Noord-Hollandse kinderopvang eist vaccinatie (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  294 Reacties

  • 21
  • 1669x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@249 : niks mis met deze grafieken.

https://www.cdc.gov/nchs/data/vsus/vsrates1940_60.pdf

(Dit is de exacte link die gebruikt word voor de afbeeldingen op de site die ik in @246 aandroeg)

14
251 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

252 Robin

@252 : Sorry, maar dit gaat niet over verhalen of getuigenissen.

Dit is een officïele uitgave van: 'U.S. Department of Health, Education and Welfare'

10
253 Seconda

@251
Er is meestal iets mis met de juiste interpretatie van de grafieken:
(**) Sommige antivaccinationisten komen altijd met die sterftecijfers aanzetten om zogenaamd te bewijzen dat de ziekte vanzelf is verdwenen zonder vaccinatie. Het is echter onjuist om sterfte met ziekte te verwarren. Dit is al zo vaak uitgelegd dat wie daar nu nog serieus mee aankomt, verdacht moet worden van opzettelijk en kwaadaardig liegen of ongeneselijke onnozelheid. Op bijgaande grafiek ziet men sterfte en gerapporteerde gevallen van mazelen in de VS (ook daar een zware onderreportage van gevallen). Met vaccinatie werd in de VS al in 1963 begonnen, vanaf 1968 werd daar met levend virus gevaccineerd en vanaf 1989 werd er ook een tweede vaccinatie aanbevolen. Voor 1963 waren er gemiddeld om de drie jaar golven van mazelen. Het Amerikaanse vaccinatieprogramma was niet zo goed georganiseerd als het onze, en nog in 1990 was er een epidemie in Californië, mede veroorzaakt doordat arme (zwarte of Spaanstalige) ouders pas aan vaccinatie dachten als hun kind naar school moest en dan een inentingsbewijs moest overleggen. (**)

https://www.skepsis.nl/blog/2013/09/mazelen-niet-onschuldig-misvatting-2/

3
254 Wilmama

@251 : Er word geen sterfte met ziekte verward. Er is bijgehouden wie aan welke ziekte overleden is en wanneer. Daar is een grafiek van gemaakt. Niks interpretatie.

Mijn persoonlijke mening is dat er kritisch naar vaccinatie moet worden gekeken,

10
255 Seconda

@248 dank u voor het compliment!

Ik probeer inderdaad beleefd te blijven, maar toch de knelpunten te benoemen.

Dat laatste is eenvoudig, het eerste wordt door sommigen best lastig gemaakt.

2
256 Doeslief

@255 dat gebeurt. Continu.

3
257 Doeslief

@256

Beter is het om ten alle tijden beleefd te blijven en te proberen slechts inhoudelijk te reageren.. Dan wordt het verschil tussen voor en tegenstanders alleen maar scherper.

1
258 carpenter

@255
er wordt kritisch naar vaccinatie gekeken.
Het gebruik en de reaultaten worden konstant gemonitored.
Beter nog dan veel andere medicijnen.
Werden alternatieve behandelmethodes maar zo goed gecontroleerd.

3
259 carpenter

@252

Dan kun jij ons vast ook ontelbare gedocumenteerde voorbeelden tonen van deze slachtoffers.

2
260 carpenter

Overheids-hetze !

13
261 Mac Benac

@261
Hetzelfde zie je in bijna alla landen gebeuren. Vraag jij je maar af waarom.

2
262 Snorrie

@261 mallerd

2
263 datkanjijmakkelijkzeggen

@261
Hoezo? Het lijkt erop dat de maatschappij het vaccinatie-probleem zélf oplost.

(**) Het is een nieuw hoofdstuk in de voortslepende discussie over ouders die hun kroost moedwillig weghouden bij het Rijksvaccinatieprogramma.

Hoewel in het verleden de VVD, bij monde van Klaas Dijkhoff, de optie heeft geopperd om elk kind verplicht prikjes te geven, zal het vooralsnog in Nederland niet zover komen. Daarom is het prijzenswaardig dat commerciële organisaties nu het heft in eigen handen nemen.

Veel te lang liet de samenleving zich gijzelen door mondige Facebookmoeders die een beroep doen op hun persoonlijke vrijheid. Zij kiezen ervoor om hun nageslacht niet te laten vaccineren, dat moest de rest maar accepteren. (**)

https://www.ad.nl/binnenland/het-lijkt-erop-dat-de-maatschappij-het-vaccinatie-probleem-zelf-oplost~afb6785e/

3
264 Wilmama

@113 ; Ander vergelijk dan auto's dan. Aids. De man die geen condoom wil dragen bij wisselende seksuele contacten want hij vindt dat 'onzin' want 'hij heeft toch geen SOA's'.

Wat doe je dan als verstandige vrouw? Inderdaad; geen seks hebben met die man.

Je hebt een kind en je bent zwanger. Je kind gaat naar de kleuterschool. Verplicht dus je kunt je kind niet thuis houden. Waar kies je voor? Een school die vaccineren verplicht stelt (condoom)? Of een school die vindt dat de ouders de vrijheid moeten hebben om dat zelf te beslissen; risico op ernstige beschadigingen/dood van je ongeboren kind en van je andere kind als de vaccinatie niet goed gepakt blijkt te zijn (aids oplopen)?

Je kan drammen, je vingers in de oren steken en gillen, mensen voor dom uit maken, Hitler erbij halen wat je wilt... FEIT is dat jij eist dat anderen maar moeten spelen met het leven en de gezondheid van hun kinderen omdat jij denkt dat vaccineren erger is dan massaal niet functioneren. Wie is er dan de fascist?

Voor wat betreft jouw vergelijk met auto's; Ik liet mijn kinderen ook niet spelen op een drukke parkeerplaats in het winkelcentrum of midden op de snelweg. Jij wel?

2
265 Mariska3

@265
Het is veel leuker als je @113 vraagt om die feiten dan maar te laten zien.
Niet om bewezen feiten vragen want dan komt er helemaal niets.

1
266 Snorrie

@116 ; Ik heb mezelf geïnformeerd; Voor de tijd van de vaccinaties gingen duizenden kinderen dood aan de ziektes waar we nu tegen kunnen vaccineren.

Mooi artikel over die informatie: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/25/waarschijnlijk-is-het-nederlandse-vaccinatieprogramma-zo-succesvol-dat-het-zich-nu-tegen-zichzelf-keert-a1533655

En ja, ik zou graag de macht en kracht niet in handen geven aan mensen die het ook niet weten, maar vooral aan zichzelf denken doordat zij hun kinderen niet laten vaccineren maar wel op dezelfde opvang en scholen eisen te plaatsen waar verstandige ouders ook hun kinderen op moeten plaatsen. Dus; Richt je eigen opvang en scholen op waar je de risico's lekker met medeverwarden kunt delen. Krijg je dit van:

>De laatste polio-epidemie in Nederland was in 1992. Er werden 71 mensen ziek, van wie er 2 overleden. Verreweg de meeste patiënten waren van orthodox-gereformeerde huize en niet gevaccineerd. De voorlaatste uitbraak was in 1978, met 110 patiënten, waarvan er 4 overleden, uit dezelfde geloofsgroep.<

1
267 Mariska3

@127 ; >Sterker nog: als je net gevaccineerd bent ben je besmettelijk.<

Waar haal je die onzin vandaan?

2
268 Mariska3

@229 ; Om op je @223 terug te komen: >Kokervisie<

>Zelfstandig naamwoord. kokervisie v. eenzijdige visie van iemand die slechts een klein deel van het geheel overziet.<

Dat kleine deel van het geheel is bij jou dus duidelijk: Stichtingvaccinatievrij. Zie @226 @228 en @229 .

Hoe durf je anderen dan nog van kokervisie te beschuldigen?

1
269 Mariska3

@268 inderdaad, ongelooflijk. Mensen die dit geloven kijken echt nooit naar buiten.

De waarheid is heel eenvoudig te zien: toen we nog vaccineerden, vonden er nooit besmettingen plaats. Nu we steeds minder vaccineren, vinden er steeds meer besmettingen plaats.

Hoe duidelijk wil je het hebben...

1
270 Doeslief

@246 ; >Vele ziektes waren al hard op de terugweg voordat vaccinatie überhaupt om de hoek kwam kijken.<

- Ziekte en dood door infectieziekten namen in de eerste helft van de vorige eeuw in recordtempo af. Dat was al lang bekend: in 1950 stierven beduidend minder kinderen dan in 1905. Kijk je naar de grafiekjes, dan komen de curves van torenhoog in 1900 en ze raken tegen 1950 bijna de nullijn. Die grafiekjes laten de kritische prikkers graag zien.-

-In werkelijkheid, zagen Van Wijhe en Wallinga, waren de kinderziekten waar later vaccins tegen kwamen steeds de doodsoorzaak van 5,5 procent van de overleden kinderen. Dat was in 1905 zo en – het is cruciaal in de discussie – dat was in 1950 nog steeds zo. Pas na de invoering van de vaccinaties daalde dat aandeel van 5,5 snel naar vrijwel 0. .-

>Ook interessant: hoe zit het met al die andere ziektes die nog bestaan waar geen vaccinaties beschikbaar voor zijn moeten we daar, net als de mazelen, ook bang voor zijn???
Of zijn alleen de ziektes waar men een vaccin voor aanbied eng?<

Dat is een red herring (Red herring of rode haring is een techniek om iemand te misleiden door die persoon af te leiden van het eigenlijke onderwerp.)

Oké. We sterven aan kanker, aan kinderziekten, aan auto-ongelukken, aan aids, aan longinfecties, aan roken, aan huis en tuin ongevallen, aan zelfmoord en nog duizend andere oorzaken.
Maar stoppen met kankeronderzoek dan? Zinloos toch? Waarom überhaupt nog een autogordel dragen of een helm op brommer of motor? Er gaan toch ook mensen dood aan verkeersongevallen terwijl ze wel de wettelijk verplichte beschermmiddelen gebruiken?

1
271 Mariska3

Een grafiek met de aantallen anti-vaxxers en gevallen van besmettelijke ziektes zou veel duidelijk maken.

0
272 Snorrie

Vaccineren gaat te onder aan zijn goede succes , nou vaccinaties al een paar decennia een standaard iets zijn geworden , en een paar eeuwen geleden is dat ze begonnen met de eerste vaccinaties , komen kinderziektes steeds minder terug , nou heeft men zoiets van , het is niet meer nodig , het valt allemaal wel mee ... Deze trend zal zich nog wel even aanhouden tot er weer een flinke mazelen epidemie zal uitbreken en mensen ineens weer gaan nadenken over het nut van vaccineren .....

1
273 MarcusCole

@272 ; Daar heb je geen grafiek voor nodig.

De meeste anti-vaxxers zitten in de antroposofische hoek; die zitten verspreid over Nederland en worden zo beschermd door de groepsbescherming (hoge vaccinatiegraad). Alleen Zeist/Driebergen heeft een hoog percentage mensen van die levensvisie.

Op twee staan de Refro's. Die wonen in de zogenoemde Biblebelt en profiteren daardoor beduidend minder van de groepsbescherming dan de antroposofen. Juist daar zie je dus de bekende epidemieën en sterfgevallen door kinderziekten.

De groep faceboekmoeders zijn gevaarlijker voor de pro-vaxxers omdat ze elkaar opstoken met hun onzinnige verhalen en websites waardoor de vaccinatiegraad in het hele land daalt.

Het enige positieve is dat we op deze weg straks weer een enorme epidemie gaan krijgen van een levensgevaarlijke ziekte als polio met tientallen, wellicht honderden, doden als gevolg waardoor het verstand terugkeert en men weer weet waarom we eigenlijk inenten.

Het zou mooi zijn als de medische zorg die deze kinderen dan nodig hebben niet wordt vergoed door het basispakket omdat de financieel verantwoordelijken (de ouders dus) bewust het risico hebben genomen en de preventie hardnekkig hebben afgewezen.

1
274 Mariska3

@274
Heb toch enige moeite om een enorme epidemie als iets positiefs te zien daar er ook mensen getroffen door worden die om medische redenen niet gevaccineerd zijn.
Zou het alleen de bewust ongevaccineerden treffen dan wordt het een ander verhaal.
Dan zou ik er zelfs voor zijn dat ze hun medische hulp maar in de alternatieve hoek halen, wordt dat probleem ook gelijk opgelost.

0
275 Snorrie

@264 Jullie hebben het er maar druk mee. Ik vermaak me er zeer goed mee question
En die Snorrie, die is aandoenlijk question

8
276 Mac Benac

@272 : niks red herring..... Waarom word er alleen gewaarschuwd voor ziektes waar vaccinaties voor beschikbaar zijn.


Maar goed, laat je baby lekker prikken met een onderontwikkeld immuunsysteem. Ik doe het niet. Dan maar geen kinderopvang

7
277 Seconda

@277 waarschuwen voor ziektes waar geen vaccinaties voor beschikbaar zijn gebeurt ook. Alleen moet je voor die ziektes andere maatregelen nemen. Er zijn immers geen vaccinaties beschikbaar...

U gaat ervan uit dat artsen niet weten vanaf welke leeftijd een baby kan worden gevaccineerd? U vaccineert daarom liever niet, omdat u het beter denkt te weten dan de experts? U laat diezelfde baby met datzelfde immuunsysteem dus prikken door de echte ziekteverwekkers? Dat zou beter zijn dan een vaccin?

Zou u dat eens goed kunnen uitleggen, en daarbij meteen aangeven waar de experts de mist in gaan met hun onderbouwing?

1
278 Doeslief

@278 : Als dat al gebeurt dan is het mondjesmaat, vooral de griep en de mazelen is het, wat de klok slaat. Persoonlijke observatie.

Ik ga er niet vanuit dat een arts niet weet wanneer een baby kan worden gevaccineerd.
Als ik een baby zou hebben wil ik niet dat deze onder het eerste levensjaar allerlei ziektes ingespoten krijgt.

Oerigens. niet vaccineren staat immers niet per se gelijk aan alle ziektes ook krijgen en al zeker niet aan het overlijden aan betreffende ziekte.

En, ja, vooral de 'kinderziektes' vind ik persoonlijk de beste manier om weerstand op te bouwen, beter dan via een vaccinatie of denkt u het beter te weten dan miljoenen jaren evolutie?
(kom nu niet aan dat we dan ook geen elektriciteit mogen opwekken, dat is peren en appels vergelijken)


u bent van plan de uitleg te gaan toetsen? u bent van mening dat u op gelijke hoogte staat als de experts?? De experts zijn het ondeling niet eens eens maar u weet het beter?

Als we ons nu op een academisch forum hadden bevonden had ik gezegd ja.

Voor nu zeg ik; even dimmen en accepteren dat iemand anders een andere mening is toegedaan.

Voilgens mij is dat nog steeds toegestaan in dit land.

8
279 Seconda

prima gedaan van deze instelling. Niet ingeënt is een andere instelling zoeken en daar kinderen besmetten. De veiligheid van baby's die daar zitten en nog niet ingeënt zijn is van levensbelang en ook de veiligheid van de andere kinderen

0
280 Zeeuw

@96 ben je een beetje bekend met Legal aspecten in de US? US is recordhouder van disclaimers. Ieder hotel heeft daar buiten een bordje hangen dat je dood kunt gaan van het eten dat ze serveren.

6
281 rubbie

@95 : moet gelukkig nog niet, althans niet in het ziekenhuis waar mijn vrouw werkt. Maar zie niet in waarom alleen verplegend personeel en niet ook de andere? Het is precies het zelfde als mazelen. Het risico dat een oude zieke sterft aan griep is mogelijk wel groter dan een kind aan mazelen.

5
282 rubbie

Als je het inleidende stukje leest, lijkt het net alsof er 3000 kinderen in één opvang zitten. Gelukkig zijn dat gewoon mijn vermoeide ogen question

2
283 progressiefliberaal

Nou, dan zullen er ook wel kinderopvangen gaan komen voor ongevaccineerde kinderen. En dan zien we over 1, 3, 5, 10, 30, 50 jaar wel of ongevaccineerden het in het algemeen wat gezondheid betreft beter doen dan gevaccineerden, of niet. Ik stel voor om dat (gevaccineerd/ongevaccineerd) gedegen bij te houden (ondanks dat zulke gegevens er nu al zijn). Zou toch een mooi lange-termijn-project zijn, de gevaccineerden tegen de ongevaccineerden, en wie komt er wat gezondheid betreft (fysiek, emotioneel, mentaal) in totaal als algeheel beste uit -question.

6
284 handsfree

@281 "Disclaimer
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Gebruik van de teksten is toegestaan, mits de bron, in dit geval de NVKP, altijd wordt vermeld.

De NVKP neemt geen verantwoordelijkheid voor de consequenties van het gebruik van de geboden informatie."

0
285 RobP

@279 "En, ja, vooral de 'kinderziektes' vind ik persoonlijk de beste manier om weerstand op te bouwen, beter dan via een vaccinatie of denkt u het beter te weten dan miljoenen jaren evolutie?"
Da's nu het mooie aan vaccinatie, het maakt op een slimme manier gebruik van die miljoenen jaren evolutie.
"Voor nu zeg ik; even dimmen en accepteren dat iemand anders een andere mening is toegedaan."
Hier zit een klein probleempje. Je stelt niet jouw mening tegenover een andere mening, je stelt het tegenover een feit.

0
286 RobP

@284 "en wie komt er wat gezondheid betreft (fysiek, emotioneel, mentaal) in totaal als algeheel beste uit"
Puur theoretisch en waarschijnlijk ook praktisch, de niet-gevaccineerden. Wat dan ook weer heel logisch is: de niet-gevaccineerden worden uitgedund en de gevaccineerden blijven zowat allemaal leven.

1
287 RobP

@245 : Nee, dat is nou net niet hetzelfde.

Mag je verlangen dat mensen voorzichtig zijn in de bebouwde kom? Ja! En als iemand dreigt in slaap te vallen onder het rijden mag je zelfs verlangen dat ie niet rijdt!

Mag iemand over mijn lichaam beschikken om een uiterst klein risiko te minimeren? Nee! Men kan zelf kiezen om te vaccineren, of om zijn kind wat vanwege leeftijd nog niet gevaccineerd is niet naar een kinderopvang te brengen met oudere kinderen.

Maar de beste keuze is om je er niet zo druk om te maken, dat geeft een hoop rust voor jezelf en je hoeft anderen niet tot iets te dwingen.

Het is natuurlijk geen toeval dat de wet dezelfde twee antwoorden geeft op jouw twee vragen.

7
288 romeo-bravo

@248 : Wat Berend Botje doet is tegen de wet. Als we vinden dat dat anders moet, en de minister vond dat overigens niet, dan moeten we eerst de wet veranderen, en dan de nieuwe wet handhaven.

Het gaat om vrije keuze wat je met je lichaam doet. Als ergens ongepaste consequenties aan verbonden worden dan is de keuze niet meer vrij. In mijn eerdere voorbeeld:
Toen homosexuelen grote kans hadden om geminacht en in elkaar geslagen te worden durfden ze niet uit de kast te komen: geen vrije keuze voor homosexueel gedrag dus. (ik laat even in het midden of dat nog zo is, dat is off topic...)
Als nu het niet vaccineren leidt dat je kind niet meer opgevangen kan worden, of naar school kan, dan word je haast gedwongen te vaccineren: geen vrije keuze om niet te vaccineren dus, dus niet echt meer de beschikking over je eigen lichaam.

En als het nu om iets ging dat echt veel voorkomt en zo gevaarlijk is als bijvoorbeeld ebola, dan kon je nog van een noodzaak spreken. Maar om een belangrijk mensenrecht op te geven voor zo'n futiliteit als de mazelen gaat me echt veel te ver. De regering ziet het voorlopig ook zo. En dan moeten we ons daar met z'n allen aan houden.

7
289 romeo-bravo

** gebruiker verwijderd **

@289
U schrijft het zelf.
U schrijft: dan word je HAAST gedwongen te vaccineren.
Betekenis van het woord haast in deze context: BIJNA.

Nogmaals: vaccineren is uw keuze waar gevolgen aan kúnnen kleven.
Keuzes maken is gevolgen dragen.

Het mogen krijgen van kinderen heeft tot gevolg dat de ouders zélf hun kinderen opvoeden, opvangen, verzorgen én zorgen dat zij onderwijs volgen: hoe ouders dit organiseren is hún keuze.

Tsja, keuzes, keuzes, keuzes: maak ze en accepteer de gevolgen.

Even voor u wat (uw woorden, quote); " een futiliteit als de mazelen"  kán veroorzaken:
De complicaties die bij (uw woorden, quote); " een futiliteit als de mazelen" optreden hangen samen met het effect van het mazelenvirus op de luchtwegen en op het immuunsysteem. De meest voorkomende complicaties zijn otitis media, laryngotracheobronchitis en bronchiolitis. Deze treden op bij 5 tot 10% van de mazelenpatiënten. Ook pneumonieën komen frequent voor, bij 1 tot 5% van de mazelenpatiënten. Pneumonie kan veroorzaakt worden door het mazelenvirus zelf of door een bacteriële superinfectie.

Encefalitis is een ernstige complicatie, maar komt minder vaak voor; bij circa 0,1% van de mazelenpatiënten. Hiervan zijn verschillende vormen bekend: mazelenencefalitis, acute postinfectieuze encefalitis en subacute scleroserende panencefalitis (SSPE). De meest ingrijpende hiervan is SSPE, een progressieve, fatale hersenontsteking waarbij de neuronen worden geïnfecteerd met het virus. De klinische symptomen van SSPE manifesteren zich meestal pas een aantal jaren na de infectie. SSPE ontwikkelt zich bij circa 0,01% van de mazelenpatiënten (Bellini 2005).

De sterfte ten gevolge van mazelen is sterk afhankelijk van de leeftijd. Zij is het hoogst bij jonge kinderen (onder de leeftijd van 1 jaar 0,1%) en meestal het gevolg van een fulminant verlopende pneumonie.

In ontwikkelingslanden heeft (uw woorden, quote); " een futiliteit als de mazelen" vaak een ernstig verloop. De ziekte kan hier, naast de gebruikelijke complicaties leiden tot hemorragisch exantheem, huidinfecties, diarree, dehydratie, keratitis en blindheid. De mortaliteit bedraagt tussen de 5 en 10%, in sommige gebieden nog hoger.

Verhoogde kans
t.g.v. (uw woorden, quote); " een futiliteit als de mazelen"
m.n. voor kinderen van 6 tot 14 maanden die hun eerste BMR-vaccinatie nog niet hebben gekregen.

Verhoogde kans op ernstig beloop
t.g.v. (uw woorden, quote); " een futiliteit als de mazelen"
Zeer jonge kinderen: (< 1 jaar), vooral pasgeborenen van niet-immune moeders hebben een verhoogde kans op ernstige complicaties en sterfte.
Volwassenen: met de toename van de leeftijd is er een verhoogde kans op complicaties.Immuno-incompetente personen, bijvoorbeeld personen met leukemie of personen die behandeld worden met cytostatica: risico op progressieve infectie met fatale afloop.
Bij patiënten met een verminderde cellulaire immuniteit kan mazelen een zeer ernstig verloop vertonen; mortaliteit van 40-70% is beschreven voor kanker- en aidspatiënten (Kaplan 1992, Mandell 2004). In deze patiënten kan de ziekte een atypisch verloop vertonen (zonder optreden van exantheem) maar met een hoog percentage complicaties zoals pneumonie (82%) en encefalitis (27%) (Plotkin 200question.

Maar ja het is maar (uw woorden, quote) " een futiliteit als de mazelen" ; u piept wel anders als een kind van u geconfronteerd wordt met zo'n complicatie.

Succes met úw keuze en het dragen van de gevolgen van úw keuze.
Ik hoop dat geen enkel kind te kampen krijgt met complicaties van (uw woorden, quote); " een futiliteit als de mazelen", ook niet úw kinderen, neefjes, nichtjes of kinderen van úw vrinden of kennissen.

Een fijn weekend gewenst.

290 verwijderd2420

@290 : U schrijft:
Nogmaals: vaccineren is uw keuze waar gevolgen aan kúnnen kleven.
Keuzes maken is gevolgen dragen.

Maar in dit geval is het Berend Botje die kiest dat mensen deze gevolgen moeten hebben, dat is niet hun eigen keuze.

En ja, dan word je haast gedwongen te vaccineren, net zoals homosexuelen haast gedwongen zijn hun eigenlijke gevoelens te verbergen. Ik schrijf 'haast' omdat het niet letterlijk gedwongen is, maar er is wel zeker sprake van dwang! Oneigenlijke druk van mensen die, naar mijn mening, een beetje al te angstig zijn voor een normale kinderziekte.

Uw statistieken betreffende de mazelen zijn misschien van toepassing in derde wereldlanden, of een wereldgemiddelde. Vroeger, toen iedereen gewoon de mazelen kreeg, waren al deze problemen in mijn omgeving niet aanwezig. Met de NL-se levenstandaard en de huidige zorg zijn de mazelen in NL idd een futiliteit.

Ik heb de mazelen zelf reeds overleefd, en dat is de beste manier om immuun te worden.

Ook een fijn en gezond weekend toegewenst!

7
291 romeo-bravo

** gebruiker verwijderd **

@291
Mensen zoals u of degenen die u met hand en tand verdedigt, hebben keuze vrijheid;
1.U kunt cq zij kunnen kinderen krijgen en hebben de keuze om dit ook te effectueren: ja of neen.
2.U hebt cq zij hebben de keuze de kinderen naar Berend Botje/KDV te brengen voor opvang: ja of neen.
3.U hebt cq zij hebben de keuze de kinderen op een andere wijze op te laten vangen: ja of neen
4.U hebt cq zij hebben ook de keuze om de kinderen zelf op te voeden: ja of neen.
5.U hebt cq zij hebben de keuze om de kinderen te laten vaccineren: ja of neen.

Dan niet zeuren nu het antwoord u degenen die u met hand en tand verdedigt nu niet past omdat u cq degenen die u met hand en tand verdedigt volgende keuzes heeft kunnen maken;

1. U cq zij de hebben de keuze om dit ook te effectueren beantwoordt met JA.
2. U hebt cq zij hebben de keuze de kinderen naar Berend Botje/KDV te brengen voor opvang beantwoordt met JA.
3.U hebt cq zij hebben de keuze de kinderen op een andere wijze op te laten vangen beantwoordt met NEEN.
4.U hebt cq zij hebben ook de keuze om de kinderen zelf op te voeden beantwoordt met NEEN.
5.U hebt cq zij hebben de keuze om de kinderen te laten vaccineren beantwoordt met NEEN.

Afwijzing van keuzes hoort bij het leven en keuzes die eenieder gedurende zijn/haar leven maakt, dat leven van u, van mij en van uw degenen die u met hand en tand verdedigt.

Dit houdt niet in dat de gemaakte keuzes van ú, van mij of van degenen die u met hand en tand verdedigt per definitie fout zijn maar domweg op een gegeven moment niet (meer) in overeenstemming zijn met de filosofie cq zienswijze van de tegenpartij.

Dan heeft u cq degenen die u met hand en tand verdedigt (en in voorkomende situaties ook ik) weer 3 keuzes:
1.Accepteren en keuze heroverwegen óf
2.Afwijzen en een nieuwe oplossing zoeken overeenkomstig uw gemaakte keuze óf
3.Uw gemaakte keuze opdringen aan anderen ten koste van derden

U heeft dus wel degelijk keuzes, keer op keer, gedurende uw hele leven.
U verwart duidelijk 2 zaken:
1. Keuzes maken en de gevolgen van de gemaakte keuzes dragen
2. Drammen om uw zin te krijgen en weigeren verantwoordelijkheid te nemen samenhangende met uw keuze/drammen.

Fijn weekend, het wordt slecht weer:
Lekker de tijd voor kinderen als u ze heeft óf
Om keuzes te maken die ú passen (maar niet oer definitie door anderen geaccepteerd móeten worden).

292 verwijderd2420

@292 uitstekende reactie!

2
293 Doeslief

Robin, Tingelbel en de volgelingen van de sekte hebben veel geschreven, maar helaas nog steeds niet gereageerd. Ook op dat punt kunnen ze een voorbeeld nemen aan de genuanceerd denkenden.

1
294 Doeslief

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

1 minuut geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@85 Ach, het begint weer over schrijfvoutjes, dus je hebt geen argumenten meer . Domme trol. Aangezien je geen argumenten meer hebt, ga ik even...

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Nicks R. Van
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

Ze praat zichzelf een probleem aan wat er niet is. Ja, dan kun je nog wel even. ...

22 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@86 Mja.. dank je, ik weet het niet. Dat voortdurende schelden, liegen enz. Dat houdt toch nooit op, er is niets aan/tegen te doen...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Te winnen voor slechts een tientje: een Belgisch kasteel ter waarde van 1,5 miljoen euro

Misschien iets voor de Meilandjes? ...

25 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@40 Lol, je schrijft nog steeds dezelfde onzin. Je bent dus gewoon een sneue antisemiet, daar hoeft niet meer over getwijfeld te worden. ...

30 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 Maar dat is het 'm nu juist. Je moet het niet zo ver laten komen dat je eraf gegooid wordt want dan lachen sommige mensen in hun vuistje. J...

32 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Free Home PornFat Asss PornMisty Rae PornNaruto SexgamesFemboy HentaiOrgy JapanesePizza Kulhad Couple Viral VideoChichi R34Crying Girl PornPorn Video BossPorn Romantic MassageRedo Of Healer PornHannahowo Leaked OfBigtittygotheggonlyfansPornocpBangla Adult FilmXxx SaniliyanBlack SquirterEacort TokyoR AssholeCeleb Jihad.comKajal Agarwal NakedJapanse Milf PornGgetto TubeWrestle PornGay Male TuvwKyle RossXharmster ComHindi Heroine Xxx PhotoDanny D HardcoreJennifer Lawrence Hot VideoHuge CumshoteWww Xvideo2 ComPorn Hub Free DownloadTabboo VidsXxx Sex Video BpSpeedbump Sex PositionIndian Actress BlowjobTeenassholePrimecurvyIndica Monroe PornAsian Baddies NudesSex ModsPorn Hub Gay BlackNude Pics Of YoungXxx Hd Sister BrotherPorn Videos In MalayalamNuru Massage XxxHarmony Wonder CreampieLatina MastubationVideo Sexe GratuitFatal.odelBlack Canary PornPregnant NakedRajasthani Hindi Blue FilmAmateur Lesbian NudeVideo Decul GratuiteSrxprnMujeres Hermosas DesnudasHannah Stocking PornBrazilian LesbianpornPornhub CoNepali Bp SexNirmala Sex VideoAmbergiannaLevel Sex VideoTamil Telugu Sex VideoFaucking VideoLouisa Khovanski PornFat NudesWanktvلز پورنItadaki SeiteiBrqzzers AnalChadurbateKolkata XnxBreast SuckingSkybri OnlyfansFemale Edging PornGay Ice TubeThe Witcher SexsceneBaldurs Gate 3 Porn VideosSexypornoVer Fotos De Mulheres PeladaPaizurriSx VedioDesi Land Ki PicKareli Ruiz XxxBlackonblondesAll PorniF95 ForumsCameracaseira PornBlack Porn With Big BootyXnxx Video BhabiXhtmasterForced To AssfuckIndian Cum PornChudachudi Video HdCurvy Claire UkNoodlemagazieThefappeningblog.PhotoacompanhamtesAutumn Reeser NudeSex 2019 VideoElsa NudeHot Sistar XxxShelbi DdZiienru PornAgatha VegaPornstar In JapanPublick Blow JobMumbai Sex Video HdTribbin PornMature Double PenetrationPorno FrancausPerevcityJerzjessPronstar XnxxSnap Codes NudeHottest Porn GifsMamga HentaiFroggy StyleRipgalKatestone_againBlue Film Video Blue Film VideoOffice Sex MovieDesi Babhi XnxxDaddy.rough PornHd PornsBoobyday.comWww Youjizz.comZendaya NakedViolet Myers NakedXnxx Stp MomKatrina BoobsHajimete No Hitozuma DoujinCute Chubby PornPorn PositionsPorm SexerWebcam ThreesomeAllie Haze Sex VideoAmerican NakedEro ThotsNhentai Net EnglishTheeroticreview ComSexon The FarmPorno Teens. American KamasutraFreehdx NetRated X Pornos