• 16
  • 261x gelezen
Reageer met een Emoji
3
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Inderdaad. . . Opzeggen.

Als ik een aangegane overeenkomst of een contract niet meer kan nakomen, zal er toch ook een oplossing gevonden moeten worden.

2
1 LoydMorris

@1

Dat jij iets niet kan nakomen geloof ik best wel ja.

16
2 Wedergeboren

@2 Hoho. . . gaan we een beetje op de man spelen? 😁


Wees maar niet bang hoor. . . Ik ben geen verrader.

1
3 LoydMorris

@3

Je slaat een beetje door LM.

13
4 Wedergeboren

''vanwege internationale verdragen" .....

https://www.nieuwskoerier.nl/news/98498566-steeds-minder-groen-en-steeds-meer-bebouwing-in-nederland?bekijk=c6494104&cid=6494104&page=1&orderBy=newest

https://www.nieuwskoerier.nl/news/98498015-nederlandse-gastvrijheid-nederland-keurt-veel-meer-asielverzoeken-goed-dan-buurlanden-nieuwrechtsnl?bekijk=c6493308&cid=6493308&page=1&orderBy=newest

''Volgens een rapport van Eurostat werden er vorig jaar meer dan 400.000 asielverzoeken goedgekeurd in de hele EU. Nederland staat met een goedkeuringspercentage van 80 procent bovenaan, terwijl Frankrijk (31,4 procent), België (44,7 procent) en Duitsland (62,2 procent) aanzienlijk minder asielverzoeken honoreren. In Roemenië, IJsland en Zweden is de kans op goedkeuring het laagst, met percentages onder de 30 procent.''

1
5 DWZ

@5 Ja maar moet van de EU. Dat willen ze ons al jaren doen geloven.
Die 80% goedkeuringspercentage komt door personeelstekorten en blabla.

We worden gewoon in de maling genomen.

3
6 Bob Sleebaan

inderdaad opzeggen die asielverdragen en zo niet, dan ook maar die EU lidmaatschap opzeggen. kijken hoe ze dan gaan piepen daar in Brussel

3
7 ABRACADABRA

Opzeggen die hap en degene die hier geen recht op asiel hebben het bootje in en terug naar land van herkomst. 🖐🖐

3
8 Bram brabant

@7
Ja, strak plan.
Dan weet iedereen gelijk dat NL onder wilders volledig onbetrouwbaar is en dat gemaakte afspraken niets waard zijn. Beetje zoals die Nigeriaanse prins met de miljoenerfenis.

7
9 Snorrie

Uit de comments

"Uit het vluchtelingenverdrag stappen kan heel eenvoudig, briefje is genoeg:

Article 44. Denunciation
1.Any Contracting State may denounce this Convention at any time by a notification addressed to the Secretary-General of the United Nations.

2.Such denunciation shall take effect for the Contracting State concerned one year from the date upon which it is received by the Secretary-General of the United Nations."

2
10 Vageali6888

@10 Dat is inderdaad zo gebeurt maar dan komt de EU om de hoek kijken die verplicht dat elk lid het EVRM aanvaardt. in dat verdrag is het recht op asiel opgenomen. Om dat te omzeilen moet een land uit de EU.

2
11 Hendrianus

@10

Niemand die ontkent dat het opgezegd kan worden, daar gaat het dus ook niet om.
Waar het wél om gaat is dat jer dan nog laaaaaaaaaaaang niet bent.

Uit de oude doos:

Mensen vluchten niet vanwege het Vluchtelingenverdrag, maar wegens en/of uit vrees voor oorlog of vervolging. Die realiteit is onveranderd gebleven. Opzegging of aanpassing van het verdrag zal het vluchtelingenvraagstuk niet doen verdwijnen.

Recht op bescherming tegen vervolging :
- Europees Verdrag over de Rechten van de Mens
Dat zou dan opgezegd/gewijzigd moeten worden. Voor wijzigen moeten ALLE andere ondertekenaars akkoord zijn, dus vergeet dat maar.

Opzeggen? Dat mag ja. Maar dan zou NL bv ook de Raad van Europa moeten verlaten ( https://www.njb.nl/blogs/uittreding-van-nederland-uit-de-eu-meer-asielzoekers-en-minder-toeristen/ )

Opzeggen? Het opzeggen van ‘hinderlijke’ mensenrechtenverdragen is behalve complex, langdurig en ongewenst ook geen oplossing.
https://www.nrc.nl/nieuws/2010/09/08/opzeggen-mensenrechtenverdragen-is-complex-langdurig-en-geen-oplossing-a1481383

VN-Vluchtelingenverdrag :
- dat verplicht om vluchtelingen toe te laten tot de asielprocedure

Opzeggen? Dat is in strijd met de Grondwet. Artikel 90 geeft de Nederlandse regering expliciet de taak de internationale rechtsorde te bevorderen. Hieronder valt ook het waarborgen van mensenrechten en het bevorderen van de naleving van internationale regels. De werking van het Vluchtelingenverdrag verzwakken of opzeggen gaat daarmee in tegen de geest van de Nederlandse Grondwet.
Bovendien: met het opzeggen van het Vluchtelingenverdrag ben je er nog lang niet, schrijft de Adviesraad.
https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2023/01/vluchtelingenverdrag-en-europees-mensenrechtenverdrag-opzeggen-kan-dat-920665/
[PB : voor een eventuele grondwetswijziging zal 2x een tweederde meerderheid nodig zijn]

Opzeggen? Omdat het verdrag (en het protocol) onderdeel uitmaken van de verdragen van de Europese Unie, moeten die verdragen ook gewijzigd worden [NB : waar ALLE verdragspartijen mee moeten instemmen] , of het moet komen tot een Nexit. En een Nexit is zeer slecht voor de BV NL, als er al een politieke meerderheid voor te vinden zal zijn, hetgeen zéééééééér onwaarschijnlijk is.
https://www.adviesraadmigratie.nl/actueel/nieuws/2021/02/10/wist-u-dat-...-blog-2-opzeggen-vluchtelingenverdrag-schaadt-ook-nederlands-belang

Opzeggen? als Nederland dat doet, blijven we wel aan vergelijkbare regels gebonden.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vluchtelingenverdrag-is-op-te-zeggen-via-een-briefje-maar-dan-kun-je-mensen-niet-ineens-weigeren-of-het-land-uitzetten/

Opzeggen ? Dan kom je in botsing met andere internationale afspraken, zoals het Werkingsverdrag en het Grondrechtenhandvest van de Europese Unie, waarin het Vluchtelingenverdrag is opgenomen.
https://www.wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/artikelen/cda-vvd-en-het-vluchtelingenverdrag

[Ter illustratie : Op 2 november 2017 heeft FvD-voorman Thierry Baudet in een motie de regering nog opgeroepen om het verdrag op te zeggen zodat Nederland haar eigen vluchtelingenbeleid kan voeren.
De motie is echter door een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer verworpen (22 stemmen voor en 128 tegen).
https://gerard1945.wordpress.com/2018/10/11/over-het-opzeggen-van-het-vn-vluchtelingenverdrag/ ]

Zie tevens o.a. :
https://www.adviesraadmigratie.nl/actueel/nieuws/2021/02/10/wist-u-dat-...-blog-2-opzeggen-vluchtelingenverdrag-schaadt-ook-nederlands-belang
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vluchtelingenverdrag-is-op-te-zeggen-via-een-briefje-maar-dan-kun-je-mensen-niet-ineens-weigeren-of-het-land-uitzetten/

Wijzigen? Het Vluchtelingenverdrag zelf kent geen herzieningsprocedure om het verdrag aan te passen. Nederland zou daarom via de Algemene Vergadering van de VN om een aanpassing van het verdrag moeten verzoeken. Alle betrokken verdragspartijen moeten het vervolgens eens zijn met die aanpassingen.
https://www.adviesraadmigratie.nl/actueel/nieuws/2021/02/10/wist-u-dat-...-blog-2-opzeggen-vluchtelingenverdrag-schaadt-ook-nederlands-belang

Wijzigen? Wil je het VN-Vluchtelingenverdrag (1951) niet opzeggen maar veranderen, dan moeten ALLE 147 LANDEN die het getekend hebben daarmee instemmen.
https://www.wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/artikelen/cda-vvd-en-het-vluchtelingenverdrag

Omdat Nederland ook bijvoorbeeld als EU-lidstaat verplicht is asielzoekers op te vangen, maakt opzeggen of aanpassen van het vluchtelingenverdrag geen verschil. Bovendien zou Nederland met een aanpassing ALLE ANDERE LANDEN die het verdrag hebben ondertekend voor zich moeten winnen.
https://www.parool.nl/nederland/kabinet-ziet-niets-in-opzeggen-of-aanpassen-vluchtelingenverdrag~b684a941/

„De mogelijkheden om nationaal asielbeleid te voeren zijn beperkter geworden, maar het Vluchtelingenverdrag is daar niet de oorzaak van. Veel nadrukkelijker vloeien beperkingen voort uit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), het recht van de EU en de jurisprudentie inzake het Verdrag en de EU wet- en regelgeving"
https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:RD.nl,20200704:newsml_pr15972946

Overbrengen naar Rwanda ? : JA21 houdt asielzoekers het liefst geheel buiten Europa, zo blijkt uit de oproep van fractieleider Joost Eerdmans om het Deense voorbeeld te volgen en asielcentra in Rwanda op te zetten. Behalve van de andere rechts-radicale partijen kreeg hij daarvoor de steun van VVD en CDA, hoewel zij kunnen weten dat zijn pleidooi indruist tegen de Europese asielwetgeving en internationale mensenrechtenverdragen waaraan Nederland is gebonden.
https://www.groene.nl/artikel/de-partij-van-het-dedain

Het Deense model dan ? Bij toetreding tot de EU heeft Denemarken voor een opt-out gekozen voor wat betreft immigratie, en is daarom niet gebonden aan EU-regels/richtlijnen. Daar achteraf voor kiezen is schier onmogelijk. Dan zou ons verdrag met de EU gewijzigd moeten worden, en daarmee moeten dan ALLE overige verdragspartijen akkoord gaan.

3
12 Wedergeboren

* Deze reactie is gemarkeerd vanwege potentieel gevoelige inhoud en zal, na een zorgvuldige moderatie, zichtbaar worden gemaakt indien deze in overeenstemming is met onze huisregels. *

Reden: Oproep tot ontnemen stemrecht

Let op: Ons moderatiesysteem bevindt zich momenteel in een testfase. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige onschuldige reacties onterecht worden gemarkeerd. Wij werken voortdurend aan het verfijnen van dit proces en waarderen uw begrip.

1
13 ongelovenloos

@10
Zie ook de beantwoorde kamervragen, https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/09/09/antwoorden-kamervragen-over-opzeggen-vluchtelingenverdrag

Uit die link, "Daarnaast stipt de hiervoor genoemde verkenning van Donner en Den Heijer aan
dat de juridische verplichtingen van Nederland jegens asielzoekers en
vluchtelingen niet alleen voortvloeien uit het Vluchtelingenverdrag, maar ook uit
het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en EU-regelgeving.
Het opzeggen van het Vluchtelingenverdrag zal de verplichtingen van Nederland
dan ook niet wezenlijk veranderen."

Kortom FvD wenst uit de EU te gaan en de grondwet aan te passen. Maar zeg dat dan ook.

2
14 Hendrianus

@10 En als Rutte daar dan zit kan het inlegvelletje ook nog in het Nederlands.

1
15 Nicks R. Van

Dat dus.

1
16 progressiefliberaal

@13
Wat is daar nou mis mee om te zeggen dat ze bij sommigen het stemrecht moeten ontnemen .
het begint een beetje lachwekkend te worden .
Geef die AI bot maar de schuld maar ik denk dat die AI bot helemaal niet bestaat en dat het gewoon door mensen word gedaan die schuilen achter die AI.

0
17 ongelovenloos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Zelensky blames ‘whole world’ for Ukraine’s failures in Kharkov

Hij heeft miljarden gekregen heeft militaire wapens gekregen wat is daar allemaal mee gebeurt dan ?Hij mag zijn handen dichtknijpen dat het no...

19 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Malinois
Nederland en andere landen sturen brief naar Israël: 'Leef internationaal recht na'

@4Al denk ik wel dat zij er alles aan doet om dat recht te respecteren.Maar waar praten we eigenlijk over?Het internationale recht en ...

23 minuten geleden geplaatst door Malinois

ongelovenloos
CBS: aantal moslims neemt toe in Nederland - NieuwRechts.nl

Alleen dorpelingen kijken daar vreemd van op want die hebben nog nooit een moslim gezien .Dan heb ik nieuws voor deze dorpelingen want de spre...

24 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bleke Betty
Rusland gaat raketten testen voor de kust van Californië - Heel goed; voer de oorlog op het grondgebied van de agressor - Dissident.one

Ja dat komt ervan, steeds meer oefeningen houden met de grens van Rusland... wie de bal kaatst... Herinner Cuba. De USA in totale paniek, wan...

24 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

rebo
Praten, praten, praten om de taal te leren

@9 Dat is me in 2005 in ene klap duidelijk geworden hoe het zit met die zogenaamde onafhankelijkheid van onze staatsomroep maar ook van de comm...

28 minuten geleden geplaatst door rebo

Bleke Betty
Hoe Palestijnse vlaggen kiezers naar rechts joegen

@2Sorry per ongeluk een minnetje. Ik denk niet dat die vlaggen nu zoveel effect hebben gehad, behalve een steeds grotere walging van die lui ...

28 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

smurf
Hoe Palestijnse vlaggen kiezers naar rechts joegen

@2 Ze hebben het inderdaad zelf gedaan. ...

28 minuten geleden geplaatst door smurf

smurf
Vincent (@V_iswakker) on X

Nou? Nou? 😍...

31 minuten geleden geplaatst door smurf

Bleke Betty
Drie Spaanse toeristen doodgeschoten in Afghanistan, vier arrestaties

#2Maar denk jij dat die het land daar binnenkomen? Maar wie weet, dan hebben ze eindelijk het ware gezicht gezien :D ...

37 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Anime Hentia ComicsXxx CartooniNicki Minaj TittsPappu MobiMy Wifes Hot Friend PornSilk Smitha BfEvoled Fights3d Cartoons PornClose Up PussyMelanie Zanetti NudeSinfuldeeds IndianPassion Hd ComTamil Xx Sex VideoHardcore MasturbationSexcarlasMexicana Coger22naturalsWifeorgyBillie Piper NudeRedneck GaypornMilf Indian PornBest Fingering VideosActresssexvideoBrothel PornNsfw SelfiesSex Video UpBella Bare BbcLech GottiXhamperPorna Hd VideoCelebrity Jerk Off ChallengeSis Bro XnxFemale Fitness Nude ModelsGay Korean SexOiled Up MikasaDesi Indian Aunty XxxAlex Harper PornMuslim Pengal Sex VideoNew Porn MoHard GifsPorn Apps For IphoneForum EscorteXxx Move HotHollywood Movie SxeNude Video BhabhiHentail VostfrTgatasDianelanenudeBibiker PornNora Fatehi Xx VideoKirti Kulhari SexHentai Char MugenSlave HypnosisLegit Hookup SitesLobeherfeetMrg Ryan NudeInpregnating PornFuckysuckyLetsodeitXnxxpornDanvooruEhentai .orgAndriod 18 HentaiHerman XxxAnimation Porn CompilationAmerican Mum And Son Sex VideoPorn TrainorBibi JonesNude NavajoMaisie William NakedMila Kunia NakedLoona NakedSex Hot Video IndiaSex In SisCar SexpornHjavVideos PornoincestoNaked GrandmaWww RedtubevideosRachie Love OnlyfanFingering Porn VideosXnxx Big Boos陳芮芹Incest Movie SceneForest Faye PornAria HazeJulanne Hough NudeNude Famous CelebritiesMdvr-242Kateeowen NudeIdian Desi PornBoss's Daughter PornEboney Blow JobTwinkdickNadine Velazquez BudeSanileon XxxHandcuff WarehouseCynnettFull Hd Romantic Sex VideoReshma PronMaya Porn StarHard TitiesLinzor OnlyfansVerbal Gay PornMaci WinslettLesbian Poop PornTeamskeet ComHentaigasamGwyneth Ptrow NudeWww Xhamaster ComX RedwapChina Sex Video MovieLady Taunade PornBbw Xxx VideoHot Indian Wife PornAletta OceanVolleyball Team NakedTristain SummersLesbo Teacher PornWww HotsextubeBunny Blair NudeBelly Dance Sex VideoIndian Squirt PornIndian College Girl BfTamil Audio PronTaboo DaddyMalayali New SexX Video Local HindiMagmallowaLacey Lay PornJapan Xxx PhotoAngie Varona Onlyfans LeakedHot And Sexi VideosPornos SexosGot Asian PornFirst Time Full SexRekha Porn VideoPorn AnglesLapk JogoVenessasbutt NudeCute Teen Porn VideosXnn Video ComCherie Deville MomGujju PornDamnhomie NudesCypress Cove Nudist ResortDr XvideoKamalika Chanda XnxxChachi Bhatija XxxPre Porn