaaiend

Let op: Ons moderatiesysteem bevindt zich momenteel in een testfase. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige onschuldige reacties onterecht worden gemarkeerd. Wij werken voortdurend aan het verfijnen van dit proces en waarderen uw begrip.

2
16 ThWil

@9 Betekent dit dat je dit goed of afkeurt. Want realiseer je dit staat ook in de koran/hadiths.

2
17 ThWil

@17
Aan mijn bewoordingen had je kunnen afleiden dat ik dat walgelijk vindt hoe religies omgaan met de integriteit van de vrouw.

2
18 Defcte burger

Zijn wel meer die zich ergens toe bekeren zijn ook Moslims die naar de Jehova s gaan!!

Geloofsgekte blijft voor zwakke figuren altijd bestaan!

1
19 Zie Hier

Er kan pas vrede op aarde zijn als al die geloven worden afgeschaft.
Pak maar een conflict ergens op de wereld en het is gerelateerd aan een geloof.

2
20 ongelovenloos

Mooi, dan is ze klaar om uitgehuwelijkt te worden aan een bejaarde. Veel succes.

3
21 Tussenderegels

@20 Oekraïne.

1
22 RobP

@3 m post
@9 Strongoli
Ik heb het artikel nog een keer gelezen en bekeken hoe je als lezer wordt 'bewerkt'. De tekst komt niet over als een persoonlijke ervaring, omdat hij propvol propagandatechnieken zit.

Zinnen als:
1. (voorlichtingsboekje over islam): "Ik merkte dat ik er ’s avonds naar uitkeek om er weer in te lezen. " Verwachting wekken. Typische propaganda-opening. De lezer moet de oren spitsen.
2. "Ook ik had vooroordelen over de islam. " Typisch politiek correct zinnetje: de lezer wordt aangezegd dat negatieve oordelen over de islam vóóroordelen zijn. De islam is boven alle kritiek verheven. Ergo: negatieve oordelen zijn geen taxaties op basis van de werkelijkheid. De lezer is op voorhand op zijn fout gewezen: "Foei, nooit meer doen". Druk leggen.
3. "een profeet die zeshonderd jaar oud werd, een engeltje op je schouder dat jouw goede daden telt. Dat kon toch helemaal niet? Maar toen besefte ik dat er zoveel dingen in het leven niet te verklaren zijn, en dat dit mij niet moest weerhouden. " Er is een groot verschil tussen zaken waarvoor geen sluitende wetenschappelijke verklaring is en wonderbaarlijke religieuze claims. Een op-één-hoop-gooi gemeenplaats om logische scepsis van tafel te vegen.
Het engeltje is de religieuze voorloper van het Chinese systeem van 'social credits'. Een brocante formulering voor een totalitair principe. “Big Brother is watching you."
4. "Ik weet zeker dat ik ooit altijd een hoofddoek wil dragen. Ook over jezelf bedekken bestaan veel vooroordelen. Dit is een grote vorm van aanbidding, de hoofddoek verplaatst de aandacht van het uiterlijk naar het karakter van de vrouw. "

Wat een beledigend, seksistisch vooroordeel: een vrouw met een mooi uiterlijk heeft geen karakter. De vrouw die zich bedekt en een positie als 2e rangs mens accepteert, wel.
De reden dat de vrouw zich in de islam bedekt, is de seksistische opvatting dat vrouwen irrationeel zijn en hun gevoelens niet kunnen beheersen. Waardoor ze verleid kunnen worden vóór het huwelijk of door een andere man dan hun echtgenoot. De werkelijkheid is, dat wanneer een moslim zijn familie te schande maakt, de vrouw altijd de schuld krijgt. In het Westen wordt net gedaan alsof moslima's zich zo bevrijd voelen door het dragen van de hoofddoek: "Het grappige is dat ik veel bestellingen krijg van vrouwen die niet moslim zijn, maar zich ook niet prettig voelen als er zoveel van hun lichaam zichtbaar is." Dat is een 180 graden verdraaiing en een bekend islamitisch propagandamotief.

5. “"Natuurlijk ben ik anders over dingen gaan denken, zoals over de opvoeding van mijn dochter. Vroeger liet ik haar urenlang op haar telefoon, zonder dat ik erop lette wat ze zag. Nu denk ik daar anders over; ik wil niet dat zij als achtjarige al in naveltruitjes en met make-up op loopt, wat zij allemaal online ziet bij leeftijdsgenootjes. Daar hebben we goede gesprekken over en ik vind het mooi dat ik nu meer écht contact heb met haar. Mijn dochter is nu acht.”
Ook een belediging en standaard propagandamotief: de materialistische westerse beschaving tegenover de louterende islam. Alsof westerse ouders een religie, die vrouwen discrimineert, nodig hebben om een dochtertje op te voeden. En anders hebben ze geen contact met hun kind. Wat een akelig vooroordeel. Het tegendeel is waar. Het verkeerde soort moslimmannen verdient dat vrouwen hen afwijzen.

Ik weet niet of er bij RTL een Divi-bokaal is, zoals bij het Journaal, maar de opeenvolging van standaardmotieven uit de islam-propaganda maken dat het vraaggesprek met Veer Coumans overkomt als een op elkaar proppen van manipulatieve zinnen. En als onecht.

Nooit meer zo’n verhaal, svp.
DvD

2
23 duurendaal

@23 m post

@9 Strongoli moet zijn @6 Strongoli. Mijn verontschuldiging.

DvD

2
24 duurendaal

@3 m post
@9 Defcte burger

U toont aan dat de islam niet zozeer een unieke openbaring is, maar in elkaar gezet door een verspreider die voortborduurde op wat in zijn tijd al eeuwen bestaande opvattingen waren.

DvD

2
25 duurendaal

Mijn leven was al heel leuk en chill voordat ik moslima werd. Sterker nog: nu zijn er voor mij juist veel meer uitdagingen omdat ik veel nieuwe dingen in mijn leven moet invoeren en dat is soms nog wennen.

Meisje.............................. je moet niets in het leven, je mag dingen doen in je leven en probeer daar de goede dingen in te doen.

0
26 Benzardi

Misschien moet ze eens de Wikipedia pagina over Ayaan Hirsi Ali lezen. Ook heel leerzaam.

1
27 Bob Sleebaan

@23
Mooi verwoord vanuit een ander (onbedekt 😉) gezichtspunt. +++++

1
28 Strongoli

@20 Ik zou het niet erg vinden als alle religies verdwijnen maar als je denkt dat er daardoor overal vrede is en er geen conflicten meer zullen zijn ben je heel erg naïef , machtswellust en hebzucht zijn van alle tijden dus er zullen altijd botsende belangen zijn.

0
29 21st Century Guy

@23 m post
@28 Strongoli

Juist westerse vrouwen moeten 'bloot' leggen hoe we met allerlei propagandatechnieken worden bewerkt om tegen beter weten in iets voor waar aan te nemen, dat in strijd is met wat de ervaring ons leert. Omdat steeds, in quasi-huiselijke verhalen van individuele vrouwen dezelfde ideologische leuzen worden herhaald. 💡 Die laatste zin geeft ook aan waarom het vraaggesprek onnatuurlijk overkomt.💡

Alvast een prettig weekeinde,

DvD

2
30 duurendaal

@30
Dank, u ook een fijn weekend gewenst. 😊

1
31 Strongoli

@18 Hoe kan je op je pc zo'n tekstballon met daarin de tekst van de reactie maken? Vooralsnog lukt me dat niet. Graag een tip.
Afijn het ging om jouw opmerking dat ik uit je bewoordingen had je kunnen afleiden dat je het walgelijk vindt hoe religies omgaan met de integriteit van de vrouw. Dat lukte me niet echt omdat je expliciet schreef: "en nee dat waren geen moslims " Je had dan iets moeten zeggen als "ja dat doen ook moslims".

0
32 ThWil

@32
Jouw eerste vraag kan ik niet beantwoorden.
Ik schrijf wat er in me opkomt. Hoe anderen dat interpreteren kan ik niet van tevoren weten. we zijn allemaal verschillend.

0
33 Defcte burger

@33 Oke duidelijk.

0
34 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
smurf
De komende dagen zijn van cruciaal belang voor Oekraïne: Rusland bewapent Iskander-, Tu-22M3- en MiG-31K- formaties met kernraketten (vid) - Dissident.one

@9 Klopt. Daarom is de NAVO op zich ook niet echt een gevaarlijke organisatie. Omdat er allerlei schokbrekers in zitten. En ben ik dus ook pro N...

zojuist geplaatst door smurf

maarten1234
De komende dagen zijn van cruciaal belang voor Oekraïne: Rusland bewapent Iskander-, Tu-22M3- en MiG-31K- formaties met kernraketten (vid) - Dissident.one

@8 haha, inderdaad de NAVO... vertoont wat scheurtjes vanwege ieders belangen.@7 hij moet ook niet 1 gebruiken, maar meteen een hele rits, ...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bob Sleebaan
'De lange arm van Hamas in Nederland wordt steeds zichtbaarder' - NieuwRechts.nl

Libanon: Gevechten tussen de maronieten (Christenen) en Palestijnse strijdkrachten (voornamelijk de PLO) begonnen in 1975, toen socialisten, pan...

19 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

smurf
NATO has become the military wing of a globalist power structure that promotes the self-destruction of all nations and a depopulated world

@4 Volgens mij weet jij meer Sarcoff. Misschien kan jij mij uitleggen wie er achter die globalistische machtsstructuur zit die het hele westen w...

20 minuten geleden geplaatst door smurf

duurendaal
Het schijnheilige framing- en shaming-proces blootgelegd

Feiten over Plasterk werden 3 weken geleden nog anders gepresenteerd in de pers. Toen publiceerden enkele media al over valorisatielijsten bij...

21 minuten geleden geplaatst door duurendaal

smurf
Het is bijna zover: weet jij al op wie je 6 juni gaat stemmen in Europa?

@34 Haha... nee, ik werk parttime.Maar ik denk dat ik wel iemand anders naar de stembus kan sturen....

23 minuten geleden geplaatst door smurf

FrisseBries
Omstreden ex-ON-presentatrice Blommestijn vervolgd voor tweet over ‘negroïde primaten’ op Bijlmer Arena

Goed zo. Racisme is hier nog steeds verboden....

31 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Defcte burger
Het is bijna zover: weet jij al op wie je 6 juni gaat stemmen in Europa?

@33Is het je vlees geworden alter ego dat al die reacties plaatst ? ...

31 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Benzardi
'De lange arm van Hamas in Nederland wordt steeds zichtbaarder' - NieuwRechts.nl

@34Wel op straat tijdens een demonstratie....

33 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Anime Cowgirl PornPornos Video GratuitBrizal PornShreya PornSister Brother Sex SexXxvideosRachel StarrNiks Indian Full Length PornAmma Son Sex StoriesThailand PussiesPerfect Girl PornR34.pahealBig Titties Doggy StylePornhub CattegoriesTube2017 ComWww Xhaster ComEnglish Porn Sex VideoNipple Sucking LesAmateur Homemade MilfNude Sofía VergaraPornwaLiveleak Pornصور السكس متحركةRxnxxXxx MdPawg ShowerKittycamtimeSister XxSsbbw PussySelina Gomez PussyHental GayTaggazVillage Saree SexFake Taxi Full VideosWww Hindi Sax VideoPorn Movies ThailandSpyfamKoi D EneufLilcapriceAna Cheri PornstarXxx DsRough Gang BangDulce Moon PornDamplisLinked PornDirty Sex GifAndrea Garcia NudeNude MombodBlack Porn SiteTribal African NudesFree Porn PictursE HentaPrimium BukkakeOne Piece Gay PornPorn Video DasiVictoria Banx PornStudent And Teacher PronDesi Indian SuhagratStella Tandy PornRharri Rhound BangbusXxnxxxxMonster GirlhentaiIlikevomixIndian Bhabhi Hard SexBrazzers Wife CheatingChudail WalaXxx Telugu PornXvideo Short MovieDeepthroat CompletionMujeres Masturbandose RicoPornstarsescortOnlyfans GirlsVideo Erotique Pour FemmeJapaneae PussyIngrid Bolsø Berdal NudeWww Kajol Sex ComP OrnoBlogdefolieCilip PornHerbicepscsmBeautiful BigtitsBarzzar X VideoMulan BuitonBent Over For AnalPornstarsphotosHorny Lily HindiKannada Aunty Xxx VideosSexy Naked LesbiensStepsister HentaiIndian Boobs NudeXxvnMutliple CreampieMoti Gand SexAlly HardestAmatörpornoStepmother Xxx VideoViolentpornPorn Movies To Download For FreeXxjodnLeah Renee CudmoreDesi YoniMaria Nagai OnlyfansHaku PornDemon Slayer Lesbian PornImajenes DepornoLatina Porn SiteXnxx Hot MovieDaisy Keech OnlyfansJenna PresleyMy Desi.nerSamushentaiCreampie ThaiUltraviolet DarlingNaked Mother And DaughterEnglish Sex FreeMell BlancoKiki Peach PornChat HubMy Gf Sex VideoR GonewildstoriesGina DevineKrissy LynDildo AnalPorn VideoteenTina Kay PornMom And Son HavingsexSupermodel NudeMother And Son NakedBlonde StripteasePerv Nana.comMangasusu Co InBaixar Videos XhamsterNude Big BooPrium BukkakeGirl Xxx Video ComSwapping Sex StoriesTrophy Daughter FilmNakedness GifKill La Kill NudeSexy ToesBangoli PonKenzie Anne VrDad Jerking Off SonCaulifla HentaoRussell Tovey NudeBalek XxxAlwxis TaePorn Amatuer WifeCellabsorbFaerie Porn