Energie wordt goedkoper, 'recessie is al begonnen' (bnr.nl)


In tijden waarin alles duurder wordt hebben gaan 77 Europese samen gas inkopen om de energieprijs voor de gemiddelde consument te kunnen verlagen. ...

door Nieuwskoerier in Economie  ·  38 Reacties

  • 8
  • 588x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

is het dan nu wel of niet gunstig een jaarcontract af te sluiten is de vraag .Nog effe wachten maar hoe de prijzen in juli zijn.

0
1 Olivia

@1
Wacht nog maar even met dat jaarcontract is mijn leken advies
Ik ben ook geen specialist op dit gebied
Als goedkopere energieprijzen een recessie word genoemd dan weet je dat markt gemanipuleerd word
Wacht nog maar even af want de korte termijn idioten maken elkaar weer compleet gek

1
2 Rinze

@1 Ik begin er ook nog niet aan , alles is nog veel te onzeker

0
3 elsemiek

Vorig jaar waren de prijzen 10 keer hoger
Laat je niet gek maken door haarlemmerolieverkopers die je een poot willen uitdraaien

1
4 Rinze

@2
Het maakt voor mij niet zoveel uit want ik had dit jaar weinig verbruik , dus ik kan wachten .
Iemand de veel verbruik heeft wilt misschien op safe gaan dat het enigszins betaalbaar bijft .Maar als de prijs nog verder zakt ?? dan doe ik het wel .
Denk niet dat we komende winter weer zo'n zelfde prijskaartje krijgen als vorige winter , maar je weet maar nooit .

0
5 Olivia

Ik heb me nog nooit aan ene contract gebonden, ja.., de verzekeringen, het hoogst nodige.
De rest is met dagprijzen, precies zoals ik leef, met de dag..,en daar prijs ik mezelf gelukkig in.

Whoeiiiiiiiiiii!

0
6 Sjaak Trekhaak

@3
Als je weinig verbruik hebt lijkt het me beter even te wachten . We zen wel waar het schip strand , het ergste zullen we gehad hebben . We hebben ook nog bijna voor de helft gas over , en dus hoeven ze weiniger gas in te kopen .

0
7 Olivia

@6
Ik heb ook nooit een gascontract gehad . Mensen die wel een vast contract hadden hebben wel nog van de winter kunnen profiteren van lage prijzen , die hebben er warmer bijgezeten , Olivia de kouwkleum heeft menige avond met de jas aan door het huis gelopen , met de kraag tot overde oren .

0
8 Olivia

@8 Ja, ik begrijp het allemaal wel maar ik bedoel te zeggen dat ik niet als een para wens te leven. 50% bewuster omgaan met electra/verwarming en een kratje minder in de maand staat tenslotte onder de streep alles weer gelijk..

0
9 Sjaak Trekhaak

@9
Ja maar leven middelen zijn ook gigantisch gestegen . kreeg ik voorheen een zak spruiten van 500 gram voor 79 cent ,, van de week 1 klein zakje 350 gram € 2.40 bij Appie . En mijn man had 2 zakjes gekocht €4,80 . Ja jong , heb je nog woorden .

0
10 Olivia

@8 Olivia de kouwkleum heeft menige avond met de jas aan door het huis gelopen , met de kraag tot overde oren . Heb je er foto's van ? 🙈

0
11 elsemiek

@10 question
Sinds een jaar of tien ben ik full-time huisman en heb alle prijsstijgingen mogen aanschouwen.. Ik klaag wel maar koop het toch, dus moet ik niet klagen dan toch? question

Hier krijg ik dan weer wel spijsverteringsproblemen van; https://fd.nl/economie/1475984/de-graaiflatiegeest-gaat-moeilijk-terug-in-de-fles
Voor als je het niet kan lezen, dit is het belangrijkste;
"kartelwaakhond ACM staat vooralsnog machteloos tegen wat bonden 'graaiflatie' noemen."

Dus heb dan toch geen stront in me ogen question

Anyway, ik ben weer ff weg voor nu.
Laters!

0
12 Sjaak Trekhaak

@10 Nou dat is iid idioot ja boodschappen , ik schrik me nog steeds een ongeluk bij de Kassa

0
13 elsemiek

Dus heb 'ik' dan toch geen..

0
14 Sjaak Trekhaak

@11
Ha ha nee . Heb een lekker kort jasje ,daar zit een hele grote brede fluffy kraag aan , heerlijk ,
Kan ik me helemaal in verstoppen . kraag tot boven de neus getrokken .

0
15 Olivia

Haha sexy , ik had een fleece geval met kutkouw

0
16 elsemiek

Truste Sjaak

0
17 elsemiek

@16
Wat is dat kutkouw ?, nooit van gehoord 😎

0
18 Olivia

@18 Dat t erg koud is maar niet daar haha , bij dekbed discounter staan ze

0
19 elsemiek
20 elsemiek

Ijk ga mn bed zoeken , truste Oliva en morgen fris en fruitig weer op 😃

0
21 elsemiek

@19
😂 o zo , kon me er niks bij voorstellen .kut koude Ha ha

0
22 Olivia

@21
welterusten , tot later .

1
23 Olivia

''In tijden waarin alles duurder wordt gaan 77 Europese samen gas inkopen om de energieprijs voor de gemiddelde consument te kunnen verlagen.''
Tja...
https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/laagste-inkomens-worden-het-zwaarst-belast-om-gasbesparing-af-te-dwingen

1
24 DWZ

ik betaal nog oude prijs in een energiezuinig huis. 50,- per maand en ik kreeg daar van de week 225,- op terug... in december hadden we een paar honderd van de overheid, dus ik heb bijna gratis gestookt afgelopen jaar.. Van de zomer loopt mijn contract af. Kijk ik wel weer verder.

0
25 Tussenderegels

@16 Dit jasje is het . Die van mij is in het zwart . De fluffy kraag kun je tot over de oren trekken 😏
https://www.marktplaats.nl/v/kleding-dames/jassen-winter/m1972179423-easy-comfort-maat-38

0
26 Olivia

@25
Ik heb variabel tarief , dus dan weet je volle pond betaald tot januari . Heb 50% minder verbruik dan vorige jaren , plus gratis stroom door zonnepanelen . Wat ik terug heb gekregen ga k niet vertellen , nou ja 2/3de van wat ik aan voorschotten betaald heb .

0
27 Olivia

@27 Dat klinkt ook niet verkeerd 😀 Goed bezig.

0
28 Tussenderegels

@28
Ja je moet toch enigszins een bijdrage leveren , en als de gasopslagen in Nederland nog ongeveer voor de helft gevuld zijn is dat ook niet verkeerd voor inkoop de komende winter .
Heb wel vooraf geïnvesteerd ineen nieuwe koelkast ,vrieskast ,en overal ledverlichting , dus die investering trek ik van het bedrag af .

0
29 Olivia

@29 Precies, ik heb zelf de verlichting, de vriezer en de televisie in de afgelopen jaren vervangen, dat leverde nog een aanmerkelijke bijdrage aan de besparing.

0
30 Tussenderegels

@30
Bij mij maakt het een kleine 1000 kWatt uit op een normaal verbruik van 2400 kWatt per jaar , dus heb ik nu een verbruik van 1400 kWatt per jaar . Met 7 zonnepanelen met vermogen..... ( WP 2.350 ) op Oost kant 2100 kWatt opgewekt .. Restant 700kWatt . Die resterende 700 kWatt heb ik gebruikt voor bijverwarming , waardoor ik extra heb kunnen bezuinigen op gas . Ik heb alle opgewekte stroom opgemaakt .

0
31 Olivia

@31 Dat is super efficiënt Olivia, dat geld houdt je toch maar lekker in je zak. Mijn huis is 10 jaar geleden aangelegd met aardwarmte, en is heeft nooit een aardgas aansluiting gehad. Slim apparaten vervangen en led verlichting is dus het enige wat ik kan doen.

0
32 Tussenderegels

@32
Hoe gaat dat in z'n werk Aardwarme ? ik lees iets over boren 1.5 km diep naar warm water ?

0
33 Olivia

@33 Hoe diep je moet is afhankelijk van waar je woont. Hier is het een meter op 60, soms is het een stuk minder. Er wordt water opgepompt vanuit een relatief warme laag, en dat wordt opgewerkt naar warmwaterniveau zodat de boiler warm is en de vloerverwarming werkt. Dat gaat via een tamelijk groot apparaat met ingebouwde boiler. Omgekeerd, in de zomer wordt het huis gekoeld met koud water en wordt het warme water weer naar beneden gebracht. Het is dus in de winter warm en in de zomer koel. Ter indicatie, toen het een paar jaar geleden buiten 39-40C aantikte stond de verwarming op 23C ingesteld en werd het in het gehele huis niet warmer dan 25 C overdag, In de nacht koelde het alweer terug naar 23-24C.

0
34 Tussenderegels

Het is wel een superschone energieopwekking , en geen last van schommelende energieprijzen . Eenmalige grote investering en je zit gebakken . Iets voor de toekomst . Lees wel dat dit niet op alle plekken kan in verband met trillingen zeker op trillingen in aardbevingsgebieden . Dus je hebt praktische geen energiekosten gehad afgelopen jaar. Wie zou dat niet willen in deze tijd van inflatie waardoor oplopende kosten ,is toch een hele zorg minder.

0
35 Olivia

@35 ja het is echt top, goedkoop - schoon en efficiënt, maar ook de klimaatbeheersing in huis is geweldig. Het huis is comfortabel het gehele jaar door. Met afstand het fijnste huis waar ik ooit gewoond heb.

0
36 Tussenderegels

@36
ik ben aan het denken aan een airconditioning, te gebruiken in het voor en najaar . Maar die buitenunits aan de buitenmuur vind ik zo lelijk 😣 . En als de salderingsregeling aflopende is nog maar een paar zonnepanelen op west plaatsen zodat je van de vroege ochtend tot in de avond gebruik kunt maken van zelf opgewekte stroom . Maar daar ben ik nog niet uit of het lonend is , omdat ik niet zoveel verbruik heb Effe afwachten .

0
37 Olivia

@37 Het laaghangende fruit heb je geplukt, het is idd maar afwachten of meer doen lonend is.

0
38 Tussenderegels

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
COA verplaatst mensen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten

Onder aan de streep blijft de realiteit dat de verdragen selectief nageleefd worden, al dan niet door rechters die selectief een zinnetje quoten...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

VBOH
COA verplaatst mensen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten

@127 Dat ook inderdaad. Ik laat hem maar in die waan. Want een gezond verstand weet nog heel goed dat helemaal niemand de universele wijsheid ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

RobP
Al het bloed is vervuild - Rode Kruis mengt gevaccineerd en ongevaccineerd bloed - Dissident.one

"Elders in de oproep beschreef de Rode Kruismedewerker een anekdote van een situatie waarin een bloeddonatie van een gevaccineerde persoon werd ...

2 minuten geleden geplaatst door RobP

eh
Hoe ironisch: wie een mug probeert dood te slaan, helpt 'm in feite om te ontsnappen

Ik merkte dat de mug naar links of naar rechts ontwijkt.Door net naast de mug te slaan vergroot je ook de kans om raak te slaan....

3 minuten geleden geplaatst door eh

progressiefliberaal
COA verplaatst mensen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten

@124,Prima, dan zegt de rechtsorde (lekker vaag trouwens) toch dat een verdrag niet gevolgd mag worden?Als die rechtsorde zichzelf al be...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

RobP
Al het bloed is vervuild - Rode Kruis mengt gevaccineerd en ongevaccineerd bloed - Dissident.one

En terecht. Als je dat niet wil, dan neem je je eigen bloed maar mee....

5 minuten geleden geplaatst door RobP

Weetal
Rutte mogelijk in april al weg als premier

Gaat 'ie dan van de Navo netzo'n grote puinzooi makenals hij van Nederland heeft gemaakt?...

6 minuten geleden geplaatst door Weetal

Prikkebeen
COA verplaatst mensen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten

@127 Domme leugen. Jou eigen....

8 minuten geleden geplaatst door Prikkebeen

eh
Neanderthals likely used glue to make tools

uitgebreider:https://www.nyu.edu/about/news-publications/news/2024/february/did-neanderthals-use-glue--researchers-find-evidence-that-sticks.h...

8 minuten geleden geplaatst door eh

Prikkebeen
COA verplaatst mensen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten

@126 Ga met baba ruziemaken. Rare snuiter....

8 minuten geleden geplaatst door Prikkebeen

NK. App