U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 7
Voor alle berichten over koken en bakken. Wat eet je vandaag?, recepten en links naar recepten, kook- en baktips, gebruik van kruiden, ingrediënten, etc. etc. @ Redactie, mag dit blijven staan? ...

3 maanden geleden door Mrs. K

REAGEER MET EEN EMOJI
6
LEES MEER OVER

maar goed ,het gaat maar om een paar vegie,s op 80,
ik maak altijd wel wat lekkers voor ze

201 Botlleneck    
3 maanden geleden door Botlleneck
0
Meld

@199
Rendang zonder rundvlees is volgens mijn vrouw vrijwel onmogelijk
Je komt dan volgens haar inderdaad al gauw bij vleesvervangers uit en dat is geen optie als je het echt lekker wil hebben
Sorry traditionele vrouw hè question

202 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
2
Meld

@201
Volgens mij komt dat wel goed question

203 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
1
Meld

@201
Speel jij gitaar?

204 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
1
Meld

@203 .
m,n met paddo,s en noten in [sambal]ragout op een bedje met frisse sla,
is Vegendarisch...question

selamat makan

205 Botlleneck    
3 maanden geleden door Botlleneck
1
Meld

☘️ RECEPT ☘️

Surinaamse pindasoep voor ca 4-6 personen, vega/vegan. Omdat Surinaamse pindasoep bijna geen groente bevat doen wij dat er achteraf wel in. Je kunt er ook andere groenten in doen en als je het te pikant vindt de verhouding van de pindakaassoorten aanpassen: wat meer Calvé en wat minder Surinaamse pindakaas. Dit is Nederlands pikant, dus niet te ^^

1,5 à 2 liter groentenbouillon
0,5 pot Calvé-pindakaas (zo’n pot van 350 gram)
0,5 pot Faja Lobi Surinaamse pindakaas (AH)
2 tomaten
1 grote ui of twee kleinere
2 laurierblaadjes
paar takjes selderij
Paar pimentkorrels, 4 of 5
1 eetlepel zonnebloem- of andere olie

Rijst
0,5 komkommer
Tauge ca. 200 gram
Nog wat selderij
Evt. blokjes gebakken tofu (kan ook die kant en klare van de AH ipv een blok tofu) of tempeh
of een hardgekookt ei
Gefruite uitjes uit een potje

Bak van tevoren de tofu of de tempeh als je die erin wilt, of kook alvast het ei hard.

Verhit de olie en bak de ui glazig. Voeg de tomaat toe en bak op niet te hoog vuur tot het een zacht papje is. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de blaadjes van de selderij, de laurier en de pimentkorrels toe. Laat dit zo’n 30 à 40 minuten pruttelen en voeg wat water toe als er teveel verdampt is.

Kook intussen alvast de rijst als je dat in een rijstkoker doet, gebruik je snelkookrijst dan kun je het ook doen als de soep klaar is.

Schep de pindakaas in een grote kom en voeg al roerend met een garde grote lepels soep toe tot het pindakaasmengsel goed vloeibaar en zonder klontjes is. Giet het pindakaasmengsel in de pan met bouillon. Kook de soep op een heel laag vuurtje nog even 10 minuten door.

Schil de halve komkommer, snij in de lengte doormidden en snij in plakjes van 0,5 cm dik. Overgiet de tauge met kokend water en laat goed uitlekken (voor de Indonesische vrouw van Rinze: verwijder eerst de draadjes van de tauge. Ik zet het erbij anders krijg ik vast op m’n kop lol) Was en pluk de blaadjes van de selderij. Snij het ei in de lengte door de helft.

Doe een kleine opscheplepel rijst in elke kom, leg daarop wat stukjes komkommer, wat tauge en een paar blaadjes selderij. Als je tofu/tempeh/ei erbij wilt dan kan dat er ook nu in. Schep de pindasoep in de kommen en garneer met gefruite uitjes. De soep moet niet te dik zijn, teveel rijst erin is minder lekker.





206 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Mbt @206 toch nog een foutje: voeg bouillon aan de pindakaas toe, niet “voeg soep toe aan de pindakaas question

Wie van pindakaas houdt gaat dit vast heel lekker vinden.

207 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@192 Oh wat grappig, sperziebonen en aardappels at ik ook altijd bij m’n oma. Alleen geen lamsvlees, wij hadden vaak draadjesvlees. En als toetje vaak zelfgemaakte appelmoes. Of griesmeelpudding met bessensap. Die komkommer werd geraspt boven azijn met suiker. Als er een heel fijngesneden uitje inzat heette dat “Westlandse slasaus” in Den Haag, maar het is dus ook Fries question

208 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@202 Snap ik! Het wordt nooit zo smaakvol. Ik heb heel lang Maleisisch gekookt, ooit een vriendje gehad die daar vandaan kwam.

209 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@207
Je hebt mijn vrouw getriggerd
Ze gaat morgen weer dingen proberen in de keuken question

210 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
1
Meld

@193 Versier een uitnodiging bij Rinze en z’n vrouw en vraag of ze sg tempeh kering voor je maakt. Vanaf dan ben je gegarandeerd tempeh-addict question

211 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@210 Ah leuk! Haalt zij de draadjes van de tauge? Ik moest dat vroeger echt doen als ik Maleisiers te eten kreeg. Het werd onbeschoft gevonden als je gasten tauge met draadjes voorzette. Nu doe ik dat nooit meer ^^

212 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@201 .
ja ik speel en bouw snaar instrumenten
en sinds ik m,n vrouw uit de keuken heb gezet,
eten we ook lekker..question

213 Botlleneck    
3 maanden geleden door Botlleneck
0
Meld

@208
Komkommer met een kaasschaaf in plakjes snijden en daarna een nacht laten weken in azijn met suiker is erg lekker en ik vind het nog steeds heerlijk bij alle verse boonsoorten

214 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
1
Meld

@210 Als ze geen Surinaamse pindakaas kan krijgen kan het ook met een pot Calvé en dan een Madam Janet of Adjoemapeper (zo’n gele Surinaamse peper) in de bouillon meekoken. Of als je echt niks anders hebt een andere scherpe peper, maar dat maakt het wel minder Surinaams want dat smaakt anders.

215 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@213 Kook je ook voor die 80 man? Wat bijzonder dat je zelf snaarinstrumenten kunt maken. Lijkt me ontzettend moeilijk om het geluid te krijgen wat je wilt, dat schijnt echt een kunst te zijn.

216 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@213
Met zo'n nick kan het ook niet anders question

217 Rinze    
3 maanden geleden door Rinze
1
Meld

@214 Ja heerlijk, ik wil ooit eens komkommer gaan inleggen, in weckpotten. Alleen denk ik dat het veel werk is en zo opgegeten. Heb witte kool in de koelkast om in de RotPot te doen, ooit aangeschaft op een food festival. In een RotPot kun je fermenteren (zuurkool, Koreaanse pikante kool: kimchi) en dat heb ik nog nooit gedaan. Maakt jouw familie zelf zuurkool? Dat lijkt me nou echt iets voor het hoge Noorden.

218 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@211
Het is niet de tempeh zelf die iets toevoegt, het smaakt nergens naar en heeft geen lekkere bite.
Soja blokjes is helemaal een ramp. Alles hangt af van het op smaak brengen van iets wat nergens naar smaakt.
Kun je dan niet beter iets pakken wat van zichzelf al lekker is?

219 Schildpad    
3 maanden geleden door Schildpad
0
Meld

Allemaal liegens! XD

220 DikkeTor    
3 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld
221 Schildpad    
3 maanden geleden door Schildpad
0
Meld

@219 Dat is met alles zo, vind ik. De meeste groente heeft van zichzelf ook niet heel veel smaak en vlees zonder kruiden en zout ook niet. Als het nat en klef is vinden heel veel mensen tofu en tempeh niet lekker. Tofu snij ik eerst in plakken en druk het dan net zolang uit tussen keukenpapier tot er geen vocht meer uitkomt. Dan is het niet meer klef na het bakken. Wat ook helpt is tofu door de maizena halen voor het bakken. En eerst knapperig bakken en dan pas marinade in helpt ook. Jack is net zoals jou vwb textuur. Die at echt geen tofu of tempeh. Sinds ik het eerst krokant bak en dan een goeie marinade erin doe lust ie het wel. Mss kun je in een toko een keer tempeh kering proberen? Dat is krokante, zoet-pikante tempeh. Ik vind het juist wel handig dat je sojaproducten alle smaken en texturen kunt geven. Wij bakken er zelfs cheesecake van.

222 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@221 Ben benieuwd wie dat weleens gegeten heeft question

223 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@222
Ik vind het nog steeds niets : D

224 Schildpad    
3 maanden geleden door Schildpad
0
Meld

@223
Ik ook.

225 Schildpad    
3 maanden geleden door Schildpad
0
Meld

@225 Yisrael volgens mij, meen ik me ineens te herinneren. Smaakt naar noten, las ik ooit. Ik wil ze niet eens aanraken, al zijn ze dood question

226 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Nog een pindasoep, met minder ingrediënten: https://www.wakkerdier.nl/recepten/pindasoep-met-paksoi/

227 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Ik ga vanavond even een paar recepten delen die ik in afgelopen maanden gekookt heb uit verschillende kookboeken. Allemaal vegetarisch en uit het Midden-Oosten...

228 RoosjeB    
ongeveer 1 maand geleden door RoosjeB
1
Meld

@228 Ben benieuwd! Ik heb vorige week Turks eten gemaakt.

Bulgur pilav: 1 ui en 1 fijngesneden tomaat bakken tot een papje, grote el tomatenpuree en halve el peperpuree erbij, evt. wat groene grote Turkse pepers in stukjes, wat rode pepervlokken, en dan 1 250 ml glas grove bulgur (voor pilav) en 2 glazen water erbij. Dat aan de kook brengen en dan 20 minuten op laag vuur tot het drooggekookt is.

En Turkse shakshuka: 1 vastkokende aardappel in kleine blokjes snijden bakken in veel olie tot het gaar is, aubergine in blokjes en bakken tot gaar. Laagje aardappel in een schaal, laagje aubergine erop. Dan tomatensaus maken: blikje tomaten fijnsnijden en in een pannetje doen. Beetje suiker, scheut ketchup en wat tomatenpuree erin en inkoken tot pastasausdikte. Evt. kun je er ook oregano aan toevoegen. Dit gaat over de groentelaagjes. Als laatste groene Turkse pepers bakken en die op de tomatensaus leggen. Dit wordt koud/lauw gegeten, het lekkerste is om de smaken een paar uur in te laten trekken dwz van te voren maken.

Daarbij had ik een salade met komkommer, tomaat, olijven, rode ui en Violife feta.

229 Mrs. K    
ongeveer 1 maand geleden door Mrs. K
0
Meld

Mbt @229 Zout & peper of een bouillonblokje naar smaak toevoegen.

230 Mrs. K    
ongeveer 1 maand geleden door Mrs. K
0
Meld

Trending vandaag
OT 4
Heerlijk oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

De zoon van Femke Halsema dreigt gestraft te...
Ik heb me de afgelopen dagen een paar keer af...

23 uur geleden door Inter

Voor het boerkaverbod
De boerka is niet slechts een religieus gebru...

12 uur geleden door Mrs. K

Trump doneert zijn salaris terug aan de Ameri...
Donald Trump wil geen salaris voor zijn werk...

1 dag geleden door Spraypaint

Vegetariër mag op school niet zeggen dat...
Een 16-jarige vegetariër die in een proefwerk...

6 uur geleden door nostradamus666


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
'Klimaatactiviste Anuna de Wever wordt dageli...
Alles komt van extreem-rechts natuurlijk ......

minder dan een minuut geleden door Schildpad

El Matador
Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie ...
@63 Nee dat ís terreur ....

minder dan een minuut geleden door El Matador

AJ74
De ‘batterijbus’ rukt op: heeft de elektr...
@34Juist wel omdat we het leuk vinden. Een ...

minder dan een minuut geleden door AJ74

johnnyisterugvanweggeweest
Homofobe bakker voor Europees hof gedaagd...
@193"Zodra er sprake is van een bijeenkomst...

minder dan een minuut geleden door johnnyisterugvanweggeweest

Tjeesus...,
“Britse regering wil vrij verkeer voor EU-b...
@36Maar wel eigen munt......

minder dan een minuut geleden door Tjeesus...,

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig