U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 1
Staatssecretaris van Ark past de wet aan. ...

24 dagen geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
5
1
1
LEES MEER OVER

Dat mocht een keer tijd worden dat men dit gaat aanpakken.

1 Saviro    
24 dagen geleden door Saviro
1
Meld

Wat mij betreft mag iemand die nog gezond van lijf en leden is gemeentewerk uitvoeren zoals het opruimen van de nodige vuil dat links en rechts door asocialen op straten en plantsoenen is gegooid.

2 ThWil    
24 dagen geleden door ThWil
5
Meld

Ik vind het een slechte praktijk dat bij fraude, althans volgens de bijstand, de uitkering gelijk wordt stopgezet. Immers de bewijslast is omgekeerd, dat betekent dat de client moet bewijzen dat er niet is gefraudeerd, en dat zonder een dak boven het hoofd en zonder papieren. Want immers geen bijstand meer. Er is dan dus nog geen rechter aan te pas gekomen. De bijstand kan beschuldigen wie men wil. Knappe jongen die er bovenop komt.

Alleen zijn diegenen die KUNNEN werken, onder hun huidige regime dat iedereen goedkeurt voor werk, allang aan het werk. En uit de bijstand. Alleen bij moslims wordt er rekening mee gehouden dat niemand ze wil hebben, maar ja, daarom krijgen zij ook alle vaste banen, zoals ambtenaar, toegespeeld.

Doe eerst eens iets aan dit soort misstanden en onrechtstatelijke toestanden, voordat je de groep die door de eigen regering en dus MSM al jaren tot uitschot is verklaard, en elk jaar de hardste klappen krijgt qua netto inkomen, weer te grazen neemt.

3 Wendel    
24 dagen geleden door Wendel
2
Meld

Waarom vindt iedereen dat bijstandsfraude keihard moet worden aangepakt terwijl financiële fraude nauwelijks ter sprake komt. Een ieder vindt dit niet zo'n groot probleem terwijl de financiële gevolgen vele malen groter zijn.
Waarom mag een bankier vrij rondlopen zonder straf terwijl een bijstandsmoeder genadeloos wordt aangepakt.

4 rlw    
24 dagen geleden door rlw
2
Meld

@1 behalve Islamieten en ander buitenlandse types, want dat is etnisch profileren, weet je nog?

5 Roomboterbabbelaar    
24 dagen geleden door Roomboterbabbelaar
2
Meld

@4 , heel simpel: socialisme voor de rijken, kapitalisme voor de armen.

6 caso    
24 dagen geleden door caso
1
Meld

@2 Die a-socialen die dingen op straat gooien moeten een boete krijgen , dus wellicht is dat een betrekking voor iemand die nu nog in een uitkering zit.

7 21st Century Guy    
24 dagen geleden door 21st Century Guy
2
Meld

@3 . Is dat wat je jezelf dagelijks wijs maakt?

8 mo    
24 dagen geleden door mo
8
Meld

De grootste fraudeurs zitten bij de overheid
en uitkering instanties zelf.

9 Weetal    
24 dagen geleden door Weetal
0
Meld

@7 Daar ben ik ook mee eens. Doch dat werkt vooralsnog niet echt. Tenzij natuurlijk de boete daarop wordt opgetrokken tot een bedrag dat de nodige afschrikking opwekt.

10 ThWil    
24 dagen geleden door ThWil
1
Meld

De bijstand herzien...gemeente betaald dan de huur en de rest...elke week melden en wat voedselbonnen geven.
dan blijft de poet netjes in Nederland!!!

11 Beta    
24 dagen geleden door Beta
3
Meld

De bijstand dient afgeschaft te worden, het individu is verantwoordelijk voor eigen inkomen. Het individu sluit maar een inkomensverzekering af, we hebben dat hele ambtenarenapparaat rond uitkeringen in geheel niet nodig!

12 Recovery Mode    
24 dagen geleden door Recovery Mode
8
Meld

@5 Klopt, die kennen blijkbaar heel goed de mazen in de wet en blijven op basis van cultuur en geloof vaak buiten schot want, discriminatie. question

13 Saviro    
24 dagen geleden door Saviro
0
Meld

Quote : "Staatssecretaris van Ark past de wet aan..."

Het zou al mooi zijn, als de wet voldoende wet toegepast. question

14 Gandalf    
23 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

Wat vervelend voor al die migranten-werkers!

15 Zie Hier    
23 dagen geleden door Zie Hier
0
Meld

Ga maar werken, de bijstand is alleen voor de zieken

16 Cremabatida    
23 dagen geleden door Cremabatida
6
Meld

Maar het aantonen dat iemand fraudeert is een heel ander verhaal. Je kunt pas iemand harder aanpakken als je 'em te pakken hebt en daar mankeert het aan.

17 Nicks R. Van    
23 dagen geleden door Nicks R. Van
0
Meld

De politiek leert kennelijk niet van haar fouten (wat we natuurlijk allang weten). In 2013 werd er een nieuw boeteregime van 100% van het gefraudeerde bedrag opgetuigd. Later bleek dit te fors en heeft Jatta Kleinsma het moeten aanpassen. Nu gaat deze staatssecretaresse het weer opnieuw proberen.

18 Vilseledd    
23 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

"Het gaat bijvoorbeeld om huizen in het buitenland. Zo werd bijvoorbeeld in Turkije in 2016 en 2017 17 miljoen euro aan vermogen aangetroffen dat niet is gemeld.

Bij het aanvragen van een bijstandsuitkering dient bezit altijd vermeld te worden. De uitkering is alleen bedoeld voor mensen die nergens anders van kunnen leven en geen bezit hebben."

Wie dat Kamerdebat gevolgd heeft, heeft juist geleerd, dat daar niets aan te doen is. Huizen in Turkije zijn in gemeenschappelijk bezit. Daarnaast is de discriminatiekaart getrokken. De grootmoeder in de bijstand, die op het kleinkind past, zal hiervan de dupe zijn en de allochtone bijstandsklant gaat vrijuit.

19 Vilseledd    
23 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

@12

Extreem rechtse neo-liberale onzin die je hier probeert te verkopen. Gaat in de praktijk niet werken. Zoals alle neo-liberale bullshit die onze regeringen de afgelopen 30-40 jaar over de bevolking uitstort. Steeds weer zien we dat privatiseringen voor de burger steevast flink duurder uitpakken. Ga je achterlijke ultra-kapitalistische gezever ergens anders verkondigen.

20 toecutter    
23 dagen geleden door toecutter
1
Meld

@20 Je geniet zeker zelf van andermans inspanningen pannenkoek, het individu is verantwoordelijk voor zijn eigen inkomen, anderen zijn dat in geheel niet. Mensen worden niet zelfstandig door anderen voor het inkomen verantwoordelijk te maken. Idem met de A.O.W deze dient afgeschaft te worden, is onhoudbaar, tevens dient er volledige keuze vrijheid te zijn voor het eigen pensioen, het huidige pensioenstelsel heeft daar niets mee van doen, dat is enkel gelegaliseerd roven!

21 Recovery Mode    
23 dagen geleden door Recovery Mode
2
Meld

@21

Nogmaals, ga je onhoudbare neo-liberale roofdier kapitalistische flauwekul ergens anders verkopen. We zijn een solidariteits maatschappij. Als je daar niet tegen kunt, sodemieter dan op naar de USA.

22 toecutter    
23 dagen geleden door toecutter
1
Meld

@11 Dat scenario zie je ook voor mensen die wel werk hebben:
De belastingen worden steeds hoger. De opbrengsten worden niet besteed aan infrastructuur, veiligheid, zorg, scholing - komen dus niet weer bij de burger terecht - maar gaan via een omweg naar de multinationals, verzekeraars, banken ed Het vrij besteedbare deel van het salaris van de burger wordt steeds kleiner en de vaste lasten nemen een steeds groter deel van het salaris in.
Tegelijkertijd is het bedrijfsleven steeds minder afhankelijk van de burger - want die is arm en heeft niets te besteden - maar is rechtstreeks afhankelijk van de overheid - want daar zit alle geld. En om geld van de overheid te krijgen heeft het bedrijfsleven lobbyisten rondlopen in Den Haag en Brussel. In feite is de steeds maar dalende koopkracht en de samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven een gevolg van het neoliberalisme. Op het eind, en dat is niet zo ver weg meer, is het salaris nul en zorgt de overheid voor de burgers en zet de overheid de burgers aan het werk bij het bedrijfsleven. Slavernij 2.0 dus.

23 Conradijntje    
23 dagen geleden door Conradijntje
0
Meld

@22 Ik ben solidair met wie ik solidair wil zijn. niet met opgelegde solidariteit.

24 Recovery Mode    
23 dagen geleden door Recovery Mode
0
Meld

@20 Er zit wel een kern van waarheid in. Alleen schaft de overheid makkelijk uitkeringen en toelagen af, maar 'vergeet' de belasting navenant te verlagen. Als de bevolking de beschikking heeft over wat eerst naar de belasting bracht, is ze beter bij machte zaken zelf te regelen. Een broodfonds werkt bijvoorbeeld beter dan een anonieme uitkeringsinstantie.

25 Vilseledd    
22 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

@21 Misschien wel, maar het is niet anders.
Ik betaal al erg lang voor de aow en verplicht pensioen, mag ik dan ook mijn geld terug?

26 icnivad    
22 dagen geleden door icnivad
0
Meld

@25 U denkt nog steeds dat de overheid slechts belasting heft voor uitkeringen, infrastructuur, veiligheid, scholing en zorg. Zoals ik in @23 al aangaf wordt een steeds groter deel van het belastinggeld gebruikt voor het bedrijfsleven.
Het bedrijfsleven wil minimaal 100 miljoen burgers in Nederland. De overheid haalt die binnen. De uitkeringen en zorg betaalt de overheid en dus de burger. Op het moment dat die immigranten gaan consumeren, woning, voedsel, kleding, inboedel, auto is dit (extra) omzet voor het bedrijfsleven. Ontwikkelingshulp is smeergeld voor dictators zodat ons bedrijfsleven zaken kan doen in dictatoriale landen. Ook de klimaatwet is overheveling van geld van de burger naar het bedrijfsleven. En Shell betaalt nog steeds geen belasting. En onder Rutte zijn veel belastingen voor bedrijven en aandelenhouders verlaagd.

27 Conradijntje    
22 dagen geleden door Conradijntje
0
Meld

@27 'U denkt nog steeds dat de overheid slechts belasting heft voor uitkeringen, infrastructuur, veiligheid, scholing en zorg."

Ik zeg toch 'navenant'.

28 Vilseledd    
20 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
FRANSE KATHOLIEKEN VERBIJSTERD OVER TOENAME K...
In Frankrijk wordt hevig gedebatteerd over de...

5 uur geleden door Kiki

Van bange christelijke partijen mogen kindere...
Nynke de Jong schrijft drie keer per week ove...

18 uur geleden door AD

Cortez tegen Trump na racistische tweets: &ld...
Cortez tegen Trump over racistische tweets: “...

7 uur geleden door Bekerhouder

Italië: raket gevonden bij extreemrechts
De Italiaanse politie heeft maandag in Noord-...

4 uur geleden door E.Meel

Vaccineren: de grote illusie
Steeds vaker worden we overspoeld met alarmer...

13 uur geleden door Hadito


ADVERTENTIE


Laatste reacties
techcenter
De voorbereide aantekeningen van Trump: Democ...
Toch wel handig die online trollen ,je weet...

minder dan een minuut geleden door techcenter

rebo
Waarom zijn niet alle primaten geëvolueerd t...
@16Ja maar nu zijn muggen wel verder verder...

minder dan een minuut geleden door rebo

Nos Calan Gaeaf (s7p)
TU professor: Elektrische auto’s zijn grote...
De problemen met electrisch rijden en de accu...

1 minuut geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)

De Ruyters van Michiel
EU: Iraanse schending deal nog af te wenden, ...
De Ruyters zeggen: "Whhhaaaahhhaaaa en de ker...

1 minuut geleden door De Ruyters van Michiel

Aldgillis
OT 3...
Ik ga de koelkast nog even plunderen denk ik....

1 minuut geleden door Aldgillis

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig