Gezondheid
  • 4
Het aantal gevallen van mazelen is het afgelopen jaar in heel Europa toegenomen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt van een toename met liefst 400 procent. ...

10 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
1
4
1
2

@376 vervolg .... kijk ook maar eens naar wat ECHTE medische publicaties.
Misschien wordt je geest dan wat helderder... hij is nu vertroebeld.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=hpv+vaccine

401 FeHa    
10 maanden geleden door FeHa
2
Meld

@401

"Vertroebeld" is niet het juiste woord.
Het is meer een poel waarin jaren achtereen zoveel drek uit de antivax en complot wereld is gedumpt dat het gevaar begint op te leveren voor de volksgezondheid.

402 Endandit    
10 maanden geleden door Endandit
2
Meld

@387
Helaas heb je weer niet het originele rapport gelezen, maar een korte samenvatting.
Die samenvatting bevat een storende fout.

Het Lareb draait de boel niet om, waarschijnlijk heeft de persvoorlichter een foutje gemaakt.
Uit het origineel:
In order to study whether long lasting fatigue occurs more often in vaccinated girls than in unvaccinated girls, an epidemiological study is recommended .

403 kwatta    
10 maanden geleden door kwatta
1
Meld

@403

En er zijn diverse van dat soort onderzoeken uitgevoerd.
Onveranderlijk toonden die aan dat die fatigue net zo vaak voorkomt bij ongevaccineerde meisjes als bij gevaccineerde.

Loos alarm dus.

404 Endandit    
10 maanden geleden door Endandit
2
Meld

@403

Ik vermoedde het al dat het gewoon een vergissing was.

@404

Dat is wat Richard ook altijd zegt.

405 Robin    
10 maanden geleden door Robin
6
Meld

Opmerking over VAERS (en in wezen ook het Lareb): al die meld- en verzamelpunten voor bijwerkingen zijn geheel open.
Dit betekent dat iedereen melding kan doen als hij/zij zelfs alleen maar denkt dat er een verband bestaat tussen vaccinatie en iets wat daarna is gebeurd. Let op de essentiële begrippen 'denkt' en 'daarna'. Dit betekent dat een melding van een 'bijwerking' NIET automatisch betekent dat er ook daadwerkelijk sprake is van een bijwerking (i.e. een nadelig effect dat daadwerkelijk door vaccinatie is veroorzaakt).
Een deel van deze meldingen zullen onvermijdelijk 'vals' zijn, als in: iemand heeft een vaccinatie gekregen, en kort daarop gebeurde er iets naars -- echter zonder dat er een verband is. En ja, deze dingen gebeuren, en dat kan iedereen ook simpel narekenen.

Nog maar weer het oude voorbeeld: stel, jaarlijks krijgen ongeveer 1100 eenjarige kinderen een autisme- of ASD-diagnose (het zal iets minder zijn, maar daar gaat het niet om). Op de leeftijd van 14 maanden (dus in deze leeftijdscategorie) krijgen kinderen één vaccinatie, de BMR-prik.
Als een kind binnen een week na die BMR-vaccinatie verschijnselen begint te vertonen van regressief autisme, is dat dan door die vaccinatie gekomen? Ja, zeggen de ouders van deze kinderen, en ja, zeggen het antivaccinatievolk.
Dit is dus een foute oorzaak-gevolgredenatie -- en dat kun je gewoon narekenen: wanneer er *geen* verband is, wat kun je dan verwachten?
Simpel: 1100 diagnoses per jaar zijn er drie per dag. Dat betekent dat er elk jaar drie kinderen zijn die bot gezegd autistisch worden binnen 24 uur na vaccinatie, zes kinderen binnen twee dagen na vaccinatie, negen kinderen binnen drie dagen na vaccinatie enzovoort. En na 365 dagen heb je dus al die 1100 diagnoses, nogmaals als er GEEN verband is.

Dus opnieuw: als een kind binnen een week na vaccinatie autisme begint te ontwikkelen, komt dat dan door die vaccinatie? Nee! (of beter: daar kun je niets over zeggen zonder goed onderzoek)
Als een pubermeid binnen een paar weken na de HPV-prik iets krijgt, komt dat dan door die HPV-prik? Nee, ook dat kun je dus niet zeggen.

Dan de VAERS-getallen. Als ik het goed heb nagezocht, overlijden jaarlijks in de VS tussen 500 en 1000(*) meisjes op de leeftijd waarop ze de HPV-prik krijgen. Dit zijn er dus anderhalf tot drie per dag (trouwens wel nare statistieken om na te pluizen, voelt hoe dan ook ongemakkelijk, al die jonge dode kinderen...). En dus begint weer een identieke telriedel: als er *geen* verband is, overlijden 1-3 meiden op de dag van vaccinatie, 3-6 binnen twee dagen, 4-9 binnen drie dagen enzovoort.
Dus ja, er gaan significante aantallen meiden dood binnen relatief korte tijd *na* HPV-vaccinatie, echter *zonder* dat je kunt stellen dat er een verband is; ja, opnieuw zullen ouders uiteraard wel het verband willen zien, die willen een oorzaak kunnen aanwijzen. Dit wordt nog verergerd doordat natuurlijke sterfgevallen op zo'n jonge leeftijd vaak te wijten zijn aan plotselinge hartstilstand of aan zeldzame (en vaak niet herkende) genetische afwijkingen, zodat relatief vaak 'oorzaak onbekend' op de overlijdensakte komt. Verder worden de verhalen van ouders en uit de antivaccinatiehoek vaak ook veel nadrukkelijker gebracht dan de ontkrachting door onderzoek(**), wat het publieke beeld verder vertekent.

Overigens valt bij die HPV-meldingen ook op dat vaak meldingen binnenkomen van dingen die zich vele maanden of soms zelfs jaren na die vaccinatie voordeden -- waardoor het meteen al zo goed als zeker is dat HPV-vaccinatie er niets mee te maken heeft.
Maar wederom: het antivaccinatievolk heeft per definitie ongelijk wanneer ze causale verbanden concluderen uit alleen maar losse meldingen. Al die meldpunten zijn NIET bedoeld en ook NIET geschikt om causale verbanden mee aan te tonen; de meldingen zijn hooguit een beginpunt of aanleiding voor nader onderzoek.

*: Ik kan de exacte getallen niet zo snel vinden.
**: Zie ook http://justthevax.blogspot.nl/2016/08/all-those-hpv-vaccine-deaths-arent.html.

406 RichardR    
10 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@406

Ouders hebben altijd gelijk, medici en administratiemensen op afstand nooit.

Je bent weer erg creatief met de Vaers cijfers.

407 Robin    
10 maanden geleden door Robin
8
Meld

"Ouders hebben altijd gelijk"
Wat weer een tenenkrommend domme uitspraak.... hier toevallig nog wat over ouders die 'altijd gelijk' hebben: https://respectfulinsolence.com/2018/02/21/idaho-the-capital-of-the-us-for-religion-inspired-medical-neglect-of-children/

Maar mijn oprechte verontschuldigingen, ik dacht even dat je tekenen van vatbaarheid voor rede vertoonde. Ik zat er klaarblijkelijk naast.

408 RichardR    
10 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@407 jij bent degene die wederom niet met een onderbouwing is gekomen mbt Vaers voor je leugen in @376

409 Mevrouw Stemband    
10 maanden geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@407 en natuurlijk die onderzoeken in @22
Lukt je ook nog steeds niet.... gaat je ook niet lukken want het is een leugen en je weet het.

410 Mevrouw Stemband    
10 maanden geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@408

Is heel simpel.

Ouders observeren dag en nacht de gezondheid van hun kinderen en kennen de hele geschiedenis, inclusief die van naaste familieleden (kan altijd relaties met elkaar hebben).

Daardoor heeft hun observatie veel meer waarde dan een kortstondige van een art die uberhaupt de geschiedenis niet kent en uberhaupt verbanden met andere familieleden niet kent.

Ouder kennen ook het eetgedrag, het spelgedrag, etc van hun kinderen.

411 Robin    
10 maanden geleden door Robin
7
Meld

@409 @410

Leer er maar mee leven dat vaccins inferieur spul is, omdat de kennis van het menselijk lichaam uberhaupt te kort schiet op het gebied van DNA, immuunstelsel en hersenen om iets zinnigs over een positieve werking te zeggen. Immuunstelsel is grotendeels onbegrepen publiceerde een topwetenschapper nog niet zo lang geleden en in een ander draad besproken.

Een kinderziekte eenmaal doorlopen geeft volledige levenslange immuniteit, en vaccins haalt dat bij lange na niet en heeft voor iedereen ook nadelen. Bij de een pakt het zeer ernstig uit, en bij een ander merkt er schijnbaar niets van.

412 Robin    
10 maanden geleden door Robin
7
Meld

@412 leugen op keugen op leugen , maar 0 onderbouwing voor al die prietpraat. weer geen onderzoeken voor @22

413 Mevrouw Stemband    
10 maanden geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld


@413 , dat er nul onderbouwing wordt gegeven, is typerend voor Robin. Hij houdt niet zo van onderbouwing. "Het is gewoon zo", volgens hem. Of het nou zo is of niet, dat maakt hem niet uit.

Hetgeen maar weer eens illustreert dat Robin feitelijk gewoon een trolletje is.

414 Intellector    
10 maanden geleden door Intellector
0
Meld

@414 Ha, ha, ha, ha, ha, ha,

De eerste arts met een brede kennis op het gebied van de gezondheid van een patient in combinatie van complete familieachtergronden, moet nog worden geboren.

415 Robin    
10 maanden geleden door Robin
3
Meld


Ook nu weer een slogan zonder enige argumentatie. Zonder context. Helemaal niets. Alleen maar geschreeuw.

Robin is opnieuw een echt trolletje.

416 Intellector    
10 maanden geleden door Intellector
0
Meld

@415 Dat is niet waar robin. Je liegt toch niet, hoop ik?

Oh, wat vind ik nu?

Geschreven door robin in:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/240431-alternatieve-therapie-bij-kanker-verhoogt-kans-op-overlijden

Bericht 1204 van robin:
"Het is zowel bewezen dat kolen preventief werken tegen kanker als dat ze kanker kunnen genezen."

Bericht 1234 van robin, als reactie op de vraag "En helpt ook niet als geneeswijze tegen kanker":
"Dat heb ik ook nog nooit verkondigd. Ik ken in mijn omgeving geen mensen die daar wel ooit mee geholpen zijn."

Oh, je liegt dus wèl, robin. Wat jammer nu...

417 LanCaster    
10 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@415 je bedoelt zoals het jouw nooit lukt om je fabeltjes te onderbouwen, nog altijd geen onderzoek uit @22 ....enige wat ik zie zijn meer en meer leugens uit jouw mond om je vorige te overschreeuwen.

418 Mevrouw Stemband    
10 maanden geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Steve Hilton: Hé, Trump haters (aan be...
Quote (deel van de tekst, rest spreekt vanze...

1 dag geleden door BenErWeer

Trump wil migrantenkinderen van ouders blijve...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

10 uur geleden door DTS

Weer schrijft Rutte open brief aan alle Neder...
De VVD trapt de verkiezingscampagne voor de P...

1 dag geleden door AD

16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Bij een schietpartij in Rotterdam is zojuist...

4 uur geleden door boevennieuws.nl

“Binnen 40 jaar moslims in de meerderhe...
Binnen de 40 jaar zullen in West-Europa mosli...

11 uur geleden door Nexit-En-Snel


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Reagentje
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Arm kind, moslim of niet, allochtoon of autoc...

minder dan een minuut geleden door Reagentje

Zwarte Piet
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Dagelijks wordt je op NK doodgegooid met spam...

minder dan een minuut geleden door Zwarte Piet

Tepelteefje
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
@160 "bewijzen van de week" Oh, uw sele...

minder dan een minuut geleden door Tepelteefje

kfl
Twee verdachten overval huis Raymond van Barn...
"Zo moet Yassir A. (24) verplicht bij zijn mo...

minder dan een minuut geleden door kfl

Pegasus
’Invloed Nederland op klimaat lijkt nihil...
@102Nee, klets niet zo dom.Je praat a...

minder dan een minuut geleden door Pegasus

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig