Hoezo ‘kleinburgerlijk’? Met gezonde en stabiele gezinnen kunnen we flink besparen op de jeugdzorg   - Wynia's Week (wyniasweek.nl)


Wynia's Week: Datum: 11 mei 2024. Categorie: Belastingen, Gezin, Grondwet. Auteur: Bart Jan Spruyt. Artikel: Hoezo ‘kleinburgerlijk’? Met gezonde en stabiele gezinnen kunnen we flink besparen op de jeugdzorg   ...

door smurf in Cultuur  ·  14 Reacties

  • 4
  • 220x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je alleen een kind opvoedt om ondernemers te dienen of generaals op het slagveld, dan kan je misschien beter geen kinderen nemen.

2
1 smurf

Tja het vervelende is dat de generatie die na 1970-80 geboren is, door de toenmalige linkse partijen de meester, meneer, mevrouw en juffrouw weg gebonjoerd zijn en vervangen door Mien, Gina, Dries,Frans vervangen zijn en dat de leraren er zijn om mee te spelen jammergenoeg zijn respect, waardering en ontzag de deur uit gezet en dat de kinderen van de TV alles kunnen leren!!

En dat grandiose succes zien we dagelijks om ons heen en ook dat links nogsteeds fascisten met open armen knuffelt!

2
2 Zie Hier

@2 Ach... Tegenwoordig denkt men alleen nog maar avocado met toast en latte macchiato. Latte dit en latte dat....

2
3 smurf

Citaat:
"Het zou daarom goed zijn als de overheid het belastingstelsel rondom het gezin zou vereenvoudigen .."
Nou daar is de overheid ook volop mee bezig en niet alleen rond het gezin. Het gehele belastingstelsel gaat namelijk op de schop waarbij het plan is, dat alle toeslagen en de rompslomp daaromheen, verdwijnen.
In plaats daarvan, wordt er gedacht aan een vergoeding, rechtstreeks aan de verleners van zorg en komt er een tegemoetkoming via de jaarlijkse inkomstenbelasting. Daar is men nu druk mee bezig om deze plannen uit te werken.
Nederland is zo'n beetje het enige land in Europa, dat vol zit met allerlei regelingen, toeslagen en subsidies.
We moeten inderdaad leren, dat het gezinsleven niet alleen afhangt, van de regelingen van de overheid en daar ons gezinsleven op aanpassen. Dat gebeurt in andere landen ook niet, of in elk geval minder.
Het traditionele gezin is iets uit een ver verleden, maar kan zeker weer in ere hersteld worden, zonder bemoeienissen van buiten.
Kinderen hoeven niet constant in de watten gelegd worden en er voor elk wissewasje, proffesionele hulpmiddelen ingeschakeld moeten worden. Dat kost de gemeenschap alleen maar geld en is vaak helemaal niet nodig.
Een klein ijsje, waar veel moeite voor gedaan is, om het te maken, kan misschien nog wel lekkerder smaken, dan een grote, kant en klare magnum. 😉

2
4 Strongoli

@4 Volgens mij is dat toeslagen systeem wel het goedkoopste systeem. Mensen krijgen alleen dat wat ze precies nodig hebben, niks meer en niks minder. Alleen raar dat er zo slecht gereageerd werd op signalen waar het mis ging.

Wat wel raar is aan toeslagen, is dat mensen bijvoorbeeld aan het eind van het jaar de toeslag terug moeten betalen als ze teveel hebben verdiend. Dat werkt natuurlijk niet. Dan kan je beter wat extra inhouden als er veel geld binnen komt of iets dergelijks. Of je laat ze het geld houden.

1
5 smurf

@5
Daarom willen ze de vergoedingen rechtstreekse betalen aan de zorgaanbieders.
En het is natuurlijk te gek dat er overal toeslagen voor zijn en dat je niets meer zelf kunt doen.
Je motiveert mensen dan ook niet meer, om van de bekende bank af te komen, als er constant toeslagen voor zo'n beetje alles, beschikbaar zijn.

0
6 Strongoli

@6 Dat klopt. Als je 40 uur werkt en je kan daar geen stap verder mee komen. Dan demotiveert dat enorm. Maar dat komt door de torenhoge belastingen.

Ik heb altijd het idee dat werken geld kost. Dat was in tijd dat ik in de wegenbouw werkte ook. Je moest geld meebrengen om een werk te mogen maken. Misschien dat de maatschappij daar beter van wordt. Maar jij als werkende niet. Het is allemaal zo uitzichtloos en zinloos. En had je ook nog eens zo'n bouwfraude enquete waar uit de duim gezogen werd dat de aannemers 10 procent teveel verdienden. Ik heb het nooit gezien. Overal moest geld bij en de bedrijven vielen aan de lopende band om.

0
7 smurf

@7
Ja dat herinner ik mij nog met die klokkenluiders en de politici die elkaar beschermden..
Ter info:
https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/de-bouwfraude-20-jaar-een-explosief-dossier

0
8 Strongoli

@8 Mja... Veel aannemers hadden wel overleg. Dat klopt wel. Maar dat wil niet zeggen dat er dan veel verdiend werd of dat er dan winsten werden gedraaid. Na die bouwfraude is het wel nog veel slechter geworden. Misschien is het wel zo dat er in iedere markt uiteindelijk maximaal 3 partijen over blijven. Dat zou kunnen. Maar als er maar 3 partijen zijn, dan kan je dus niet meer van concurrentie spreken. Een beetje concurrentie misschien. Je hebt dan 3 bedrijven en 1 aandeelhouder: BlackRock. 😂 Maar dat is dan weer communisme. Misschien is communisme wel het betere systeem. Ik weet het niet.

Wat ik hoor is het nu heel erg slecht in de accountancy. Al die kleine kantoren gaan verdwijnen. En die schaalvergroting in bijna iedere sector heeft te maken met een explosie aan regeltjes. Ieder regeltje kost geld. En je kunt als bedrijf die regeltjes alleen betalen als je heel erg groot bent.

Ik denk dat daarom om geen zin meer heeft om iets van een eigen bedrijf te hebben. Het zijn iedere keer dezelfde processen. En het kleine en organische gaat gewoon niet in ons systeem.

Dan zou er dus echt een revolutionaire doorbraak moeten komen in de manier waarop bedrijven gestuurd worden of iets dergelijks. Maar als dat er komt. Dan gaan waarschijnlijk alle grote bedrijven die het nu heel erg makkelijk hebben, het heel erg moeilijk krijgen.

1
9 smurf

@9
Helemaal mee eens. Je ziet het nu al om je heen gebeuren met kleine bedrijven, die de klap van Corona nog niet te boven zijn gekomen.
Ook daar werden allerlei subsidies, of leningen ingepompt, daardoor eigenaren, weer voor nieuwe problemen kwamen te staan, omdat velen in betalingsproblemen kwamen en dientengevolge hun bedrijfjes moesten opdoeken.
Triest.
De overheid zegt zelf: "geld lenen kost geld", maar ze doen er zelf van alles aan, om het te stimuleren.
Dan denk je ook: hier klopt iets niet. Waarom moeten banken en andere instellingen, verdienen aan de ellende van anderen?
Hetzelfde geldt dus, voor wat er in dit item gesteld wordt, over gezinnen. Ook die worden, als ze niet opletten, uitgeperst.
Daarom moeten we weer terug naar de basis en al die onnodige toeslagen, afschaffen. Ze waren er vroeger ook niet en toen redden de mensen het ook. Waarom zou dat nu, weer niet kunnen, als de overheid de kosten aan zorgkantoren rechtstreeks betaald?
Het is even een omslag, maar het gaat om het principe: men moet als gezin meer leren zelfvoorzienend te zijn. Het moet niet zo zijn, dat de overheid jouw "werkgever" is en dat maar een klein deel van de bevolking, dat allemaal middels belastingen e.d. op moet brengen. Dan krijg je een nog grotere tweedeling.
Verder dienen extreme gevallen, uiteraard, altijd geholpen te worden. Maar het moet niet zo zijn dat de handophouders in de grote meerderheid zijn, dan diegenen die werken. En dat laatste probleem, zien we nu al sterk toenemen bij de nieuwkomers, waarvan maar een klein gedeelte, de arbeidsmarkt op gaat.
Op termijn, zal die verhouding dus niet meer kloppen en voor nog grotere, economische problemen gaan zorgen.
Hopelijk kan een nieuw kabinet wèl vooruitkijken, ipv achterom zoals onder de Rutte-kabinetten..

1
10 Strongoli

@10 Mona Keijzer is dan weer de juiste persoon. Zij heeft veel op met het kleinschalige en locale. Terwijl Rutte juist veel op had met de extreem grote bedrijven en de EU.

Ik las in Wynia's Week dat Ingrid Thijssen van VNO een zwakke persoon is. Dat is dan wel goed zou ik zo zeggen. Minder invloed voor de grote jongens lijkt me wel wenselijk.

Ik heb overigens het gevoel dat er toch een fris Wilders briesje aan het opsteken is. Koran die in Arnhem zonder veel heisa in de fik gestoken kon worden. Politie die er in Amsterdam flink op mept. En je hoort vrij weinig nog van asfaltklevers.

Oooh... wat ook belangrijk is voor een rechts klimaat. Dat is links naar rechtse artikelen plaatsen via reddit. Google gebruikt reddit om links te indexeren. En reddit content wordt in data sets gestopt voor het ontwikkelen van AI. Als men rechtse links op reddit omhoog gestemd krijgt, dan gaat google rechtse zoekresultaten presenteren.

1
11 smurf

@11
Ja die Thijssen is nog van een andere "akkefietje" bekend, toen ze nog bij de Spoorwegen een hoge functie had.
Je gelooft het niet.. 😂
https://www.parool.nl/nieuws/ns-vindt-kritiek-op-plaszak-onterecht~bbab7f1a/

1
12 Strongoli

@12 Jij hebt wel veel zaken paraat. Knap hoor!

0
13 smurf

@13
☺️

0
14 Strongoli

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Stroomtekort in heel Oekraïne door continue bombardementen

@1 Dat denken velen ook van ons hoor telkens als het westen ergens democratie gingen brengen of zgn terrorisme bestrijden....

6 minuten geleden geplaatst door soapbox

skapoe
COA: Gemeenten trekken beloofde azc’s terug na nieuw regeerakkoord, acuut tekort aan bedden dreigt

Begin met terugsturen, tijd van ongebreideld losers binnenlaten is voorbij!...

9 minuten geleden geplaatst door skapoe

smurf
Stroomtekort in heel Oekraïne door continue bombardementen

@1 Zelensky kan nog goede mensen gebruiken. Je bent welkom. 😉...

20 minuten geleden geplaatst door smurf

Hendrianus
Stroomtekort in heel Oekraïne door continue bombardementen

Tuig van de richel die Russen. Wanneer wordt Poetin de waanzinnige gestopt in deze orgie van onmenselijk lijden? Wanneer is het genoeg en spu...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

smurf
De komende dagen zijn van cruciaal belang voor Oekraïne: Rusland bewapent Iskander-, Tu-22M3- en MiG-31K- formaties met kernraketten (vid) - Dissident.one

@33 Punt is dat Poetin er wel steeds mee bezig is. In feite zouden we maatregelen moeten nemen voor het geval dat. Helaas is de spendeerdrift va...

3 uur geleden geplaatst door smurf

Graaier1000
De komende dagen zijn van cruciaal belang voor Oekraïne: Rusland bewapent Iskander-, Tu-22M3- en MiG-31K- formaties met kernraketten (vid) - Dissident.one

“Zullen de Russen ooit tactische kernwapens gebruiken? Ik denk: ja, dat kunnen ze!De gevolgen van moderne kernwapens mogen echter niet worde...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Met nieuwe pijlen gaat Van Gerwen 'rivaal en grijze muis' Humphries te lijf

"Hij is net even meer een grijzere muis", legt Van Gerwen uit.Dan geef ik toch de voorkeur aan een grijze muis en niet aan iemand die zich m...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Sailor - A Glass Of Champagnehttps://www.youtube.com/watch?v=tkYkeeM8qIA...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Status Quo - Down Down https://www.youtube.com/watch?v=d1gYJDQXPOk...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Dwayne FoxFrenchbukakeVidéos Pornos Gratuites En FrançaisCos Play PornEnanas CojiendoWrong Turn Sex VideoDdf Busty VideosPinup FilePorn BosqueBrigitte PornAnam Khan NudeAnime Dragon PornFatasy PornFree Porns WebsiteAmber Rose OnlyfansBangladeshi Xx BideoAsian.bunnyyXnxx Video DowlandEmily Willis FleecedHoney Moon PornhubTitanic Nude SceaneTelugu Xnxx AuntyCousin Sex VideoGirlsdopirnIndian Bhabhi Xxx Video DownloadNaked Female Body BuilderFetish Porn SmokingDillion Harper PovX ChudaiNepali Sax VideoMarathi Sex Porn VideoLesbian Story XxxFreeteensex VideosJerk Off CamR CurvyCelebgatwBlack PorhubVideo PoroJaaden Kyrelle LeaksFollo A MadrastraLift And Carry PornBhabhi Porn HindiReal Indian Porn VideosShemaletubevideosTren SexNudes FamosasDemon Slayer Porn GameSex Sex SexyX Videos SuJessica SunokFree Homemade PronSakurasenaLasyboy TubeSexo Porn AmadorSextop1.netcomFa Mily PornXnxx TutionJulia Fox PornTamil Nude PhotosDesi Sex Open VideoIndian Desi Village Sex VideosMalayalam House Wife SexAishwarya Rai Bf SexPorn Pov GifAmelia Wang PornShe SwallowsNsfw TattoosBbw Grandmas PornSelfie Asian Nude18 Hot Sex VideoLocal PronSex Women BfIndian Home Made PornSaimin_seishidouHindi Mobile PornSex Aunty BoyChina Adult FilmFair Played ClementineBalls Deep PornhubLesbians XnxxGay PronEscorts Near.meNovinha No Sexo CaseiroGuwahati Local BfMom Porn Full Hd VideoBlacked Rew ComItalian SexmoviesClaudia Bavel Letsdoeit PornGlass PornXxxxwwwwCuckold Amateurs PornPlayboy OkusJustin Matthews PornBoobs Sex VideoLongest Porn VideoSmall Titty BlondesIndian Sexy Video Mp4Sunny Leone Hot Xxxx VideoJessy RenPorn Marathi VideoRagging PornRebecca BlissAmateur Facial CumshotsPervmommyFye BottomXxx Hd Video BlackLatest Indian PornFamely Porn VideosTnafixNudes Of WifeSamanth Fox NudeCharamsukh VideoPron VedeoCasca AkashovaXxx Hot VillageTied SexGrandmalesbiansHnime. TvVideor PornorCharurbate AsianJenna GarglesJennifer Connelly PornhubSybilWww Sex Mobi ComPassionate Love PornSvhool XxxFul Hd PornSunny Leone Bathroom XxxTrannybbwBarbi PornBoquetes GifsHindi Sax VidosCory Chase GifShort Dress No PantiesExtrem PornInserting Objects PornErin AshfordFetliffeHow To Eat A Girl Outفیلم سکسی مامKamasutra Sex ComDesi Nangi FilmSexy Hardcore PornSister In Law Xxx VideoBehosh Sex VideoPorn DdlgXxpussyNoodlemagazine.conNe PornLesbian Scatporn