U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 2
“Jij bent toch, hoop ik, ook tegen racisme, Theodor?”“Nee, ik ben voor racisme!”“Wat? Je zegt: ik ben vóór racisme!”“Ja, heel erg vóór. Racisme is geweldig!”“Eh… je maakt een grapje… of niet? Ik weet het bij jou nooit.”“JA NATUURLIJK BEN IK ...

8 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
2
LEES MEER OVER

Inderdaad, een blanke holocaust komt eraan.

1 DanGaanWeDatRegelen    
8 maanden geleden door DanGaanWeDatRegelen
4
Meld

Racisme bestaat alleen in de hoofden van mensen die de menselijke soort in ondersoorten, dus rasse, indelen. Mensen die iets hebben aan die sociale constructie. En nee, dat leid niet tot een holocaust. Dat doet de schaduwkant van het onbewuste in de plegers ervan. Die werkt op driften, niet op gezegde sociale constructies.
En Theodoor, je hebt nog een l;ange weg te gaan voordat je je opiniemaak plek hebt verdiend. Tot nu toe roer je maar wat rond in de onderbuikjes.

2 Chaimileh    
8 maanden geleden door Chaimileh
4
Meld

@1

Altijd de boel omdraaien, om je eigen racisme te legitimeren.
Het is zooooo doorzichtig.

Om met Holman te spreken:
"Racisten zijn verliezers, kunnen niet denken.
Ze zijn te vergelijken met dieven die stelen van hun moeder.
Kunnen ze niet denken omdat ze racist zijn, of zijn ze racist omdat ze niet kunnen denken? Uiteindelijk zal racisme leiden tot een holocaust. Racisme zal nooit overgaan."

En u? ook zo?
.

3 hippodepippo    
8 maanden geleden door hippodepippo
15
Meld

@3 Slaap lekker verder.

4 DanGaanWeDatRegelen    
8 maanden geleden door DanGaanWeDatRegelen
6
Meld

"Racisme zal nooit overgaan."

Precies en het is vice versa blank vs zwart, licht getint vs donker getint, binnen de eigen gemeenschappen, maatschappelijke ladder, religie etc. etc.

5 Lias    
8 maanden geleden door Lias
5
Meld

@3
Er valt niets te legitimeren. Legitimeer je eerst maar eens over het feit waarom de folklore van een land onderwerp moet zijn voor de identiteitspolitiek van politiek correct activisme. Zo zit de wereld niet yin elkaar. De wereld is geen laken wat je met een strijkijzer vlak kan strijken omdat je allergisch bent voor kreukels. ...
Als men te maken heeft met de folklore van een land, vier het dan gewoon mee en doe er niet zo moeilijk over.. Toon eens respect voor de nationale gewoonten van een volk. je kunt overal het leven van burgers bestuderen en kritiek uiten. het probleem is niet zwarte piet, maar met de incompetentie van figuren om te relativeren. Niemand wordt als slaaf behandeld, maar we moeten wel tot slaaf gemaakt worden voor de politiek correcte tribune.

6 sparta    
8 maanden geleden door sparta
3
Meld

@6 typische reactie ook weer. In een draadje over racisme. . .
Volgens mij bedoel je zwarte piet. En als piet het moet hebben van extreem rechts en hooligans om m te 'redden'? Dan is het heel snel roetveeg. De overgrote meerderheid van nederland heeft het namelijk niet zo op racisten. En terecht.

7 hippodepippo    
8 maanden geleden door hippodepippo
7
Meld

@7
Je bedoeld de miezerige reacties van politiek correcte activisten die iedereen willen vertellen go de wereld werkt en wat ze wel en niet moeten denken ..
Men loopt de boel op te stoken en krijgt een reactie in de samenleving... Wil jij dat uitbuiten om je grote gelijk aan te tonen? ... Maar de kern van het probleem durf je niet aan te halen. Dat mensen verschillend zijn is een bot feit... Straks loop je weer een voetbalheld te huldigen als "de kale". Dat politiek correcte miezerige gedrag is olie op een vuur.. Als je dan je handen brandt is dat te danken aan eigen domheid.

8 sparta    
8 maanden geleden door sparta
2
Meld

@8

Mensen verschillen. Klopt.
Verder verwijs ik u naar de grondwet, en wat daar staat over discriminatie en gelijke behandeling.

9 hippodepippo    
8 maanden geleden door hippodepippo
4
Meld

@9
Alleen wordt er niet gediscrimineerd .... Waar wordt er gediscrimineerd? We hebben slechts een karikatuur in een folklore verhaal. Er is niemand die zegt dat we een zwarte apart moeten zetten.
Stop toch fijn met projecteren.. Zo'n simpele oplossing voor een niet bestaand probleem.
Die grondwet interpretatie van jou is onzin.

10 sparta    
8 maanden geleden door sparta
1
Meld

@9 Gelijke behandeling...

Dus geen onderscheid mogen maken tussen twee of meer verschillende dingen/mensen etc.

Sta je dan op het marktplein, te kijken naar welk restaurant je wil. Je mag geen voorkeur hebben, geen onderscheid tussen wel gezellige tent of geen gezellige tent. Dus je móét nar álle restaurants op de markt.
Sta je de volgende dag in de winkel. Mag je weer geen onderscheid maken. Moet je dus van alle merken die er zijn koffie kopen.
Vervolgens ga je kleding kopen, uiterst gevoelig onderwerp, want genderdiversiteit móét ook. Kies je dus een vrouwenbroek, voor je mannenlichaam, met regenboog kleuren, om maar niemand te kort te doen.
Je koop ook bh's, als man. Want ja, hé, je kan toch niet zeggen dat je voorkeur uitgaat naar mannenkleding? Daarmee discrimineer je namelijk de vrouwenkleding.
Dan wil je een auto, maar ja, je mag geen onderscheid maken, moet alles gelijk behandelen, dus koop je van elk merk maar een tweedehandsje (want anders kost het teveel).

Het werkt niet echt hè, als je het allemaal té letterlijk neemt.

11 xtremy    
8 maanden geleden door xtremy
4
Meld

@11

Misschien moet u zich nog wat meer verdiepen in onze wetten. Waar u mee komt aanzetten slaat nergens op. Volgens mij begrijpt u er niks van of wilt i er niks van begrijpen.
.

12 hippodepippo    
8 maanden geleden door hippodepippo
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

13 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

@12 : Iedereen behoort gelijkwaardig behandeld te worden, maar niemand is gelijk. In @11 zit wel een kern van waarheid. Je maakt namelijk altijd onderscheid. Een mens heeft voorkeuren. Zij het voor mensen waar die mee om gaat, ideeen waar die zich mee kan verzelvigen of kleren en eten wat hij prettig vindt. Dat haal je niet zo maar uit de mens. Dus een mens is geprogrammeerd ongeveer om onderscheid te maken. Hoe je met dat onderscheidende vermogen om gaat is wat de mate van discriminatie/racisme bepaalt. Iedereen bezit namelijk een bepaalde mate van discriminatie/racisme. Dat moeten we eerst eens beseffen.

Als jij moet kiezen tussen je eigen kind of een ander kind, dan kies je bijna altijd je eigen kind eerst. Dan discrimineer je dus het andere kind. Dat onderscheid wordt snel gemaakt en is doodnormaal. Als jij liever een man wil voor zwaar werk in plaats van een vrouw dan discrimineer je in principe de vrouw. Maar wederom doodnormaal voor een bedrijf. We gaan tegenwoordig alleen door slaan in deze principes. Want als je al een keer een onderscheid maakt dan ben je een racist of discrimineer je. Daarmee doel ik bijvoorbeeld op het onderzoek met de namen. 10% van de namen zijn buitenlands maar de onderzoeksdame wond zich er over op want 13% van de bevolking bestaat uit allochtonen, dus dit moest meer zijn. Als je over 3% je op kunt winden, dan sla je door.

Kijk je naar het statement van KOZP "ZP is racisme" dan is dat ook doorgeslagen. Hoe polariserend kun je zijn met zo'n statement. Je drukt alles en iedereen die voor zwarte piet is direct in de racismehoek. Men blijft het ontkennen, maar dit is de bewuste tactiek geweest om je tegenstander monddood te maken. Het hele statement is racistisch tov mensen die voor zwarte piet zijn. Ook dat blijf ik maar herhalen. Hiervoor moet je begrijpen wat racisme is.

Wikipedia zegt "Racisme is het idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar." Vervang rassen door groepen (antipiet en propiet) en je ziet dat de antipieten zich moreel gezien superieur zien tov de propieten. Propieten zijn immers racisten in hun ogen en mogen ook nog eens zonder bewijs zo genoemd worden. Dan ben je dus hypocriet tot en met. KOZP protesteert tegen racisme maar past de regels van racisme zonder schroom toe.

We moeten van de polarisatie af. We moeten af van het feit dat alles als racisme wordt bestempeld. We moeten normaal met elkaar blijven praten en geen superlatieven meer gebruiken. De hakken moeten uit het zand en het respect moet van alle kanten komen. Er zijn te veel kanten momenteel die respect eisen maar respectloos naar de andere kant is (KOZP als glanzend voorbeeld). Ons land begint te verharden en dat komt helaas niet door de PVV of FVD enkel zoals zo veel proberen te framen. Het komt ook van de politiek correcte kant die willens en wetens door blijft gaan met emotionele chantage en framing en dit aandeel zou wel eens veel groter kunnen zijn dan alle acties van de PVV en de FvD van de afgelopen 10 jaar bij elkaar. Alleen zien die mensen het slecht in vaak dat ze zelf zo polariserend als de malle zijn door de tunnelvisie van morele superioriteit.

14 Gezond boerenverstand    
8 maanden geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

Moet je als Jan een oogje hebben op Fatima.

15 Arthur2000    
8 maanden geleden door Arthur2000
1
Meld

Door de wensen van de Nederlander consequent te negeren zal het racisme alleen maar toenemen. Excessen als in den Bosch zijn nog maar het begin.

16 samcash    
8 maanden geleden door samcash
2
Meld

@14
Goed verwoord. Helemaal mee eens. Tien punten.

17 samcash    
8 maanden geleden door samcash
1
Meld

@14 ++++++

18 LoydMorris    
8 maanden geleden door LoydMorris
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Geert Wilders: ''Bevrijd Nederland!
Geen geld naar Italië. Geen gelukzoekers uit...

1 dag geleden door Wimar

Trump scheldt straf van zijn vriend en vertro...
President Trump heeft de straf van Roger Ston...

10 uur geleden door Nieuwsgierig

Joe Biden steelt gehele America First strateg...
Het enige verschil; Biden wil biljoenen lenen...

1 dag geleden door Chaimileh

Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...

1 dag geleden door AD

Met ‘dolksteek in de rug’ maakt F...
Forum voor Democratie is een paria geworden i...

20 uur geleden door Lidpver


ADVERTENTIE


Laatste reacties
caso
Rutte: 'Genocide Srebrenica nooit een afgeslo...
@6, na de dood van Tito kwamen er weer oude v...

minder dan een minuut geleden door caso

Dignes
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...
@126 Ook destijds gingen Nederlandse zeeliede...

minder dan een minuut geleden door Dignes

Schildpad
Schildpad Nana is weer terecht: 'Ze is gewoon...
@18Veel plezier nog en zo : )...

1 minuut geleden door Schildpad

RubberDuck
Zwarte Piet is een volksheld...
@103 Rouge en fromage al op ??...

1 minuut geleden door RubberDuck

foshizzle
Zwarte Piet is een volksheld...
@99 Tegenwoordig komen de Zwarte Pieten ook n...

2 minuten geleden door foshizzle

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig