Media
  • 40
Een op de vijf Turkse Nederlanders wordt verdacht van fraude met uitkeringen, bijvoorbeeld omdat ze een huis bezitten in Turkije en dat niet melden. Maar gemeenten mogen geen bureaus inschakelen die alleen in Turkije vermogensonderzoek doen: dat is discriminatie, oordeelt de rechter. ...

10 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1
34
LEES MEER OVER

Gemeenten worstelen met bijstandsfraude door ‘Nederturken’, die vele miljoenen kost, meldt De Telegraaf vrijdag. Ze dachten een oplossing te hebben met het inschakelen van commerciële bureaus, die in tegenstelling tot Nederlandse opsporingsambtenaren gebruik maken van een lokaal netwerk van Turkse advocaten, makelaars en taxateurs. Die kunnen snel en effectief onderzoek doen naar het bezit van luxe appartementen, vakantiehuisjes en ander vastgoed dat de Turken geheimhouden voor de Nederlandse overheid.

1 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
1
Meld

Dan doe je ook onderzoek in Nederland en Marokko, is het geen discriminatie meer.

2 Suwelding    
10 maanden geleden door Suwelding
1
Meld

"Een op de vijf Turkse Nederlanders wordt verdacht van fraude met uitkeringen."

Dramatisch. En dan mag je er niet eens iets tegen ondernemen...

3 thestranger    
10 maanden geleden door thestranger
1
Meld

Nederlanders worden dus weer gediscrimineerd, want bij hen mag er wel diep gegraven worden.

4 gaulette    
10 maanden geleden door gaulette
1
Meld

@2 De Nederlanders met 1 paspoort zijn al heel goed te controleren helaas, kiest de rechtbank dus voor discriminatie om Marokkanen en Turken er buiten te laten vallen en dus vrolijk door kunnen gaan met frauderen zonder controle.

5 Saviro    
10 maanden geleden door Saviro
1
Meld

Volslagen krankzinnig, de rechtspraak. Ik wordt als Nederlander flink gediscrimineerd doordat wij geen vermogen mogen verzwijgen voor de fiscus en de Turken wel.
En lees eens: Een op de vier of vijf Turken fraudeert. Waanzinnig veel.
Regering, doe er iets aan.

6 rlw    
10 maanden geleden door rlw
1
Meld

De enige mogelijkheid is dus dat mensen die hier voor de uitkering naar binnen stappen, heel duidelijk maken dat er géén uitkering komt als men niet eerst kan uitzoeken wat er aan bezittingen is in het land van herkomst.

7 gaulette    
10 maanden geleden door gaulette
1
Meld

Ondanks dat ik de rechter wel een beetje kan begrijpen vergeet hij wel enkele zaken:

1) Vrouwe Justitia is blind. Oftewel fraude is fraude.
2) Hij stelt discriminatie boven rechtspraak op deze manier naar mijn bescheiden mening.
3) Indien blijkt dat de Nederturken het meest frauderen dan zijn die Nederturken die de rest van de goede Nederturken discrimineren. Zij maken het zo dat ambtenaren naar hun gaan zoeken door hun eigen foute gedrag. De rechter kan dat de ambtenaren niet aanrekenen, die doen enkel hun werk.
4) Door deze uitspraak wordt het onmogelijk gemaakt om geld te innen blijkbaar waardoor criminelen hun straf kunnen ontlopen. Rare uitspraak dus die beter onderbouwd had moeten worden. Meer als, laat deze zaken doorlopen maar zorg er voor dat onderzoek naar fraude ook in andere landen plaats vindt.
5) De rechter onderschat ook de corrigerende werking van deze aanpak. Als je een groep raddraaiers hebt pak je de grootste lastpakken als eerste aan om zo een voorbeeld te stellen. Dat principe wordt dus nu de nek omgedraaid......

Al met al naar mijn bescheiden mening een rare uitspraak die veel meer kwaad dan goeds doet. Het stukje gezonde boerenverstand mist enigszins.

8 Gezond boerenverstand    
10 maanden geleden door Gezond boerenverstand
2
Meld

Verschrikkelijk laf landje aan de Noordzee.
Een hardwerkende Nederlander die te hard heeft gereden weten ze te vinden en
te plukken tot in het graf.

9 Nuchtere Belg    
10 maanden geleden door Nuchtere Belg
1
Meld

@2 snapt het bijzonder goed, zodra het onderzoek gericht is op meerdere landen, bijvoorbeeld, Marrokko, Turkije, Duitsland, Kroatie, om maar wat landen te noemen, is het geen discriminatie meer.

10 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
2
Meld

De belastingbetalers, de echte gedupeerden moeten dan ook niet meer op GL, PVDA, D66, CDA EN VVD gaan stemmen, de gigantische uitkerings- en belastingfraude worden al 50, 60 ongemoeid gelaten door die kartelpartijen. Die 'zielige' uitkeringstrekkers bezitten vrijwel allemaal onroerendgoed in het land van herkomst. Benadelen, uitkleden van kafirs wordt aangemoedigd in de islam en ze maken er vrijwel allemaal gretig gebruik van. Het betreft pgbfraude, belastingontduiking, witwassen, allerlei schoolsubsidies, verzonnen kinderen in het buitenland,.......

11 Soare    
10 maanden geleden door Soare
2
Meld

Wilders zou zeggen: een D66 rechter. De Nederlander denkt: Inderdaad een linkse rechter.

Zolang ze in het onderwijs alles met rode en roze brillen benaderen blijft dit.

12 Merlanni    
10 maanden geleden door Merlanni
1
Meld

Een op de vijf Turken wordt verdacht, denk eerder dat het realiteit is dat 1 op 500 Turken niet fraudeert. De kartelpartijen hebben er alle belang hij om juist dit schandaal onder de pet te houden. Als wordt uitgerekend hoeveel belastinggeld er verspild is de afgelopen jaren, dan is het gewoon gedaan met de kartelpartijen, dat brevet van bewust onvermogen overleven ze niet.

13 Soare    
10 maanden geleden door Soare
1
Meld

Dit is de zoveelste juridische dwaling die het nieuws haalt, denk alleen maar eens aan de kwestie met de schoolfoto. Het is duidelijk dat onze rechtspraak is gekaapt door islamofiel extreemlinks.

14 greenmango    
10 maanden geleden door greenmango
1
Meld

Dan, zoals hier ook al wordt gesteld, het onderzoek breder trekken. Fraude mag niet lonen. Al helemaal niet naast een uitkering waarin men in het levensonderhoud wordt voorzien door de samenleving. Dat is een vangnet en geen vrijbrief voor meer.
Fraudebestrijding verlangt snel handelen vanuit de overheid naast het beschikken over de juiste gegevens. Dat werkt drempelverhogend voor fraudeurs.

15 Yesterday    
10 maanden geleden door Yesterday
3
Meld

Je word hier toch compleet misselijk van. En dan durven die promotors en goedgevoel-verslaafden een grote bek open te trekken want oh, het is allemaal zo zielig en er wordt gestigmatiseerd en gedemoniseerd en gediscrimineerd :X je zou standaard al die uitkeringen stil moeten zetten en onder de loep moeten leggen en knetterhard optreden bij het minste of geringste bewijs van fraude. Hier word je toch schi.tziek van. Wij Nederlanders betalen voor zo'n beetje 'alle buitenlanden' zelfs voor onze 'eigen' EU betalen wij altijd het meest, we betalen zelfs Turkije om ze een beetje koest te houden (per direct stoppen, genocide plegers vroeger en nu) we betalen zo'n beetje voor alle vluchtenden, hongerenden, zieken en gelukszoekers, we betalen voor alle migranten die hier zijn en voor hen die weer teruggaan met een zak geld (draaideur handophouders) met de complimenten vd hardwerkende Nederlander, en we betalen voor al die fraudeurs die zodra ze hun mndlijkse portie geld krijgen zsm weer teruggaan op vakntie naar land van herkomst enz. Afin, we betalen dus altijd en keer op keer en als ze ons ook nogeens openlijk bestelen dan mogen we niks doen natuurlijk want dat zou zielig zijn.
Men zegt terecht de onbetrouwbare overheid en ook nog eens een overheid waarbij er geen balletje ingedaald is. Wat een zootje lapzwansen, zwakke sukkels, gedegenereerde staatsmannen.
Bah!

16 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Er zijn ook veel Nederlanders, die hun huis in Nederland verhuren, maar zelf in het buitenland wonen. Bv de mensen, die zijn geemigreerd naar Hongarije of hun oude dag in Spanje doorbrengen.
Als je die mensen ook controleert, dan is het hele probleem van discriminatie opgelost.

17 sockknitter    
10 maanden geleden door sockknitter
18
Meld

Ik moet mijn vermogen doorgeven aan de belasting.
Kan ik dezelfde rechter krijgen als ik hier een zaak van maakt?

18 Karl    
10 maanden geleden door Karl
1
Meld

@17 Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit ook wel degelijk gebeurt. Ook ik was toen ik mijn huis in Nederland nog had gewoon verplicht alles door te geven. Het duurt met de belastingaanslag dan ook langer voordat ze hem in orde hebben omdat, ze bij het land informeren of alles wel klopt. Dus bij de Nederlanders gebeurt dit echt wel snap dan ook niet waarom dit niet mogelijk mag zijn bij mensen met een dubbel paspoort. Ik moet een wereld inkomen opgeven, ik moet een inkomsten verklaring laten ondertekenen hier in het land en dan pas gaat men aan het werk en doet de controle.

19 Saviro    
10 maanden geleden door Saviro
1
Meld

@15
-
Fraude, en criminaliteit in het algemeen, tiert welig in Nederland.
Pakkans van al enigszins georganiseerde misdaad is bedroevend.
Uitkeringsfraude van allochtonen kan niet aan gepakt worden.
Het lijkt wel of deze overheid criminaliteit en fraude aan het bevorderen is.
Hoe meer criminaliteit in dit land hoe beter. Waartoe?
/-
-

20 MrCally1    
10 maanden geleden door MrCally1
2
Meld

Misschien moeten de gemeenten dan naar het Europese hof stappen om aangifte te doen, wegens discriminatie van Nederlanders door Turken.
Eigenlijk moet dit soort oplichtingszaken en fraude op Europees niveau aangepakt worden.
Ben wel benieuwd wie die rechters zijn, die dit soort uitspraken kromme doen.

21 Marrie    
10 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Het gaat hier om een uitspraak van de CRvB, meerdere rechters doen uitspraak. De Centrale Raad van Beroep is een van de drie hoogste bestuursrechters die Nederland kent. De andere twee zijn de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De Centrale Raad van Beroep oordeelt in hoger beroep over geschillen op het terrein van de sociale verzekeringen, de sociale voorzieningen en ambtenarenzaken.
Ik geef je dus weinig kans

22 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
7
Meld

@22
Ook niet als zo duidelijk blijkt dat de rechtspraak fraudeurs en oplichters belonen, tenkoste van miljoenen andere belastingbetalers ?

23 Marrie    
10 maanden geleden door Marrie
1
Meld

@19 Voor vermogensfraude in het buitenland kennen we in Nederland het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF). De gemeente in kwestie had kunnen samenwerken met het IBF, dan hadden ze een heleboel gedonder voorkomen.

24 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
3
Meld

Voor zover ik het begrijp gaat het hier om Nederlanders (ook al hebben ze daarnaast een andere nationaliteit). Als er een vermoeden van fraude bestaat tegen een Nederlander, dan mag de Nederlandse gemeente toch gewoon onderzoek doen?

Dit kan leuk worden. Ik, Nederlander met alleen die nationaliteit, heb bijvoorbeeld een huis in Frankrijk dat ik voor de fiscus uit het zicht hou (dus geen vermogen in Box 3). De fiscus heeft een vermoeden, schakelt een Franse onderzoeker in, en slaat mij alsnog aan. Dit mag dan, maar zou ik ook een Frans paspoort hebben dan mag het niet. Zoiets? Ik wordt dan dus gediscrimineerd omdat ik maar één nationaliteit heb.

Als er een vermoeden van uitkerings- of belastingfraude is, dan is het de taak, herhaal DE TAAK, van de overheid om het uit te zoeken, op welke manier ook, om zo gemeenschapsgeld terug te halen.

Ik heb nog maar een héél klein zetje nodig en dan ga ik "populistisch" stemmen. Aan deze idioterie moet een einde komen.

Laat ook duidelijk zijn dat het min niet om Turken gaat, want ik vind het ook prima dat zwartspaarders met rekeningen in het buitenland aangepakt zijn. En dat zij overwegend autochtone Nederlanders.

25 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@24 Klopt, helaas hebben ze daar geen gebruik van gemaakt vraag me af of ze dat nu nog kunnen doen. Geen idee.

26 Saviro    
10 maanden geleden door Saviro
0
Meld

@17 . Zie @19 . Reken maar dat die Nederlanders aangepakt worden. En terecht! Maar nu dus ook Nederlanders met bezittingen in Turkije. Die mogen we toch zeker niet discrimineren?

27 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@15
Het gaat er ook mede om denk ik, dat men dus een Turks 'netwerk' in wil gaan zetten om frauderende turken te pakken. En dan zou volgens de zieke redenering van de rechter het ook discriminerend zijn als we bv een marokkaans 'netwerk' zouden gaan gebruiken om frauderende marokkanen te pakken. Als je nagaat dat van de originele z.g.n arbeidsmigranten er in de eerste crisis al zo'n 70 % weer terugging naar land van herkomst (so much over het opbouwen pffff) met een uitkering uiteraard en toen was al bekend dat ze daar massaal eigendommen/onroerend goed hadden. Het is een grof schandaal en een parlementaire enquête naar deze criminele toestanden zou geen overbodige luxe zijn. Alleen komt in NL tegenwoordig nooit de onderste steen meer boven, walgelijk! Ook was het zo (nog?) dat men in landen als bv Turkije men een erfenis niet ten gelde kon maken en het geld dus mee konden nemen naar het buitenland (nee de stroom geld is altijd één richting) dus je kan er gevoeglijk vanuit gaan dat elke turk in turkije iets bezit.

".....Zo’n 30 procent van de Marokkaanse immigranten en 15 procent van de Turkse immigranten die zich in 1965 en 1966 in Nederland vestigden, wonen op 1 januari 2003 nog in Nederland.
Het werd ze toen makkelijk gemaakt om met behoud van uitkering terug te keren naar land van herkomst.

28 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@26 Elke gemeente kan op elk willekeurig moment samenwerken met het IBF.

29 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
1
Meld

@24 en @26 . Uit het stuk in Elsevier:

"Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF) moeten inschakelen, zegt de rechter. Maar omdat die zich hebben te houden aan internationale verdragen en afspraken, duurt het maanden, soms zelfs jaren voordat de onderzoeksresultaten binnen zijn. En dat terwijl de commerciële bureaus gemeenten in zes tot acht weken van een betrouwbaar onderzoeksrapport kunnen voorzien. Zo kunnen gemeenten veel sneller actie ondernemen tegen de fraudeurs."

Dat dus.

30 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@29 Mooi, dan kunnen ze alsnog aan de bak. Lijkt me een logische stap om te zetten. fraude mag nooit beloond worden.

31 Saviro    
10 maanden geleden door Saviro
0
Meld

@30 Dank je wel. Gaat dus nog wel even duren als ze het via die route moeten gaan doen. Triest.

32 Saviro    
10 maanden geleden door Saviro
0
Meld

-
Het is door dit soort dingen dat ik sterk tegen een "meerdere nationaliteiten beleid" ben.
Ik ben sterk voor een "een enkele paspoort beleid".
Je bent of Nederlander of Turk of Marokkaan, of Amerikaan, of Zweed, etc.
Dus niet en/of..., of en/en...
Allochtonen dienen niet alleen te integreren, maar volledig te assimileren.
Dan hebben wij niet meer te maken met dit soort "discriminatieproblemen"
/-
-

34 MrCally1    
10 maanden geleden door MrCally1
3
Meld

Je staat is je vijand en Turkije chanteert je land.
Dat is het scenario. Wat ga je doen burger?
Ps: het antwoord is niks.

35 Chaimileh    
10 maanden geleden door Chaimileh
2
Meld

Dit is pure discriminatie tegenover de Nederlander, die wordt voor elke cent en elke paal in de grond belast. Een tweede huisje? ja natuurlijk kan dat, dokken maar.
Behalve de moslims die kunnen hun liederlijke gang gaan.

Ik ga de regering nog eens aanklagen voor totale discriminatie van de Nederlandse burger.

36 gaulette    
10 maanden geleden door gaulette
1
Meld

@25
-
"Ik heb nog maar een héél klein zetje nodig en dan ga ik "populistisch" stemmen. Aan deze idioterie moet een einde komen."
-
Maakt u zich klaar om dat zetje te krijgen. Dit soort dingen gaat gewoon door.
En steeds meer komt aan het licht.
Maar stem a.u.b. op een "populistische" partij waar u achter staat.
/-
-

37 MrCally1    
10 maanden geleden door MrCally1
1
Meld

Wat de CRvB hier in feite gezegd heeft is dat de gemeente bij de onderzoeken naar vermogensfraude (irt de bijstandsverlening) niet een enkel land moet onderzoeken maar alle gevallen van vermogensfraude in het buitenland, ook die in andere landen dus. Ik zie daar het probleem niet van in. Een autochtone Nederlander in de bijstand met een (verzwegen) huisje in Duitsland, geldt precies hetzelfde voor. Iedereen in de bijstand heeft zonder uitzondering de inlichtingenverplichting (art 17 Participatiewet).

38 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
1
Meld

En dan vinden ze het vreemd dat PVV stemmers boos zijn. Ik betaal dus belastinggeld aan gezinnen waarvan overtuigend is aangetoond dat ze daar geen recht op hebben maar de rechter heeft besloten dat het onderzoek niet zou mogen plaatsvinden.

Wat bovendien ook weer blijkt is dat 20 tot 50% van de Turkse steuntrekkers crimineel is. Hoe kan je met dat soort feiten nog volhouden dat mensen geen vooroordelen moeten hebben? Dat krijg je dan toch bijna automatisch? Dan kan je toch niet volhouden dat het allemaal lieve mensen zijn die het beste met iedereen voor hebben?

39 RazorBlade    
10 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@39 De rechter heeft helemaal niet gezegd dat het onderzoek niet mag, sterker nog, de gemeente moet onderzoeken, alleen niet maar alleen bij een land, maar bij meerdere landen. Het onderzoek moet aantonen dat er geen recht bestaat, dat staat niet bij voorbaat vast.

40 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
5
Meld

Ik ben er klaar mee.
Tijd voor revolutie.

41 case    
10 maanden geleden door case
1
Meld

Gevalletje "we weten waar je huis woont"?

42 Captain Hero    
10 maanden geleden door Captain Hero
0
Meld

@41 Dat lijkt mij een voorbarige conclusie, verdiep je eerst in de materie, voordat je vanuit de emotie begint te reageren.

43 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
14
Meld

@40 Als iemand uit Turkije komt dan ga je toch geen onderzoek doen in Mali of Frankrijk? Dan is het toch logisch dat je dan onderzoek doet in Turkije? Is dat nu zo lastig om te begrijpen? Doordat de gemeente al toegang heeft tot de Nederlandse systemen wordt er automatisch al controle gedaan op de Nederlandse burgers. Als ik een bijstandsuitkering aanvraag in Nederland doe dan zien ze gelijk al hoeveel ik op de bank heb staan en dat ik een huis bezit. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat gemeentes dat alleen maar doen voor Turkse inwoners. Er zal ongetwijfeld ook onderzoek gedaan worden naar burgers uit andere landen.

44 RazorBlade    
10 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@40 Je snapt het niet, het gaat erom dat de gemeenten alleen maar Turkse gevallen van vermogensfraude onderzocht, de rechter zegt nu dat de gemeente ook bijvoorbeeld de Marrokkaanse gevallen van vermogensfraude moet onderzoeken.

45 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
5
Meld

@45 Bizarre uitspraak dus. Want je kan natuurlijk nooit 200 landen tegelijk onder de loep nemen. Wat heeft Marokko met Turkije te maken? Volgens mij was deze rechter dan verward.

46 Oebie    
10 maanden geleden door Oebie
4
Meld

Welk kabinet heeft dit probleem gecreeerd? Laat me raden: hetzelfde partijkartel rapaille dat dit turkentuig heeft binnengehaald. En denk je dat dezelfde probleemveroorzakers de problemen ook oplossen?

47 Botter    
10 maanden geleden door Botter
1
Meld

@46 Marrokko als voorbeeld. Natuurlijk kun je sowieso niet alle gevallen tegelijkertijd onderzoeken. Het gaat erom dat uitsluitend Turkse gevallen onderzocht werden, en gelijksoortige gevallen in andere landen niet.

48 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
2
Meld

@45 : daar had de gemeente een antwoord op maar dat werd niet geaccepteerd - het was 'juridisch niet onderbouwd'. En precies dat is flauwekul. Natuurlijk is dit weer een gevalletje praktijk versus theorie. Gaat om pakkans. De pakkans bij Marokkanen is miniem want die regering werkt niet mee; je krijgt geen informatie los. In Ethiopie is oorlog. De pakkans in Turkije, waar iig een soortement register bestaat, is groot. Dus wat doe je dan... Juist. En dat mag dan weer niet.

49 Ness    
10 maanden geleden door Ness
1
Meld

De CRvB is altijd zeer streng naar de gemeente toe geweest, en het formeel juridische botst nog wel eens met het praktische, dat klopt. De betreffende ambtenaren hebben in hun ambtseed echter respect voor de wet gezworen en artikel 1 GW is nog steeds artikel 1 GW.

50 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
2
Meld

@49 Als dat het hele probleem is dan doe je één keer onderzoek naar een Fransman of een Duitser en vervolgens stop je alle uitkeringen weer van alle Turkse fraudeurs. Ik denk daarom niet dat het zo eenvoudig is anders zouden de gemeenten daar geen rechtszaak voor beginnen.

51 RazorBlade    
10 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@50 Ja, in artikel 1 van de grondwet staat dat iedereen die zich in Nederland bevind gelijk behandeld moet worden (in mijn eigen woorden) Waar kan ik een uitkering aanvragen die Beatrix ook krijgt?

52 RazorBlade    
10 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@51 De gemeenten zien het geld dat ze volkomen terecht terug willen zien nu hun neus voorbij gaan.

53 Crannbuidhe    
10 maanden geleden door Crannbuidhe
0
Meld

Gewoon een paar man inzetten voor anderen landen
Dan is het geen discriminatie meer.

54 meneer van het nieuws    
10 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

"Volgens hem blijven alle andere nationaliteiten met een onterechte uitkering buiten schot, en gooien gemeenten zo ‘alle beginselen van het recht overboord’."

Dus als Nederlander huizen bezit ook maar niet meer doorgeven.
Mocht de gemeente er toch achter komen en je korten, hop naar de rechter.
Ies discriminatie, ...

55 kenny013    
10 maanden geleden door kenny013
0
Meld

@2 @10
Dat is het probleem, die landen werken niet mee en deze case in Tilburg, was een proef.
De proef lijkt me geslaagd, fraude is boven water gekomen, maar de rechter vind dus dat er dan in alle landen een proef had moeten worden gehouden.

-*Gekker kunnen we het niet maken, wel onbegrijpelijker.*-

56 kenny013    
10 maanden geleden door kenny013
1
Meld

Nederland wordt compleet geregeerd door gekken en waanzinnigen.

OM gaat de tabaksindustrie vervolgen
De rechter kan geen uitspraak doen in de chroom -6 affaire
De rechter kan geen uitspraak doen over Maastricht Aachen Airport
Nederland mag geen onderzoek doen naar frauderende moslims
Het kabinet heeft de democratie afgeschaft.
En dat allemaal in een paar weken tijd.

Wat kunnen we nog doen om Nederland terug te krijgen? Een opstand?

57 Johnboy    
10 maanden geleden door Johnboy
1
Meld

@56 Je slaat de spijker op zijn kop. Het zal ongetwijfeld zo zijn dat de gemeenten eerst via de officiële kanalen proberen om aan de gegevens te komen die ze nodig hebben. Waarschijnlijk werkt dit prima met de meeste West-Europese landen. Goh, Duitsland, Peter beweerd dat hij geen vermogen heeft in jullie land. Kunnen jullie dat even voor ons controleren? Een dag later komt het antwoord terug dat Peter geen bezittingen heeft in Duitsland. Bij Turkije gaat het ongetwijfeld anders en krijg je geen antwoord terug. Tja, in dergelijke gevallen ga je andere wegen bewandelen. Dat er dus verschil zit tussen inwoners die oorspronkelijk uit andere landen komen heeft dus feitelijk alleen als oorzaak de verschillen in de diplomatieke betrekking tussen die landen. Heb je een goede relatie met die landen dan krijg je de nodige informatie wel en als die betrekkingen bekoeld zijn dan krijg je die informatie niet. Dat is geen discriminatie maar simpelweg een praktisch probleem dat door gemeenten wordt opgelost.

Nog debieler is de reactie van het kabinet dat aangeeft niet van plan te zijn om hier de wet voor te veranderen en eigenlijk niets anders doet dan weer terugvallen op de oude situatie waarbij de normale diplomatieke kanalen worden gevolgd waarvan we weten dat we dan geen antwoord krijgen en we bovendien weten dat ondertussen tussen de 20% en 50% gefraudeerd wordt.

58 RazorBlade    
10 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

59 let it be    
10 maanden geleden door let it be

Ik weet het niet meer, mede Nederlanders, ik probeer elke dag het goede te doen, maar als je dit dan weer leest, dan vraag je, je zelf toch af, waarom blijf ik eerlijk en goed, wat een klote zooi is het hier toch geworden.

60 Zuigmeleeg    
10 maanden geleden door Zuigmeleeg
0
Meld

Waarom denk je dat die turken in Nederland willen wonen, niet voor het weer,of de cultuur.

61 kelly11    
10 maanden geleden door kelly11
0
Meld

Deze uitspraak is gewoon een oproep tot fraude. Kartel Nederland Bananenland.

62 Rolmops    
10 maanden geleden door Rolmops
0
Meld

@61 ook niet om te werken, zo blijkt!

63 Tune-in*    
10 maanden geleden door Tune-in*
1
Meld

Weeet je, als diezelfde gemeente dan pro forma één figuur in Marokko consulteert en één in GB, bijvoorbeeld, is het probleem opgelost.

64 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Dit is al jaaaaren bekend, maar nee, er mag niets aan gedaan worden. Kan iemand aub die rechter ontslaan. Alles is straks discriminatie. Etnisch profileren mag niet meer, ze mogen zo alles van je afjatten, want ja, anders doen wij aan etnisch profileren, ook al is het percentage Marokkanen en Turken dat in de criminaliteit zit fors hoger, je mag ze niet aanpakken. Lekker laten gaan dat volk, over niet al te lange tijd zetten ze half Nederland aan het drugsinfuus, kopen ze pandjes, raken ze verweven met de politiek en heeft niemand meer grip op die mensen. Iets met een zachte heelmeester veroorzaakt stinkende wonden. Wie is hier de baas meneer de rechter?

65 view2006    
10 maanden geleden door view2006
0
Meld

Wat een rechter fraude is fraude, nee ze pakken het liefst Nederlanders aan met bijstandsuitkering aan.
Zoals een gezin met kinderen die leeft van een bijstandsuitkering op de rommelmarkt om overtollige spulletjes te verkopen die ze niet meer gebruiken en van het geld iets leuks mee gaan doen, maar nee dat mag niet van de gemeenteambtenaar die ook toevallig over de rommelmarkt loopt je krijgt een flinke boete door inhouding van je bijstandsuitkering maar nee deze rechter laat fraudeurs gewoon hun gang gaan, wat een land is het geworden en daar moeten wij trots op zijn?

66 Billiger    
10 maanden geleden door Billiger
0
Meld

s c h a n d á l i g .

67 Jan met de korte achterlul    
10 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
1
Meld

Ik begin echt te walgen van onze rechtsstaat.

68 Hefan430    
10 maanden geleden door Hefan430
1
Meld

Ik denk dat het wel iets verder gaat dan alleen Turken. Maar de Turken winnen de cake voor saamhorigheid en ons kent ons XD Prachtige wetten die we hebben.

69 DikkeTor    
10 maanden geleden door DikkeTor
1
Meld

Al 50, 60 jaar zijn er kapitalen gespendeerd aan moslims, iedere fout wordt weggewuifd en het resultaat? Vergelijkbaar met de ontwikkelingshulp in Afrika; 0,0. Na 4 generaties is er nauwelijks vooruitgang te bespeuren en zijn ze fundamentalistischer dan ooit. Hoe anders ontwikkelen Aziaten, Joden, Polen, Brazilianen.... zich? Binnen een generatie hebben ze het voor elkaar. Spreken de taal goed in minder jaren dan Turken in generaties doen. En ze stellen geen eisen tot 10 cijfers achter de komma, maar zijn dankbaar voor de kansen die ze krijgen in hun nieuwe vaderland. Wordt het niet eens de hoogste tijd om te stoppen met de onbegrensde voorkeursbehandeling van drammende moslims?

70 Soare    
10 maanden geleden door Soare
0
Meld

Maardan mag er ook toch zeker ook nooit alleen in Nederland onderzoek gedaan worden naar Nederlanders en hun bezittingen?
Of mag er dan weer wel van onze linkse rechters op nationaliteit gediscrimineerd worden?

71 schuco    
10 maanden geleden door schuco
0
Meld

Oude moslimofoben question

72 techcenter    
10 maanden geleden door techcenter
3
Meld

En de bijstandsmoeder met 1 paspoort maar weer sappelen.... want de bijstand moest verlaagd worden omdat deze teveel zou kosten.
BAH

73 FeHa    
10 maanden geleden door FeHa
0
Meld

Onderzoek uitbreiden naar alle landen, en niemand kan meer zeuren over discriminatie. Discriminatie is immers het toverwoord voor dergelijke lieden om kosten wat kost in alles hun zin te krijgen. Het wordt eens tijd dat de politiek gaat ingrijpen, en op bepaalde wetten 'n paar subs gaan toevoegen.
Het is toch te gek voor woorden dat de eigen bevolking in deze keihard gediscrimineerd wordt.

74 Robbedoes    
10 maanden geleden door Robbedoes
0
Meld

Citaat: "De methode zou namelijk in strijd zijn met het verbod op discriminatie".

Dus het verbod op discriminatie gaat bóven het verbod op fraude + onterecht geld ontvangen uit de schatkist.
Totáál onlogisch, want de schade van het laatste is voor ons land en de samenleving... vele- maar dan ook véle malen groter, dan de eventuele 'discriminatie' van de fraudeplegers!

75 Scorpio    
10 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

@6 : Haal je geld van de bank en je kunt je vermogen verzwijgen voor de fiscus.
Wat onder je bed ligt, weten ze niet.
Dan maar zo.

76 TonAlias    
10 maanden geleden door TonAlias
1
Meld

Zelfs met een PVV&FVD kabinet verhelp je dit probleem van linkse rechtsspraak niet, simpelweg omdat linkse rechters nieuwe linkse rechters benoemen.
En daarom heeft men dit in Polen onlangs verandert. Niet de rechters zelf benoemen voortaan nieuwe rechters maar de politiek gaat dat doen, op een democratische manier.
Uiteraard schieten linkse EU rakkers als Timmerfrans hier helemaal van in de vlekken omdat de rechtsspraak hiermee naar rechts opschuift.

77 Spraypaint    
10 maanden geleden door Spraypaint
1
Meld

@25 "Ik wordt dan dus gediscrimineerd omdat ik maar één nationaliteit heb."

Precies en dit is één voorbeeld daarvan.

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar herhaal het nog maar een keer: zolang het gros der mensen maar één paspoort heeft is het toestaan van meerdere paspoorten een regelrechte vorm van rechtsongelijkheid.

78 Mappie    
10 maanden geleden door Mappie
0
Meld

@76 "Wat onder je bed ligt, weten ze niet."

Waarom denk je dat ze het cash geld af willen schaffen? question

79 Mappie    
10 maanden geleden door Mappie
0
Meld

Probleem is dus op te lossen door 1 paspoort per Nederlander in de wet op te nemen .

80 agent 357    
10 maanden geleden door agent 357
1
Meld

Op nieuw een procedure starten om alle uitkeringstrekkers met een 2e paspoort na te trekken op hun vermogen in het buitenland. Lijkt mij dat een rechter daar geen bezwaar tegen kan hebben en zeker zich niet kan beroepen op discriminatie.

81 Dissident    
10 maanden geleden door Dissident
0
Meld

Hoeveel crimineel geld heeft die rechter ontvangen voor deze uitspraak?

82 Walster    
10 maanden geleden door Walster
0
Meld

De rechtspraak in Nederland is er voor de criminelen!

Niet voor de eerlijke mensen die zijn al bij-voorbaat veroordeelt om alle kosten voor de crimineel te betalen!

83 Zie Hier    
10 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@79 : Dat begrijp ik ook wel maar zolang dat nog niet is moet ik mijn bed met regelmaat omhoog brengen.

84 TonAlias    
10 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

@12

Klopt!!

(zit 1 klein, onbelangrijk "maartje" aan. D66 is niet links.... nooit geweest ook)

85 Janzzen    
10 maanden geleden door Janzzen
0
Meld

Mensen met een bijstandsuitkering worden jaarlijks gecontroleerd.

Bij autochtonen worden extra inkomens verrekend, maar bij allochtonen alleen Turken en verder bijv. géén Marokkanen, Syriërs, Libiërs, enz.

Dat bijv. de Marokkaanse / Syrische / Libische buurman een prachtig huis in Marokko heeft blijft dus verborgen.

En dát is dan wèl eerlijk?

Of heeft die rechter gelijk als hij zegt : Of niemand controleren of iedereen?

Voelen autochtone mensen zich niet grandioos beduveld als zij elk extra euro moeten opgeven maar de allochtone buurman niet?

Kom op : doe niet zo schijnheilig!

86 Wijhuis    
10 maanden geleden door Wijhuis
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Steve Hilton: Hé, Trump haters (aan be...
Quote (deel van de tekst, rest spreekt vanze...

1 dag geleden door BenErWeer

Trump wil migrantenkinderen van ouders blijve...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

10 uur geleden door DTS

Weer schrijft Rutte open brief aan alle Neder...
De VVD trapt de verkiezingscampagne voor de P...

1 dag geleden door AD

16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Bij een schietpartij in Rotterdam is zojuist...

4 uur geleden door boevennieuws.nl

“Binnen 40 jaar moslims in de meerderhe...
Binnen de 40 jaar zullen in West-Europa mosli...

11 uur geleden door Nexit-En-Snel


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Raakt Burum ‘grote oren’ kwijt vanwege ne...
@33Volgens sommigen bestaan de plannen al l...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

Drs. Mezun
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
@158 Eerwraak is iets tussen families dat is ...

minder dan een minuut geleden door Drs. Mezun

Marrie
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
@159Dat denk ik ook zo te zien op die foto....

minder dan een minuut geleden door Marrie

E.Meel
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
@162 Eerwraak gaat over de eer van families. ...

minder dan een minuut geleden door E.Meel

Berpke de Poes
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
@155 Zal ik eens zeggen wat ik echt vrees ? I...

minder dan een minuut geleden door Berpke de Poes

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig