U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 5
De angst voor straling van zendmasten leeft weer op met de komst van 5G, de nieuwe generatie mobiele netwerken. Dat is niet nodig, zeggen wetenschappers. ...

5 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
12

@94 @96 : het zal mij benieuwen.....

800 MHz is zeker niet hetzelfde als frequenties tot 6GHz en delen veel hoger, 24-86GHz...
Daarnaast komt hier ook nog eens beam-forming bij; bij grotere dataoverdracht
en hebben we ook nog eens te maken met gepulseerde bursts; dit is niet eerder voorgekomen.

Verder word dezelfde straling, in hoge vermogens, dat wel word ook als non-lethal wapen gebruikt.

Heb sterk het idee dat e.e.a. veel te makkelijk gedownplayed word; er is zeer, zeer veel geld mee gemoeid dus het komt er sowieso maar wat mij betreft krijgen we te maken met het nieuwe asbest.

Dat zullen we zien als het te laat is; want de consensu zei dat het geen kwaad kon.

101 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
4
Meld

En in de wijken waar zij wonen, uiteraard. Want hun kinderen en huisdieren en planten moeten ook blootgesteld.

102 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
6
Meld

@101
[Verder word dezelfde straling, in hoge vermogens, dat wel word ook als non-lethal wapen gebruikt.]
Wat wil je daarmee zeggen? Water is onmisbaar, maar je kan er ook in verzuipen. Veel is afhankelijk van de dosis en van hoe je het gebruikt.

103 -Koeievla-    
5 maanden geleden door -Koeievla-
3
Meld

@41 Dat is vreemd hier neemt u plots wel aan wat wetenschappers en artsen zeggen.

104 Aafje    
5 maanden geleden door Aafje
2
Meld

@103 : ik wil daarmee zeggen dat bekend is dat deze frequenties aantoonbare gevolgen hebben.
Er is maar weinig bekend wat ze in lage dosis langdurig aanrichten.

Je vergelijking gaat niet op, water is geen straling.... (kan wel ingestraald zijn question )

Op z'n minst iets om rekening mee te houden.

20,000 extra sattelieten, op elke 150-200 meter een zendstation. extra straling van honderden mobieltjes (lopend op een zaterdag in een winkelstraat) die kris kras gepulste hoogfrequente stralenbundels aangeleverd krijgen en uitzenden....

Een zendmast per vierkante kilometer is niet zo'n ramp, meestal is e.e.a. grotendeels gedissipeerd.
Gebundelde straling word moeilijker te ontwijken.

Jarenlang is volgehouden dat EMF velden onsder hoogspanningsmasten geen kwaad konden.....bleek toch zo te zijn. Ditmaal zijn er behoorlijk wat wetenschappers die buiten de consensus om waarschuwen; we willen ze niet eens horen.

105 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
4
Meld

@98
[ Over één ding zijn alle wetenschappers het eens: de elektromagnetische straling waarmee we onszelf doorgaans binnenshuis omringen is veel sterker dan die van zendmasten op publieke plaatsen – ook na de invoering van 5G. Met name wifi-netwerken en telefoons zijn boosdoeners: de mobiele telefoon mag een vermogen van 2 watt hebben – nog altijd zonder aantoonbaar gevaar voor de gezondheid. Zelfs dicht bij de zendmast is de uitstraling van je eigen toestel veel sterker dan de zendmast. (**)

Dan kan ik me scharen onder de bofkonten met buren aan alle kanten die met zijn allen veel wifi mijn huis inzenden.
Is dat wat je wilde zeggen?

106 shym    
5 maanden geleden door shym
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

107 Tingelbel    
5 maanden geleden door Tingelbel

@106
Nee.

108 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@107
Hartelijke dank voor de appreciatie van de bijdragen van mensen die (wellicht) nét even iets meer kennis van deze materie hebben.

109 -Koeievla-    
5 maanden geleden door -Koeievla-
2
Meld

@101
"Dat zullen we zien als het te laat is; want de consensu zei dat het geen kwaad kon."
Nogmaals: zelfs als het wel kwaad blijkt te kunnen, zal dat nog steeds zeer weinig zijn -- want anders hadden we er al lang iets van gemerkt. Vandaar ook mijn hypothetische vraag over 5 of 0,5 extra kankergevallen per jaar. Het zal sowieso erg moeilijk zijn om een dergelijke kleine toename te constateren, want het gaat dan om één extra kankergeval op 10.000 respectievelijk 100.000, en dat is eigenlijk amper meetbaar.

En als er toch onverwacht veel grotere schade wordt geconstateerd, dan worden daar gegarandeerd wel weer oplossingen voor verzonnen. In het meest extreme geval zal dan een verbod of zeer strenge regulering komen, zoals bij asbest of het gebruik van radioactieve materialen.

Of om het om te draaien: wanneer mensen zich van oudsher zouden hebben laten afschrikken door alles wat nieuw is omdat het mogelijk risico's met zich meebrengt, zouden we nu nog leven (en vooral ook doodgaan) als wilde dieren. Geen vuur(*), geen kleding, en geen enkele zekerheid in het bestaan behalve dat het ieder moment afgelopen kan zijn.

*: En je wilt niet weten hoe schadelijk bijvoorbeeld open vuur is voor de gezondheid, vooral als dat in min of meer besloten ruimten wordt gebruikt -- in minder ontwikkelde landen gaan jaarlijks miljoenen(!) mensen dood aan luchtwegkwalen door het inademen van rook van vuurtjes. Zie bijvoorbeeld https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/household-air-pollution-and-health

110 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
3
Meld

@102 : We krijgen te maken met straling die in compleet andere banden ligt dan we tot nu toe gewend waren. Acceptabele stralingsniveaus worden verhoogd. Diverse wetenschappers luidden de noodklok.

Maar RichardR zegt dat het allemaal wel mee zal vallen en weet zelfs kankerprognoses te geven.

Beetje jammer dat je het draait naar de folkloristische instelling dat mensen die tegen 5G zijn tegen vooruitgang zouden zijn; dat is natuurlijk je reinste kolder.

Wat bedoeld word is: Vooruitgang is mooi maar zou niet ten koste van mogen gaan

Ik hoop dat je gelijk krijgt ik hoop het echt.

111 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

112 Robin    
5 maanden geleden door Robin

@111
"We krijgen te maken met straling die in compleet andere banden ligt dan we tot nu toe gewend waren."
Mnee, die banden werden al veel langer gebruikt voor onder meer radarinstallaties en allerlei transmissietoepassingen -- en dat met veel hogere vermogens (kilowatts) dan 5G-toepassingen (honderden milliwatts).

"... en weet zelfs kankerprognoses te geven."
Dan heb je mijn woorden niet begrepen. Ik stel alleen maar hypothetische vragen over wat wel en niet acceptabele risico's zouden zijn, en dat in het licht van al bekende risico's die iedereen gewoon accepteert.

113 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
3
Meld

@111 : Ja, in radars e.d. en wat mocht je ook alweer niet doen bij een radar??

Er voor gaan staan.

(afgezien van draaiende radars.)

Je vergelijkt hier appels en peren. Radar frequenties werden tot nu toe niet gebruikt voor persoonlijke communicatie. En zeker niet in toestellen die aan het hoofd werden gedragen.
Daarnaast bevonden de radarstations zich niet in elke lantaarnpaal.

Noch werd er gebruik gemaakt van beamforming.

Het is wel duidelijk Richard.

jij bent pro 5G en vind alle risicos volkomen banaal of anders wel gelegimiteerd.

Ik hoop dat je gelijk krijgt, ik hoop het echt.

114 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
5
Meld

@114
Die beamforming zou je moeten toejuichen, daardoor kan je weer met een aanzienlijk lager totaal zendvermogen toe.

115 -Koeievla-    
5 maanden geleden door -Koeievla-
3
Meld

@115 : Ja, in totaal wel, maar je gaat er aan voorbij dat zeer veel energie normaal gesproken dissipeert en je maar een klein gedeelte opvangt,

Je krijgt bij beam forming een straal naar je toe gericht waarin de energie dichtheid vele malen hoger ligt.

als alles operationeel is zijn er duizenden van die stralen tegelijkertijd, zeer veel kans dat je er 1 of meer kruist.

" Paul Heroux, professor of toxicology and health effects of electromagnetism at the McGill University Health Center in Canada. “The evidence has been there, but ignored for decades. 5G will promote cell phone use, and therefore human exposures from phones and base stations. The higher frequencies will concentrate the radiation in a smaller portion of the human body,” he says, adding that children are particularly vulnerable to its effects. Higher frequencies of 5G will also penetrate much deeper into the human body because of a phenomenon called beam-forming unique to the technology which brings together electromagnetic signals from multiple antennas to create signals with greater intensity and better reach."

As the jury is out on the safety of 5G, some scientists suggest designing networks based on less harmful fibre optic cables. “These can be 20,000,000 times faster than 5G,” says Heroux. “We should capitalise on wired connections which can bring speed of 10 Gb (gigabytes) per second. Most importantly, we should recognise mobile phones for what they are: a radiating device. They should be redesigned to minimise user exposures and use them sparingly,” he adds.

116 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
5
Meld

@114
"jij bent pro 5G en vind alle risicos volkomen banaal of anders wel gelegitimeerd."
Euh, nee, ik heb niks met 5G. Ik heb überhaupt niet eens een smartphone -- als een van de inmiddels weinigen. Ik heb ook niks met de bedrijven achter die technologie, ben er dus niet eens klant van.

Ik heb echter WEL wat met elektronica, elektromagnetische velden, en de interactie daarvan met levende wezens, en ook wat algemener met natuurkunde, chemie en biochemie -- en ik denk dat ik na ruim 30 jaar in de biomedische elektronica (inclusief bijhouden van het vakgebied) toch wel een beetje weet waar ik over praat. (Overigens kan shym dit ook bevestigen, zij kent mij persoonlijk.)

Ik ben ook op de hoogte van het werk van wetenschappers die risico's menen te zien, maar ik vind hun werk weinig overtuigend, en het wordt ook NIET ondersteund door meetbare, herhaalbare effecten bij echte, levende mensen(*).

En ik erger me dus nogal aan lieden die na een beetje Googelen denken dat ze mij wel even de les kunnen lezen op mijn vakgebied.

*: Zo heeft de door jou genoemde Paul Heroux naar eigen zeggen gezien dat magnetische veldsterkten van slechts 25 nT (nanotesla) invloed zouden hebben op de snelheid waarmee ATP-synthese plaatsvindt (dus de energieproductie in cellen). Het blijkt echter dat het 'onderzoek' waarop hij zijn uitspraken baseert voor de helft bestaan uit speculatie, NIET uit metingen -- en hij heeft daar dan ook forse kritiek op gehad. En oh, die 25 nanotesla veldsterkte, hoeveel is dat nu eigenlijk? Wel, het aardmagnetisch veld is ongeveer 65 microtesla, dus ruim 2500 keer sterker. We zouden dus allemaal ziek, zwak en misselijk moeten zijn als velden van 25 nanotesla al schade kunnen aanrichten in cellen.

117 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
3
Meld

@117 : hahahaha, oh, heilige RichardR, alwetende van het toonaangevende nieuwskoerier.

Vanaf nu een 5G telefoon onder je kussen.

118 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
7
Meld

Een goed achtergrond artikel over de verschillende claims van Paul Heroux.
https://microwavenews.com/news-center/unified-theory-magnetic-field-action

Interessant, dat Heroux er een methode in zag om kankercellen te herstellen.

119 kwatta    
5 maanden geleden door kwatta
3
Meld

@118
In dit recente artikel wordt de expertise van RichardR in onder meer @110 en @117 ondersteund: https://sciencebasedmedicine.org/5g-is-coming/

De techniek is veilig en 0% risico eisen zeer onrealistisch.

120 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@118 vervelend he, het afleggen tegen iemand die wel zn school heeft afgemaakt.

121 Scholar002    
5 maanden geleden door Scholar002
1
Meld

@121 : ach, hij komt uit nog met argumenten, jij bent gewoon naar; toch een verschil..... strijk je altijd met andermans veren?

122 Seconda    
5 maanden geleden door Seconda
6
Meld

@122 kost minder moeite.

123 Scholar002    
5 maanden geleden door Scholar002
1
Meld

Ze zeiden ook dat de magnetron gevaarlijk was en de gsm naast je kussen. Allemaal flauwekul

124 Zeeuw    
5 maanden geleden door Zeeuw
2
Meld

Een magnetron kan wel gevaarlijk zijn als er een stel Oakrainse hobbyisten er een directenergy wapen van maken :

UHF microwave gun
https://youtu.be/FIU8WZR9DNA

Hier worden er een aantal telefoons opgeblazen met een magnetron:
https://youtu.be/FIU8WZR9DNA?t=117

125 techcenter    
5 maanden geleden door techcenter
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

126 Robin    
5 maanden geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

127 Robin    
5 maanden geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

128 Tingelbel    
5 maanden geleden door Tingelbel

@128
Heb ik weer je bijdrage moeten missen.

129 kwatta    
5 maanden geleden door kwatta
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

130 Tingelbel    
5 maanden geleden door Tingelbel

* Verwijderd door de redactie *

131 Robin    
5 maanden geleden door Robin

De NK heeft huisregels, dat is iets anders dan censuur. De twee bovenstaande reacties laten zien, dat reageerders nogal in complotten geloven.

132 kwatta    
5 maanden geleden door kwatta
1
Meld

" zeggen wetenschappers. "

NEE, dat zeggen SOMMIGE wetenschappers, nml. DIE die door tech bedrijven betaald worden om deze leugens te verspreiden. Heeft dus niets meer met wetenschap te maken, maar met propaganda.

133 B55    
5 maanden geleden door B55
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kopschoppende Marokkaanse jongeren op jacht n...
Meerdere slachtoffers gevallen! En dit hoor e...

16 uur geleden door Klu Klugs Klauw

De blanke kinderen die gruwelijk in elkaar zi...
De afschuw die wegblijft bij de 3 in elkaar g...

15 uur geleden door Spraypaint

Proef met vluchtelingen als buschauffeur word...
Syriërs als buschauffeur. Connexxion is blij...

8 uur geleden door Jona G.

Kamer spreekt over 'weerzinwekkende mish...
Partijen in de Tweede Kamer zijn geschrokken...

9 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Impeachment onderzoek is desastreus voor de d...
@26What About Gerrie Eickhof: https://www.n...

2 minuten geleden door Schildpad

Niet wit niet zwart
De democraten in Amerika weten dat ze ''niet'...
@1490Moet natuurlijk zijn, niet kon waarmak...

2 minuten geleden door Niet wit niet zwart

Scholar002
Mazelen: Samoa waarschuwt voor anti-vaxxers...
@12 De kindermoordenaar heeft ook weer een me...

3 minuten geleden door Scholar002

Rinze
Giuliani heeft bewijs over de inmenging van S...
https://www.youtube.com/watch?v=IHnq7pFKohg...

3 minuten geleden door Rinze

Violier
Impeachment onderzoek is desastreus voor de d...
@26 Toch gaat het impeament gewoon door. Volg...

3 minuten geleden door Violier

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig