Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslims zijn terrorist, andersdenkenden verward

  •  
17-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
m6od8Nd
Jan is tragisch, Ali een oorlogsmisdadiger. Jan is behandelbaar, Ali zal tot het uur van zijn dood worden aangezien voor een levende tijdbom
Als je Ibrahim heet of Mohammed en je krijgt de kolder in de kop en je pakt een mes en je maakt ergens amok, dan haal je onmiddellijk de voorpagina’s en de nieuwsrubrieken op de televisie. Want dan ben je een jihadist. Dan bedrijf je terrorisme. Dan wordt meteen de vraag gesteld of je aangestuurd wordt door Islamitische Staat. En iedereen heeft gehoord hoe je “Allahu Akhbar” riep.
Ben je daarentegen van een nondescripte religie of zelfs heiden, dan loopt het anders. Dat wil zeggen: als je tenminste geen olijfkleurige of donkerder huid hebt, maar zo blank bent als de top der duinen. Alleen dan.
Wie Jan heet of Marco of Roderik en bijvoorbeeld de koepel van een moskee beklimt met twee reistassen bij zich, het bovenlicht inslaat, een mes toont, de gelovigen onder zich de huid vol scheldt en tenslotte drie meter naar beneden springt zonder zich te bezeren, wie zo heet en dat allemaal doet is geen terrorist. O heden nee. “ Mitnichten ” zoals onze oosterburen het zo fraai zeggen. Pas du tout. Die is verward. Die hoeft geen verblijf te vrezen in de terroristenafdeling van Vught of de Schie. Er komt een psychiater. Met een beetje behandeling kan Roderik zo de maatschappij weer in.
Jan is tragisch, Ali een oorlogsmisdadiger. Jan is behandelbaar, Ali zal tot het uur van zijn dood worden aangezien voor een levende tijdbom.
Is je huid olijfkleurig of donkerder, maak dan ook geen grappen met agenten. Wees daar heel voorzichtig mee. Zij maken geen grappen terug.
Zoals de vergoddelijkte Pim Fortuyn het zou zeggen: ‘ c’est ça’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.