Politiek
  • 1
As Venezuela's fascist-minded oligarchy conspires with U.S. imperialism to overthrow the democratically elected government of Nicolas Maduro, few in the U.S. seem to care. The U.S. left seems blissfully unaware of the consequences of the oligarchy stepping into the power vacuum if Maduro w ...

ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2

De uitkomst van een linkse heilstaat is altijd armoede voor allen.

1 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
7
Meld

Eg lastig om een leugen toe te geven....toch!

2 watnu    
ongeveer 1 jaar geleden door watnu
2
Meld

Er is nu sociale wonngbouw en openbaar onderwijs voor iedere venezolaan. Het analfabetisme is uitgeroeid onder het Chavistisch bewind.Hierdoor kan de venezolaan ook wel zien dat de door de VS gesteunde oppositie geen alternatief is. Onder het imperialistisch bewind van die oppositie tot 1999 konden die mensen namelijk niet lezen en schrijven. Ze zijn onder socialistisch bewind dus op vooruitgegaan.

Op 30 juli is de constituyente en alle armere venezolanen hebben nog een portret aan de muur hangen van Hugo Chavez. Maduro geeft met de grondwetsijziging de macht aan het volk via regioparlementen en dan kan de oppositie hun machtscentrum wel vergeten. Dat zint die oppositie (en de VS niet) en daarom is er nu zo veel geweld in venezuela. Ze zijn bang voor de macht van een geletterde bevolking.

3 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
4
Meld

@1
En de rechtse heilstaat is armoede en slaaf van de overheid voor allen

Oja wel een gratis cursus in schijnheiligheid en zelf de broek vol schijten en roepen dat een ander stinkt maar goed dat is een makkie zit er van nature in nou

4 magikeven    
ongeveer 1 jaar geleden door magikeven
3
Meld

@1 @4 zowel links als rechts zijn profiteurs die leven op kosten van mkb,zzp en werknemers.

5 ModReset    
ongeveer 1 jaar geleden door ModReset
2
Meld

@3
Leuk als de onderklasse het goed heeft, maar als je geen ondernemers meer over hebt om internationaal het geld te verdienen, dan ga je snel door je geld heen.

En dan kom je bij @1 ; grote armoede voor iedereen die niet optijd het land verlaten heeft.

6 Realisme graag!    
ongeveer 1 jaar geleden door Realisme graag!
5
Meld

@3 Kerel ga ergens anders je complotjes verkopen. Het land is er slecht aan toe dankzij het beleid van de zittende partij en daarom is er voor een andere koers gestemd bij de parlementsverkiezingen. Alleen die hebben nu niets meer te zeggen dankzij Maduro. Maar als braaf complettertje zal je natuurlijk naar de VS wijzen doet Maduro ook terwijl het land niet zonder de VS kan.

7 VaY    
ongeveer 1 jaar geleden door VaY
2
Meld

@6 Venezuela heeft een soortgelijk contract met de oliemaatschappijen zoals nederland met de NAM heeft voor de exploitatie van de gas- en olievelden. Dat contract is er gekomen dankzij Chavez.

Voordat Chavez aan de macht kwam, werd de volledige olie-opbrengst weggehaald bij de bevolking en de staat en volledig in private zakken gesluisd. Daar schoot de bevolking dus logischerwijs helemaal niks mee op. Pas toen Chavez een deel als staatsinkomsten claimde, konden sociale woningbouw, openbaar onderwijs en publieke zorg worden bekostigd.

Dus die ondernemers van u moeten hun opbrengsten wel delen met het volk en de staat want anders schieten we helemaal niks op met ondernemers. En precies dat is wat de oligarchische door de VS gesteunde bo(e)venklasse nu met geweld en propaganda, ongedaan probeert te maken.

Het eerste voorstel van de, uit onvrede gekozen oppositie, was het privatiseren van de sociale woningbouw. Het volk had oplossingen van ze verwacht en toen kwamen ze daarmee. Niemand steunt hun nu meer buiten een klein clubje kapitalisten.

8 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
3
Meld

Waarom is "vingertje wijzen" zo belangrijk tegenwoordig, waarom niet kijken HOE iets opgelost kan worden en welke middelen er zijn om tot een oplossing te komen, iedereen kan iedereen wel ergens de schuld van geven maar draagt dat bij tot een oplossing?

Amerika heeft nu President Trump, Trump gaat overduidelijk meer over rechts, is het dan niet handig om te kijken wat hij zou kunnen doen. Persoonlijk boeit mij links of rechts niets zolang men maar met haalbare en menselijke oplossingen komen. Maar er komt alleen iets meer bij kijken dan alleen maar vingertje wijzen als men de situatie in Venezuela zou willen veranderen/verbeteren.

Even voor de duidelijk het is dat Trump President is, als iemand anders President was geweest zou ik nog steeds de zelfde mening hebben dat het aan diegene is die President is en er voor moet zorgen dat er een oplossing komt zover de wet het toelaat.

Sorry voor onderstaande maar even geen puf om te vertalen maar neem aan dat het merendeel hier op NK toch wel redelijk Engels kan lezen....?

"There are limits to what the United States can do to rescue Venezuela. Military action is out of the question; collaboration with like-minded countries in the Organization of American States remains essential. But there are other steps Mr. Trump could order, including several outlined in pending bipartisan congressional legislation. The Drug Enforcement Administration and FBI should publicly report what they know about the criminal activities of senior government leaders, which include drug trafficking and profiteering on desperately needed food imports. Washington should seek to open channels for humanitarian aid, including for the many thousands of Venezuelans who have fled to Colombia and Brazil. https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/the-trump-administration-takes-encouraging-steps-against-venezuelas-corrupt-regime/2017/05/22/6e3ced68-3f09-11e7-adba-394ee67a7582_story.html?utm_term=.b2b8506e38d9

Kortom deze aanpak heeft niets te maken met links of rechts maar puur te maken met realistische doelen van wat mogelijk kan zijn.9 Marc Anthony    
ongeveer 1 jaar geleden door Marc Anthony
1
Meld

Vervolg op 8: Het is natuurlijk als rechtse voorstander niet leuk om ook eens de linkse waarheid onder ogen te moeten zien. Venezuela heeft tijdens de Chavez periode groei en welvaart gekend doordat ze hun recht op olie-inkomsten claimde en uitgaf aan publieke voorzieningen. Daarnaast hebben ze ook nog de staatsschuld die de imperialisten voor ze hadden achtergelaten, terugbetaald. Zo zie je hoe een giftig imperialistisch kapitalisme een land in verdef stort en hoe snel, rechtvaardig links beleid, het land daar weer bovenop helpt.

https://www.ftm.nl/artikelen/economisch-beleid-chavez-zo-slecht-nog-niet?share=1

10 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
4
Meld

@9 Wat u 'vingertje wijzen' noemt, noem ik 'benoemen van het probleem'.

Waarom is Saudi Arabie nog steeds een land met hoog analfabetisme en enorme armoede onder haar bevolking terwijl het al 80 jaar de grootste olieproducent ter wereld is? Zal ik het dan maar zeggen? Omdat al hun oliegelden terugvloeien naar de VS middels een corrupte elite die er veel te veel en veel te dure wapens voor koopt. Hier profiteert de bevolking helemaal niet van de oliegelden maar wordt het geld binnen een klein clubje kapitalisten gehouden.

Feit is en dat blijkt ook uit het artikel en uit cijfers van internationale organisaties dat Venezuela grote groei en welvaart voor een heel groot deel van de bevolking heeft omdat het de middelen met die bevolking deelt. Er is onvrede omdat er maatregelen tegen het socialistische bewind zijn ingesteld gronden door de OAS en de VS. De OAS en met name Colombia is zo corrupt dat het geen goederendoorvoer naar venezuela toestaat terwijl er wel voor betaald is.

Deze rechtse gauwdieven boycotten ieder land dat niet aan hun kapitalistische doctrine wenst te voldoen. Zo is Cuba na hun vrijheidsstrijd en het verjagen van de dictator Batista jarenlang geboycot door de VS. Inmidels gaan europeanen daar naartoe vanwege de goede publieke gezondheidszorg terwijl in de VS mensen sterven voor de deur van een ziekenhuis "omdat ze het niet kunnen betalen". Tja als je je middelen niet deelt met je bevolking, kan die het niet betalen he?

Uw Washingtonpost-link spreekt bevooroordeeldheid uit en het criminaliseren van leiders is iets dat de kapitalisten met fake nieuws en George Soros corruptielijstjes onderzoek structureel doen. Gezochte incidenten en zuivere leugens om goede mensen in een kwaad daglicht te zetten. Daar kijken we inmiddels doorheen en geloven we helemaal niks meer van.

11 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
1
Meld

links en de waarheid zijn alles behalve vrienden!

12 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
5
Meld

@12

En zeker de lieve rechtse M Rutte is zeker een voorbeeld van eerlijkheid hou toch op man tssssssss

13 magikeven    
ongeveer 1 jaar geleden door magikeven
1
Meld

@6 : Dat is een drogreden. Immers als je als land zelfvoorzienend bent, heb je het buitenland niet nodig. Men doet alsof van wel, maar dat is een leugen. Ja, je hebt het buitenland nodig voor luxe-artikelen en als je per sé je grondstoffen voor een schijntje aan het westerse machtsconglomeraat wilt verkopen, onder dwang. Verder nergens voor. In ieder geval niet voor een fatsoenlijk leefniveau voor de bevolking, en dáár gaat het om, of niet soms?

14 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
1
Meld

Dat hele gepraat over dat US zou moeten binnenvallen en de bevolking "redden" is net zoiets als Irak en Lybië: een publiciteitscampagne omdat de handen van de neo-communisten a la Clinton weer eens jeuken om aan te vallen vanwege olie en andere grondstoffen.

De fout die deze Maduro heeft gemaakt is dat hij teveel geld heeft uitgegeven sinds hij aan de macht is gekomen, en daardoor in de greep is van het bankenkartel. Daar volgt heel vaak veel ellende op, want de banken eisen dan dat de goede sociale voorzieningen stap voor stap worden afgebroken (net als ze in de EU doen, wij voelen de gevolgen aan den lijve) in ruil voor het verlengen van leningen, ze dreigen ze gelijk op te vragen danwel ze dreigen, ineens geen leningen meer te verstrekken nadat ze eerst de regering in een positie hebben gebracht, die leningen nodig te hebben voor de lopende zaken.

Het alternatief is bankroet gaan als land, en daar azen uiteindelijk die banken en neo-communisten op, zodat ze die olie kunnen opkopen en winnen zonder een cent aan de bevolking te doen toekomen, zodat ze zeker weten dat die voorgoed hun slaaf zijn.

15 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

@15 questione schuldpositie van Venezuela is op orde en met 40% van het bnp als staatsschuld doet het land het een stuk beter dan landen in de EU.

16 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
2
Meld

@16
Een stuk beter dan de EU? Hou even op zeg.
Het land ligt financieel in puin en het volk is de linkse regering spuugzat. De linkse regering heeft sinterklaas gespeeld en heeft alles opgsmaakt. Het land had rijk kunnen zijn met alle olie, maar is nu straatarm. Dat sommigen een foto van Chavez aan de muur hebben hangen zegt niet zo veel; in Turkije hangt Erdogan aan de muur, en Putin hangt in Rusland aan de muur. Het wanbeleid van de pre-Chavezregering doet ook niks af aan de ellende die de linkse regering veroorzaakt heeft.

17 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
1
Meld

@4
"En de rechtse heilstaat is armoede en slaaf van de overheid voor allen"

Het kenmerk van een rechts land is een kleine overheid en lage belastingen. In een rechts land bestaan geen slaven van de overheid. Die bestaan alleen in linkse landen.

18 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
1
Meld

@17 Ik zou nog eens het FTM-linkje lezen @10 . Die zeggen wel hoe sterk het Chavisme was en hoe de venezolaanse bevolking daarvan heeft geprofiteerd. Als u dat artikel van zeker niet de meest linkse kant van nederland kunt weerspreken, heeft u een punt. Anders verdraait u gewoon de waarheid.

De bevolking is niet de regering 'spuugzat' maar de handelsboycot en het rechtse geweld. Dat bent u nu aan het verdedigen. Chapeau!

19 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
1
Meld

@19
"De bevolking is niet de regering 'spuugzat' maar de handelsboycot en het rechtse geweld"

Waar protesteert de bevolking dan tegen? Ah, ik heb het gevonden:

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/al-duizenden-gewonden-in-venezuela-bij-protesten-tegen-de-regering

"Al duizenden gewonden in Venezuela bij protesten tegen de regering

De afgelopen twee maanden zijn tijdens protesten tegen de regering in Venezuela al ongeveer 15.000 mensen gewond geraakt. Dat zegt oppositieleider José Manuel Olivares.

Volgens justitie in het Zuid-Amerikaanse land zijn in dezelfde periode zeker 63 doden gevallen. Olivares beschuldigt de regering-Maduro van het gebruik van buitensporig geweld tegen betogers die het aftreden van de president eisen. Volgens Olivares gooien de ordetroepen onder meer traangasgranaten naar de betogers. Die lopen daardoor brandwonden op hun lichaam op.

Land in chaos
De protesten tegen de linkse regering van president Nicolás Maduro begonnen in april, omdat de hoogste rechtbank van het land het parlement op een zijspoor had gezet. Die stap werd al snel teruggedraaid, maar de volkswoede werd daarmee niet getemperd. Het land verkeert in een chaos, de economie is ingestort."

En dan durf jij nog te beweren dat ik zaken verdraai?
Ik heb zelden zoveel onzin op NK gelezen als wat jij hier met stelligheid beweert. Doe je dat bewust?

20 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
0
Meld

@20 Foei foei, de politie gooit met traangasgranaten. Kom op zeg!

Wie verkondigt hier nou onzin?

21 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Doorbraak: Linkse mensen hebben een genetisch...
Uit de jongste wetenschappelijke publicatie v...

12 uur geleden door Anti-links

'Dag dokter, ik ben reli­gieus verwa...
'Dag dokter, ik ben reli­gieus verward.""O,...

1 dag geleden door Schildpad

Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeo...
De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (N...

1 dag geleden door Wilmama

Algerije verbiedt boerka op het werk
Algerije heeft het dragen van gezichtsbedekke...

1 dag geleden door AD

Oud-premier Wim Kok (80) overleden
Oud-premier Wim Kok is overleden. Hij was van...

4 uur geleden door Barbapapa-7,5


ADVERTENTIE


Laatste reacties
dr.Bedwetter
We worden vervangen...
@71 "Dat lijken me er zeker meer" Inde...

1 minuut geleden door dr.Bedwetter

Beflapje
Megabetoging tegen brexit trekt door Londen: ...
Half miljoen. Op een bevolking van 65 miljoen...

1 minuut geleden door Beflapje

Sempre
Saoedi-Arabië bevestigt dood Khashoggi: “G...
En Trump is blij..het was gvd een amerikasn d...

1 minuut geleden door Sempre

eigenmening
Oud-premier Wim Kok (80) overleden...
@206.Dat kwartje kan mij niet zoveel schele...

1 minuut geleden door eigenmening

Gewoon een student
Megabetoging tegen brexit trekt door Londen: ...
@7 Hahahaha. Nee die foto's waren echt. Trump...

1 minuut geleden door Gewoon een student

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig