Verkeer
  • 1
Op vijftig verschillende parkeerplaatsen voor invaliden komen sensoren. De sensoren moeten controleren of er auto's onrechtmatig geparkeerd staan. ...

2 maanden geleden door TheoTheo

REAGEER MET EEN EMOJI
5
1
LEES MEER OVER

Het is zo’n aso gedrag als je je auto op een invalide parkeerplaats zet als je gezond van lijf en lede bent.

1 Interessant    
2 maanden geleden door Interessant
0
Meld

Uiteraard van chinese kwaliteit.
@1 , in Canada gezien: auto op invalide plek. Boetebedrag weet ik niet, maar er werd door politie een hele grote sticker op de vooruit geplakt waar de bestuurder vast lang mee bezig zou zijn om die eraf te krijgen. Stond ook een tekst op, die ben ik vergeten.

2 caso    
2 maanden geleden door caso
0
Meld

De ergste zijn de mensen die een invalide parkeerkaart van een ander gebruiken om zo misbruik te maken van invalide parkeerplaatsen. (in sommige plaatsen hoeft er dan ook geen parkeergeld betaald te worden.)

3 TheoTheo    
2 maanden geleden door TheoTheo
1
Meld

Mijn moeder is in het bezit van een invalide parkeervergunning, zo ook een van mijn inmiddels overleden beste vrienden. Als ik rijd (reed) dan zet(te) ik haar/hem vaak af voor de ingang om vervolgens een gewone parkeerplaats te zoeken.

4 Honda RA302    
2 maanden geleden door Honda RA302
0
Meld

het is een mentaliteits-kwestie om je auto op een invalidenparkeerplek te zetten ,en nog tekeer gaan als ze een boete krijgen.

5 ongelovenloos    
2 maanden geleden door ongelovenloos
0
Meld

In Berlijn een aantal keren meegemaakt dat een medewerker van een supermarkt gelijk de politie belde als iemand zonder Gehandicapten Parkeerkaart daar parkeerde en die auto binnen de kortste keren werd weggesleept.

6 =*(++)*=    
2 maanden geleden door =*(++)*=
2
Meld

In Belgie bij gehandicapten parkeerplaatsen hebben ze er bij staan 'als je op mijn parkeerplaats gaat staan , neem dan ook gelijk mijn handicap over' , dat is wel een nuchter maker ....

7 MarcusCole    
2 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@3 Ik zal je uit de droom helpen
Parkeren is dan gratis idd maar de kaart niet

8 GOTCHA666    
2 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

@7 : V oor een aantal mensen misschien wèl maar voor de echte brutalen echt niet!

9 =*(++)*=    
2 maanden geleden door =*(++)*=
2
Meld

@2 Da's dan ook niet slim van die politie. Stel dat zo'n man een uur bezig is om die sticker eraf te krijgen en er komt toevallig net een invalide aan. Is die plek toch maar bezet, nog een uur.
Beter zou zijn als ze die foutparkeerders gewoon gelijk wegslepen.

10 xtremy    
2 maanden geleden door xtremy
1
Meld

@3 Die mensen ken ik ook ja. Is een man hier in de buurt die gebruikt de pas van zijn moeder. De auto staat ook op zijn moeders naam, allerlei kortingen en extra's terwijl die moeder nooit autorijdt.

11 etymologie    
2 maanden geleden door etymologie
2
Meld

@3
Dat is niet mogelijk. Je auto is gelinkt aan je invalidenkaart. Daarom kan hij ook niet gestolen worden, want nutteloos. Zelfs als je auto bv in de garage staat dan kan je van die kaart geen gebruik maken.

12 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

@12 Alweer onzin
Mijn moeder had wel een invalidenkaart maar geen auto
Het is gewoon een kaart met foto dat is alles

13 GOTCHA666    
2 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

Ik vind het prima, van mij mag die bekeuring 1000 euro kosten want ik zal zelf nooit zo'n onbeschofte asociale actie uitvoeren. Echt tokkie gedrag van de hoogste orde. Laatste nog een onwijze ruzie gehad bij een apotheek nb. waar ook zo'n aso in haar auto aan kwam snoeien, hem op de inv.plek zette en de huppeltrut haar kotertje van de achterbank wilde halen, want madam dacht even te kunnen gaan winkelen. Een oude invalide man kon zijn auto door die trut niet parkeren. Nou ik heb haar zo tot op het bot vernederd dat ze mij bijna wilde slaan (hoopte dat ze het zou doen dan had ik haar ter plekke neergehoekt) dat deed ze uiteindelijk toch maar niet, maar ze reed al spugend en scheldend uiteindelijk de auto toch maar weg, toen ze begreep dat ze niet op steun van de burgerij kon rekenen.

Van mij mogen ze dat soort lui keihard pakken.

14 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@13
Dan ben je niet op de hoogte want ik heb een paar gehandicapten in mijn omgeving en weet precies hoe het werkt. De kaart is zelfs voor 90 % persoonlijk en op het kenteken afgegeven. Bij grote uitzondering kan je een kaart krijgen waarbij de invalide persoon passagier is. Verder op naam en op kenteken. En er staat ook een foto op vd persoon in kwestie en zou iemand anders in een auto gaan rijden en de kaart gebruiken die niet de persoon is op de foto, is diegene voorgoed zijn kaart kwijt en krijgt een vette financiële duw.

Dus niet liegen, want het is niet waar!

15 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

@15 Ik lieg niet mss is het per gemeente anders

16 GOTCHA666    
2 maanden geleden door GOTCHA666
1
Meld

@15 Ff opgezocht
Bij grote uitzondering is dus onzin
Hier zijn er gewoon 2 verschillende kaarten
Voor bestuurder en passagier
Die van passagier is niet op kenteken dus
Zowel mijn zus als ik kunnen er gebruik van maken
met onze eigen autos
Mits mijn moeder ( de gehandicapte ) erbij is natuurlijk

17 GOTCHA666    
2 maanden geleden door GOTCHA666
2
Meld

@16

De vergunning is digitaal. De parkeercontroleur scant het kenteken van uw auto en kan zo zien of u een geldige vergunning heeft. Alleen als u op een parkeerplaats, waar betaald parkeren geldt, parkeert en een gehandicaptenparkeervergunning heeft, hoeft de gehandicaptenparkeerkaart niet zichtbaar in de auto te liggen. Gaat het om een parkeerplaats waar geen betaald parkeren geldt, dan moet u de kaart altijd zichtbaar in de auto leggen. Op een gehandicaptenparkeerplaats en in een blauwe zone moet de gehandicaptenparkeerkaart altijd zichtbaar in de auto liggen.
Er zijn vier verschillende gehandicaptenparkeervergunningen:
passagier (P) (wordt zelden afgegeven)
bestuurder/passagier (B/P) (ook exclusief)
bestuurder (B) Is de grootste groep, persoonlijk en op kenteken.
instelling (I) (apart verhaal)

Liegen klinkt onaardig, 'solly' maar het is echt op kenteken. Handhaving (overal) scant vanuit de auto de kentekens en kan zo zien of er wel of niet een invalidenparkeerkaart op is afgegeven. Voorheen is er zelfs een korte periode geweest waarop mensen hun kaart niet eens meer zichtbaar in de auto hoefde te leggen, vanwege het kenteken-scannen overbodig, maar men is daar op teruggekomen om agressie tegen te gaan.

Sorry maar het is echt een feit dat de kaart persoonlijk en op kenteken wordt afgegeven, zelden op alleen de persoon en dan staat er ook een foto op. Dus niet slim om de kaart van een ander te gebruiken. Ook is het onzin dat ze overal maar gratis mogen parkeren, op betaalde terreinen en parkeergarages ed. (vaak een externe uitbater) moeten ze ook gewoon betalen. Dat is idd bij elke gemeente verschillend. De één is een stuk coulanter dan de ander. Dus een invalide moet zelf uitzoeken hoe het in hun eigen gemeente maar ook in dat van een bezoekende gemeente is geregeld, Voor Amsterdam bv moet je los van je eigen gemeente speciaal een bezoekers-vergunning aanvragen elk jaar opnieuw. Niet dat je dan spekkoper bent want dat valt knap tegen. Er is ook voor de invalide weinig tot geen plek te vinden.

18 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@17
Dat heb ik ook gezegd dat een invaliden passagierskaart wel toestaat dat er een ander mag rijden, maar die wordt echt zelden toegekend. Ik ben mee geweest met een vriend van mij in Zaanstad en die man heeft ons dat ook haarfijn uitgelegd dat die kaart zelden wordt verstrekt. Omdat mensen die niet zelf kunnen rijden meestal gebruik maken van een rolstoeltaxi ed. werd ons verteld. De meest gebruikelijke is die van bestuurder, inclusief foto en op kenteken geregistreerd. En dat vind ik ook een prima zaak, beter te controleren en misbruik tegen te gaan zodat het draag vlak voor gehandicapten in de samenleving overeind blijft.

Overigens is men zo strikt over gegaan op de puur persoonlijk/kenteken gerelateerde kaart, omdat hij standaard uit de auto's werd geroofd, en nu heeft dat geen nut meer.

19 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@18
@19

Nee dus onzin
Als de invalide zoals mijn moeder dus zelf niet meer kan rijden dan moeten ze dus nog wel gebruik kunnen maken van een invalideparkeerkaart
Ja tuurlijk is de kaart persoonlijk maar dus niet op kenteken

Waaruit haal je hier waar het bij hoge uitzondering is
https://www.waalwijzer.nl/is/een-vraag-over/vervoer/parkeren

toon dat maar aan dan

20 GOTCHA666    
2 maanden geleden door GOTCHA666
1
Meld

Even de regels voor de "P " kaart
Passagierskaart aanvragen
Heeft u een handicap en kunt u zelf niet rijden? Dan kunt u een passagierskaart aanvragen. Met deze kaart kan uw chauffeur onder meer op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren. De kaart is persoonsgebonden. Er hoeft dus geen kenteken van een voertuig op de kaart te staan.
Op de passagierskaart staat een hoofdletter P. U kunt deze aanvragen als u ten minste een half jaar met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken, niet meer dan 100 meter zelfstandig kunt lopen. En de hulp van de bestuurder continu nodig heeft bij vervoer van deur tot deur.

Vooral de laatste regel is van belang,(continu hulp) daaraan voldoen weinigen (in de ogen van de overheid)

Passagierskaart aanvragen
Heeft u een handicap en kunt u zelf niet rijden? Dan kunt u een passagierskaart aanvragen. Met deze kaart kan uw chauffeur onder meer op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren. De kaart is persoonsgebonden. Er hoeft dus geen kenteken van een voertuig op de kaart te staan.

Kijk hier even bij de alinea over de passagierskaart. De site doet moeilijk over copyright dus dan zo maar: https://mens-en-samenleving.infonu.nl/regelingen/104556-invalidenparkeerplaats-of-parkeerkaart-invalide-aanvragen.html

Daar staat ook duidelijk in dat het aanvragen van een passagierskaart moeilijker is dan voor de gewone kaart. En die is al niet makkelijk, tenminste niet in de grote steden. Misschien dat ze er op het platteland wat gemoedelijker mee omgaan, maar in de grote steden is het soms schandalig gesteld. Ene vriend van mij inmiddels overleden, die geen stap meer kon zetten, kreeg toch geen invalidenkaart. Een jaar later was hij dood.

21 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

Ik heb al jáááren een Gehandicapten Parkeerkaart Passagier vanwege mijn rolstoelafhankelijkheid.

22 =*(++)*=    
2 maanden geleden door =*(++)*=
1
Meld

@2 het boetebedrag is 370 euro bij mijn weten als het niet verhoogd is.

De sensor is een goed idee maar is dan alleen bedoelt voor mensen die in Amsterdam wonen en die moeten dus een sensor in hun auto laten inbouwen die correspondeert mer de parkeerplaats. Als er een auto van buiten de stad geparkeerd word zonder sensor gaat dus het alarm af en komt de handhaving die dan wel een invallidekaart ziet liggen en geen boete geeft. De sensor zegt nog niet dat de bestuurder invalide is. De buurman van de invalide kan namelijk ook met die auto rijden wat hartstikke illegaal is.

23 Jan met de korte achternaam    
2 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Arjan (28): Voor mijn vijftigste wil ik genoe...
In deze rubriek vragen we lezers naar hun rel...

1 dag geleden door AD

Kabinet erkent blunder met energierekening: T...
Het kabinet heeft achterhaalde gegevens gebru...

21 uur geleden door AD

Salvini heeft effect: Aantal “vluchteli...
De Italiaanse “grenzen dicht”-politiek werkt...

1 dag geleden door Inter

Alec Baldwin vreest voor zijn veiligheid nada...
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin kroop zate...

1 dag geleden door Crezee

‘Zombieherten’ verspreiden zich s...
Een dodelijke infectieziekte bij herten en el...

22 uur geleden door eh


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Tralalala
Woede in Tweede Kamer over verkeerde voorspel...
Het zijn rare tijden. Politici, van links naa...

minder dan een minuut geleden door Tralalala

Pxf7+
Voormalig senator noemt Afrika moslimfokkerij...
@45 Wil onze supertrol nu ook nog keihard gaa...

1 minuut geleden door Pxf7+

Ogod
Klimaatdrammers? De drammers bevinden zich ir...
@5 Ik vrees het ergste: De klimaatdrammers he...

1 minuut geleden door Ogod

Nicks R. Van
Minister Wiebes: We waren te stellig over de ...
Oprotten met deze knoeiers! Een nieuw Kabinet...

1 minuut geleden door Nicks R. Van

-Koeievla-
Ranglijst van alle Amerikaanse presidenten: T...
@113En nu een Triumph waar al een paar lett...

1 minuut geleden door -Koeievla-

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig