Slavernijmonument Vlissingen dag na onthulling beklad (nos.nl)


"Als dit dan de reactie is op een monument om eigenlijk te verbinden, dan vraag ik me af wie er polariseert", zegt de maker ervan. ...

door elsemiek in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 15
  • 476x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan ben je toch ook compleet gestoord , wat een walgelijke teksten

4
1 elsemiek

@1 Echt he..

2
2 Tussenderegels

De gemeenteraad heeft tegen dit monument van haat en verdeeldheid gestemd en is er dus illegaal neergezet. Keti kotsi wappie Angelique Duijndam en een of andere kunstenaar hebben met zijn tweeën besloten dat regels niet voor hun gelden. Ik denk ook dat de inwoners van Vlissingen, die vooral CDA, VVD en PVV stemmen, hier niet op zitten te wachten. Nu is het wachten op een held met een moker.

4
3 Reconquista

@3 Fout lees t hele artikel voor je zo'n achterlijke reactie plaatst.
De gemeente Vlissingen maakte daarna bekend dat het monument vooralsnog mag blijven staan. De initiatiefnemers worden op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek.

Een woordvoerster van de gemeente zegt dat aangifte wordt gedaan bij de politie. Volgens haar zullen de bekladdingen in de loop van de middag worden verwijderd.

4
4 elsemiek

@1 "'2070: blanke minderheid' en 'Media is de vijand'"
Je kunt het ermee eens zijn.
Je kunt het ermee oneens zijn.
Je kunt het de grootste bullshit vinden.
Het kan je grootste angst zijn.
Maar wat is er walgelijk aan?

4
5 RobP

@4
Dat ze het voorlopig laten staan en ze een gesprek aangaan is politiek correcte angst maar de gemeenteraad heeft tegen gestemd. Dus verklaar mij maar eens waarom jij denkt dat de beslissingen van de gemeenteraad niet gelden voor deze twee linksextremisten. Mag ik nu ook zomaar overal monumenten neerkwakken?

4
6 Reconquista

@4 De gemeente Vlissingen is gezien het tijdstip gewoon voor het blok gezet.

4
7 RobP

@5 Was dat maar t enige , nee tegen omvolking , ze hebben er zelf om gevraagd etc is toch echt puur racisme en haat

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15690824/slavernijmonument-in-vlissingen-op-dag-van-excuses-beklad-met-racistische-leuzen

4
8 elsemiek

@7 En dat geeft een rechtsextremist of meerderen t recht om zulke teksten te kladden /

5
9 elsemiek

@6 De gemeente Vlissingen maakte daarna bekend dat het monument vooralsnog mag blijven staan. De initiatiefnemers worden op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek.

Maw , voorlopig is t dus eigendom van de gemeente

4
10 elsemiek

@8 Dat (die tekst) is niet per definitie haat / racisme alhoewel de waarschijnlijke groep / dader het wel zo bedoelt.
In de definitie van racisme zit namelijk opgesloten dat je (groep) beter voelt dan de andere groep en de andere groep nadelig/minderwaardig behandeld.
Men kan rustig bang zijn voor omvolking zonder racist te zijn,

4
11 RobP

@10 Dat de gemeente uiteindelijk toestemming gaf, gewoon doordat ze voor het blok werden gezet, maakt niet dat het eigendom is van de gemeente.

4
12 RobP

@11 Ja hoor zo kan je natuurlijk alles rechtlulllen wat krom is , dit zijn FvD teksten rechtsextremistisch en racistisch

5
13 elsemiek

@13
Wat maak je je druk over? De wokies bekladden zelf alles wat ze maar kunnen bekladen inclusief de standbeelden van onze voorouders. Nu ze met hun eigen methodes om de oren worden geslagen moeten we ineens schande roepen? Kom op zeg.

Nog even afgezien van de verdeeldheid die zij met dit soort acties zaaien. Het beeld wordt niet voor niets al na één dag beklad. Deze actie met 'monument' is puur bedoeld om blanke mensen als slavendrijvers neer te zetten, haat aan te wakkeren en bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.

6
14 Reconquista

Zou natuurlijk mooier zijn als extreem-rechts een kunstenaar weet te strikken... want dat vandalistische geklooi met stickers en spuitbussen is niet erg creatief. Maar goed... van amoebes verwacht je ook geen Picasso... dus ik snap het wel.

4
15 zeikenderechter

@14 De wokies bekladden zelf alles wat ze maar kunnen bekladen inclusief de standbeelden van onze voorouders, Daar geef ik net zo goed op af als op deze idioten , nu jij nog want dit lul je weer goed ,de hypocritie druipt ervan af bij je

5
16 elsemiek

@16
Nee de hypocrisie druipt er vanaf bij je vrienden die dit belachelijke en oerlelijke monument hebben geplaats. Bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsen en dan vervolgens zogenaamd verontwaardigd reageren als je de verwachte tegenreacties krijgt. Maar goed blijf maar lekker achter die idioten aanlopen. Misschien moet je keti koti met ze gaan vieren. Je vliegt toch al met alle winden mee.

6
17 Reconquista

@17

Nou, voor dat ophitsen was bij jou dat monument niet nodig hè? Maar genoteerd dat je vandalisme een prima 'tegenreactie' vindt. Zullen ze in Frankrijk blij mee zijn.

5
18 zeikenderechter

En wat is er trouwens mis met Keti Koti? Of was dat alleen maar een additionele racistische braakbal die per ongeluk meevloog in de tirade?

6
19 zeikenderechter

@18
Wat heeft Frankrijk hier nou weer mee te maken? Dat het college het nu voorlopig laat staan is echt schandalig. Het 'monument' is illegaal geplaatst en zonder vergunning. De gemeenteraad die democratisch is gekozen door de burgers van Vlissingen heeft tegen gestemd. Daarmee worden dus niet alleen de regels genegeerd maar ook de stem van de burgers in Vlissingen. Ik vind dat de burgers dan zelf mogen optreden. Zo zie ik het. Sue me!

Maar hou maar op met die selectieve verontwaardiging. Links beklad alles wat ze niet bevalt van PVV woningen, de A12, debatcentrum, monument Dakota ramp, standbeelden van onze voorouders of bv standbeeld van Pim Fortuyn dat elk jaar rond zijn sterfdag wordt beklad enz. enz. Waar was je toen? Links heeft hiermee de toon gezet die uiteindelijk ook door hun opponenten wordt overgenomen. Dat had je toch moeten zien aankomen.

Moet je kijken hoe we hier een draadje volkwakken over één bekladding van een illegaal negermonument. Drie weken geleden werd het Dakota monument en het Fortuyn standbeeld beklad. Geen linkse haan die er hier op NK naar kraaide.

5
20 Reconquista

Zo'n monument blijkt hard nodig zo te lezen..
Manmanman..

7
21 GreyB

@21

Misschien moeten ze het verplaatsen naar Reconquista's balkon... die kan wel wat verbinding gebruiken.

6
22 zeikenderechter

@17 1 zijn het mijn vrienden niet ik ken ze nl niet. Er is er hier maar die selectief zit te shoppen en dat ben jij. Keur je t van de 1 af dan ook van de ander, rechtsextremisten zijn van t zelfde soort kaliber tuig als links extremisten. En ook al zou dat monument er illegaal staan (wat niet zo is vooralsnog is het tijdelijk toegestaan ) dan zijn extreemrechtse bekladdingen fout , idem extreemlinkse of bekladdingen uit andere hoek.

2
23 elsemiek

@22
Ik heb geen balkon maar wel een oud ijzerboer in de straat wonen. Dus breng maar langs.

4
24 Reconquista

@13 Kan net zo goed afkomstig zijn van PVV, Ja21.
Je mist het punt. Door teksten als racistisch te bestempelen omdat ze van een bepaalde groep afkomstig zijn, wil niet zeggen dat de teksten op zich racistisch zijn maar limiteert wel de VVM.

4
25 RobP

@25 Ik heb Wilders , Eerdmans Nanninga , nog nooit de term omvolking horen gebruiken , of ik moet wat gemist hebben ? Omvolking komt uit de mond van Baudet dat bedoel ik met FvD teksten. En nee niet alles is zomaar racisme , daar moet je ook mee oppassen , hier gaat t wel om de combinatie van deze leuzen op dit monument. Die combinatie maakt t racistisch.
Een hakenkruis of siegheil op straat kalken zal niet direct als antisemitisch worden gezien ,kalk je dat op een Joods monument dan is t dat wel , daar zit m de crux
Ook niet alles wat b.v Wilders zegt is zomaar racisme dat is mij ook allemaal te makkelijk , de bewuste Minder Marokkanen uitspraak was groepsbelediging, geen racisme b.v.

3
26 elsemiek
27 Prikkebeen

@26 Omvolking is tegenwoordig een alom gehanteerd begrip, terecht of niet.
Een hakenkruis en/of sieg heil is dan weer direct gelinkt aan nazisme.
'alle joden eruit' is dan weer geen nazisme maar wel antisemitisch.

2
28 RobP

@28 'Omvolking' is een nazi-begrip, en dat blijft het, ook als het dag-in-dag-uit gebruikt wordt.

7
29 Smiling

@28 Omvolking is tegenwoordig een alom gehanteerd begrip, terecht of niet. Het is nog altijd wel een extreemrechtse complotheorie , dat zal niet altijd strafbaar zijn anders had Baudet allang een aangifte aan zijn broek gehad , die in alles wel een complottheorie ziet.
En nogmaals in de context met kladden op dit monument van allerlei termen waaronder deze is t racistisch.

Een hakenkruis en/of sieg heil is dan weer direct gelinkt aan nazisme , en op een Joods monument antisemitisch

2
30 elsemiek

Omvolking is geen begrip maar een realiteit van een proces wat nu gaande is dankzij het wegkijken van een groot deel van Nederland .

2
31 Tungsten

@30 "Het is nog altijd wel een extreemrechtse complotheorie "

Ook als de vN het verteld , ze gebruiken er een ander woordje voor maar het doel en manier waarop is hetzelfde, enkel de gebruikte term om het te omschrijven is verschillend.

1
32 soapbox

Slavernij verbind question

0
33 DikkeTor

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
„Deutsche werden auf Krieg vorbereitet“: Russlands Botschafter besorgt über „immer agressiveren Militarismus“ - Deutschland-Kurier

@2 Rusland en doodsbang? nee, dat niet, maar ze vinden het wel vervelend om oorlog te moten voeren tegen idioten....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
GeenStijl: Hete take Jerry Afriyie na introductie celstraf voor homo's in Ghana: 'Net zoiets als Nederland'

@7 Linkse lieden zijn helaas niet in staat om iets te constateren....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
“Wat is deze 39 jaar oude Oosterse worst?”: Miss Germany van Iraanse afkomst mikpunt van racisme en seksisme

Haha, zelfs een miss verkiezing word tegenwoordig gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten, in het ene land kiezen ze een kerel in het ander...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Olivia
Consumentenbond start massaclaim tegen Facebook en Instagram

Als het niet duidelijk is voor facebook gebruikers dat gegevens doorgegeven worden of wat er met je gegevens wordt gedaan , zoals gezegd doorgeg...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

progressiefliberaal
Wetenschappers zien voor het eerst seks tussen mannelijke bultrugwalvissen

En ik dacht dat furries bizar waren. 😄...

6 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Olivia
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@20 Ja slaap lekker .Maar nog even . Je hoort wel vaker dat als een meisje tussen veel broers is grootgebracht dat dit het karakter kan beïn...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

Artikel39
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@19 Ik denk dat opvoeding er ook mee te maken heeft. Ik kom bijvoorbeeld uit een gezin met vier meiden. Ik ben de jongste. Dan heb je inmiddels ...

7 uur geleden geplaatst door Artikel39

Olivia
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@18ja kom je weer bij wat bedoelt wordt met gender , vrouwen dragen rose en jongens blauw . Vrouwen horen lief en zorgzaam te zijn , mannen mo...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Artikel39
Offtopic

Ik mis Smurf en Sjaak Trekhaak. Daar kon je nog eens even een boompje mee opzetten. Ik hoop, tegen beter weten in, dat NK weer eens wordt wat he...

7 uur geleden geplaatst door Artikel39

Artikel39
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@17 Karaktereigenschappen hebben niks te maken met man of vrouw zijn. Maar die hebben te maken met wie je bent. Ik ben bijvoorbeeld qua karakter...

7 uur geleden geplaatst door Artikel39

NK. App
Cast Hd AnalAuntie HdPublic Lesbian Threesome HdSkinny Black HdPawg Big Tits PovBusty Babe Fucked HdHd Cheating CreampieAsslick HandjobAmateur Latina Pov HdPetite Pussy Solo HdPiano Lesson SpankingBig Ass Anal Big Boobs HdHd Girl On TopBella ClubBabe Ebony Teen AnalKandi Lixxx AnalBusty Fingering HerselfSonya Walger HdBehind Pov HdCharley MomBagongHot Pornstar Orgy HdBouncing Tits Pov HdCute Babe BoobsPov Cum Face HdHard Riding DildoSexy Big Ass Pov HdHd Webcam OrgasmHd Girls Big PussyBig Tits Striptease HdNeed BdsmYouth HdPorn Shooting FuckHidden Camera Shower HdUniform TeenBritish Mature Amateur AnalTeen Russian SoloBeautiful Girls SoloHd Teens RussianDp Gangbang Compilation HdJessica Bangkok BlackDeepthroat Bbc HdGhana TwerkStevie Shae HandjobStepsister Riding HdMature Bbw Mom AmateurBig Fat Cock Amateur TeenHorny Dani DanielsBang Bros Hd TeenAmateur Outdoor Solo HdJav Hd Japanese GirlFrench Anal HdTeen Fuck Toy HdKorean Teacher And StudentThreesome Blonde Creampie HdMomsteachsex HdHigh School Big Tits HdCute Mom HdCheating Amateur With Big CockBegging For Cum HdYoung Amateur PussyBbw Solo Masturbation HdMassage Nuru AkiraChick With A DickLatin Mature HdSexy Blonde Teen Babe HdEat Ass HdHousewife Anal HdBeautiful Ass Hd SoloDupree HdVideo Amateur HdBoy And Mom JapanYoung Blonde Small HdLesbian Cum On Pussy HdBest Hd CompilationsCrazy FunAsian Missionary Pov AmateurBrazzers Hd NurseSuper Blonde TeenAmateur Mature Threesome Step