Nieuws

Acht faillissementen: onder andere carwash en bedrijf gelinkt aan Appie B.

foto ter illustratie
© ANP
Deze week heeft de rechtbank Overijssel acht bedrijven failliet verklaard. Het gaat onder andere om een taxibedrijf, een carwash en een bv die gelinkt kan worden aan de omstreden zakenman Appie B.
Atalanta Sailing heeft het hoofd niet boven water kunnen houden. Het bedrijf, gevestigd in Zwartsluis, verhuurde een luxe zeilboot vanuit het Zwarte Water. Datzelfde lot overkwam De Mier Exceptioneel Transport BV. Een andere tak van dit Almelose transportbedrijf moest vorig jaar de deuren al sluiten.

Appie B.

Een van de vele bv's die gelinkt kunnen worden aan de Bergentheimse ondernemer Appie B. is deze week ook op de fles gegaan. Het gaat om Calista Holding II. De moedermaatschappij van een eerder failliet verklaard bedrijf.
Appie B. moest zich nog geen week geleden verantwoorden in de rechtbank in Zwolle in een langslepend FIOD-onderzoek. Tijdens de zaak kwam naar buiten dat B. een deal heeft gesloten met justitie. Hij heeft – in ruil voor strafvermindering – bekend dat hij de fiscus voor een half miljoen heeft gedupeerd. Hem hangt een werkstraf van 270 uur boven het hoofd.
De rechtbank moet nog wel akkoord gaan met de afspraak tussen B. en justitie.

Carwash

Een autowasbedrijf in Balkbrug, Carmann Group BV, is bankroet verklaard. Curator Mark Volkerink is aangesteld om het faillissement op een goede manier af te wikkelen.
Ook is een onderdeel van een keten van sushirestaurants failliet gegaan, Chen Horeca Groep BV. Dit bedrijf is onderdeel van het netwerk van bv's waar ook het eerder failliet verklaarde restaurant YuMe uit Deventer onder viel. Dit restaurant heeft inmiddels onder een andere eigenaar een doorstart gemaakt.

Enschedees taxibedrijf

Taxi Maxx uit Enschede heeft faillissement aangevraagd. Op de website van het taxibedrijf valt te zien dat het bedrijf zes taxi's in gebruik had. Curator Rutger van Wijk zal de afwikkeling van het bankroet in goede banen proberen te leiden.
Twee bv's uit Hengevelde zijn ook op de fles gegaan. Het gaat om Solid Metaal en Aan de Stegge Snijtechniek. Volgens eerdere berichtgeving van Oost Nieuws lijkt het te gaan om een netwerk van failliete metaalbedrijven, waarbij katvangers zijn ingezet. Curator Blankestijn heeft de eigenaar van de failliete ondernemingen om tekst en uitleg gevraagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.