Briefje van Jan - aan Kajsa Ollongren - Buttkicken.nl (buttkicken.nl)


Jan Dijkgraaf komt in zijn 'Briefje van Jan' terug op de talkshow Renze, waarin minister van Defensie Ollongren dienstplichtigen vast waarschuwt. ...

door LoydMorris in Politiek  ·  40 Reacties

  • 11
  • 280x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja Jan. Gelukkig heb jij het ook door. En dat allemaal voor de oprichting van een geopolitieke unie.

En Jan... wel opletten. Als Rusland 1 kogel afvuurt op 1 van de Baltische staten. Dan kan de EU ieders leven opeisen voor haar totalen Krieg. Niet alleen die van 17 tot 45 jaar. Nee, ieder leven dat zij wil opofferen mag zij opofferen voor haar glorie.

Totaal krankzinnig.

6
1 smurf

Mja... Dat EU verdrag is er niet democratisch gekomen. Dus dat hoeven we in feite niet te respecteren.

4
2 smurf

Als het ooit zo ver komt. . . Mag ik aannemen, dat iedere jonger, hier in Nederland op ‘n bepaalde wijze de dienstplicht moet vervullen. En met iedere bedoel ik ook écht IEDERE! Dus geen uitzondering voor de Mohameds, Ali’s en Fatima’s. .

Het zal de asielinstroom in ieder geval drastisch naar beneden halen . . .

4
3 LoydMorris

@3
Elk mens kan zich beroepen op gegronde gewetensbezwaren.

9
4 Defcte burger

* Deze reactie is gemarkeerd vanwege potentieel gevoelige inhoud en zal, na een zorgvuldige moderatie, zichtbaar worden gemaakt indien deze in overeenstemming is met onze huisregels. *

Reden: Haatzaaien

Let op: Ons moderatiesysteem bevindt zich momenteel in een testfase. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige onschuldige reacties onterecht worden gemarkeerd. Wij werken voortdurend aan het verfijnen van dit proces en waarderen uw begrip.

4
5 Rooibos

@5
Tojo, Mussolini, Hitler , Bush , Blair, Hoessein,Sinwar, Stalin, Putin allemaal stoere hetero mannen die een oorlog begonnen zijn , en dan de queers en de homo's en in dit geval de lesbo's de schuld geven dat we naar de verdoemenis gaan ?

10
6 Defcte burger

@6 Nee. . . Dan maar de “gewone Nederlandse” jongens en meiden opofferen zodat alles wat maar woke, queer, islamitisch, allochtoon met dubbel paspoort of anders op een andere wijze afwijkt lekker veilig thuis kan blijven.

2
7 LoydMorris

@7
Zelfs de “gewone Nederlandse” jongens en meiden kunnen aanspraak maken op Gegronde gewetensbezwaren.
https://wetten.overheid.nl/BWBR0002386

8
8 Defcte burger

@3
Denk, dat de groep die je noemt, dan wel met hun tweede paspoorten gaan zwaaien, zodat ze alsnog daar onderuit kunnen komen..

1
9 Strongoli

@4 Klinkt leuk, maar die bezwaren worden ongegrond verklaard.

1
10 Nicks R. Van

@9 Daarmee is dan overduidelijk aangetoond wat het doel van het hebben van twee paspoorten is.

2
11 Nicks R. Van

Deze Ollongren mag binnenkort ook definitief vertrekken. Heeft ook niets dan ellende gebracht, zoals in haar functie op BiZA waar ze het referendum definitief om zeep heeft geholpen.
Wie herinnert zich niet het beruchte kritische rapport, over de sleepwet, dat ze achterhield, om dit pas na de verkiezingen over het referendum, te openbaren?
https://tpo.nl/2018/10/03/kajsa-ollongren-d66-zwaar-onder-vuur-wegens-achterhouden-kritisch-rapport-sleepwet/
Tsja en ook zij wist Zelensky te pleasen, met de vele miljarden, die uit haar buidel tevoorschijn zijn gekomen.. En waarvoor?
Dat "onze jongens en meisjes", misschien zouden kunnen worden opgeroepen, voor de strijd tussen Oekraïne en Rusland.
Je kunt wel zien, waar haar verstand zit. 😠

3
12 Strongoli

@10
Bij mijn keuring werden mijn gewetensbezwaren gegrond verklaard met een S5.

5
13 Defcte burger

@13 Ja, toen (1975?) waren we ook niet in oorlog met een ander land.

3
14 Nicks R. Van

@14
Officieel nu ook niet.

2
15 Strongoli

@15 Maar als Oekraïne straks bij Rusland hoort is de grens weer een aardig stukje naar ons opgeschoven. Als 'de politiek' daar geen probleem mee heeft hoeven we niets te foen. Hooguit een cursus Russisch starten, want dan heb je een streepje vóór heb ik begrepen uit de serie 'Ik vertrek'.

4
16 Nicks R. Van

@16
Hahaha klopt ja..
😂 lol.
(Leuke serie trouwens..)

1
17 Strongoli

@14 Gekeurd en afgekeurd in !972 Het jaar dat Nederlande de vietnam oorlog steunde en er waren nederlandse militairen aanwezig. en dan hebben we ook nog die koude oorlog.

7
18 Defcte burger

@18 Staat mij niet bij dat nederlandse militairen betrokken waren bij die vietnamoorlog. Heb je daar wat info over?

1
19 ThWil

Die vrouw i compleet gestoord en een marionet van de EU en de VS.

1
20 welofniet

@19
@19
Het waren waarnemers
Nog iets anders Nederland verpachtte een stuk grond aan Amerika zodat dow chemical een fabriek in Vlissingen kon opstarten waar agent orange werd geproduceerd , en tot mijn grote spijt heb ik daaraan meegewerkt, weliswaar als jongste bediende(vakantiewerk) op een ingenieursbureau waar mijn vader de berekeningen maakte voor de pijpenstraten. Mijn allereerste loon met loonstrookje werd indirect betaald door de CIA, dus ja Nederland heeft volgens een u-bocht constructie meegewerkt aan die oorlog.Ook hiervan is weinig te vinden op het internet.

6
21 Defcte burger

@21 Ik neem aan dat dow dat chemisch product niet doelbewust voor de ontbladering van de bomen in vietnam had ontwikkeld.

0
22 ThWil

@16 Toen er nog sprake was van het ijzeren gordijn zat rusland (sowjet unie) tegen de grens van west duitsland aan. Dichterbij kan je ze haast niet krijgen. Buiten al het geblaas van beide zijden is er verder niets gebeurd in het westen. Dankzij gorbatcjov is die gordijn open gegaan en nu wordt er wellicht weer een stukje gordijn dicht gedaan.

1
23 ThWil

@22
Ontwikkeld voor de agrarische sector begin jaren 40
Maar wel doelbewust heeft geproduceerd en gebruikt voor de ontbladering in vietnam
De hoofdbestanddelen van Agent Orange zijn op zich relatief ongevaarlijk voor de mens, maar het in het middel vaak aanwezige giftige bijproduct dioxine veroorzaakt onder andere de volgende ziektes: chlooracne, de ziekte van Hodgkin, verschillende soorten kanker in de luchtwegen, prostaatkanker, disfunctioneren van het perifere zenuwstelsel. Door het gebruik van Agent Orange werden er duizenden kinderen met bijvoorbeeld spina bifida (open rug) en andere misvormingen aan de wervelkolom geboren.[3] https://nl.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange#:~:text=Agent%20Orange%20was%20de%20codenaam,de%20Agent%20Orange%20opgeslagen%20was.

4
24 Defcte burger

@6

We leven nu in 2024, het WOKE tijdperk, die wookies zijn nog gevaarlijker dat al die figuren die jij net opsomde.

Alleen ze zien zien er zo schattig uit in hun roze r e e t v r e t e r. Maar schijn bedriegt hier heel erg.

1
25 Rooibos

@23 Misschien moest men maar eens overgaan tot het installeren van verticale jaloezieën in plaats van ijzeren gordijnen. Die kun je allerlei posities laten innemen zodat de druk van de ketel kan.

0
26 Nicks R. Van

@25
Sinwar en Putin zijn van 2024 En een oorlog begonnen

2
27 Defcte burger

@13
Je weet waarschijnlijk niet wat S5 inhoud
Dat staat helemaal los van gewetensbezwaren .
Dat betekent dat je niet helemaal spoort.

0
28 ongelovenloos

@16 Wilders begint een nieuwe serie

jullie vertrekken XDXD

2
29 Ron MVV Maastricht .

@28 Nou ik denk dat Burger dat heel goed weet, jij begrijp hem verkeerd . Wat kan gebeuren

3
30 Ron MVV Maastricht .

@28
Vlgs mij had een S5 destijds ook tot gevolg, dat je nooit een overheidsbaan kon krijgen.
Was inderdaad een behoorlijke medische aantekening.

0
31 Strongoli

@28 Het betekent dat je sociale vaardigheden niet geschikt zijn om onder kadaverdiscipline te functioneren, met andere woorden een gevaar kan zijn voor de mede soldaten en heeft niets te maken met het burgerleven.
@30 je hebt het goed.
@31 Ik ben ambtenaar in gouda geweest en semi ambtenaar amsterdam nooit ergens last van gehad. dat ik S5 had/heb.

5
32 Defcte burger

@31 en @32 : er waren destijds dienstplichtigen die deden alsof ze gewetensbezwaarde waren. Ze hadden zich verdiept in de kenmerken waaraan een S5-stempel dient te voldoen. Door nu maar te acteren en vooral vol te houden lukte het een aantal niet in dienst te hoeven. Ik heb er 16 maanden in gezeten. Het is maar waarvoor je kiest.

0
33 Nicks R. Van

@13 Gefeliciteerd

0
34 LoydMorris

@32 Als er daadwerkelijk stront aan de knikker komt, hebben we we meer te doen als enkel vechten en schieten. . . Dan kunnen zelfs figuren met S5 nog ondersteuning bieden en werk verrichten. Dus aan de gang met iedereen. . . Dus IEDEREEN. En anders opdonderen uit Nederland en nooit geen aanspraak meer maken op ons sociaal stelsel.

0
35 LoydMorris

@35
Het enige uniform dat aantrek is mijn witte ziekenverzorgers kleding en maak dan geen onderscheid in de gewonden, wie ze ook zijn, wel in de aard van de verwonding.
Gezien je reactie , kan ik dan aannemen dat dat Gefeliciteerd sarcastisch bedoeld is.

1
36 Defcte burger

@36 Nee. . . Ik meen het absoluut niet sarcastisch. Echter, net zoals je zelf aangeeft, je kunt ook in witte ziekenverzorgers kleding, werkkleding om woningen veilig te maken of voor de oorlogsindustrie gehesen worden.
Nogmaals. . . Als er daadwerkelijk oorlog komt, zal iedereen zijn/haar steentje bij moeten dragen.

0
37 LoydMorris

Dank voor het niet sarcastisch zijn , overigens het voedsel dilemma is ook uitermate geschikt voor de non-combattanten .

1
38 Defcte burger

Nederland was na de Tweede Wereldoorlog een trouwe bondgenoot van de VS. Dat is het nog steeds. Maar de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog in Vietnam zorgde ervoor dat door steeds meer mensen en politieke partijen vraagtekens werden gezet bij het Amerikaanse optreden. De Nederlandse Vietnambeweging begon zo rond 1965 met kleine acties, meestal geïnitieerd vanuit (uiterst) linkse hoek, hoewel ook sommige kerken al vroeg aansloten. Door de jaren heen groeide het onbehagen en werd de Vietnambeweging groter en breder.


https://historiek.net/de-nederlandse-vietnambeweging-1965-1975/160912/

0
39 baba jaga

Volgens mij stond die s voor stabiliteit. Hoe hoger je scoorde des te onstabieler je geestesgesteldheid werd gekwalificeerd.

0
40 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
De komende dagen zijn van cruciaal belang voor Oekraïne: Rusland bewapent Iskander-, Tu-22M3- en MiG-31K- formaties met kernraketten (vid) - Dissident.one

@25 {Q} Vandaar ook dat ze maar net zoveel bewapening krijgen zich staande te houden , maar te weinig bewapening de oorlog te winnen , maakt ...

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

smurf
Ook studentenkamer steeds duurder: vooral Amsterdam en Haarlem zijn prijzig

Ik denk dat ondernemers niet blij zijn dat studenten woonruimte bezet houden waar ze anders prima migranten in onder zouden kunnen brengen....

33 minuten geleden geplaatst door smurf

smurf
'Gesprekken over EU-lidmaatschap Oekraïne beginnen volgende maand'

@6 Gewoon om Oekraïne aan het lijntje te houden. Het geven van valse hoop....

1 uur geleden geplaatst door smurf

smurf
De komende dagen zijn van cruciaal belang voor Oekraïne: Rusland bewapent Iskander-, Tu-22M3- en MiG-31K- formaties met kernraketten (vid) - Dissident.one

@24 Een aantal jaar geleden dachten de hoogopgeleide Caffe Latte drinkers van het Westen dat ze Rusland makkelijk in de pan zouden kunnen hakken...

1 uur geleden geplaatst door smurf

Olivia
Wie het kleine niet eert… Deze microwoning van 15m2 in Amsterdam staat te koop

€350.000,- k.k. . Daar koop je in België een prachtig landhuis aan het water voor . ...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Ook na vier jaar semaglutide-injecties houdt gewichtsverlies aan

Ja als dit middel enkel bij extreem overgewicht gebruikt zou worden dan weegt het op tegen de risico's bij extreem overgewicht. Maar straks gaat...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

Nighthawk
Muziekdraadje

Mixed Up Everything - Black Betty (RAM JAM)https://www.youtube.com/watch?v=UR3vsv5iNao...

2 uur geleden geplaatst door Nighthawk

NK. App
Desi Honeymoon VideoMarathi Sex Video LiveCondam XxxDani DanielxxxMobile Porn Video DownloadSex Videos TamilUtah Treasure Hunt 2023 RedditAsex StoriesScarlett ScandalElizabeth Olson SexyFree Black Homemade PornContoa EroticosHentai DubbedJessy Dubai PornIndonesiaan PornHindi Bollywood BfSnapchat Porn VideosBigtits HairyFree OornoXxx WeepingIndianfuckingvideosBengali Hot RomanceVideos PornograficozAnimações PornSph RedditTona Louise NudeBrothaloversMy Pervy Family.comTotal Drama GwenPussy BloodyWife Tries A BbcFapdungeonLoop Das.famosasOpen Mouth GagPorn MadamAsha Ki ChudaiPerfectsgirlsReal Family Sex VideosAlekyaPakistan Bhabhi NudeIndian Boy FuckJanet Mason MomBrutal CastingsScathunterKristen Sterwart NudeBoobplayOrn TubePretty NudeJake PrestonXxxxxxxxxmPorn Hard GifXxx Videos Hot XxxHotel Metropolitan Tokyo IkebukuroFfmgifSunny Leone Sex Scene VideoAmazon Position CreampieCreampie CathyHenti VidsMelenie HicksGhoda Ka SexArbian Xxx VideoKriti Kharbanda SexyLacy Chabert NudeNude Teenage WomenPanties Try On HaulFree Porm PicsBoruto X Hinata PornHindi Sexx MoviePorn TgirlHuge Breast VideosMaduras CojiendoPorn Video Beautiful GirlXxxx DaseXxx Hd LongChut ShowSpankbang Mike AdrianoAunty Sexy Porn91 网站Dragon Ball Comic PornNajed PornTouchofluxureMe Follo Ami TiaHomemade Teen Sex VideosBoin JuliaSswbbw PornFamily Therqpy PornJiggley TitsSkipthegames South JerseyPorn Tub ComFree OirnDogs Out PornTürk Gay PornolarDessyyc NudeColge PornSapna BhabhiSmall Pussy SexAnal On The Bang BusMalayalam Xxx FilmHarley RaineBigheartkimmyNatalie StarrPornvidoeSchool Teacher ChudaiMother And Son Having SexFit Chick PornNude Chinese GirlHenti NarutoTransvestiCosplaytubeEhentai Weight GainCheryl RixonScarlet Chase NudeEmeliahartford NudeHindi Sex FilmIndian Teacher And Student SexHindi PoornWife Sucks My CockIzabelly MarquesinePorntubes MoviesDarmowe Filmy ErotuczneBalls SuckedTengoku Daimakyou HentaiJenbretty OnlyfansGrandma AssfuckPaolina GaitanXxx PutasJostasy LeaksBlack Amateur Porn FreeBp Blue Picture VideoHannah ArtertonGfull Hd PornCartune Porn VideosWheelbarrow PositionMasturbate IndiaElebrity PornSexvioedsMaduras.vomShuddh Desi RomanceKarmen BellaDes SexCfnmhotSislovesme.ocmLacie_may NudeBoobs Sex GifMz PokeCelebrity Nudes RedditXxx HotgrilAlexis NudeHot Desi Pron VideoHdgaysex