9 dagen geleden door zilvergoud in Buitenland | 32 Reacties | 349


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Analisten pleiten voor een andere strategie: Oekraïne zou moeten stoppen met het offensief en gaan voor verdediging en wederopbouw van de 80 procent van het land dat ze nog bezitten.

1
1 zilvergoud    
9 dagen geleden door zilvergoud

Eerst maar een andere leider zien te vinden.
Deze pipo is alleen maar mediag**l.

6
2 Weetal    
9 dagen geleden door Weetal

Ja, ik hoorde gisterenavond ook verontrustende berichten. Rusland heeft nog genoeg mannen om naar het front te sturen, Oekraïne niet. En al die dode Oekraïnse soldaten die dan geen kinderen zullen maken zal tot een demografische ramp leiden, een land zonder kinderen, een land zonder mannen. Wanneer landt de Ultieme Drone op het Kremlin? Hoeft maar één keer.

2
3 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

@2 als er een andere leider moet komen is het die van Rusland.
@1 wat moet Oekraïne in die visie dan gaan verdedigen?

1
4 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

@3 Dat is echt wel een probleem, maar ook Rusland kan niet eindeloos zijn mensen de gehaktmolen in sturen, zij gaan in een angstwekkend tempo door hun manschappen en materieel heen. Laat er idd maar eens een grote bom op het Kremlin vallen.

2
5 Tussenderegels    
9 dagen geleden door Tussenderegels

@4 : be careful what you wish for ..... Poetin lijkt een van de gematigde factoren te zijn er zijn Russische hardliners die veel verder willen gaan.
Er moet gewoon zoals ik al maanden roep onderhandeld worden en een eind aan die kut oorlog gemaakt.

3
6 Seconda    
9 dagen geleden door Seconda

@5
Waarom niet op Kiev?
Dan is de oorlog tenminste voorbij.
Zie verder @6

6
7 Weetal    
9 dagen geleden door Weetal

@6 Poetin lijkt op het koord te balanceren zodanig dat het westen niet echt gaat (kan) ingrijpen. De hardliners zouden politiek wel eens een stuk dommer kunnen zijn inderdaad.

0
8 Tussenderegels    
9 dagen geleden door Tussenderegels

@7 dan wint de greet dikteetor misschien en ben jij gelukkig?

1
9 Tussenderegels    
9 dagen geleden door Tussenderegels

@9
Idd.
Niet meer doden, dus.

5
10 Weetal    
9 dagen geleden door Weetal

@6
I.d.d. Wij hier in het Westen vergeten nogal snel dat Poetin meer dan 10x zijn hand heeft uitgestoken om zijn vriendschap met het Westen te benadrukken. Net zo vaak heeft het Westen die uitgestoken hand van Poetin afgeslagen.
De mensen achter Poetin verklaren hem voor gek. Zij zijn de mensen waarover de Westerse media het nu hebben als zij berichten dat Rusland weer terug wil naar een moderne USSR.
Poetin wil dat helemaal niet.
Poetin wilde een gezonde samenwerking tussen zijn land en de Westerse wereld. Iets wat eigenlijk iedereen wil.
Het zijn onze eigen vrienden (de VS) die dat altijd hebben tegengehouden.

Maar die tijd is voorbij (hopelijk).
Rusland als vriend levert ons zoveel voordeel op. Veel meer dan de weg die we nu zijn ingeslagen.
Rusland gaat niet kapot.
Wij maken onszelf kapot.

6
11 Malinois    
9 dagen geleden door Malinois

@6 onderhandelen beteken toch alleen maar de de Krim moet worden teruggegeven en de door Rusland bezette gebieden aan Poetin moeten worden gegeven? Onderhandelen is over het uitruilen van zaken maar wat heeft Oekraïne aan Rusland te bieden? Wat heeft Rusland aan Oekraïne te bieden, het vrijlaten van de Oekraïnse gevangenen?

0
12 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

@11 en die gezonde samenwerking bereik je door een land binnen te vallen, complete steden aan gort te schieten, vrouwen te verkrachten, trouwens ook jongens en een stuwdam aan puin te schieten en een kerncentrale op de rand van Tsjernobyl brengen?
** Poetin wilde een gezonde samenwerking tussen zijn land en de Westerse wereld. Iets wat eigenlijk iedereen wil.**

1
13 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

@11 jij lijkt te vergeten dat Poetin aan het begin van de aanval heeft gesproken over zijn grote wens. Die is de opbouw van een Slavische Wereldmacht. Hetgeen betekent dat hij landen zal binnenvallen en ze inlijven. Hier een helder artikel van de Universiteit van Utrecht over Poetin's streven:
== Radicalisering
Maar toen Poetin in 2012 opnieuw aan de macht kwam, en vooral vanaf de annexatie van de Krim in 2014, werd hij steeds stelliger dat de Oekraïners en de Russen één volk vormen en dat de Krim altijd al bij Rusland heeft gehoord (het gebied werd in werkelijkheid pas in 1783 voor het eerst door Rusland geannexeerd). Poetin ging – al dan niet accurate – verwijzingen naar het vroegere Russische keizerrijk steeds meer gebruiken om zijn eigen macht te legitimeren, en van zijn pro-Europese houding bleef steeds minder over. Daarbij ging hij ook andere tsaren citeren, zoals de absolutistische Catharina de Grote (1729-1796) die het Russische rijk drastisch uitbreidde door onder andere de Krim en de Kaukasus in te nemen, en Alexander II (1818-1881) die Polen en Oekraïne inlijfde en ‘russificatie’ doorvoerde door bijvoorbeeld minderheidstalen te onderdrukken. ==
https://www.uu.nl/nieuws/poetins-drijfveer-de-radicale-ideologie-van-een-heilige-russische-natie

1
14 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

@7 onzinnige bijdrage, jij doet hier net alsof Zelensky Rusland is binnengevallen en alle buitenwijken van Moskou alvast heeft platgebombardeerd.

2
15 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

Meer wapens, wapens die er al lang hadden moeten zijn. En waar blijft de druk op Poetin om zijn afschuwelijke oorlog te stoppen?
== De Amerikaanse denktank Institute for the study of war (ISW) ziet het nog somberder in. Als het Westen stopt met wapenleveringen zou Rusland de overhand krijgen. Er zijn juist meer wapens nodig. Dan zou Oekraïne mogelijk de huidige stand kunnen doorbreken. ==
https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/4342664/het-gaat-niet-goed-met-het-oekraiense-tegenoffensief-statische-en-uitputtende-gevechten.html

1
16 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

@12 : daar zal het vast op uitdraaien maar

2
17 Seconda    
9 dagen geleden door Seconda

@17 : vervolg

In dat opzicht heeft Rusland ook gewoon gewonnen.
Oekraïne en 31 Navo landen tegen Rusland en nog zijn ze niet op de knieën
Wees dan gewoon fair en neem je verlies.

3
18 Seconda    
9 dagen geleden door Seconda

@11 : ja, dat verhaaltje van groot-rusland is gewoon vieze propaganda

3
19 Seconda    
9 dagen geleden door Seconda

Het schijnt zelfs zo belabberd te zijn met dat zogenaamde ´tegenoffensief´ dat je kunt spreken of het weleens heeft plaatsgevonden.

´Onze oorlog´ tegen Rusland gaan we zo nooit winnen.
En dat is maar goed ook. Al die duizenden doden ten spijt.
Daar is Rusland niet verantwoordelijk voor maar zij die ten strijde zijn getrokken tegen Rusland en dachten die wereldmacht wel even op de knieen te kunnen krijgen.
Rutte en al die andere softies en mietjes hebben voor iets anders gekozen. Oorlog. Dat krijgen ze en dan hebben ze nog het lef om te zeggen dat Rusland daarvoor verantwoordelijke is....?
Let op mensen... Dit zijn de oorloghitsers die u meetrekken in een conflict terwijl Poetin 10 X heeft aangegeven dat hij dit niet wil en vrede/samenwerking heeft aangeboden met Europa.
Mensen, let a.u.b. op de leugens die ze u willen laten geloven. Nazi-Duitsland hanteerde dezelfde leugens en de hele bevolking liep er achteraan. Nazi-Duyitsland is nooit echt verslagen. Nazaten van dat regiem hebben nu hoge posities in iets wat ze onder een andere vlag willen opleggen aan onze burgers. Het nazisme is nooit weggeweest en komt nu onder een andere vlag weer terug.
Wie heeft het door?
Voorzeker niet de mensen die staan te schreeuwen; Dit nooit meer! In tegendeel. Zij zorgen er juist voor dat die situatie zich weer kan herhalen.

Zij zeggen antifascistisch te zijn maar zijn eigenlijk de moderne fascisten. Zij omarmen dat wat ze eigenlijk willen bestrijden.

Zie, hoe moeilijk wordt het een normaal denkend persoon met boeren verstand gemaakt om nog een beetje luchtig over zaken te kunnen denken?
Dat de wereld doordraait (letterlijk maar ook in gekkigheid) is niet mijn probleem. Als anderen dat een probleem vinden, ook goed.
MAAR VAL MIJ DAAR FUCKING NIET MEE LASTIG!!!!
Leef je eigen leven.
En als dat een zielig leven is, doe er dan iets aan.
WAAROM GA JE MIJ DAARMEE BELASTEN?
Die fukking Rutte gaat zeggen dat deze strijd ook mijn strijd is....
Wie bedoelt hij anders dan met ´het is onze strijd...´?
Ik heb nooit ingestemd met deze strijd.
Sterker; ik ben er zelfs tegen. Ik ben erop tegen hoe het Westen Rusland heeft behandelt in aanloop om deze situatie te kunnen creeeren.

Niemand praat voor mij. Zeer zeker niet in de semi-dictatuur waarin we alreeds zitten.

6
20 Malinois    
9 dagen geleden door Malinois

@16 : meer wapens brengen meer vrede.... Really?!

3
21 Seconda    
9 dagen geleden door Seconda

´Dit is onze oorlog!´
En die man die deze uitspaak doet moet de grote baas worden van een offensieve oorlogsmachine die net kan tippen tegen die van de Russen....?

We zitten in de laatste fase van de VS als wereldmacht. Tegen beter weten in wil Rutte dat in stand houden.
Het is eng om te weten dat er mensen aan het roer komen die hun verlies niet kunnen nemen.
Rutte heeft laten zien dat hij over lijken gaat.
Als baas van de NAVO is het maar de vraag over hoeveel doden we het dan hebben.
Hij is kinderloos en kan geen kanonvoer leveren. U?
Begrijp goed dat Rutte straks bevelen gaat geven zonder voorop te gaan in de strijd tegen een vriend die de hand uitstrekt.

Het volk moet goed beseffen dat als figuren als Rutte geen steun hebben, zij niks anders zijn dan wie dan ook. Gespuis die je gewoon moet aanpakken. Meer is het niet.

3
22 Malinois    
9 dagen geleden door Malinois

Rutte is zo verrot ,dat hij niet geloofwaardig is als NAVO baas.
Hij zal het dus ook niet worden,ook al is hij volop aan het slijmen.

4
23 visvogel    
9 dagen geleden door visvogel

@20 jammer, hier haak ik bij jou af ... 😐

0
24 Slavink    
9 dagen geleden door Slavink

´Het gaat niet goed met het Oekraïense tegenoffensief´
Het is ook een halve waarheid.
Wie stelt de vraag of er überhaupt een tegenoffensief is geweest?
Ja, er waren wat tegenstootjes maar niet meer dan dat.
´Feldwell´ of wat/wie dan ook verpreidt hier de Westerse propaganda.
Beter is om de echte media te volgen zodat u weet dat Oekraïne is opgegeven.
´Onze oorlog´ gaan we verliezen. Net als ´onze oorlogen´ in Vietnam, Cambodja, Libië, Syrië, Irak en noem maar op.

Wanneer daalt het besef in dat we uitgespeeld zijn in de huidige wereld?
Waar komt de arrogantie vandaan dat wij denken wel eventjes alles te kunnen flikken in de wereld?
Je hebt gezond verstand nodig om in te zien dat wij op ons retour zijn.
Helaas hebben de meesten nog een waas voor hun ogen.
Daardoor zien zij niet in dat er telkens onnodig jong bloed vergoten moet worden waarvan zij Rusland de schuld kunnen geven.
In wezen geven we zelf die opdracht en geven de Russen de schuld dat zij daarop reageren.

Wie verder kijkt zal zien dat juist wij de veroorzaker zijn van de ellende waarin we nu zitten.
Van Rusland kunnen we tenminste zeggen dat zij toenadering hebben gezocht tot het Westen.
Wij hebben dat nooit gedaan. De VS heeft ons dat verboden.
Dat maakt de Russen niet als onze vijanden.
Dat maakt de VS als onze leider.

-En daar moeten we fucking van af!-

5
25 Malinois    
9 dagen geleden door Malinois

@24
Vertel...

4
26 Malinois    
9 dagen geleden door Malinois

@23
Juist Rutte is de ultieme kandidaat voor de rol die hij moet spelen in dit theaterstuk.
Schijt hebben aan de mening van de meerderheid hebbende en je eigen programma (in opdracht van) doordrukken.
Wef-beffende Rutte.... Een betere zal je niet kunnen vinden in Nederland.
Net als NSB-ers. Zij hebben er schijt aan hoe u erover denkt.

6
27 Malinois    
9 dagen geleden door Malinois

Als Oekraine wil kunnen winnen, dan moeten we troepen sturen. Mja... dat hoor je niet in de msm.

1
28 smurf    
9 dagen geleden door smurf

@18 Die 31 Navo landen sturen geen manschappen alleen wapens en dat ook vrij zuinig allemaal. Ze kunnen de Russen de grens over werken maar ze zijn niet bereid die prijs te betalen.

1
29 21st Century Guy    
9 dagen geleden door 21st Century Guy

@29 Ja en ondertussen sterven gewone Oekrainers iedere dag.

1
30 smurf    
9 dagen geleden door smurf

@10 Als ze een dikke 80 jaar geleden hetzelfde dachten als jij, dan hadden we nu allemaal Duits gesproken.

1
31 RobP    
8 dagen geleden door RobP

@31 Nou ja... dat is niet echt waarschijnlijk. Stel dat de Amerikanen zich niet met WO2 hadden bemoeid. Dan was er toch een tegen reactie gekomen. Met name door de aanval op Rusland was Duitsland erg verzwakt. Een makkelijke prooi dus.

0
32 smurf    
7 dagen geleden door smurf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Laatste reacties
maarten1234
Uitvinder heeft dé oplossing voor de stikstofcrisis, maar overheid negeert hem

@2 misschien komt het klimaat/stikstofbanencaroussel dan tot stilstand, dat kan men natuurlijk niet hebben, er moeten mensen graaien hier...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Vageali6888
Uitvinder heeft dé oplossing voor de stikstofcrisis, maar overheid negeert hem

Logisch, ze hebben de crisis nodig om land van boeren te onteigenen.Pure diefstal op basis van leugens....

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Prikkebeen
45 'weigergemeenten' krijgen verzoek om per direct statushouders te huisvesten

@68 Kennelijk is mijn 35 te moeilijk voor je. Daar staat alles in....

7 minuten geleden geplaatst door Prikkebeen

Vageali6888
45 'weigergemeenten' krijgen verzoek om per direct statushouders te huisvesten

@67Welk artikel dan volgens jou? Ik zie geen belemmeringen als aan art.91 voldaan wordt....

10 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Prikkebeen
Bever knaagt en graaft voor miljoenen euro's schade, er iets aan doen is lastig

@18 Ja, veel PVV en BBB volk hè. Dat zegt voldoende lijkt mij....

10 minuten geleden geplaatst door Prikkebeen

FrisseBries
Tientallen Udenaren stappen naar de rechter om asielopvang tegen te houden

@2Uden had in 2019 het volgende inwonerstal: 41.782 (jan 2019)Je zwetst ook maar wat hè. In plaats van even te googelen zet je jezelf met...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

maarten1234
Sociale onvrede is geen overzichtelijk plaatje meer: ‘Ook Turkse ondernemers stemden PVV’ 

Ik heb het idee dat iedereen die 'grenzen dicht' zegt als racist of extreem-rechts weggezet wordt. Praktisch gezien hebben we een capaciteitspro...

17 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Strongoli
Tientallen Udenaren stappen naar de rechter om asielopvang tegen te houden

Tsja 300 man in een dorpje van 100 bewoners, is wèl iets om angstig voor te zijn.Knettergek is dat opvangbeleid momenteel. Er zit totaal geen...

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ABRACADABRA
Noa Lang wees Feyenoord af: 'Iedereen weet wat ik diep van binnen ben'

een brekebeentje ? 😁...

23 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

LoydMorris
Bever knaagt en graaft voor miljoenen euro's schade, er iets aan doen is lastig

@17 En deze boeren krijgen hier ook nog eens veel bijval van menigeen die niet veel verder kijkt dan zijn/haar eigen voortuintje. . . ...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

pornhubfapmeister