U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 14
Laat je niet aanpraten dat je een racist bent!Zie in welke mate groepen allochtonen gericht Nederlanders mishandelen, onderken het probleem en deal with it.Het is exact hetzelfde.Links tot en met de VVD toe willen er toch rassen-labeltjes op plakken? Hier heb je het. Benoem het ...

8 maanden geleden door CSTV

REAGEER MET EEN EMOJI
1
8
1
6
LEES MEER OVER

Met de strekking van het verhaal ben ik het helemaal eens. Ik vind het wel jammer dat Baudet zo ontzettend inzet en meegaat in de polarisatie links-rechts. VVD links noemen is natuurlijk onzin. Alles aan de VVD, op immigratie na, is super rechts en op immigratie zijn ze wellicht voor velen (hier ook) niet streng genoeg, maar wel veel strenger dan linkse partijen. Alles maar links noemen maakt het overige verhaal ongeloofwaardiger, zonde...

Ik snap dat het fvd stemmen wint als men opschuift naar de extremen (links of rechts maakt niet uit) maar als hij echt het beste voor heeft met het land houdt hij ook eens op met die populistische beeldspraak. Kom op Thierry, je ideeën zijn over het algemeen goed, dan heb je de demonisering van je tegenstander helemaal niet nodig!

1 Repelsteeltje    
8 maanden geleden door Repelsteeltje
5
Meld

De linkse kliek wil weer eens niet horen. Dan zullen ze op een of andere manier maar moeten voelen:
Laat die allochtonen zich lekker botvier op linkse kamerleden die het debat niet willen steunen.
Komen ze misschien tot inkeer.........

2 Tiidmasine    
8 maanden geleden door Tiidmasine
8
Meld

@1 : Waar doet hij dat in deze video?

En hij heeft een punt.
De huidige problemen zijn grotendeels aan de VVD te danken, die hebben deel gemaakt van recente kabinetten en geen tot nauwelijks actie ondernomen.
Kijk niet naar wat ze zeggen, kijken naar wat ze doen en vooral naar de resultaten.

3 Jackd    
8 maanden geleden door Jackd
3
Meld

@1 klimaat geneuzel, rente aftrek in naar beneden, immigratie, EU steun (want ja de EU is links) Kortom veruit de belangrijkste zaken zijn links van aard.

Het benoemen van feiten heeft niks met populisme te maken.

4 Mztje    
8 maanden geleden door Mztje
4
Meld

Die groep Marokkaanse jongens in Gorinchem bestaat uit 50 man.
Blanke jeugd al in de minderheid in Nederland?

5 Spraypaint    
8 maanden geleden door Spraypaint
3
Meld

Die linkse kliek wat is dat ? en wanneer hoor je bij de rechtse kliek ? wanneer ben je rechts of links waar licht die grens en welke partijen horen dan bij de rechtse kiek.

Aan uw tik wijze te zien weet u het

6 magikeven    
8 maanden geleden door magikeven
5
Meld

Maar goed ik zal dan wel bij de linkse kliek horen maar het gaat eigenlijk niet om dat zwarte Piet zwart is. Maar dat weer eens een klein groepje schreeuwers os laat dwingen Naar hun pijpen te laten dansen. Ze hebben over het algemeen niks met ons land en komen vaak uit landen waar ergere dingen gebeuren. Daarbij wordt het ons respectloos door de strot geduwd met leugens en al. Zwarte Piet is door de jaren heen al veranderd zij blijven in het verleden hangen wat helemaal niks met zwarte Piet van doen heeft. Het is niet het willen aanpassen maar de manier waarop en hoe.En dan denkend dat ze uit landen komen waar veel ergere dingen gebeuren. Daar wordt niet over gesproken dat stoort een weldenkende mens.

7 magikeven    
8 maanden geleden door magikeven
2
Meld

Dom figuur die Baudet. Maar hij vindt zichzelf nogal intelligent. Dat kenmerkt zijn volledige afwezigheid van reflectie.

8 Mac Benac    
8 maanden geleden door Mac Benac
11
Meld

@8 : Goeie inhoudelijke reactie ook..

9 Jackd    
8 maanden geleden door Jackd
2
Meld

@9 Dank je.

10 Mac Benac    
8 maanden geleden door Mac Benac
9
Meld

@3 Het bewust grof misrepresenteren van een persoon of groep met als doel ze ongeloofwaardiger te maken is demonisering. De VVD links noemen is precies dat.

Dat hij verder een punt heeft daar begon ik mee.

@4 ja als je de definitie van links aanpast naar je persoonlijke mening dan kan je inderdaad alles eronder schuiven. De EU links... Doe niet zo raar. Dat is een progressief project, van progressief links èn rechts. Het is allemaal niet zo zwart wit. En met alleen maar schoppen tegen degene waar je het niet mee eens bent ga je niks bereiken. Je hebt hun stem namelijk nodig, dus overtuigen zou het doel moeten zijn.

11 Repelsteeltje    
8 maanden geleden door Repelsteeltje
2
Meld

@4 mwa.. al dat geld dat wordt verdiend door al gore de corporaties en shell door die hele klimaatindustrie. Dat is een erge rechtse kapitalisme. Naast dat het nog fascistisch eenieders leven micromanaged ook nogeens. Wat je mag vebruiken van welke energie wat je mag eten hoeveel bezit je mag hebben wat je mag denken etc.

12 Tegenlicht    
8 maanden geleden door Tegenlicht
1
Meld

@11 : Helaas geef je geen antwoord op mijn vraag: "waar doet hij dat in deze video?"

Ik denk dat je het ergens anders over hebt, of dat je reageert op de tekst onder de video, deze tekst komt niet van Baudet.

Ik heb het nog een keer snel gekeken, en de enige plek waar hij de VVD noemt is iets na 2:30. (ik kan wat gemist hebben) Een correcte reactie wat mij betreft want de VVD woordvoerder is het op dat moment aan het bagatelliseren door het enkel over jongeren in het algemeen te hebben.
Dat bagatelliseren is niet de eerste keer en dat maakt de VVD op dit punt een linkse wegkijk partij.
Op andere punten, o.a. milieu, veiligheid en justitie schuiven ze naar het midden.

Wat de VVD echt wil? Ze willen vooral niks veranderen en hun baantjes veilig stellen, maar dat is verder niet zo belangrijk. FVD past niet in hun plaatje.
FVD zal groot moeten worden om iets tegen de oude partijen te kunnen en zal uiteindelijk moeten gaan samenwerken, dat zal sowieso lastig worden. Maar dus eerst groter worden en dat kan alleen door het echte gezicht van o.a. de VVD te laten zien. Lukt ze dat niet dan zal het nog heel lang vvd/cda/pvda blijven.

13 Jackd    
8 maanden geleden door Jackd
2
Meld

@13

" Maar dus eerst groter worden en dat kan alleen door het echte gezicht van o.a. de VVD te laten zien.

Is het niet zo dat je groot wordt door juist je eigen gezicht laat zien?

Ligt het probleem dan niet juist bij FvD ipv VVD?

14 LGK    
8 maanden geleden door LGK
5
Meld

@12 :
decentralisatie = rechts / kapitalisme

centralisatie = links / communisme.

Mega bedrijven zoals Shell hebben weinig meer met kapitalisme te maken, ze zijn onderdeel van oligopolies en hebben veel politieke invloed.
Kijk ook naar de banken, die streven ook naar centralisatie, De europese Centrale Bank heeft het zelfs in zijn naam zitten en krijgt steeds meer macht.

15 Jackd    
8 maanden geleden door Jackd
1
Meld

@14 : Verstopt FvD zich dan?
Baudet is hier volgens mij behoorlijk duidelijk.

Vertel maar wat Baudet hier verbergt, want je draait het mooi om, maar geeft geen argumenten.

Een veel te groot gedeelte van Nederland slaapt,
hoort wat de VVD en andere partijen zeggen, maar vergeten te kijken naar stemgedrag en vooral naar de gevolgen van beleid.

16 Jackd    
8 maanden geleden door Jackd
1
Meld

@13 dat is waar. Ik reageerde door die tekst die eronder staat op de eerdere uitspraken van Baudet en partijgenoten waar de VVD onder het rijtje linkse partijen wordt geschaard. Ik ga er even vanuit dat je dat erkent, want volgens mij is dat niet echt controversieel ofzo.

Daarbij vind ik het ook vreemd dat je mij vraagt of ik het filmpje heb gekeken en dan vervolgens zegt:"door het enkel over jongeren in het algemeen te hebben." Terwijl ze het letterlijk heeft over een pack hyena's'. Dus helemaal niet 'enkel en alleen' jongeren. Dat is wel heel erg selectief luisteren/kijken als je het zelf wel helemaal gekeken hebt.

En al zou ze het gebagatelliseerd hebben, dan maakt dat de VVD helemaal niet ineens links. Er zijn wel meer onderwerpen dan integratie in de politiek en alleen integratie maakt een partij niet ineens links of rechts. Jij maakt je eigen spectrum en wijst algemene begrippen een persoonlijke betekenis toe. Dat is tegenwoordig populair (links doet dat ook, maar dan met begrippen als racisme en seksisme) en het maakt dat communiceren een stuk moeilijker wordt. Dat is alleen maar wenselijk als je niet met de ander WIL praten en denkt dat je de ander niet nodig hebt om daadwerkelijk wat te bereiken. Dat is niet erg productief.

Met je laatste alinea ben ik het volledig eens. Ik ben dan ook geen fan van de VVD en dat blijkt ook verder nergens uit.

17 Repelsteeltje    
8 maanden geleden door Repelsteeltje
2
Meld

@17 : als je het dan letterlijk over gaat nemen doe het dan wel goed:
"een groep jongeren, als een groep hyena's"

Terwijl Baudet duidelijk een debat aanvraag (of hoe dat dan ook precies heet) doet over groepen allochtone jongeren die het gemunt hebben op autochtone jongeren.
Heel specifiek en bijna iedereen draait eromheen.

Of het verstandig of niet is om de VVD links te noemen is een lange discussie, verder niet zo belangrijk. Deze video gaat over een specifiek onderwerp. Elke opmerking hier over iets anders is een afleiding van dit onderwerp. Je zit al wat er tussen ons gebeurt, jij schrijft in de eerste zin dat je het met de strekking eens bent, daarna een langer stuk over iets anders, daar reageer ik dan op en het gaat nauwelijks nog over het punt wat Baudet wil maken.

Dit onderwerp is belangrijk, misschien wel met grote voorsprong het belangrijkste onderwerp nu en de komende jaren:
Groepen allochtone jongeren die het gemunt hebben op autochtone jongeren.


18 Jackd    
8 maanden geleden door Jackd
1
Meld

Baudet is zeer duidelijk, allochtone jongeren die bewust, als een groep hyena,s, autochtonen aanvallen en mishandelen.

19 Rapunzel    
7 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

Noem het beestje bij de naam, dat "jongeren" en racisme in zijn algemeenheid is weer bagataliseren waar het om gaat,..
Het gaat om rovende, mishandelende groepen turken en marokkanen die bewust blanke slachtoffers uitzoeken.

20 Rapunzel    
7 maanden geleden door Rapunzel
2
Meld

@6 question @2

Begrijp dat je aan de rechtse kliek niet moet vragen want nou en wanneer je links of rechts bent en waar de gens ligt laat staan welke partij dan echt rechts is. Helaas dat vingertje wijzende figuren dus zelf niet weten waar ze over praten laat staan wijzen

Sneu eigenlijk

21 magikeven    
7 maanden geleden door magikeven
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De schreeuw om vrijheid klinkt luider - Arnol...
De schreeuw om vrijheid klinkt luider - Arnol...

8 uur geleden door DONKEY R

OT 83
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Donald Trump is niet tegen zwarte mensen , hi...
Een rake rant van een zwarte man uit Baltimor...

21 uur geleden door Vageali6888

Marga Bult krijgt ‘hele nare bijsmaak&r...
Het wordt steeds gekker, meent Marga. Ze wijs...

1 dag geleden door Moskowfiets

OM nog steeds bezig met onderzoek naar Akwasi
Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist lat...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
progressiefliberaal
"Premies die Rusland zou geven voor doden Ame...
@9,Calimero, ben jij dat?...

minder dan een minuut geleden door progressiefliberaal

MeneerRontgen
Nida wil meedoen aan landelijke verkiezingen...
@13 Eigenlijk zou dat wel mooi zijn ja. 20 va...

minder dan een minuut geleden door MeneerRontgen

progressiefliberaal
"Premies die Rusland zou geven voor doden Ame...
@7,Ach, het was wel schattig wat @2 schre...

1 minuut geleden door progressiefliberaal

Reagurius
Nida wil meedoen aan landelijke verkiezingen...
@9 Of misschien gaan ze dan fuseren van ellen...

1 minuut geleden door Reagurius

Hendrianus
OM nog steeds bezig met onderzoek naar Akwasi...
Let op OM, wel even de dagvaarding naar het j...

1 minuut geleden door Hendrianus

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig