@1 Weet jij hier meer van, Ron?...
@11 Nee, dat is voor kleuters, zoals je weet....
Tjonge op 8 april en nu al in onderzoek tjonge tjonge!...
Het lijkt op een echte blanke en hij (wie weet identificeert het zich als zij?) is alleen. ...
Pussycat - home https://www.youtube.com/watch?v=1qpkJPNN6DI...
@7 .okayde fijne lijn tussen een individu en partij persoonmaar levende perscontifatie zijn wij!en niet onze opgelegde bobo,s...
Over discrimineren gesproken wat een stelletje rascistisch fascisten zijn dat bij denk!...
Pussycat The Easy Wayhttps://www.youtube.com/watch?v=TBVYy0r8O8k...
Ik heb er geen moeite mee om uit te vogelen wie mijn stem moet krijgen: ik stem niet! Er is ook geen enkele Nederlandse kandidaat die ik ken van...
Maar de Moorkop word goedkoper 😁
O jee ......................................................Moorkop, mag dit nog wel?
Nondeju. . . . Ook dat nog
@2
Bij ons kun je nog gewoon overal"negerzoenen" kopen, alleen hebben ze de naam veranderd in chocobol..
Zolang het woord geen kwetsende betekenis heeft of verkeerd bedoeld wordt, kun je dergelijks woorden nog gewoon gebruiken..
Zie ook:
https://www.muzeeum.nl/van-negerzoen-tot-verzoening
Een tijdje terug heb ik voor het eerst in lange tijd een Bossche bol gegeten en ik vond er weinig aan.
Maar dat de chocola duurder wordt is wel ernstig!
* Deze reactie is gemarkeerd vanwege potentieel gevoelige inhoud en zal, na een zorgvuldige moderatie, zichtbaar worden gemaakt indien deze in overeenstemming is met onze huisregels. *
Reden: Taalgebruik
Let op: Ons moderatiesysteem bevindt zich momenteel in een testfase. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige onschuldige reacties onterecht worden gemarkeerd. Wij werken voortdurend aan het verfijnen van dit proces en waarderen uw begrip.
Gewoon toeristen de dubbele prijs berekenen . Het belang van betaalbaarheid voor het erfgoed is voor een Bosschenaar tenslotte groter dan voor zij van buiten Den Bosch .
@7 Als het Zoervleisj maar niet duurder wordt. Dat is ons erfgoed
@8 Zuur vlees zei je? Zo ken ik er dan nog eentje voor de moppentrommel. Komt er een vent in de snackbar en bestelt een broodje bal gehakt in het zuur. Afijn krijgt hij enkel een kaal onooglijk gehaktballetje voorgeschoteld. Vraagt hij waar dat broodje en dat zuur blijven. Zegt die snackbareigenaar "dat brood zit al door je gehakt en dat zuur dat komt vanzelf als je die gehaktbal opgegeten hebt. 😀
@8
Weet niet of zuurvlees onder erfgoed valt , misschien in Maastricht . Hier zijn het de nonnevotten en de poefelen .
@10 Ja maar ik heb daar ooit in een snackbar zuur vlees gegeten en dat was in Heerlen. Dat is toch niet ver bij jou vandaan Olivia.
@9 Die had de vorige keer ook verteld toen het over zuurvlees ging
@10 toch heb ik de lekkerste zuurvlees in Kerkrade ge eten
@11 Heel Limburg eet dat
@11
Dacht dat de Limburgse vlaai erkend erfgoed is , zuurvlees eten we hier ook natuurlijk en in Duitsland ( sauwerbraten ) zal wel van hetzelfde zijn . De Belgen dan weer niet , die eten friet met stoof , die is niet zuur/zoet maar hartig van smaak .
@12 Ja mijn zwager was een geboren en getogen Heerlenaar en we zijn toen een keer wezen stappen in Heerlen. En daar heb ik het toen voor het eerst gegeten en ik vond het wel lekker. Het deed me nog het meeste aan hachee denken. Bij hachee doe ik er trouwens ook altijd een klein scheutje azijn doorheen. Dat geeft er dan net die extra sjeu aan.
@13 Ja dat klopt over België. Ik heb hier toevallig zo een blik staan van Coertjens stoofvlees wat uit België komt. Niet goedkoop wan zo een blik is 4 euro maar wel heel goed. En op de afbeelding zie je dat het is geserveerd met patat.
https://media.s-bol.com/m75MMYMKz6ER/48Mw8oV/550x770.jpg
@15
Ja
Zo ging ik vroeger vaak op de zondagmorgen met mijn broer en zijn buurman naar de antiekmarkt in Tongeren , daar stond een frietkot waar je friet met stoof kreeg , echt heerlijk was dat .Nou ja 4 euro voor zo'n blik met vlees is op de dag van vandaag ook niet zoveel . Kan me van vroeger hier bij ons wel van die blikken met vlees herinneren , daar stond dan een runderkop op afgebeeld , was ook best wel eetbaar . Effe kijken of ik dit terug kan vinden op Google .
@16 Ja je hebt wel gelijk want het zit inderdaad barstensvol met vlees en zo bekeken is het dan niet duur. Wat ik bedoelde is dat je ook blikken goulash hebt die hier maar 2 euro kosten. Maar dat heeft dan meer naast het vlees gestaan dan dat het erin is gegaan. Bedoel jij soms die blikken cornedbeef van Hereford met die koeienkop?
https://m.media-amazon.com/images/I/71dUm7iOk2L.__AC_SX300_SY300_QL70_ML2_.jpg
@14
Is ook ongeveer zoals hachee , alleen is zuurvlees donkerder van kleur en wat meer gebruik van specerijen .
@17
Nee cornedbeef niet . Dat waren blikken met stoofvlees of goulash , daar stond op het etiket een runderkop op afgebeeld . Heb er naar gezocht op google maar niet gevonden . Ik weet nog dat een tante van mij dat als ze bami naar eigen recept maakte ze er als laatste zo'n blik doorheen deed . En ik kan je zeggen "die bami goring van haar was anders maar best lekker " 😏
@18 Ja alleen zuur vlees was oorspronkelijk van paardenvlees gemaakt. Maar tegenwoordig is het net als bij hachee meestal rund. Die blikken Coertjens stoofvlees is trouwens wel van paardenvlees gemaakt. Dus als ik begin te hinniken en op hol slaat dat weet je hoe dat komt. En als ik met hardlopen het huidige wereldrecord ga verbreken dan is het een renpaard geweest.
@20
🙄 🖕
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.