U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 18
Een federale rechter in San Francisco heeft bepaald dat de regering van president Donald Trump geen immigranten mag weren die vanuit het zuiden illegaal de Verenigde Staten binnenkomen.  ...

6 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
17
1
9
2
2
21

@297 [Er is fraude gepleegd, massaal.]
Nee, Proem, dat zijn sprookjes waar het de Dems zou betreffen.... de enigen die de democratie in de USA verkrachten zijn de Republikeinen: Voter-suppression, gerrymandaring, wetgeving die volledige telling van stemmen onmogelijk maakt enzovoorts...

301 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@297

"Hier een voorbeeld van een county dat helemaal van 'rood' naar 'blauw' is gegaan omdat men zogenaamd (na sluiten) nog duizenden stemmen 'vond'"

Allemachtig hoe dom kun je zijn?
De uitslagen van de verkiezingen op de avond van de dag van de verkiezingen zijn "voorlopig".
Stemmen die niet direct bij de stembureau's zijn uitgebracht zitten daar nog niet bij. Wanneer de uitkomsten dus dicht bij elkaar liggen bestaat de mogelijkheid dat stemmen per post de uitkomst nog kunnen veranderen. Wanneer er een duidelijke meerderheid is voor één partij, die niet meer door later binnenkomende stemmen veranderd kan worden, dan wordt de uitslag als definitief aangemerkt.

Dat simpele concept is blijkbaar te moeilijk voor Trump en zijn schare net zo "slimme" volgelingen.

302 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
4
Meld

@290
Jij hebt nog steeds niks begrepen van de grenswet, iedereen die illegaal de grens overkomt en wordt gepakt, wordt vervolgd.

[quote]
Illegal entry (or "improper entry") to the US carries criminal penalties (fines and jail or prison time), in addition to civil penalties and immigration consequences (deportation and bars from future entry)
[/quote]
https://www.alllaw.com/articles/nolo/us-immigration/crime-enter-illegally.html

En deze wet wordt door Trump (terecht) toegepast en door ICE uitgevoerd en het houdt ook in dat je in de toekomst elk recht verspeeld om toegelaten te worden tot de VS.

Vandaar, nogmaals, het verstrekken van een formuliertje heeft geen zin, deze mensen worden sowieso afgewezen. (de VS hoeft geen asiel te verlenen)

303 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
7
Meld

@303 en jij hebt niets begrepen van grondrechten.

304 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
10
Meld

De Proem is weer lekker fantasaus aan het rondspuiten? Net een krolse kater.

Je hoeft je droge proem alleen maar in de lucht te steken hier en je hebt een prima lunch.

305 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
11
Meld

Ik zie dat de dikke ouwe plus- en min incel een beetje achterloopt?

Visje dan maar?

Hap!

306 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
9
Meld

@Nu.nl
Waarom staat er in jullie kop "illegale immigranten" en in het artikel zelf "immigranten" ?
- - -

Lijkt me duidelijk dat dit een voorlopige uitspraak is! Uiteraard moeten vreemdelingen aan de grens kunnen worden tegengehouden, om hen te controleren en evt. te weigeren.
Je kan ze uiteraard niet weigeren om asiel aan te vragen (int.recht) maar wel om hen verder het land in te trekken naar hun eigen goeddunken. Afgewezen asielzoekers kunnen ook worden uitgewezen!

307 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
4
Meld

@303

Read my lips:

Mensen die asiel aanvragen in de USA ZIJN NIET ILLEGAAL .... tot het moment waarop een negatieve beslissing over hun asielaanvraag is genomen.

"You may apply for asylum status regardless of how you arrived in the United States or your current immigration status."

En dit staat letterlijk zo op de officiële site van de US Department of Homeland Security.
Al blijf je honderd keer je leugen herhalen .... het blijft een leugen.

Iedereen die zich op Amerikaanse bodem bevindt heeft het recht asiel aan te vragen, ongeacht op welke wijze die persoon in de USA is gearriveerd en ongeacht zijn of haar huidige immigratie status.

De wet maakt juist wat Trump probeert door te voeren illegaal en dat is ook de reden dat de rechter hem heeft teruggefloten.
In bovenstaan is geen enkele ruimte voor het weigeren van een asielaanvraag aan wie dan ook die zich op Amerikaanse bodem bevindt. Nog geen milimeter speling.
Dus ook het Supreme Court zal hier geen enkele ruimte voor interpretatie in kunnen vinden. Trump is gewoon de wet aan het schenden.

308 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
6
Meld

@307 [Je kan ze uiteraard niet weigeren om asiel aan te vragen (int.recht) maar wel om hen verder het land in te trekken ]
En daar zit nu juist de misvatting. De status die ontstaat tgv de asielaanvraag geeft automatisch recht op een tijdelijke verblijfsstatus. Je kunt hen dus niet weigeren.

309 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
7
Meld

@302
Nou nee, zo rooskleurig als jij het voorstelt is het niet gegaan.

Deze duizenden stemmen werden 'gevonden', het ging niet om stemmen per post.

Verder:
[quote]
Two registered Republicans in California’s 45th district told this reporter that they have been voting for over 20 years in Orange County and what happened this midterm has never happened to them–EVER.

“I’ve been a registered Republican and an active voter for over 20 years and when I went to vote on election day, I was told that I wasn’t on the roster so I was given a provisional ballot,” a Republican voter told The Gateway Pundit.
[/quote]

Geeft niet, criminele onderzoeken lopen nog, de verkiezingen zijn inderdaad nog niet voorbij daar heb je gelijk in.

310 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@303

[quote]
Illegal entry (or "improper entry") to the US carries criminal penalties (fines and jail or prison time), in addition to civil penalties and immigration consequences (deportation and bars from future entry)
[/quote]

mijn quote wint:

"You may apply for asylum status REGARDLESS of how you arrived in the United States or your current immigration status."

Dit stukje laat totaal geen ruimte voor interpretatie over. Zelfs wanneer Osama Bin Laden zich na 9/11 bij een grenspost zou hebbem gemeld zou hij het recht hebben gehad om asiel aan te vragen.

311 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
8
Meld

@304
Grondrechten voor Amerikaanse burgers bedoel je.

312 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
7
Meld

@312

Grondrechten gelden voor iedereen die zich op het grondgebied van een land bevindt.
Ongeacht de status.
De Nederlandse grondwet begint daar ook mee:

Artikel 1
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

313 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
8
Meld

@311
Nope, je verliest, het asielformulier is niks waard, diegenen die illegaal de grens overkomen en gepakt worden verliezen het recht om asiel te KRIJGEN of ooit Amerikaans burger te WORDEN.

314 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
7
Meld

@310 [The Gateway Pundit.]
Onbetrouwbare berichtgeving dus..

Tsja, als jij alleen maar van dat soort fak-news agitprop bronnen leest zul je ook nooit weten hoe het echt zit, domme Proempje.

315 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
8
Meld

@314

Dat is niet wat Trump wilde en dat is niet waar Trump over werd teruggefloten.

Trump wilde iedereen die illegaal de grens was overgestoken het recht ontnemen om asiel aan te vragen. En dat is tegen de wet.

Het zou helpen als je zelf eens wist waar het over gaat.

316 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
9
Meld

@314 nee, proempje... iedereen heeft het grondrecht asiel aan te vragen.

Uit de procedure moet vervolgens blijken of die aanvraag terecht is.

In tegenstelling tot jouw fascistische waanwereldje is het in een rechtsstat niet mogelijk mensen hun grondrechten te ontnemen.

317 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@316
Nope, de rechter heeft gelast dat ze asiel mogen aanvragen, nou voorlopig krijgen ze dus een asiel aanvraagformulier ... dat geen enkele waarde heeft omdat ze hun recht op asiel verspeeld hebben door illegaal de grens over te komen EN gepakt zijn daarbij.

Het verschil met vóór Trump is dat ICE nu de (grens) wet handhaaft, dat is ook de reden dat democraten ICE willen opheffen, dat is ook de reden dat Harris ICE vergelijkt met de KKK, overigens zinloos omdat ICE net daar is om die wet te handhaven.

318 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
6
Meld

@317
Nee Tedje,niemand heeft het grondrecht asiel aan te vragen.
Het recht om asiel aan te vragen komt voort uit de (internationale) mensenrechten, zoek het maar op.
Daarin vind je ook dat een land NIET verplicht is asiel toe te kennen.

Verder is dit sowieso voor de overgrote meerderheid van deze zogenaamde vluchtelingen niet van toepassing (ze zijn economische vluchtelingen), zeker niet nu de illegale verandering door Obamski waarbij mensen die te maken hadden met huiselijk geweld of geweld door bendes ook asiel kregen, verwijderd.

319 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@318

"Nope, de rechter heeft gelast dat ze asiel mogen aanvragen ...."

Precies wat ik zeg dus. En dat bewijst dus ook dat Trump hen dat recht wel degelijk wilde ontnemen en dat dat illegaal is. Puntje voor mij.

"Het verschil met vóór Trump is dat ICE nu de (grens) wet handhaaft, dat is ook de reden dat democraten ICE willen opheffen ..."

Dat de democraten ICE zouden willen opheffen is gewoon de zoveelste leugen van Trump. Daar is nooit sprake van geweest. ICE heeft altijd al als taak gehad illegalen op te sporen en uit te zetten. Daar wil niemand iets aan veranderen.

320 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
9
Meld

@319

"Het recht om asiel aan te vragen komt voort uit de (internationale) mensenrechten, zoek het maar op.
Daarin vind je ook dat een land NIET verplicht is asiel toe te kennen."

Dat is dus precies wat wij de hele tijd al zeggen, dus ga nu niet doen alsof je "gewonnen" hebt, want daar gaat het helemaal niet over.

Trump wilde mensen het recht ontnemen om asiel aan te vragen. En dat is illegaal.
Of dat nu is vanwege grondrechten of vanwege internationale mensenrechten doet er niet toe. Trump wilde mensen dit recht ontnemen en dan kan en mag hij niet.
Daar gaat het de hele tijd al over.

Dat jij nu opeens van positie verandert en er iets heel anders van maakt betekent dat je de discussie verloren hebt. En gaan zitten claimen dat je dat niet hebt is een beetje te doorzichtig.
Trump is terecht teruggefloten door de rechter bij zijn poging mensen het recht op asielaanvraag te ontnemen. En Trump kan zo vaak hij wil proberen dit er alsnog via het Supreme Court erdoor te drukken, maar dat gaat niet lukken. Omdat de wet daar geen enkele ruimte toe overlaat.

Trump heeft dit smadelijk verloren omdat hij domweg niet weet wat er feitelijk in de wet staat of wat zijn eigen bevoegdheden zijn.

321 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
9
Meld

@315
Ach ja, geen argumenten dan maar een dooddoenertje hè Tedje.

Voorbeeld van één crimineel onderzoek dat loopt naar omvangrijke fraude: https://rwnofficial.com/democrats-panic-as-active-criminal-investigation-in-florida-election-fraud-starts/

Ook dit zul je niet op het Crappy News Network vinden, die berichten alleen maar over democraten die bij hoog en laag bleven volhouden dat ze toch echt eerlijk gewonnen hadden en dat er totaal geen fraude was.

Vreemd dat ze nu wel plotseling gaan onderzoeken of een paar demonrats niet wat 'foutjes' gemaakt hebben.

322 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@322

Nee dit soort nonsens vind je op een obscuur blogje met de naam "Right Wing News".

Tssssssssss

323 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

@321
Nope, wat Trump gedaan heeft is niet illegaal omdat die mensen hun recht op asiel verspeeld hebben door illegaal de grens over te komen, duz aanvragen asiel is zinloos, kost alleen een hoop tijd en geld en wordt toch afgewezen.

Ze hadden zich aan de grens kunnen melden, al in Mexico (die hebben asiel / immigratie aangeboden), daarom is Mexico ook pissig op die figuren die illegaal in hun land verblijven.

324 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@322 serieus ... jouw bron question

Right Wing News was founded by John Hawkins, a far right conservative who regularly contributes articles to right wing publications.

In review, every headline and article on Right Wing News utilizes very strong loaded emotional language such as: Excellent: Trump Looking To Build More Jails For Illegals. All articles favor the right in story selection and denigrate the left. In particular this source likes to expose crimes and/or negative stories that relate to people of color or Islam. Further, many articles use sources that are rated as Questionable or on the extreme end of right wing. They also have a Mostly False Claim by an IFCN fact checker.

Overall, we rate Right Wing News as a Questionable source based on extreme right wing bias, poor sourcing and promotion of propaganda. (10/19/2016) Updated (D. Van Zandt 09/01/201question

325 Jewkakka    
6 maanden geleden door Jewkakka
11
Meld

@319 [Nee Tedje,niemand heeft het grondrecht asiel aan te vragen.]
het bewijs voor de fascistoide nieuws-bubble waarin jij verkeert.

326 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
10
Meld

@324

NIEMAND verspeelt zijn recht op asielaanvraag door illegaal de grens over te steken.
Dat het zinloos is verandert daar niets aan.

Je gaf het zelf toe in @319
"Het recht om asiel aan te vragen komt voort uit de (internationale) mensenrechten, zoek het maar op.
Daarin vind je ook dat een land NIET verplicht is asiel toe te kennen."

De officiële site van Homeland Security over immigratie stelt dat letterlijk, zoals ik al diverse keren heb bewezen.

Trump zit gewoon fout wanneer hij mensen het recht om asiel *aan te vragen* probeert te ontzeggen. DAT is wel degelijk illegaal. En daar kan hij tegen protesteren zoveel hij wil, de rechter heeft gelijk. Trump kan en mag mensen niet het recht ontnemen asiel aan te vragen.

327 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

@324 "Nope, wat Trump gedaan heeft is niet illegaal omdat die mensen hun recht op asiel verspeeld hebben door illegaal de grens over te komen, duz aanvragen asiel is zinloos, kost alleen een hoop tijd en geld en wordt toch afgewezen."

De rechter heeft besloten dat het wel illegaal is; trump mag illegalen hun asielrecht niet weigeren. Je recht op asiel is dus niet verspeeld als je illegaal oversteekt.

328 Jewkakka    
6 maanden geleden door Jewkakka
12
Meld

Je kunt echt beter tegen een muur praten. Ik heb het net geprobeerd.

De muur bleek een stuk redelijker dan De Proemster.

329 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@322 als jij met feiten in plaats van agitprop onzin aan zou komen zou er inderdaad nog iets te discussieren vallen. Veel succes in je fascistoïde nep-nieuws bubble.

330 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
10
Meld

@323
Ook geen argumenten, maar nog een dooddoener.

Al eens gehoord van Pam Bondi AG in Florida?

[quote]
Florida AG Pam Bondi Opens Criminal Investigation of Election Fraud; See Something? Call Us
[/quote]
https://www.cnsnews.com/news/article/susan-jones/florida-ag-pam-bondi-opens-criminal-investigation-election-fraud-see

331 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@325

Tja, Proemie moet zijn onzin argumenten ergens vandaan halen.
En aangezien Proemies stellingen onontkoombaar altijd in de categorie "wishful thinking" danwel in de categorie "Lies and even more lies" vallen is de keuze aan bronnen beperkt question

De alom bekende bron genaamd "Dikke Duim" is op een gegeven moment ook wel helemaal rimpelig en viezig geworden.

332 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
11
Meld

@331

Hou toch op met die onzin. En vooral met de onlogica dat als er fraude is gepleegd de Republikeinen engeltjes zijn. Dat zit dan gewoon aan twee kanten.

333 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@328
Nope, niemand heeft recht op asiel, alleen recht op aanvragen van asiel.

Nogmaals de uitspraak van de rechter betekent alleen dat de mensen een aanvraagformulier krijgen, ze krijgen echter geen asiel omdat ze illegaal de grens zijn overgekomen en opgepakt.

334 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
9
Meld

@331

Dat was 2 jaar geleden bij de presidentsverkiezingen. Dus wat wil je hiermee zeggen of bewijzen?

335 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
11
Meld

@313 "...Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. ...."

Zeg dat tegen de tienduizenden Nederlanders die al jarenlang op een huurwoning wachten terwijl de Arabieren er met alle voorzieningen zo in kunnen omdat ze vanwege hun 'seksualiteit' hebben moeten vluchten uit de woestijnen....

336 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
7
Meld

@334 illegale grensoverschrijdeing is geen reden tot afwijzing van asiel. Kom maar eens terug als je weet waarover je het hebt, Proem.

Tip: in de alt-right/fascistoïde nieuws-bubble waarin jij verkeert zul je echter de feiten nooit vinden.

Veritas vos liberabit

337 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@334

Hoe vaak moet iemand jou in simpele woordjes uitleggen waarom je steeds opnieuw dezelfde onzin herhaalt?

Trump is door de rechter teruggefloten omdat hij probeerde mensen het recht op .... let je even op? ..... HET AANVRAGEN VAN ASIEL wilde ontnemen.
Dat staat helemaal los van de kans dat die aanvraag wordt toegewezen.

Het recht op aanvragen van asiel is in de wet geregeld. Keihard en zonder enige ruimte voor interpretatie. Trump KAN en MAG daar niets aan veranderen. Dat is de aanklacht geweest en dat is de beslissing van de rechter.
Trump is het daar niet mee eens, die vindt dat hij mensen wel mag weigeren asiel AAN TE VRAGEN. En die claim gaat hij nooit winnen. Nu niet, dan niet, nooit niet.

338 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
11
Meld

@327 "....NIEMAND verspeelt zijn recht op asielaanvraag door illegaal de grens over te steken....."

Iemand die om gegronde redenen op de vlucht is en asiel wil aanvragen hoeft helemaal niet illegaal de grens over te sluipen. Hij gaat direct naar de dichtstbijzijnde grenspost om zo snel mogelijk in aanmerking te komen voor asiel!

339 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
8
Meld

@334

En nog even dit: dat gemauw van Trump over de immigratiewetten is gewoon gelul.
Hij kan daar niets aan veranderen zonder instemming van het Congres. Hij heeft daar in de afgelopen 2 jaar dan ook niets aan veranderd. Hij kan niet om de mensenrechten verklaringen heen namelijk.

Wat Trump almaar doet is immigranten gelijkstellen aan illegalen. Illegalen zijn geen immigranten. Door de illegalen gelijk te stellen aan immigranten probeert Trump om een punt te maken dat helemaal niet bestaat. En dat is ook de reden waarom hij steeds weer op zijn bek gaat.

Immiganten zijn geen probleem in de US.
Zelfs illegalen zijn feitelijk geen probleem. Die zijn gezagstrouwer dan de legale bevolking van de USA.

340 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

@340 wat de 45ste doet is duidelijk: mensen die hij niet mag criminaliseren en er een hetze tegen starten.

Waar zagen we dat eerder? (Duitsland na 1918 tot '45)

341 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
10
Meld

@339

Theoretisch klinkt dat goed.
Probleem is dat Trump enige tijd geleden opdracht heeft gegeven om diverse grensposten bij de grens met Mexico te sluiten en bij de nog open posten te claimen dat er "onvoldoende mankracht" was om asielaanvragen te accepteren.
Dat laatste was gewoon een regelrechte leugen. En een net zo illegale poging om mensen hun recht op asielaanvraag te ontnemen als dat waardeloze decreet.

342 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

En ondertussen schieten Amerikanen elkaar overhoop. De echte crisis. Daar hoor je hem niet over. Allemaal afleiden en de gebrekkigen tuinen er in.

343 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@311 "...Zelfs wanneer Osama Bin Laden zich na 9/11 bij een grenspost zou hebben gemeld zou hij het recht hebben gehad om asiel aan te vragen...."

Welnee! Bin Laden werd notabene in een ander land gevonden en meteen rechteloos geliquideerd!

En Hillary Clinton begon te zingen van plezier toen ze hoorde dat Khadaffi geliquideerd was: "We came, we saw , he died! HAHAHAHAHA!"

Geen enkele kans op asiel of welk recht dan ook!

344 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
9
Meld

@341 aanvulling: en die Duitsers noemden zichzelf ook nationalisten, net als de 45ste...

Ook gingen die "nationalisten" voor zelfverrijking (kunst etc.) , net als de 45ste.

345 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@344

Zowel Bin Laden als Khadaffi zouden, indien zij zich aan een grenspost van de USA hadden gemeld, het recht hebben gehad om asiel aan te vragen. Iedereen heeft dat recht.
Dat ze het nooit zouden hebben gekregen doet daar niets aan af.

Iedereen die zich op het grondgebied van de USA bevindt heeft dat recht.
Dat staat zo, zonder enige restrictie, in de wet. En daar kan Trump niets aan veranderen.

346 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

Maar met die 'witte genocide' tiepjes hier valt sowieso niet te praten. Die vinden alles best, als ze maar buiten de deur blijven. Hoe dat zit met rechten, plichten en de rechtsstaat interesseert ze niet. Dus what's the point?

Oh ja, m'n droge proemen!

347 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@343 "...En ondertussen schieten Amerikanen elkaar overhoop. De echte crisis....."

Is weliswaar triest maar beslist geen crisis omdat wapenbezit en shootings immanent zijn aan de Amerikaanse cultuur en geschiedenis sinds de Frontier, Billy the Kid, Sundown McNamara, Quickdraw McIntosh enz. enz.

348 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
10
Meld

@348

Net als immigratie.

349 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@348

Heel Trumpiaans ..... het gebeurde altijd al dus is het geen probleem.

350 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
9
Meld

@335
Nee, dat onderzoek loopt nu.

351 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
9
Meld

@346 "....Zowel Bin Laden als Khadaffi zouden, indien zij zich aan een grenspost van de USA hadden gemeld, het recht hebben gehad om asiel aan te vragen. Iedereen heeft dat recht....."

Welnee, Irakezen, Libiërs en Afghanen worden gewoon rechteloos in hun eigen dorpen en gehuchten vanuit Apaches afgeknald als 'illegal combattants'....omdat ze zogenaamd een gevaar voor de Amerikaanse veiligheid zouden zijn.....en nu zou je ze opeens bij de Amerikaanse grens zelf binnenhalen en een aanvraag voor asiel aanreiken....?!

352 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
9
Meld

@352

Fraai voorbeeld van: "Totally missing the point".

353 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

@340
Mensen die illegaal de grens overschrijden zijn illegaal en blijven dat als ze 'onderduiken', in de loop der tijd zijn er zo al minstens 12 miljoen illegalen in het land aanbeland (niet alleen via de zuidgrens natuurlijk)

Trump heeft daar volkomen gelijk in.

354 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
9
Meld

@341 "...Waar zagen we dat eerder? (Duitsland na 1918 tot '45)..."

Begin je wéér hysterisch te raaskallen?!

En wat met die meer dan een miljoen doden in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië omdat de linkse globalisten zo nodig die landen moesten ontwrichten en bouwrijp maken voor geo-politieke annexatie....?!

355 CoolMemories    
6 maanden geleden door CoolMemories
8
Meld

@345
Typische npc cry babie reactie, bij gebrek aan argumenten: 'zij zijn fascisten / racisten'.

356 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
10
Meld

@340
Heeft niks te maken met de immigratie wetten, die mensen willen asiel aanvragen (het zijn allemaal arme vervolgde mensen)

Als gewoonlijk begin je weer af te leiden en verdraaien.

357 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
9
Meld

@354

Mensen die illegaal de grens overschrijden zijn inderdaad illegaal.
Maar die mensen hebben nog minstens een jaar lang legaal het recht om alsnog asiel aan te vragen. Op het moment dat ze dat daadwerkelijk doen zijn ze niet langer illegaal hangende de uitspraak op hun asielaanvraag.
Wordt die adgewezen dan zijn ze definitief illegaal en worden ze het land uitgezet.

Immigranten zijn géén illegalen. Dat er miljoenen illegalen in de USA zijn verandert daar niets aan. Immigranten zijn mensen die zich in een ander land willen vestigen: legaal.
De mensen die momenteel op weg zijn naar de USA zijn immigranten. En dat blijven ze totdat ze daadwerkelijk asiel hebben aangevraagd en die aanvraag is afgewezen.

Jij gebruikt nu hetzelfde valse argument als Trump doet door immigranten gelijk te stellen aan illegalen. Trump heeft geen gelijk. Trump liegt en probeert de wet te schenden.

358 Endandit    
6 maanden geleden door Endandit
10
Meld

@356

If it walks like a duck... etc.

Vind jullie eerder de cry babies 'mama, hij noemde me fascist'.

Mama: maar dat ben je toch ook?

359 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
13
Meld

@355 +++++++++++++++++++ De hypocriete linksies vinden alles best zolang het maar niet door Trump gebeurt question dan worden ze hysterisch

360 Kameelus2.0    
6 maanden geleden door Kameelus2.0
9
Meld

@358
[quote]Op het moment dat ze dat daadwerkelijk doen zijn ze niet langer illegaal ....[/quote]

Hilarisch, dat is gewoon BS.

361 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
9
Meld

@355 Dat waren neo-conservatieven die zijn ten eerste rechts en relatief nationalistisch. Beide Irak oorlogen en beide Afghanistan oorlogen ook nog eens. Allemaal begonnen door neo-conservatieve rechtse politici. Veel rechtser dan Donald Rumsfeld en Dick Cheney komen ze niet hoor.

362 Drs. Mezun    
6 maanden geleden door Drs. Mezun
10
Meld

De Trump regering gaat overigens een aanklacht indienen tegen de 'ninth circuit court' omdat die zich niet met de wet bezig houden maar met de interpretatie van de wet vanuit neo liberaal standpunt.

Dit hof blokkeert standaard alle zaken die van Trump af komen, zaken die dan later door het supreme court weer worden teruggedraaid.

363 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
9
Meld

@309
Iemand die te recht, asiel aanvraagt, heeft recht op bescherming.
Iemand die waarschijnlijk onterecht asielaanvraagt, heeft dat dus ook, tot er eenog besluit is genomen.

Maar in die tussentijd hoeft een land de asielzoekers niet een status te gunnen, waarmee ze kunnen reizen. Asielzoekers mag je bv concentreren in kampen, op je eigen grondgebied, als een milde vorm van "internering", met bv voldoende (medische) zorg, voedsel en onderdak.
Iets dergelijks is geen 'weigering', maar een soort van wachtkamer.

Weet niet of jij dat ook bedoelt. question

364 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
3
Meld

@361 nee dat is geen BS maar gewoon de waarheid.
Zodra je een asielaanvraag hebt ingediend ben je niet langer illegaal.
Dan mag je legaal wachten op de uitkomst van je aanvraag.
Pas als men je aanvraag afwijst en je weigert te vertrekken, onderduikt als het ware ben je weer illegaal en kan men je uitzetten.

365 streek    
6 maanden geleden door streek
10
Meld

@364 zal per land verschillen, in Nederland woon je in een AOC tijdens je aanvraag maar mag je wel reizen.
In Australie stopt men de mensen in een interneringskamp op een eiland in een ander land, dat is weer het andere uiterste.

366 streek    
6 maanden geleden door streek
9
Meld

@361

Zeg Proemerd, ouwe Proemster, vertel eens... bent u nou zo dom of doet u alsof?

Daar ben ik nog steeds niet helemaal uit, terwijl ik het gewoon kan vragen!

367 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@364 nee, Iemand die asiel aanvraagt, heeft recht op bescherming.

Of de aanvraag terecht is blijkt tijdens de procedure en op dat resultaat kun je niet vooruitlopen.

368 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@365
Nee, iedereen die aan de grens betrapt wordt op illegale overschrijding is een crimineel, wordt vervolgd, crimineel en civiel en zal geen asiel meer KRIJGEN noch kunnen immigreren.
Nogmaals, dit is de grenswet die toegepast wordt.
Deze mensen worden uitgewezen na berechting.

Nu deze mensen, door een Obamski rechter, weer een asiel formulier moeten krijgen, betekent dat alleen dat ze nog langer vast moeten zitten waarna ze uitgewezen worden.

369 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
7
Meld

@365 Leuk geprobeerd maar nee
Asiel aanvragen dat moet je aan de grens doen

370 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
9
Meld

@368 Nee ook alweer onzin
Alleen nadat de asielaanvraag is goedgekeurd

371 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
9
Meld

@370 en als je bij de grens de gelegenheid niet hebt, mag je het elders in het land doen... lastig, he, feiten?

372 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@371 jij snapt niks van vluchtelingenrecht, zoveel is wel duidelijk.

373 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@372 Die gelegenheid is dus wel
De feiten zijn lastig voor ted
Probeer je het ergens anders dan ben je dus illegaal
en het antwoord is nee dan

374 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
8
Meld

@374 [Die gelegenheid is dus wel]
Niet overal... die mogelijkheid is het laatste jaar drastisch verminderd en een vluchteling die via zo'n weg het land binnenkomt mag dus elders zijn asiel aanvragen. feiten zijn maar lastig voor jou, net als de juridische regelingen rond dit soort zaken.

375 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@365 leer nou eerst eens dat er hier sprake is van 2 wetten.
En dat aanvragen voor asiel helemaal los staat van het verkrijgen van asiel.
Dus nog maar eens opnieuw, Trump is teruggefloten omdat het illegaal is mensen die de VS binnenkomen via een andere weg dan een grenspost het recht te onthouden asiel aan te vragen.
Of men het dan ook krijgt staat weer los van die regel. Maar je hebt altijd het recht om waar dan ook in de VS asiel aan te vragen.

376 streek    
6 maanden geleden door streek
11
Meld

@370 nee dus, lees dit draadje even terug ergens staat de juiste wet van de asieltekst.
En die vermeld dus dat je overal in de VS asiel kunt aanvragen, dat is namelijk precies het punt waarop Trump het heeft verloren. Je mag het overal doen ook als je illegaal de grens bent overgekomen tot een jaar na je binnenkomst.

377 streek    
6 maanden geleden door streek
10
Meld

@376
Nog maar eens opnieuw, mensen die illegaal de grens zijn overgestoken en gesnapt krijgen NOOIT asiel maar worden berecht en uitgewezen, invullen van een aanvraag heeft dus totaal geen doel.
En om die reden (ze moeten nu nog wat langer vast blijven zitten in een opvangcentrum of kamp en dat kost veel geld en tijd) wilde hij dat niet meer doen.
Maar zoals gezegd, Trump gaat in hoger beroep en verder gaat hij het 'ninth circuit' waar die onzin vandaan komt, aanklagen.

378 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
7
Meld

@375 Jouw mening is geen feit
jammer voor je

379 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
5
Meld

@377

Ook voor jou zie 378

380 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
6
Meld

@379 feit is dat jij al helemaal "unhinged" bezig bent. Je raakt de feiten niet eens en probeert jouw subjectieve mening als feit neer te zetten.

jammer voor je.

381 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@381 Nee jammer voor je
Trump bashen lukt weer eens niet

382 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
6
Meld

@376

Geef het maar op hoor. Het is al bijna 400 reacties geprobeerd, maar de Proemster krijg je niets aan z'n verstand. Tenzij het dom is en op youtube staat.

383 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
12
Meld

@383 u heeft gelijk.
Als het om Trump gaat is deze persoon blind en doof voor de feiten en met hem/haar nog een paar hier op NK.

384 streek    
6 maanden geleden door streek
10
Meld

@382 ja vooral jammer dat jij niet tot een inhoudelijke discussie in staat blijkt...

385 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@385 Waar is je inhoud dan Ted ?

386 GOTCHA666    
6 maanden geleden door GOTCHA666
6
Meld

Ik geloof dat de plus- en min incel terug is! Gelukkig, want ik heb net verse vis ingeslagen.

Hap!

387 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
11
Meld
388 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
6
Meld

Als de President van Amerika denkt dat er een crisis is, of dat het land bedreigd wordt geloof me dan staat hij boven een rechter (die trouwens door Obama was geïnstalleerd ik dacht in 2012).
Zoiets heet in het belang van nationale security!

390 koekoek    
6 maanden geleden door koekoek
6
Meld

Manmanman, wat een eigenwijs stuk vreten die Pruim...

Tjee, dat het nog vrij rond mag lopen..

391 GreyB    
6 maanden geleden door GreyB
9
Meld

@391 Dat mag jij toch ook?

392 koekoek    
6 maanden geleden door koekoek
7
Meld

@391

Hij komt niet veel buiten denk ik, want dat gaat te vaak mis.

"Da's dan 4 euro meneer" - Bullshit!
"Het stoplicht stond op rood" - Nee hoor, het stond op groen.
"Lekker weer hè?" - Marxistische neoliberale cry baby!

393 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
10
Meld

@368
Dat schrijf ik toch ook! question
( even goed lezen?)

394 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@390 dit hele gebeuren is absoluut geen national security zaak.
Dan heb je het over een aanval door een ander land, enorme terroristische zaken als 9-11.
Zelfs de noodtoestand is hier niet aan de orde.

395 streek    
6 maanden geleden door streek
7
Meld

@391 ,

eerder een beetje heel erg naïef en niet bepaald het slimste jongetje van de klas.

396 jodelatedieho    
6 maanden geleden door jodelatedieho
9
Meld

Hilarisch, dat gekronkel van de anti trumpies met hun eigen verzonnen verhaaltjes over wat Trump wel en niet kan doen.
Trump kan op elk moment een 'state of national emergency' uitroepen en dat heeft ie te danken aan ene Obamski.

Ik heb er al heel vaak over gepost maar toen was Obama aan het roer en toen was het allemaal ok, maar waarschijnlijk al vergeten door de selectieve geheugentjes.

Het heet 'government assessment', daarbij kan de regering voorbij gaan aan de diensten en zelf bepalen of en zo ja ...

[quote]
The flimsiness of the administration’s indictment was always apparent. The U.S. “Government Assessment” of the attack, published Aug. 30, was a four-page white paper making unsubstantiated allegations against the Syrian government. No verifiable evidence was presented either then or since then.
[/quote]
https://consortiumnews.com/2014/08/20/the-collapsing-syria-sarin-case-2/

Kortom, wij de regering nemen aan dat de nationale veiligheid in gevaar komt en daarom komt de nationale veiligheid in gevaar.
Het was toen ok en nu niet weer cry babies gaan spelen, nu is het ook ok en zelfs hoogstwaarschijnlijk, het is namelijk nodig bij militaire tribunalen.

397 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
4
Meld

@397 als Trump vanwege die karavaan een national security zaak wil gebruiken is hij heel erg triest bezig.
Er zijn wel ernstigere zaken te bedenken dan een groep mensen waaronder heel wat vrouwen en kinderen.

398 streek    
6 maanden geleden door streek
2
Meld

@398
Er zijn wel heel wat mindere ernstige zaken te bedenken dan een groep mensen waaronder een paar vrouwen en kinderen.

399 Proemevla    
6 maanden geleden door Proemevla
1
Meld

@399

Een ingegroeide teennagel?

Nee, da's vermoedelijk ernstiger. Kans op infectie enzo.

400 zeikenderechter    
6 maanden geleden door zeikenderechter
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

17 uur geleden door Crannbuidhe

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl

Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

5 uur geleden door Dirk2137

Kiezers zijn helemaal niet zo boos op de EU a...
Bijna alle politieke partijen spelen in hun c...

1 dag geleden door Mrs. K


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Aafje
Hoeveel dode kinderen is jouw twijfel waard?...
@931 Ben er erg van onder de indruk hoor Amy....

minder dan een minuut geleden door Aafje

caso
Europa gewaarschuwd voor drone aanvallen met ...
Drones krijgen idd al genoeg draagvermogen vo...

1 minuut geleden door caso

JackKropotkin
Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
@103 Wel grappig, de tekst in @102 is namelij...

1 minuut geleden door JackKropotkin

Reagentje
’Van kwaad tot erger’ Jongens verkrachten...
@25: Ik heb niet zo gauw voorbeelden bij de h...

1 minuut geleden door Reagentje

Een hardwerkende ZZPer
'Grote partij wil heel Center Parcs afhuren t...
En dit is nieuws waarom ? ...

1 minuut geleden door Een hardwerkende ZZPer

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig