U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 18
De spoedwet waarmee het kabinet de stikstofcrisis te lijf wil gaan, dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA overwegen tegen te stemmen, omdat zij vinden dat de wet juridisch rammelt en er te weinig wordt gedaan voor de natuur. ...

4 dagen geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
13
19
3

Eens met GL en PvdA in dit geval.

1 Goldrush    
4 dagen geleden door Goldrush
20
Meld

Laat de bomen staan............... stelletje idioten.

2 Uitede aka Espede    
4 dagen geleden door Uitede aka Espede
3
Meld

Yasser en Asscher ,2 clawn's

3 wijs    
4 dagen geleden door wijs
4
Meld

Stelletje huichelaars. Er wordt te weinig gedaan voor de natuur. Ligt o.a. aan de huichelachtige standpunten van GL en PVDA: O.a. door geen felle protesten tegen Zandvoort te laten horen en het migratiebeleid; immers hoe meer mensen hoe minder ruimte voor de natuur............

4 Tiidmasine    
4 dagen geleden door Tiidmasine
6
Meld

@3 de Ku Klux Clawn's?

5 BlackNinja    
4 dagen geleden door BlackNinja
7
Meld

Laat het even bij het eerste woordje................ eerste en tweede kamer ne kabinet Rotte ......... STIK

6 Uitede aka Espede    
4 dagen geleden door Uitede aka Espede
4
Meld

@4 ..hoe meer mensen hoe minder ruimte voor de natuur............

Als we nou alle GL en PvdA stemmers er uit gooien, dan wordt het misschien nog eens wat.

7 in holland    
4 dagen geleden door in holland
6
Meld

Ja dag Groen Links sputtert weer even om vervolgrns voor te stemmen.
Daar trap ik niet meer die show voor de buhne.

8 Nurse Ratched    
4 dagen geleden door Nurse Ratched
1
Meld

Verder heeft Groen Links gezegd met alles van het kabinet in te stemmen, dus stop maar met dat toneelstukje.

9 Nurse Ratched    
4 dagen geleden door Nurse Ratched
1
Meld

Zullen door anderen benaderd worden wel voor te stemmen en zullen na toezeggingen overstag gaan en vieren ze in de zak te hebben. Regeren zonder verantwoordelijk gesteld te kunnen worden doe je dus zo.

10 Voorzittershamer    
4 dagen geleden door Voorzittershamer
2
Meld

Zelfs de christen unie stemt voor aannamen wet. Dit spoeddebat gaat wel over deel twee, om de wet te versoepelen zodat iedereen weer aan het werk kan. Begrijp ik hieruit. Nogmaals; om de natuur gedeeltelijk te repareren moeten er in de provincies boven Utrecht veel meer bomen geplant worden. Je kunt daar veel te ver van je afkijken zonder een boom te zien. Langs alle sloten en dijken bomen is goed voor de Co2 en de bodemgesteldheid. In de steden staan meer bomen dan op het platte land.

11 Verwonderd    
4 dagen geleden door Verwonderd
1
Meld

Klaver stemt alleen maar tegen om het kabinet te laten klappen want deze linkse rakker wil Rutte vervangen na eventuele verkiezingen.
Oppassen mensen !

12 Interessant    
4 dagen geleden door Interessant
4
Meld

We gaan het zien of PVDA en Groenlinks daadwerkelijk tegenstemmen. Als dat zo is dan heeft het kabinet een probleem.

13 Arno82    
4 dagen geleden door Arno82
0
Meld

Ach 2035 is een eind weg

14 Strafpleiter    
4 dagen geleden door Strafpleiter
4
Meld

Hij zegt tegen de stikstofwet te zullen stemmen als een amendement van GroenLinks niet wordt aangenomen. In dat amendement staat dat de stikstofuitstoot door de landbouw in 2035 gehalveerd moet zijn. ,,De Raad van State waarschuwt dat deze wet juridisch wankel is, omdat onduidelijk is of de stikstofmaatregelen wel effect gaan hebben’’, zegt Klaver. ,,Het juridische gedrocht wordt er zo alleen maar groter op.’’

15 Strafpleiter    
4 dagen geleden door Strafpleiter
2
Meld

Geloof er niets van.
Dit zijn samen met D66, de grootste draaikontenpartijen in beide kamers.
Moet wel héél raar lopen, als deze twee woord houden.
Tot nu toe, zijn ze zeker niet geloofwaardig.

16 Dieke    
4 dagen geleden door Dieke
3
Meld

De CPN en de PvdA hebben het beste voor met de gewone burgers, denk maar aan de participatie-wet, het verkwanselen van de Pensioenpot, het naar de knoppen helpen van de verpleeg en ouderen zorg de verkoop van sociale huurwoningen aan buitenlandse investeerders enz.!

17 Zie Hier    
3 dagen geleden door Zie Hier
4
Meld

Ben altijd wel benieuwd welke offers de beleidmakers zelf al hebben gemaakt ten gunste van het milieu.

18 solidsteel    
3 dagen geleden door solidsteel
2
Meld

Een lichtpuntje, maar als Rutte wat beloofd in het achterkamertje zal het wel loslopen natuurlijk.

19 niet-alles-geloven    
3 dagen geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

De PVDA heeft nog niet genoeg op hun geweten met hun nivelleringsfeest en bruggebouwen in Rutte II. Gaan nu zelfs nog een stapje verder om alles stil te leggen, bedrijven failliet te laten gaan en mensen in de WW te duwen. Bij GL zal de tegenstand niet zo zwaar zijn want voor wat Zilverlingen en beloftes vergeten zij alles.

20 zoutzuur1    
3 dagen geleden door zoutzuur1
3
Meld

Er zijn echt een boel domme mensen die op dit soort clubs stemmen. GroenLinks klinkt heel erg leuk en dat zal dan wel goed zijn. Mja... als je een eigen bedrijf hebt of door hun beleid je baan kwijt raakt... dan kom je er pas achter waar ze echt voor staan...

21 groenengeel    
3 dagen geleden door groenengeel
2
Meld

Laten we het in vredesnaam hopen, want de schade aan de economie en voor de burgers voor een niet-bewezen doel giert volkomen uit de klauw.

22 Wendel    
3 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Maar ja, de donorwet hebben ze ook met een trucje aangenomen, die Eerste Kamer, wel wetende dat de meerderheid dat niet wilde.

23 Wendel    
3 dagen geleden door Wendel
1
Meld

@6 Stikstof is één woord. U doelt op de eerste lettergreep.

24 Scholar002    
3 dagen geleden door Scholar002
0
Meld

De megastallen worden ontzien en dat is nou net wat GL niet wil.
Van FVD mag de maximumsnelheid wel terug naar 80km/u, dat raakt hun sponsorlobby toch niet.

25 Hollander1967    
3 dagen geleden door Hollander1967
5
Meld

Decennia wordt er al verdiend/geproduceerd ten koste van het milieu.
Het werd zo opvallend dat men met afspraken kwam zoals die stikstof-regels ( Er is nog heel wat meer zoals antibiotica in milieu of plastics).
En nu men zich in een knoopt gedraaid heeft willen ze die stikstof-limiet weer verruimen (10x), want die grenzen zijn toch arbitrair...................
26 eh    
3 dagen geleden door eh
0
Meld

Er zijn allerlei vraagtekens te zetten bij onze overheid wat betreft milieu, zoals volgend artikel, doet denken aan prostitutie met onze overheid als bordeelhouders.

In heel Europa verboden, behalve in Nederland

In heel Europa is het verboden, maar de Nederlandse wetgeving staat het storten van ‘licht verontreinigde grond’ in voormalige zandwinplassen toe. In zeker 60 Nederlandse natuurplassen waar zand gewonnen is, is de afgelopen tien jaar minstens 100 miljoen kubieke meter vervuilde grond en bagger gestort. Plastic, sloopmateriaal en accu’s zaten in bagger die vrijkwam bij bodemsaneringen en bouwwerkzaamheden in binnen- en buitenland.

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/staatssecretaris-we-kunnen-niet-stoppen-met-storten-van-bagger-in-natuurplassen

27 eh    
3 dagen geleden door eh
0
Meld

@26 De moderne mens doet aan roofbouw. Dat is onoplosbaar. Je zult daarom op vrijwel elk gebied 'vervuiling' moeten dulden.
Daarbij is de vervuiling door stikstof ook arbitrair, zoals u dat zo deftig noemt question Stikstof zelf bijvoorbeeld is onschuldig en niet alle stikstofverbindingen zijn even schadelijk. Daarbij is Nederland een zeer dicht bevolkt land met de daarbij horend intensief gebruik van alle ruimte, zowel voor produceren als wonen.

28 Myth63    
3 dagen geleden door Myth63
0
Meld

@28 Aanvulling: Ik stel voor Nederland tot een stad van Duitsland te verklaren. Dan worden we een soort Ruhrgebied. Het stikstofprobleem is dan meteen opgelost.

Het is natuurlijk een grapje, maar technisch zijn we wel een soort deelstaat van Duitsland. We heten niet voor niets dutch in het Engels: vroeger toen Nederland en Duitsland nog niet bestonden werden we Diets genoemd.

29 Myth63    
3 dagen geleden door Myth63
0
Meld

@28
Er mogen niet meer dan 5000 of 10.000 mensen aan dood gaan per jaar, dat bedoel ik met arbitrair. Je kan ook stellen dat er niet meer dan honderd aan dood mogen gaan of 50.000 .

30 eh    
3 dagen geleden door eh
0
Meld

Partijen die de Nederlandse samenleving willen ontwrichten door tegen wetten te stemmen die de economie vooruit helpen moeten opgeschort worden voor 7 jaar en daarna voor een commisie beken worden of ze wel van maatschappelijjk nut zijn voor ons land .

31 agent 357    
3 dagen geleden door agent 357
1
Meld

Pvda en gl 2 partijen die Nederland helemaal naar de gallemiezen helpt. Als eerste het land te laten overstromen met duizenden nutteloze uitvreters en dan aan de andere kant geen woningen laten bouwen. Mensen denk effe na voor je straks gaat stemmen, jullie kinderen hebben OOK recht op een huis!!

32 Watts    
3 dagen geleden door Watts
2
Meld

@27 :

"Staatssecretaris Stientje van Veldhoven zegt dat het op dit moment niet mogelijk is om te stoppen met het storten van bagger in natuurplassen in Nederland. “Een lopend project dat aan alle wettelijke eisen voldoet kan niet zonder reden door een bevoegd gezag worden stopgezet.”

CETA? Immers, dan mag NL niet dusdanige wettelijke eisen stellen, dat het feest niet kan doorgaan, want dan kan het bedrijf in kwestie NL aanklagen voor miljarden.

33 Wendel    
3 dagen geleden door Wendel
1
Meld

En maar zeuren dat de boeren teveel poep-gassen over die "natuurgebieden" uitwasemen. Nadat die gebieden op hun lip zijn gekropen, niet andersom. Wat is deze regering betrapt, zeg, op liegen over de echte redenen om die boeren weg te pesten en op liegen over hun bezorgdheid voor ons milieu en klimaat.

34 Wendel    
3 dagen geleden door Wendel
1
Meld

@7 Wéér een die een andere mening eng vindt.

35 rolstoeltje    
3 dagen geleden door rolstoeltje
1
Meld

Trending vandaag
Als het over racisme gaat, hebben witten het...
Vorige week ging ik een kijkje nemen bij een...

1 dag geleden door Brynnar

Sixpack door stroopwafel
Een killerbody krijgen, daar moet je toch voo...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Europees Parlement eist in resolutie afschaff...
Het heerlijk avondje is gekomen, maar wel zon...

1 dag geleden door Moskowfiets

“WIJ MOETEN UIT DE EU!”
Geniet van de 4e JENS-Cast voor CommonSenseTV...

1 dag geleden door Moskowfiets

Wat staat er al decennialang, ieder jaar weer...
OproepZelfgetrokken kippensoep, pasteitjes me...

1 dag geleden door 120db


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Smite Gait
Paus vergelijkt Trump met koning Herodes....
@12 Dat noemen ze een mening, dat heeft bar w...

minder dan een minuut geleden door Smite Gait

RubberDuck
Paus vergelijkt Trump met koning Herodes....
Deze paus is dement, dat is wel duidelijk....

minder dan een minuut geleden door RubberDuck

iedereen heeft recht op mijn mening
De Telegraaf rekent Ajax rijk met verwachte d...
Geld zegt blijkbaar ook niet alles als je in ...

1 minuut geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

TonAlias
Baudet beticht NOS van 'framen' over in Amste...
@89: Soms zie je daar dingen die je bij de NO...

1 minuut geleden door TonAlias

Marrie
Paus vergelijkt Trump met koning Herodes....
Waar bemoeit die paus zich mee....

1 minuut geleden door Marrie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig