U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 14
De Hoge Raad vindt het onterecht dat de fiscus jarenlang ervan uitging dat mensen jaarlijks gemiddeld 4 procent rendement halen op hun spaargeld en beleggingen, terwijl de rente historisch laag is. Wie zo’n hoog rendement wil halen, moet volgens de rechter zeer risicovol beleggen. ...

3 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
12

Spaargeld? Heeft iemand dat nog?

1 ObJener    
3 maanden geleden door ObJener
3
Meld

Ja, mooie uitspraak waarom zouden rijke mensen met veel vermogen (boven heffingsgrens) op bank-tegoeden of beleggingen belasting moten betalen. Deze rijke mensen hebben recht op belastingvrij genieten van hun vermogen zoals grote bedrijven ook het recht hebben belasting te ontduiken.

2 Ruud100    
3 maanden geleden door Ruud100
11
Meld
3 Roy-050    
3 maanden geleden door Roy-050
1
Meld

@1 De VVD stemmers wel

4 bosco    
3 maanden geleden door bosco
4
Meld

Des te opmerkelijker is het dat het rendement op pensioenvermogens berekend wordt aan de hand van een rendement van 1,18% en volgens de Dijsselbloem-commissie straks onder de 1% gaat dalen.

Is het niet je spaargeld op de bank, dan is het wel je pensioen waarmee je belazerd wordt.

5 Belazerd    
3 maanden geleden door Belazerd
1
Meld

@4 dat zijn ook degene die deze belasting moeten betalen, als je zoals @1 vermoed geen spaargeld hebt, dan hoef je daarover ook geen belasting te betalen.

6 Roy-050    
3 maanden geleden door Roy-050
0
Meld

Het klinkt (@2) inderdaad allemaal mooi en terecht, maar de belastingdruk schuift hiermee steeds verder op naar beneden; naar de mensen zonder aandelen en/of spaargeld. Want ook deze tegenvaller moet gecompenseerd worden.

7 Prof. Zuurbekje    
3 maanden geleden door Prof. Zuurbekje
1
Meld

De belastingdienst gaat er standaard van uit dat spaartegoeden een minimaal rendement heeft van 4% terwijl dat al jaren niet meer het geval is.
Geheel terecht dat deze diefstal van spaartegoeden door de rechter geblokkeerd is.

8 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
3
Meld

@5 Ja ze zijn de schaamte voorbij: bij spaartegoeden met een factoren te hoge rente rekenen en bij de aanvullende pensioenen met een veel te pessimistische lage rekenrente. Uiteraard beide in het nadeel van de burger. Aangezien dit niet meer te verkopen valt richting belastingbetaler doen ze er ook geen enkele poging daartoe.

9 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@7 Niet steeds meer naar beneden, want bij de laagste inkomens valt niet genoeg te halen. Het wordt nu bij de steeds langer werkende "Jan-Modaal" bij een geharkt.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/476569-ook-nederlanders-met-modaal-inkomen-worstelen-om-rond-te-komen

10 Ruud100    
3 maanden geleden door Ruud100
1
Meld

Je moet betalen voor je geld wat je op een betaalrekening hebt staan.

11 Marrie    
3 maanden geleden door Marrie
1
Meld

@6 over de eerste 30,000 euro spaargeld (obv 1 persoon) hoef je geen belasting te betalen.

https://www.geld.nl/sparen/service/hoeveel-spaargeld-mag-je-belastingvrij-hebben

12 Ruud100    
3 maanden geleden door Ruud100
1
Meld

@2 :
Rijk? Iemand die een beetje doorwerkt, goedkoop woont en zuinig doet, kan best een vakantiehuisje van 100.000,- bij elkaar sparen in 20 jaar.
Ga jij maar uitrekenen wat die de volgende 20 jaar aan vermogensbelasting mag gaan betalen daarover. Dat voelt toch behoorlijk als een straf voor zuinig leven.

13 Jackd    
3 maanden geleden door Jackd
2
Meld

waarom klagen ze de staat dan niet aan?

14 Lets keep it cool    
3 maanden geleden door Lets keep it cool
0
Meld

Bij 13:
En wat dacht je van zzp-ers die zelf sparen voor hun pensioen.
Dankzij Europees beleid is de rente (zonder risico) praktisch 0. Toch dik betalen.

15 Jackd    
3 maanden geleden door Jackd
0
Meld

@14
Dat hebben ze dus gedaan en gewonnen

16 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
0
Meld

@14 Heeft een belangengroepering van spaarders reeds gedaan. De rechter vond dat ze dan maar moesten bewijzen dat de rente gemiddeld veel lager is. Kortom: van de staat win je niet zomaar - zeker als het de staat geld kost. Onafhankelijke rechtspraak? Ik denk van niet.

17 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@17
De rechter heeft de belangengroeperingen in het gelijk gesteld. ...

18 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
0
Meld

@16 /@18 En wat nu? Vermogensbelasting volgend jaar omlaag en een andere belasting dan omhoog? Heb je wel circa 10 jaar veel teveel betaald.

19 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Eindelijk. Gruwelijke overheid. Bah...

20 groenengeel    
3 maanden geleden door groenengeel
0
Meld

Wat zou het toch rechtvaardig, eerlijk en niet meer dan logisch zijn als deze fout van de overheid bij de volgende aanslag gewoon even verrekend wordt. Ze weten alles van je, alles gaat automatisch/geautomatiseerd, maar... nu even niet! Volgens het gerelateerde nieuwsbericht van de NOS (dat op Nieuwskoerier uiteraard weer zeer onoverzichtelijk in een ander draadje staat) zouden spaarders deze uitspraak wel kunnen gebruiken om individueel bezwaar te maken tegen hun belastingaanslag. Je moet er dus zelf achteraan als je je recht wilt halen.

21 DruppeltjeDrie    
3 maanden geleden door DruppeltjeDrie
1
Meld

@21 Bezwaar maken bij de belastingdienst of procederen? Dat laatste zie ik particulieren niet zo snel doen maar ik meen in een ander draadje gelezen te hebben dat het de bedoeling is dat de individuele belastingbetaler moet bewijzen dat hij/zij in 2013 of 2014 buitensporig benadeeld is door de hoge vermogensbelasting en daardoor in financiële problemen is gekomen. Kortom: de gemiddelde spaarder heeft hier helemaal niets aan.

22 Conradijntje    
3 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Da's mooi. Beleggen is Nederlands erfgoed.
Daarnaast is het krankzinnig dat er een bizar hoog percentage wordt gehanteerd op een vrijwel nooit behaald percentage.

23 Wild Rover    
3 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

*Wacht op een extreemlinksert die de beleggingsresultaten van hedgefunds erbij haalt*. question

24 Wild Rover    
3 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

Maar ik hoor niemand over de oorzaak van de te lage rente. Dit is zonodig nog erger dan deze 4% rekenrente van de Belastingdienst. Immers de moderne economie is zo ver met schulden volgestopt dat zelfs een beetje rente de economie in elkaar doet zakken, omdat de crisis van 2008 NIET is opgelost, maar is weggepamperd met scheepsladingen drukpers geld in allerlei opkoopprogramma's. Uiteindelijk zal dit uiteindelijk alleen leiden tot hoge inflaties omdat dit geld er toch op een of andere manier uit moet. Wanneer is de grote vraag en dit is afhankelijk hoe lang men de leugens en het vertrouwen in het financieel stelsel kan volhouden. Dit risico wat boven ons hangt is vele malen erger dan de fictieve rekenrente van de B-dienst en dit zal ook onze pensioenen, verzekeringsfondsen, .... etc aantasten.

Sparen is idd niet rendabel. En de lage rentes treft niet alleen de gewone spaarders, die VRH betalen, maar ook de pensioenen, die ook alleen maar naar beneden gaan en treft ook de reserves van verzekeraars dat indirect leidt tot hogere premies, ....

Overigens de spaarrentes zijn nu hallucinant laag. Varierend van 0 tot 0,05% Zelfs geld 10jr vast zetten levert slechts een rente van 0,90% op terwijl over spaargeld iets van ongeveer 30% van 4% = 1,25% betaald moet worden.

Extreem lage rentes leidt tot nu spenderen en niet tot sparen voor later.. Dat gaat met de vergrijzing veel meer problemen opleveren omdat mensen geen reserves meer hebben voor...... En dat heb ik het nog niet gehad over de leeggeknepen bevolking door het beleid van Rutte.

25 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
3 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

@25 Een vergrijzende bevolking besteed minder, heeft minder werkenden. Er valt wat voor de theorie te zeggen die stelt dat echte, gezonde, economische groei (vrijwel) altijd samenhangt met bevolkingsgroei. De westerse wereld en Oost Azië vergrijzen. Daar zal de eeuwig durende groei het moeilijk krijgen.

26 Myth63    
3 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@22 Precies, de gemiddelde spaarder heeft hier helemaal niets aan. De rechter had de (r)overheid ook gelijk even moeten opleggen dit "foutje" met ALLE belastingbetalers die benadeeld zijn, recht te zetten.

27 DruppeltjeDrie    
3 maanden geleden door DruppeltjeDrie
1
Meld

-
Wat de "Hoge Raad" hiervan vindt is totaal onbelangrijk.
Het uitbuiten, afpersen en onderdrukken van het volk gaat gewoon door.
De grote geldstroom naar de rijken zal snel sterker worden.
-
De geldkruimels worden uiterst efficiënt tegen de eigen bevolking ingezet. "Men" wil nu een armoedige, makkelijk te manipuleren bevolking. Tot "men" zelf dat niet meer wil en iedere burger kan sterven in extreme ellende en armoede. En dit zal gauwer zijn dan menigeen denkt.
/-
-

28 MrCally1    
3 maanden geleden door MrCally1
0
Meld

En wanneer wordt de spaarbelasting dan geschrapt? Ik geloof er nog niet zo hard in.

29 groenengeel    
3 maanden geleden door groenengeel
0
Meld

Roverheid. Niet raar vinden als mensen allerlei constructies bedenken om er onderuit te komen

30 Hefan430    
3 maanden geleden door Hefan430
0
Meld

@26 Klopt en zeker als men nu minder spaart voor later zal dat effect alleen maar verergeren. Het groeimodel - waar het huidige systeem is op gebaseerd - is sowieso passee. Naast de vergrijzing hebben we ook resource problematiek, milieu/klimaat ruimte en kosten en de verschuiving van het economisch centrum naar Azie met daarbij 3 miljard extra mensen, die dromen en werken om volgens onze levensstandaarden willen gaan leven. Ook dit gaat niet werken. Vergrijzing is in Japan metname een groot probleem en in andere Aziatische landen zal dat binnen niet al te lange tijd tot problemen leiden. - Verder is er de grote vraag hoe we op onze planeet nog een groeiende aantal mensen kunnen gaan herbergen en daarvan de impact op onze planeet. Uiteindelijk zal dit leiden tot een grote sterfde van de mensheid omdat we met te velen zijn.

@29 Eigenlijk kan je rente zien als een vorm van inkomsten en de VRH (Vermogensrendementsheffing) is dus eigenlijk een belasting op inkomsten. Nu de rente extreem laag is klopt dit verhaal niet meer en betaalt men langs verschillende manieren op spaargeld.

1) Inflatie is hoger dan rente op spaargeld. (Dus defacto is hier al sprake van negatieve rente) - Dit ten gevolge van een door schulden overladen financieel systeem.
2) VRH is op een bedrag vastgesteld wat niemand meer kan halen... Namelijk 4% rente terwijl de reele rente net boven 0% is.
3) Financieel systeem is wankel, waardoor zelfs een banksaldo een vrij riskante bezigheid is. Immers de gemaakte schuldenberg zal uiteindelijk met stevige inflatie verrekend worden. Risico wordt niet meer betaald en een nieuwe kredietcrisis binnen enkele jaren is zeer reeel.
4) Toekomst en zelfs ook nu sommige groene rekeningen (voor vermindering VRH) - Je moet geld betalen om te mogen sparen.

@30 Deze constructies - de legale varianten - kunnen bij bekwame accountants van "de boekenplank" gepakt worden en toegepast. Reken maar dat ze vaker toegepast worden dan je denkt.

31 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
3 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

@13 hoe dan?

32 Ruud100    
3 maanden geleden door Ruud100
0
Meld

@32 :
Als je iets kan: twee zaterdagen per maand a 200,- bijklussen en je bent er.

33 Jackd    
3 maanden geleden door Jackd
2
Meld

@33 ok, dus 26 weken x 200 euro is dan 5,200 euro per jaar bruto. Dat ga ik dan 20 jaar doen en dan is er 100,000 euro bruto. Belasting voor 2e werk is 51% dus dat is 49,000 euro netto.... inflatie is 2,8% per jaar ... over 20 jaar

34 Ruud100    
3 maanden geleden door Ruud100
0
Meld

@33 dat extra geld gaat klaarblijkelijk op aan voedsel voor de meesten : https://www.nu.nl/economie/5936844/voedsel-in-tien-jaar-tijd-145-procent-duurder-geworden.html

35 Ruud100    
3 maanden geleden door Ruud100
0
Meld

@34 :
Die 200,- is netto, van BTW heb je rond de 5000,- nog geen last en tot 68.000,- is het percentage 38%
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/boxen_en_tarieven/overzicht_tarieven_en_schijven/u-hebt-in-2019-nog-niet-aow-leeftijd
Als het het wit doen, dan wordt het dagloon 322.- en het uurloon dus 40.-
Tegenwoordig is dat weinig voor een goeie schilder.

Maar je mist misschien mijn belangrijkste punt: zuinig aandoen. Je dus niet volvreten met dure supermarkt troep. Voedsel koop je bij een lokale boer, of een zelf pluk tuin o.i.d.

36 Jackd    
3 maanden geleden door Jackd
1
Meld

@33 Dat moet je op NK niet zeggen hoor. Op zaterdag werken om wat bij te verdienen, stel je voor, hahaha.

37 Pollens    
3 maanden geleden door Pollens
0
Meld

"Wat er nu gaat gebeuren, is nog niet precies duidelijk. De rechter biedt zelf namelijk geen oplossing. Wel heeft de uitspraak gevolgen voor individuele zaken die zijn aangespannen en voor mensen die bezwaar hebben gemaakt bij de Belastingdienst"

Ik moet maar eens een briefje naar de belastingdienst sturen. Heb genoeg betaald...

38 Pollens    
3 maanden geleden door Pollens
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht...
Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in...

21 uur geleden door AD

Vijf misvattingen over wetenschap op het gebi...
De 5 grootste olie/gas bedrijven spenderen el...

1 dag geleden door eh

Friends wordt nu ook taboe verklaard, te wit...
Deze week is het 25 jaar geleden dat de eerst...

22 uur geleden door Hangingmen

LIEGENDE FEMKE HALSEMA MOET AFTREDEN
– DE JENSEN SHOW #11

23 uur geleden door korrieporrie

Hagenaar (71) dood na mogelijke mishandeling...
Een 71-jarige Hagenaar is bezweken aan verwon...

14 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
solidsteel
Google Assistent heeft nu ook een mannenstem ...
Ik wil een transgender stem en een genderflui...

1 minuut geleden door solidsteel

Captain Hero
NÓG MEER LEUGENS VAN FEMKE HALSEMA...
@5 Je hebt hem op "caps lock" staan....

2 minuten geleden door Captain Hero

semperpenis
NÓG MEER LEUGENS VAN FEMKE HALSEMA...
nog even kleven en dan gaat ze...

2 minuten geleden door semperpenis

Beta
NÓG MEER LEUGENS VAN FEMKE HALSEMA...
LIEGENDE FEMKE HALSEMA MOET AFTREDEN !!!!!...

3 minuten geleden door Beta

solidsteel
NÓG MEER LEUGENS VAN FEMKE HALSEMA...
@3 Voorbeeld?...

3 minuten geleden door solidsteel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig