U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
De grootste oppositiepartij in Groot-Brittannië was donderdag in rep en roer nadat een televisiedocumentaire de beschuldigingen over antisemitisme in zijn gelederen hernieuwde. In het BBC-programma vertelden oud-personeelsleden van de centrum-linkse partij dat ze werden bevraagd omtrent a ...

5 maanden geleden door Eksteroog

REAGEER MET EEN EMOJI
5
LEES MEER OVER

* Verwijderd door de redactie *

1 Eksteroog    
5 maanden geleden door Eksteroog

@1 Dat verklaart waarom links de islamieten massaal naar Europa willen halen.

2 Johnboy    
5 maanden geleden door Johnboy
9
Meld

@1 Om moslimstemmers te lokken?

3 Reagurius    
5 maanden geleden door Reagurius
7
Meld

@1
In de 2e wereld oorlog wel toen hielp de CPN Joden met onderduiken en voorzien van valse papieren. De Nederlandse ondergrondse werd door de communisten georganiseerd. Dus ik geloof Uw stelling niet.

4 yanyans    
5 maanden geleden door yanyans
5
Meld

Raar ventje die Jeremy Corbyn. Hoe kan hij nog leider zijn van die partij?

5 Leugenaar    
5 maanden geleden door Leugenaar
1
Meld

@4 Je leeft onder een steen?
Iedereen ziet toch dat links antisemitisme steunt.

6 Xmod    
5 maanden geleden door Xmod
7
Meld

@4 in die zelfde tijd roeide Stalin in Rusland/Soviet Unie wel de joden uit.
De Russen hadden de pest aan de joden.
De dokter van stalin was een jood en die had de ere titel "Stalins laatste jood"
Dus jou stelling klopt ook niet.
Maar je hebt wel gelijk met de CPN.
Die hebben hier wel veel goede dingen gedaan in de oorlog.

7 meneer van het nieuws    
5 maanden geleden door meneer van het nieuws
2
Meld

@4

Onzin.

Wegkijker.

8 Bullet108    
5 maanden geleden door Bullet108
14
Meld

@8
Is het niet waar soms?

9 yanyans    
5 maanden geleden door yanyans
2
Meld

Tja, in een land waar een Prins niet begrijpt dat een Nazi uniform niet gepast is, kun je je afvragen of er niet sprake is van een breder probleem...

Als links persoon (in reactie op @1 & @2 ) kan ik helaas niet spreken voor alle mensen met een meer links georrienteerde politieke voorkeur, maar: er is niet echt een reden voor linkse mensen om iets te hebben tegen Joden of welk een bevolkingsgroep ook. Waar ik hooguit een probleem mee heb zijn extremisten uit welke hoek ook (ook de linkse!!) en helaas zijn er ook in Joodse Kringen Joodse extremisten. Die concepten als Kaffar's serieus nemen, die echt geloven dat enkel Joden uitverkoren zijn, etc. enz. Die maken dus hele rare extreem rechtse (haast Nazi achtige) afwegingen. En ja, daar zal ik altijd kritiek op hebben, JUIST omdat ik vanuit meer linkse hoek vindt dat iedereen gelijk is (niet hetzelfde, en dat hoeft ook niet! Maar wel gelijk !!).

Dat dit soms fout valt bij andere Joodse mensen, omdat die extremisten zich achter hen verbergen, tja dat valt moeilijk te voorkomen. Ook hier geldt blijkbaar dat ook voor Joden geldt dat de goeden onder de slechten moeten lijden. Hetgeen het nog lastiger maakt is dat 'Joods zijn' veel verschillende dingen kan betekenen, Joodse als in een afstammeling van Joodse mensen, Joods als in Geboren en getogen in Israel, Joods als in zich vereenzelvigende met de Joodse cultuur, Joods als in gelovig in de Thora (en daarbinnen heb je ook nog eens meer gematigde en meer extremen).

Dus zelfs het gebruik van de term Joods, ook binnen een context die voor jou (mij) als kritiek leverraar wellicht duidelijk is, wil niet direct zeggen dat die context ook voor een willekeurige hierboven genoemde sub-groep meteen duidelijk is, en men voelt zich wel vaak meteen aangesproken...

Het is goed mogelijk dat dit ook het geval is bij deze politieke partij, want met name de extreme groepen (zijnde ofwel orthodoxen gelovigen of erg nationalistische) die roepen maar wat graag meteen 'Antisemitisme', niet alleen om de discussie dood te maken, maar er zijn er ook die dus vinden dat Kaffers geen mening mogen hebben over de uitverkorenen (die daarmee dus haast automatisch 'de meest perfecten' zijn).

10 mightimouse    
5 maanden geleden door mightimouse
2
Meld

Ik heb altijd zo'n medelijden met linkse Joden als Arnon Grünberg en Hanneke Groenteman die voor meer meer zijn.
Als je in het woordenboek het woord "naïef" opzoekt staat hun foto er bij.

11 Spraypaint    
5 maanden geleden door Spraypaint
7
Meld

@7
Toch hebben de Russen veel concentratie kampen bevrijd

12 yanyans    
5 maanden geleden door yanyans
1
Meld

@7 Hoewel dat meer een Russisch dingetje was in plaats van een communistisch dingetje.

Rusland had al een lange geschiedenis van antisemitisme. Het paste overigens wel prima in de communistische agenda van staatsatheisme om religieuze minderheden zoals de Joden aan te pakken. In China zie je vandaag de dag nog hetzelfde, maar dan vooral met moslims.

Hedendaags (extreem)links antisemitisme staat daarentegen meer in verband met de Palestijnse emancipatiestrijd. Sommigen draven daarin door flink en maken zich schuldig aan zuiver antisemitisme. Anderen worden ten onrechte van antisemitisme beschuldigt wanneer ze kritiek uiten op het handelen van de Israëlische staat. Dat laatste gebeurt tegenwoordig helaas te vaak.

13 Gewoon een student    
5 maanden geleden door Gewoon een student
5
Meld

De campagne tegen Corbyn
23 AUGUSTUS 2018
Als Corbyn wint is Assange vrij. Als Corbyn wint is de steun van Mi5 aan 'de gematigde rebellen' en de 'Witte Helmen' in Syrië' voorbij. Als Corbyn wint is het gedaan met steun aan de agressieve Israëlische politiek van Netanyahu. Gedaan met de dreigementen Syrië of welk land dan ook te bombarderen.
Daarom is de campagne om hem van het premierschap af te houden zo meedogenloos. Uiteraard met het perspectief dat hij de (kans)armen in de moordende Engelse competitiemaatschappij tegemoet zal komen, als authentieke sociaal-democraat. Iedere cent voor de armen kost de "rijken" (natuurlijk niet: de lagere middenklasse; de rijken blijven even rijk) geld. De Atlantische rechtervleugel in Labour (denk aan Blair, Brown etc.) weet natuurlijk best dat Corbyn geen antisemiet is, zoals hardcore-"zionisten" en de Britse media beweren, maar het komt hen o zo goed uit dit te bevestigen. Omdat ze doodsbang zijn voor een Groot-Brittanie dat andere wegen inslaat (zie filmpje onderaan van dit artikel).
'The City of London', net wat u zegt. Nadat Stadhouder/koning Willem III de Nederlandse scheepsbouw naar Engeland had overgebracht en Nederland opgehouden had een leidende maritieme mogendheid te zijn, bleef Amsterdam over als Financieel Centrum. Net als Londen nu nadat WO2 de Engelse suprematie ("de scheepsbouw") naar Washington had overgebracht.
Deze 'City of London' vormt een symbiose met Wall Street en het MIC in de VS. Zeg maar: de financiers en boekhouders. Zij zullen geen verandering toelaten. Het is ook deze financiële postie in de wereld die de Brexit mogelijk heeft gemaakt. Dachten ze tenminste. Corbyn heeft zich nooit expliciet over de zaak uitgelaten. Heel verstandig zolang de bal in het speelveld van de Tories is. Laten zij het maar uitzoeken. Tot nu toe loopt het slopen van eigen gelederen in deze extreem-rechtse partij (enige kwadraten bruiner dan wat er aan engs in onze 'People's Party for Freedom and Democracy' rondloopt) gesmeerd.
De splijtzwam die voor Labour gecreëerd werd, om te verhinderen dat Corbyn premier wordt is dat hij antisemiet zou zijn. Als je voor de Palestijnen opkomt ben je antisemiet. We kennen dit spelletje van MSM. Om iedereen af te houden partij te kiezen voor humanisme en de waarden die notabene door het judaïsme aan de westerse (animistische later christelijke) wereld waren doorgegeven. Dat maakt het allemaal zo intriest. Dat een zelfverklaarde 'Joodse Staat', die zich aan zoveel misdaden heeft schuldig gemaakt, zich op Mozes baseert. Als er een god zou bestaan weten we wat zijn oordeel zou zijn. (WK)

https://youtu.be/FRPrkuRUe8w

14 Jongens van de Witt    
5 maanden geleden door Jongens van de Witt
1
Meld

@14 . Precies, het is simpelweg een campagne die vanuit Tel Aviv gevoerd wordt, met handlangers als "Labour friends of Israel" ter plekke

15 tsja    
5 maanden geleden door tsja
4
Meld

@13
flauwekul verhaal
dik 80% van de com.soviet partij sinds het ontstaan waren joden.
Er zijn zelfs joodse mensen verscheept vanuit NY naar Rusland om de revolutie te steunen.
Lenin ,Trotski waren er deel van.

16 Jongens van de Witt    
5 maanden geleden door Jongens van de Witt
3
Meld

@16 Doet niets af aan het feit dat jodenvervolgingen gewoon doorgingen in het Sovjet tijdperk. Zo ook de pogroms.

“The 1917 Russian Revolution overthrew a centuries-old regime of official antisemitism in the Russian Empire, including its Pale of Settlement.[1] However, the previous legacy of antisemitism was continued by the Soviet state, especially under Stalin, who spread anti-Jewish conspiracy theories through his propaganda network. Antisemitism in the Soviet Union reached new heights after 1948 during the campaign against the "rootless cosmopolitan", in which numerous Yiddish-writing poets, writers, painters and sculptors were killed or arrested.”

17 Gewoon een student    
5 maanden geleden door Gewoon een student
3
Meld

@14 "De splijtzwam die voor Labour gecreëerd werd, om te verhinderen dat Corbyn premier wordt is dat hij antisemiet zou zijn. Als je voor de Palestijnen opkomt ben je antisemiet. "
Komt zoiets andersom ook niet voor. Als je maar iets negatiefs over die multicultuur, diversiteit, specifieke landen etc zegt ben je toch.... Nouja je weet wel wat er dan altijd wordt beweerd.
Overigens gaat het hier over een BBC docu. Heb je daar nog wat over te zeggen?

18 ThWil    
5 maanden geleden door ThWil
1
Meld

@18
ja een kut docu
en brabosh is een fake website
eenzijdig non nieuws

19 Jongens van de Witt    
5 maanden geleden door Jongens van de Witt
5
Meld

@19 Is dat omdat je het nieuws niet bevalt? Heb ik ook met het ongelooflijk gemanipuleerde journaal hier in Nederland.

20 ThWil    
5 maanden geleden door ThWil
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

21 Eksteroog    
5 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

22 Eksteroog    
5 maanden geleden door Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

23 Eksteroog    
5 maanden geleden door Eksteroog

@22
Volgens mij waren het NAZI's ook tegenstanders van communisten.

24 yanyans    
5 maanden geleden door yanyans
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

25 Eksteroog    
5 maanden geleden door Eksteroog

@1 Eksteroog
Je schrijft, "Om onduidelijke redenen haten de linksen de Joden als de pest."

Om duidelijke redenen, links heeft kritiek op Israël, wil jij ons dat doen geloven.

26 Hendrianus    
5 maanden geleden door Hendrianus
9
Meld

@6
Mooie klassieke drogredenering.

27 Hendrianus    
5 maanden geleden door Hendrianus
8
Meld

Ach gut heeft de Joodse lobby weer een documentairemaker gestrikt?

28 Jaap Oudenaerde    
5 maanden geleden door Jaap Oudenaerde
8
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sixpack door stroopwafel
Een killerbody krijgen, daar moet je toch voo...

9 uur geleden door RTL Nieuws

Als het over racisme gaat, hebben witten het...
Vorige week ging ik een kijkje nemen bij een...

16 uur geleden door Brynnar

Wat staat er al decennialang, ieder jaar weer...
OproepZelfgetrokken kippensoep, pasteitjes me...

10 uur geleden door 120db

Europees Parlement eist in resolutie afschaff...
Het heerlijk avondje is gekomen, maar wel zon...

17 uur geleden door Moskowfiets

“WIJ MOETEN UIT DE EU!”
Geniet van de 4e JENS-Cast voor CommonSenseTV...

17 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
drs. Berenburg
Europees Parlement eist in resolutie afschaff...
"De resolutie gaat specifiek over de grondrec...

5 minuten geleden door drs. Berenburg

Dieke
Laat radicaal-rechts racisme niet mainstream ...
Dit NRC-verhaal druipt zèlf van de vooringen...

7 minuten geleden door Dieke

Idioot
Politie opent jacht op aanrander die onrust z...
Vandaag zag ik hier in de stad een verkeers f...

7 minuten geleden door Idioot

drs. Berenburg
Politie opent jacht op aanrander die onrust z...
Ik snap niet dat ze in zo'n lieve stad als Am...

9 minuten geleden door drs. Berenburg

Idioot
Europees Parlement eist in resolutie afschaff...
PVDA heeft gewoon de macht in Brussel. Bah...

11 minuten geleden door Idioot

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig