U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
Reageer op de Facebook-bericht van Mr. Zingal vanaf 12.04.2018:Vanwege de publicatie van een bericht op Facebook door Mr. Fatih Zingal, hebben we al verschillende opmerkingen en verzoeken ontvangen die we op deze manier willen beantwoorden.Het bestuur van de tuinbouwvereniging "In den ...

ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1

Vertaling uit het Duits op de beschuldigingen aan het adres van de Tuinders-vereniging in Dortmund, geplaatst door verschillende Turkse kranten.

Reactie op het Facebook-bericht van Mr. Zingal vanaf 12.04.2018:
Vanwege de publicatie van een bericht op Facebook door Mr. Fatih Zingal, hebben we al verschillende opmerkingen en verzoeken ontvangen die we op deze manier willen beantwoorden.
Het bestuur van de tuinbouwvereniging "In den Westkämpen e.V." distantieert zich uitdrukkelijk van de verklaringen die in het artikel en de inhoud ervan zijn gepubliceerd.

In tegenstelling tot de verklaringen, kunnen we met trots zeggen dat we in onze club van 102 tuinen een kleurrijke mix alle landen en religies zullen accommoderen en voortzetten. Onlangs hebben we een gezin dat uit Syrië moest vluchten, kunnen integreren in onze gemeenschap.

De toewijzing van een tuin bepaalt ook niet een van de borden. De beslissing wordt gezamenlijk genomen door de gehele Raad.

1 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Was Toerks nepnieuws. Propaganda. Dat verkoop je alleen aan gelovigen.

2 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
1
Meld

Hier het eerdere draadje die de Duitse tuinders-vereniging beschuldigd van racisme:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/280538-turken-niet-welkom-bij-tuindersvereniging

3 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Dit was dus weer een leugenachtig dramaverhaal van een verongelijkte vrouw die aandacht wilde en/of zielig wilde doen. Zulke mensen zouden vervolgd moeten worden, het is echt schandalig om mensen ten onrechte te beschuldigen van racisme of discriminatie.

4 RoosjeB    
ongeveer 1 jaar geleden door RoosjeB
0
Meld

Kan wel n Turkse provocatiemoslima zijn, die op deze manier heibel aan het schoppen is, zodat de Erdogan kranten in Turkije weer kunnen rellen.
En dan komt brulboei Erdogan straks weer op het toneel, en is het plaatje compleet.

5 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
0
Meld

@2 Ja, hahaha niet alles geloven question LOL, maar hoe leggen we dat de Turkse kranten en hun lezers uit?
Het westen nu in Duitsland krijgt een slechte naam want de mensen daar zijn racistisch en dit verzonnen verhaal gaat als een lopend vuurtje bij de Turkse mensen in Duitsland, Nederland en in Turkije zelf en misschien wel daarbuiten.
Ook het verzonnen hoofddoek verhaal van het meisje in Emmeloord werd massaal gedeeld. De mensen in Nederland zullen ondertussen ook wel bekend staan als zeer racistisch.

6 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

PS In de koptekst staan overigens wat slordigheden/fouten i.v.m. de vertaling naar Ned. te snel gepost en niet goed gecheckt. Post @1 is iets beter leesbaar.

7 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@6 sow???
Laat iedereen lekker denken dat we racistisch zijn. Zit ik niet mee.
Wordt zo vaak geroepen dat het geen waarde meer heeft.

Misschien heeft het zelfs een remmend effect op mensen die graag racisme roepen..

8 Aunti    
ongeveer 1 jaar geleden door Aunti
0
Meld

@6
Ach, iedereen weet onderhand wel wat voor mal figuur Erdogan is, met zijn geloei dat we allemaal fascisten en nazies.
Die vent zet zijn eigen land voor schut en schande.

9 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
0
Meld

@9
Nazi,s.

10 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
0
Meld

Ik ben eigenlijk wel wat e. meel hier over te zeggen heeft, maar die leest dit bericht waarschijnlijk bewust niet, omdat het haar/hem niet uitkomt.

11 RoosjeB    
ongeveer 1 jaar geleden door RoosjeB
1
Meld

De originele Facebook post op 12 april van Fatih Zingal jurist en zou eigenlijk beter moeten weten)

Mevrouw D. was van plan in de tuinclub "In den Westkämpen e.V." om een ​​kleine tuin te huren. Daarom maakte zij telefonisch een afspraak met de ondervoorzitter en tuinvoorzitter van de vereniging. Op de vergadering werd mevrouw D. gevraagd uit welk land zij kwam. Haar antwoord was: uit Turkije. De vice-voorzitter verklaarde toen botweg dat de Garden Club geen Turken accepteerde. Turken geven niet om hun tuinen en zijn over het algemeen agressief, grof en respectloos. Bovendien was de vreemde muziek ondraaglijk. Bovendien kon je sowieso niet met Turken communiceren, omdat ze de Duitse taal niet zouden spreken. In het kort werd meegedeeld dat het Duitse gevoel van de aanwezigheid van de Turken in het algemeen verstoord werd en dat zou weg in wiens aanwezigheid de tuin club blijven. Een lease aan Turken was daarom uitgesloten.

De tuinclub "In der Westkämpen e.V." is de "stadsvereniging Dortmunder garden clubs e.V." op wiens homepage de volgende opmerking te vinden is:

"Groen is er voor iedereen!

U bent een buitenlandse burger en wilt een tuin huren?
De voorwaarden zijn voor iedereen hetzelfde.
De aarde kent geen buitenlanders.
Bij ons telt de mens! "

Ik dring er bij de Stad Association Dortmund tuin clubs e.V. daarom voor de hand liggende racisme en vreemdelingenhaat, de tuin club onderhoudt oefenen e.V. in het Westen kampioenen tot stilstand. Het gedrag van de club kan niet zonder gevolgen blijven. Wenselijk zou ook duidelijke uitspraken uit het beleid, in het bijzonder door de heer Ulli Sierau als burgemeester van de stad Dortmund. We merken tot onze spijt dat dit soort alledaags racisme in Duitsland steeds sociaal acceptabeler wordt.

De oorspronkelijke tekst in het Duits en werd ook nog vertaald in het Turks op Facebook en is meer dan 1000 keer gedeeld:

Frau D. beabsichtigte beim Gartenverein "In den Westkämpen e.V." einen Kleingarten zu pachten. Sie verabredete sich daher gemäß telefonischer Absprache mit dem stellv. Vorsitzenden und Gartenobmann des Vereins. Beim Treffen wurde Frau D. gefragt aus welchem Land sie komme. Ihre Antwort lautete: Aus der Türkei. Daraufhin erklärte der stellv. Vorsitzende unverhohlen, dass der Gartenverein keine Türken akzeptiere. Türken würden sich um ihre Gärten nicht kümmern und seien generell aggressiv, grob und respektlos. Außerdem sei die fremdartige Musik unerträglich. Mit Türken könne man sich zudem ohnehin nicht verständigen, da diese die deutsche Sprache nicht beherrschen würden. Zusammenfassend wurde mitgeteilt, dass Deutsche sich von der Anwesenheit von Türken generell gestört fühlen und in deren Anwesenheit dem Gartenverein fernbleiben würden. Eine Verpachtung an Türken komme daher nicht in Frage.

Der Gartenverein "In den Westkämpen e.V." ist dem "Stadtverband Dortmunder Gartenvereine e.V." angeschlossen, auf deren Homepage folgender Hinweis zu finden ist:

"Grün ist für alle da!

Sie sind ausländischer Mitbürger und möchten einen Garten pachten?
Die Bedingungen sind für alle gleich.
Die Erde kennt auch keine Ausländer.
Bei uns zählt der Mensch!"

Ich fordere den Stadtverband Dortmunder Gartenvereine e.V. daher auf, dem offenkundigen Rassismus und Fremdenhass, den der Gartenverein in den Westkämpen e.V. auszuüben pflegt, Einhalt zu gebieten. Das Gebaren des Vereins kann nicht ohne Konsequenzen bleiben. Wünschenswert wären auch eindeutige Statements aus der Politik, insbesondere von Herrn Ulli Sierau als Oberbürgermeister der Stadt Dortmund. Mit Bedauern nehmen wir zur Kenntnis, dass diese Art von Alltagsrassismus in Deutschland immer salonfähiger wird.

Deze man Fatih Zingal komt met regelmaat op de Duitse TV:

https://www.youtube.com/watch?v=9co5t-EleLI

12 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Ze dacht misschien dat 'discriminatie' en racisme zou helpen om haar voorrang te geven, iets wat veel te vaak wordt gedaan.
Ik schreeuw gewoon terug als een moslim mij wat toeschreeuwt. Vroeger haalde ik mijn schouders op, nu niet meer.

13 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
0
Meld

@11 .
Die zit gezamenlijk met zijn kompanen alweer onder zijn steen en wacht tot er weer iets negatiefs over de PVV of FvD geschreven word om massaal weer onder hun steen vandaan te komen.

14 eigenmening    
ongeveer 1 jaar geleden door eigenmening
1
Meld

@13
Ja, precies, ik participeer ook op islamitische onbeschoftheden.
Als ze tegen mij schreeuwen, schreeuw ik ook terug.
Wil n moslimman mij de pas afsnijden en voordringen in de supermarkt, schuif ik mijn kar met een ferme duw voor die van hem question
En zo kunnen we participeren en anticiperen op het botte islamitische horkengedrag, anders lopen ze helemaal over je heen.

15 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
0
Meld

De bron van dit verzonnen verhaal is Fatih Zingal, een prominent figuur. Dat is het trieste eraan. Hij heeft ook de brandaanslag uit 1993 van Solingen op een Turks gezin weer uit de mottenballen gehaald en in de schijnwerper gezet. Hij was degene die dit oude nieuws opnieuw leven heeft ingeblazen door het aan de Daily Sabah een krant uit Turkije door te geven. Door de brandaanslag vielen er 5 doden waaronder 2 kinderen door rechts-extremistisch geweld. Een erg triest gebeurtenis dat blijft buiten kijf, maar door het recyclen van dit soort berichten zal de woede weer aanwakkeren en daar is het volgens mij hem precies om te doen. Ik vind hem een wolf in schaapskleren deze geslepen jurist die tot de club van Erdogan behoort.
Hoe zouden de Turkse mensen het vinden als we geweld door Turkse mensen begaan van jaren terug telkens weer opnieuw in het nieuws voorbij laten komen.

https://www.facebook.com/zingalfatih/posts/1145666022246851

16 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@8 Het zal bij veel mensen wenkbrauwen doen fronsen en zal bij sommigen ook reden zijn om aan de exacte racisme-cijfers te twijfelen. Omdat een stel mensen moord en brand roept, omdat ze vinden dat er racisme plaatsvind of verzinnen het ter plekke...

17 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Jammer, dat mensen als die mevr. D. de boel weer eens lopen te belazeren. Het doet het samenleven niks goeds, door zulke onzin te verkondigen.

18 sockknitter    
ongeveer 1 jaar geleden door sockknitter
0
Meld

@17 daar heb je gelijk in...
Er zijn altijd mensen die dat geschreeuw horen maar niet de moeite nemen verder te kijken of het wel waar is..

19 Aunti    
ongeveer 1 jaar geleden door Aunti
0
Meld

Over de achtergrond van de verspreider en deler van het nepnieuws. Het kan zijn dat die Fatih Zingal bij de extreem rechtse turken behoort of is aanhanger daarvan en dus niet van Erdogan en zijn AKPartij denk ik. Hij heeft een paar uur geleden een poll gedeeld op Facebook over dat er vervroegde verkiezingen in Turkije zouden moeten komen vanwege de situatie daar en men kan daarop ja of nee laten horen en dan gaat het over de verkiezingen waarin dan MHP (extreem rechtse partij gelinkt aan de grijze wolven) deelneemt en de belangrijkste (concurrent) is voor Erdogan.

Nu recent in het nieuws in Turkije,

MHP voorzitter Bahçeli roept op tot vervroegde verkiezingen, terwijl Erdogan verwijst naar november 2019 luidt de kop van een Turks artikel.
73% van zijn poll lezers zegt daarop, ja dat er vervroegde verkiezingen moeten komen.

20 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 jaar geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Islamitisch raadslid wil halalstrand: ‘...
Een naaktstrand? Dan ook een ‘halalstrand’ in...

15 uur geleden door AD

VVD: 'Werklozen moeten vakken vullen, an...
Nu worden er geregeld Poolse arbeidsmigranten...

16 uur geleden door NOS

Rapport Mueller – Trump: “Ik had...
De Amerikaanse president Donald Trump is van...

17 uur geleden door Crezee

Gerard Cox: Politieke correctheid is een plaa...
Op de drempel van zijn tachtigste gaat Gerard...

17 uur geleden door AD

‘Gebruik de term “allochtoon&rdqu...
De gemeente Rotterdam gaat de term ‘allochton...

8 uur geleden door Hadito


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Tsaar
LUISTERPLEKJE 1...
The Kinks - Dayshttps://www.youtube.com/wat...

minder dan een minuut geleden door Tsaar

mountainlion
Senator Elizabeth Warren roept op tot impeach...
@57 Misschien als je al die rollen aluminium-...

minder dan een minuut geleden door mountainlion

Zwartwit
Senator Elizabeth Warren roept op tot impeach...
@77BijbelGloeiende godverdoemenis. Durf...

minder dan een minuut geleden door Zwartwit

Geert
Heel Afrika weldra een islamitisch continent?...
@5 Nee zelfs dat doen ze niet...

minder dan een minuut geleden door Geert

Manja
Romney ’ziek’ na rapport Mueller over Tru...
Romney is in ieder geval niet politiek correc...

minder dan een minuut geleden door Manja

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig