Er zit een luchtje aan nieuwe bel-functie van Google

Er zit een luchtje aan nieuwe bel-functie van Google

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Je zit hier waarschijnlijk al jaren op te wachten: je kunt straks virtuele scheten laten tijdens telefoongesprekken op Android. Wanneer is deze functie beschikbaar? Waar kun je het vinden? En oohh ja, waarom precies?

Audio Emoji

Google werkt aan een functie waarmee je audio emoji's kunt versturen tijdens telefoongesprekken. Het werkt een beetje hetzelfde als de emoji's die je kunt sturen in Google Meet, alleen werken deze met geluid en via de Telefoon van Google-app. Dit is de officiële telefoon-app die onder andere te vinden is op de Pixel-smartphones en de toestellen van Nothing. Met de app kun je bellen, contacten toevoegen en beheren, spambellers blokkeren en zien wie je wanneer gebeld heeft.

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe functie van de app wordt dus Audio Emoji, zo meldt 9to5Google. Als beller kun je straks kiezen uit zes emoji's waarna de ontvanger een geluidseffect van de desbetreffende emoji ontvangt. Dit geluid is aan beide kanten van het gesprek te horen. Je kunt kiezen uit de volgende geluiden: lachen, huilen, feesttoeter, klappen, drum en een scheet.

Wanneer beschikbaar en waar te vinden?

Op dit moment rolt Google de functie uit in de bèta-app van de telefoon-app. Het gaat over versie 128. In de komende weken moet de functie voor iedereen beschikbaar zijn.

De functie is momenteel in de bètaversie te vinden onder het knopje Meer, drie verticale puntjes rechts die je ziet als je iemand belt. Ook verschijnt de functie in een apart menu boven de instellingen.

Ga jij het gebruiken?

Wij kunnen het nog niet echt voorstellen dat je iemand een virtuele scheet zou wille sturen tijdens een telefoongesprek, maar wellicht ligt dit aan ons en doet iedereen het over een jaar...?

Wat vind jij van de functie? Zie jij het zitten om een virtueel poepje tijdens een telefoongesprek naar iemand te versturen of deze te ontvangen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk