Nu al is 2023 veel te warm: wetenschappers vrezen dat dit jaar heetste ooit wordt - wel.nl (welingelichtekringen.nl)


Nu al is 2023 veel te warm: wetenschappers vrezen dat dit jaar heetste ooit wordt ...

door Inter in Wetenschap  ·  20 Reacties

  • 9
  • 435x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gelukkig hebben wij Ali, die er voor zorgt dat het koel blijft.

6
1 zeikenderechter

Pff, is t eindelijk eens een beetje lekker warm begint dat alarmistische gewauwel weer.

6
2 Seconda

@2
Dat noemen ze nou klimaatangst terwijl het niet meer als logisch is dat het na de Kleine IJstijd (1430-1800) weer warmer wordt. Klimaatverschillen zijn van alle tijden we hebben nu alleen de pech dat we in een paranoïde tijdsgeest leven.

7
3 Reconquista

Ja , El nino komt eraan .De warme golfstroom is in aankomst , die krijg je er dan nog eens bovenop . Maar om nu te zeggen dat het overal op aarde warmer is dat klopt niet . ik kijk vaak naar het weer van Zuid Italie . Normaal heb je daar nu ook al temperaturen van meer dan dertig graden , maar afgelopen en ook deze maand een veel lagere temperatuur en begint zich nu pas te herstellen . Mij valt wel op dat vooral hier in zuid Limburg de zomers steeds vaker mediterraans verlopen .

1
4 Olivia

@3 : 20-30 jaar geleden maakten ze iedereen bang met de nieuwe ijstijd die zou komen.

Denk ook dat het verschuift, wellicht doordat de stand van de aarde verandert (er zijn ook palmbomen onder Antarctica gevonden)

Het lijkt in NL later warmer te worden maar ook langer warm te blijven (soms in november nog warme dagen)
Daarnaast beweegt de aarde in cycli ook netto dichter en verder van de zon af.... Dat zal ook een boel invloed hebben.

5
5 Seconda

titel:
"Nu al is 2023 veel te warm: wetenschappers vrezen dat dit jaar heetste ooit wordt"
Daar komt welingelichte kringen mee.
Maar ze verwachten juist volgend jaar 2024 dat het dan met de komende El Nino een recordbrekend jaar zal worden.

1
6 eh

De gemiddelde temperatuur loopt vrij snel op, dus kun je vaker records verwachten.

1
7 MARCUSAURELIUS

@5
Onwetenschappelijk gewauwel, die al een kwart eeuw geleden weerlegt is.

2
8 MARCUSAURELIUS

@8 ; ja, die ijstijd zeker.

3
9 Seconda

@9

Zeker niet, als je je beter had geïnformeerd of beter tot je had genomen dan zou je weten dat onze aardkloot onnatuurlijk (de mens) opwarmt tegen de afkoeling in die had moeten plaats vinden als de mens er niet was geweest.

PS.
Hoe vaak is je dat al uitgelegd, meer dan honderd keer?

1
10 MARCUSAURELIUS

@10 : wat jij wil, ik geloof er niet zo in.

3
11 Seconda

@3
paranoïde tijdsgeest inderdaad

oeh, islamisering, het einde van onze beschaving
oeh omvolking, het einde van onze beschaving
oeh de Great Reset, het einde van onze beschaving
oeh woke, het einde van onze beschaving
oeh een pride-vlag, het einde van onze beschaving
enz

4
12 andereen

@12
Ik weet niet of het nou meteen het einde van onze beschaving is want we gaan ons natuurlijk wel verzetten tegen de destructieve wokies maar de door jou genoemde voorbeelden zijn wel een duidelijk signaal van verloedering en teloorgang. We gaan er niet nou niet bepaald op voorruit.

2
13 Reconquista

@13

"verloedering en teloorgang" klinkt toch best dramatisch


Ik vind het wel heel tekenend dat in deze tijd de polarisatie niet gaat over een verschil
in opvatting over hoe best een samenleving in te richten.

Maar dat het aan beide zijden een kwestie lijkt te zijn worden van leven of dood

2
14 andereen

@14
"'Maar dat het aan beide zijden een kwestie lijkt te zijn worden van leven of dood"'

Maar dat krijg je als een van kanten zwaar begint te radicaliseren dan volgt de opponent vanzelf. Er is de afgelopen 20 jaar behoorlijk wat veranderd. Ineens kregen we te maken met cancelen, censuur en boycots. Kinderfeestjes werden belaagt en straatnamen van onze voorouders waren ineens taboe. Boeken, standbeelden, series en taalgebruik moesten ineens worden aangepast en transseksuelen kregen een godenstatus toebedeelt en vernielde de vrouwensport. En dan hebben we nog de racismeschreeuwers die zelfs tradities, kroepoek, Haribo dropjes en melk racistisch vinden en als klap op de vuurpijl kregen we te maken met een paranoïde en compleet losgeslagen einde der tijden beweging die ons met haar klimaatregeltjes straatarm maakt. Enz.

Als dat soort bewegingen in de samenleving ziet dan is het eigenlijk niet zo vreemd dat daar ook een radicale tegenbeweging door ontstaat.

3
15 Reconquista

@15
Een hele opsomming van " levensbedreigende" problematieken inderdaad question

1
16 andereen

@16
Ik weet niet waar je nu ineens 'levensbedreigend' vandaan haalt. Maar goed ik heb aangegeven waarom wokies steeds meer verzet ontmoeten en de reden waarom de samenleving polariseert maar je wilt er blijkbaar niet al te diep op ingaan.

2
17 Reconquista

@17

omdat het een reactie was op mijn stelling dat tegenwoordig de polarisatie ( aan beide zijden) een kwestie van "leven of dood" geworden is.

maar jij reageert alleen op het woord polarisatie

De verschuiving naar (ver) rechts die je ziet in de westerse wereld heeft veel meer te maken met het opportunistisch politiseren van actuele problematieken (corona, milieu, immigratie) door populistische opiniemakers.

Wat nu woke genoemd wordt heette vijf jaar geleden "deugen" en vijftien jaar geleden "politiek correct", tussendoor nog even geprobeerd om "cultureel marxisme" als de ultieme bedreiging te poneren , maar dat was net te moeilijk blijkbaar voor " het volk"

Het verzet daartegen is makkelijk aan te blazen want mensen houden nu eenmaal niet van verandering, terwijl die verandering juist op alle vlakken versneld, wie niet kan bijbenen gaat met zijn hakken in het zand in de ijdele hoop de toekomst te kunnen "uitstellen".

0
18 andereen

@18
Verandering moet ten goede komen en niet ten kwade zoals nu gebeurt daarnaast zijn veranderingen een natuurlijk gegeven maar wordt het een heel ander verhaal als het dwangmatig gebeurt en het om een minderheid gaat die haar wil aan een meerderheid wil opleggen. Dan gaat het niet meer om een verandering maar om een dictaat. En als mensen dat dictaat niet accepteren dan wordt het heel moeilijk om het op te leggen.

De toekomst is van ons allemaal en kan niet zomaar gekaapt en bepaald worden door een minderheid die hier een extreem links kalifaat willen vestigen. En dat mensen niet van verandering houden ben ik het niet mee eens. De westerse volkeren zijn juist de volkeren van verandering. Anders hadden we nog in plaggen hutjes gewoond en met pijl en boog rondgelopen. Maar verandering moet wel ten goede komen en zeker niet onder dwang worden toegepast. En dat is ook een van de redenen waarom ik referenda zo belangrijk vind. Dan kunnen we met zijn allen bepalen welke richting we op gaan ipv van de kleine minderheden en radicale clubjes die dat nu doen.

2
19 Reconquista

Nooit zijn veranderingen alleen te goede, alles heeft een keerzijde en veel verandering volgt ook gewoon uit keuzes en toestanden in het verleden die niet meer terug te draaien zijn.

Dat de mens, als soort, uitblinkt in aanpassingsvermogen en creativiteit daar ben ik het mee eens, maar dan gaat het over aanpassingen onder druk van de omstandigheden m.a.w oplossingen bedenken voor problemen die zich aandienen.

Maar vernieuwing gaat altijd uit van een minderheid (soms zelfs een enkeling) die de aanzet geeft tot mentaliteits -verandering, of het nu gaat om de verlichting, de afschaffing van de slavernij , kiesrecht, mensenrechten enzo meer.
Ook verandering onder invloed van wetenschap en technologie, dat zijn een kleine groep specialisten die met hun onderzoeken en uitvindingen het leven van allen beinvloeden.

En uiteraard zijn daar de machthebbers die veel situaties creeëren die te nadele zijn van gewone mensen en waar alleen iets tegen te beginnen valt moest de massa zich en bloc solidair opstellen.
Daarom doen ze er alles aan om juist die solidariteit tegen te gaan door polarisatie, het bekende verdeel en heers principe.

0
20 andereen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
„Deutsche werden auf Krieg vorbereitet“: Russlands Botschafter besorgt über „immer agressiveren Militarismus“ - Deutschland-Kurier

@2 Rusland en doodsbang? nee, dat niet, maar ze vinden het wel vervelend om oorlog te moten voeren tegen idioten....

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
GeenStijl: Hete take Jerry Afriyie na introductie celstraf voor homo's in Ghana: 'Net zoiets als Nederland'

@7 Linkse lieden zijn helaas niet in staat om iets te constateren....

24 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
“Wat is deze 39 jaar oude Oosterse worst?”: Miss Germany van Iraanse afkomst mikpunt van racisme en seksisme

Haha, zelfs een miss verkiezing word tegenwoordig gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten, in het ene land kiezen ze een kerel in het ander...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Olivia
Consumentenbond start massaclaim tegen Facebook en Instagram

Als het niet duidelijk is voor facebook gebruikers dat gegevens doorgegeven worden of wat er met je gegevens wordt gedaan , zoals gezegd doorgeg...

5 uur geleden geplaatst door Olivia

progressiefliberaal
Wetenschappers zien voor het eerst seks tussen mannelijke bultrugwalvissen

En ik dacht dat furries bizar waren. 😄...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Olivia
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@20 Ja slaap lekker .Maar nog even . Je hoort wel vaker dat als een meisje tussen veel broers is grootgebracht dat dit het karakter kan beïn...

5 uur geleden geplaatst door Olivia

Artikel39
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@19 Ik denk dat opvoeding er ook mee te maken heeft. Ik kom bijvoorbeeld uit een gezin met vier meiden. Ik ben de jongste. Dan heb je inmiddels ...

6 uur geleden geplaatst door Artikel39

Olivia
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@18ja kom je weer bij wat bedoelt wordt met gender , vrouwen dragen rose en jongens blauw . Vrouwen horen lief en zorgzaam te zijn , mannen mo...

6 uur geleden geplaatst door Olivia

Artikel39
Offtopic

Ik mis Smurf en Sjaak Trekhaak. Daar kon je nog eens even een boompje mee opzetten. Ik hoop, tegen beter weten in, dat NK weer eens wordt wat he...

6 uur geleden geplaatst door Artikel39

Artikel39
In 100 woorden | Wat is het verschil tussen geslacht en gender?

@17 Karaktereigenschappen hebben niks te maken met man of vrouw zijn. Maar die hebben te maken met wie je bent. Ik ben bijvoorbeeld qua karakter...

6 uur geleden geplaatst door Artikel39

NK. App
Dp Hardcore HdMilf Massage Hidden CamBig Hairy Pussy Creampie HdPublic Train HdHairy Anal Teen AmateurHomemade Virgin OrgasmSexiest Pussy EverMaster Of BlowjobHd Blowjob DressMilf Natural Tits Hd LesbianTeen Anal Beach HdDeep Sex HdAnal Cam HdDick RimmingFrench Mature HdLeggy Anal HdTrimmed Hd HeelsSexy Teen And BbcFisted Pussy HdWetlook HdHd Up CloseStep Gf MomVixen Threesome HdHardcore Group Sex Anal SexAnjelica Ebbi BlowjobDeeptabooDeepthroat Big Tits BoyBig Tits Teen LesbianBeautiful Teen Pov HdCaught Amateur RealAmateur College Big Tits AnalDoppia PenetrazioneGiant GapeGang Bang Anal HdAnya Olsen Anal HdOlder Woman Sex HdAsian Dp FacialBig Titted HdCheating GirlfriendsHd Teen PornAcabadas Anales En Casting DolorosoTeen Passion HdMovies NudeExtra Small GirlsSkinny Black HdAdam GosettBound Gagged GangbangCelebrity Sex HdRound Ass Step MomFull Hd Sex VideoThick SisDouble Penetration ClubAmateur Cam Girl Solo MasturbationBbw Teen Fuck HdFrench Blonde BlackModel CowgirlFit MomsDa A BundaAmateur HardfuckWet Young Tight Pussy HdLatin Mature HdHd Black SexBig Ass Anal Big Boobs HdMature Anal Swallow HdSensual Jane HdGerman Busty BlondeRussian Anal Threesome HdBall Kicking HdAsian Girl HdIn PhilippinesSucked Cock After CumHd Pov Brunette Big AssBaby Oil HdHd Fuck Stocking HairyDoggy Style Hd XxxLight Skin Sucking DickKatira La PerraVibrator HdCfmn HdPink Nipples Busty