door Inter in Binnenland  ·  331 Reacties

  • 8
  • 1579x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De zwarte mensen hebben gewoon geen idee hoe het onder de witte mensen aan toe gaat,
Eddy Murphy gaat geschminkt als witte man dat uitzoeken in het volgende filmpje.
Filmpje is uit de jaren 80 maar nog steeds actueel


question

4
301 NLsandman

Ik haak bij dit soort mensen direct af bij de eerste generalisatie. Dat is de eerste grote fout die ze maken. Zijn eerste zin is uiteraard schurend bedoeld, maar is racistisch an sich. Hij beweert immers dat witte mensen dom en onwetend zijn.

Laten we nu eerst eens beginnen dat iedereen wel eens discrimineert of racistisch is. Dat is gewoon een gegeven, maar op de een of andere manier wil dat bij dit soort mensen er niet in lijkt het wel. Het moet en zal allemaal gelijk zijn. Nou jongens, newsflash, dat is het niet. De ene man is sterk, de andere is klein, de derde heeft rood haar, etc... We hebben kinderen, vrouwen, mannen, bejaarden. We hebben andere accenten, we zien er anders uit, etc... We ontkomen er niet aan dat we anders zijn en dus ook andere referentiekaders hebben. Daar is op zich helemaal niets mis mee. Dat maakt het leven leuk en interessant. Dus laten we eens afstappen van dat krampachtige gelijkheidsbeginsel. We hebben een gelijkheidsbeginsel in Nederland, maar we zijn niet allemaal gelijk.

Dat betekent dus ook dat generalisaties zoals deze man doet, nooit kunnen kloppen omdat mensen anders zijn en dus niet iedereen zo is. Er wordt ons geleerd dat negatieve vooroordelen niet mogen, maar wat doet deze stoethaspel, hij komt met een negatief vooroordeel over alle "witte" mensen. Dan sla je de plank behoorlijk mis.

We leven in een prachtig land met een immens lage hoeveelheid aan discriminatie (zwarte piet is ongeveer ons grootste struikelblok, dus hulde dat we over een sprookjesfiguur moeten klagen). Maar het is niet genoeg. De "witte" mens moet blijkbaar perfect zijn. Mag niet discrimineren, mag geen onderscheid maken. Maar in het hele verhaal wordt er nergens gekeken naar de discriminatie van de "gekleurde" mens (bij gebrek aan een beter woord). Geen aandacht voor het onderscheid dat zij maken. Dus dit is weer een eenzijdige benadering met een eenzijdige beschuldiging. En dan sla je de plank dus volledig mis. Echt volledig.

Hans, ga even de schoolbanken weer in en leer als je een onderzoek doet, dat je objectief bent en alle facetten bekijkt. Dat als je 1 kant bekijkt, de andere kant ook moet bekijken. Maar dat gebeurt keer op keer niet. Het lijkt wel een hetze om slechts 1 kant af te branden. Triest.

2
302 Gezond boerenverstand

** gebruiker verwijderd **

@295 Dat mensen niet weten wat ze aan jou hebben ligt dus niet aan jou. Uh huh...

303 verwijderd23941

@300 "Er zijn genoeg originele Tokkies die niet willen werken, stennis schoppen en klagen over hun gekleurde medemens, en dan roepen: wij hebben recht op een uitkering"
Da's nog eens een waarheid als een koe!

Een vraagje, hoe liggen de verhoudingen in % en evt aantallen bij de autochtone tokkies en allochtonen?

4
304 RobP

"Racisme Akbar"

Laten we nu vooral niet doen of Racisme, Discriminatie en/of Slavernij (en allerlei andere vormen van afwijzing en geweld) typisch zaken zijn van Blanke Europese Mannen.

Dat bovenstaande VPRO-Historicus, overigens naar wiens programma's ik graag kijk, mij al PC-aanspreekt als 'Witte' Nederlander plaatst vooral hèm in een bepaald hokje... Jammer.

Ik persoonlijk heb geen geweld gebruikt tegen de originele Zuid-Afrikaanse bevolking in de 17e, 18e en/of 19e eeuw. Maar het verbaast me helemaal niks. Homo sapiens is een heel geweldadig beest. Dat weten we toch allang van bv WO2, Indië, slavernij in VS, hedendaags NOS journaal... En ook zonder de uitvinding van (westerse) vuurwapens wisten we elkaar het leven heel goed onmogelijk te maken.

3
305 Gandalf

Deze racist moet zijn grote mond houden met zijn 'witte' mensen! Of heeft hij het over albino's?

1
306 Kaffer

@306 nee, volgens mij heeft hij het over jou -- ben je ook albino?

9
307 Jewkakka

Wat Z-Afrika betreft is daar de enige plek waar nog de oorspronkelijke bevolking, de Khoisan niet is uitgemoord door de zwarte Bantoe invallers, de regio waar de blanke boeren de baas waren en hen bescherming boden.
Waar zijn de oorspronkelijke San uit Natal of Zimbabwe gebleven? Allemaal door de Zoeloe,s en Matabelen uitgemoord.

1
308 Mollevanger

Door steeds maar weer in te gaan op dat gevoel van discriminatie ga je je straks schamen om blank te zijn. als er sowieso al discriminatie op grote schaal bestaat in Nederland, wat ik overigens betwijfel. Dat gevoel van discriminatie komt m.i. meer door een minderwaardigheidscomplex, niet door echte discriminatie. Het afschaffen van zwarte piet zal dat gevoel echt niet verminderen. Alleen als de blanken morgen massaal slaven worden van de zwarten zou dat kunnen helpen om het minderwaardigheidscomplex te verminderen, maar dat gaat niet gebeuren, "so deal with it" !

1
309 wiseguy

Nog even een stukje over die vredelievende zwarte mensen in Z-Afrika en het uitroeien door hen van de gele medemens..
Primair wordt met Mfecane de periode bedoeld van Mzilikazi's overheersing van de Transvaal. Deze periode, ruwweg van 1826 tot en met 1835, werd gekarakteriseerd door verwoesting en moord op grote schaal doordat Mzilikazi alle oppositie elimineerde en het gebied hermodelleerde aan de nieuwe Matabele-orde. Tijdens zijn tocht, weg van het koninkrijk van Shaka, paste hij de tactiek van de verschroeide aarde toe in wijde omgeving waarbij alles wat leefde, zoals de oorspronkelijke San-bevolking, gedood werd. Het aantal doden is niet bekend maar zijn hele gebied en het gebied waar zijn stam (de Khumalo, de latere Matabele) doorheen trok werd praktisch ontvolkt.
Matabelen werden uit de Transfaal gejaagd door de Blanke boeren en hun afstammelingen wonen nu in Zimbabwe. Daar in Zimbabwe gaat het ook lekker, mede door deugende hulp van onze "goede" blanken in het verleden.
Kunnen wij de "goeden"hier geen medaille gevendoor hun uitstekende hulp aan Afrikanen in het verleden. Daar horen tenslotte geen gele oorspronkelijke San. Alles moet daar zwart worden.

2
310 Mollevanger

@310 Per capita komen er minder blanken dan zwarte mensen om in ZA waar heb je het over. Van alle bevolkingsgroepen zijn blanken het beste af in ZA.

7
311 Drs. Mezun

** gebruiker verwijderd **

@150 Maar Annie, lampie, als jij die spatie blijft gebruiken verschijnt jouw reactie aan mij niet in mijn notificaties. En moet ik steeds gaan zoeken welke lieve woorden jij nu weer aan mij hebt geschreven. Snappie? Ben bang van niet hè? Zucht.

312 verwijderd23941

"Als je zwarte vrienden hebt of vrienden met een Marokkaanse of Turkse achtergrond dan is het leerzaam om eens te horen wat die allemaal meemaken." of meemaken=uitvreten bij sommigen? "we hebben even een ramkraakje gedaan over de grens question"

"Hoe wij ons daar in de verre streken hebben gedragen. " en daar houd je de huidige generatie verantwoordelijk voor? moeten wij duitsers ook steeds als nazi's zien? kom op zeg.

1
313 maarten1234

@313 Duitsers betalen nog steeds voor hun daden toen. Dus wat dat betreft is het misschien niet echt een goed voorbeeld tenzij je wil betalen aan nabestaanden zoals de Duitsers.

Ik niet.

7
314 Drs. Mezun

denk dat het percentage hoger is bij immigranten en nakomelingen daarvan.. met tokkies heb je een inherent probleem, bij immigranten loopt je een groter risico - dat je bewust neemt, een verzekeraar weet wel beter en zou er anders naar handelen question

1
315 maarten1234

Zich niet kunnen verplaatsen in een ander is het bewijs van een intellectuele beperking. Hoe georganiseerder een land hoe dommer de bevolking. Een chaotisch land, zoals b b België heeft een veel slimmere bevolking, zie ook Frankrijk, Italië, maar Nederlanders zijn te dom om dat te vatten.

1
316 leefvandaag

@208 Ja ..De waarheid !

4
317 Bollieboos

Ik heb persoonlijk een grote hekel aan de gehanteerde term "witte Nederlander". Het was een zonnige zomer. Urenlang heb ik in de zon gelegen voor een gezonde bruine teint. Kosten nog moeite heb ik gespaard om een lekker kleurtje te krijgen. Duizenden euri voor een vakantie in de zon. En dan beweert zo'n geitenwollensokken professor dat ik geen oog heb voor kleur. Lul op. En met mij zijn honderdduizenden Nederlanders samen met mij bezig met zijn of haar kleurtje. Zonnebanken zijn niet voor niets uitgevonden, toch.

1
318 rlw

@5 , idd. De discriminatie bij negers onderling en moslims is bizar, daar verbleekt de blanke bij man.

1
319 caso

@302 Mooi gezegd...+++++

1
320 netcat

Haha Hans Goedkoop weet dus duidelijk niet wat er zich op straat allemaal afspeelt,

0
321 sec

** gebruiker verwijderd **

Moet ik dat weten dan ?
Hoe voel je je als Nederlander als je het land in 50 jaar naar de klote ziet gaan .,

322 verwijderd682241

Jezus Christus. Waarom moeten witte Nederlanders van Meneer Goedkoop weer alleen praten met zwarten en moslims. Waarom niet een keer met.. ik zeg maar wat. Chinezen?

1
323 Tegenlicht

En nogiets. Alsof zwarten over het algemeen wat geven om andere culturen behalve blanken waarbij zij lopen te slijmen. Wees niet zo naief!

1
324 Tegenlicht

* Verwijderd door de redactie *

325 Pxf7+

@323 chinezen en andere oost-azieten zijn over het algemeen succesvol, en dus volgens sjw/gutmenschen zijn het dus een soort van blanke mensen.

0
326 Handalf

@326

Wat een onzin. Er bestaat onder Chinese jongeren veel leer en taalachterstand. Hoevaak zie je Cinese jingens meedoen met de autochtone Nederlander, meer of juist veel minder dan de zwarten en moslims. Hoeveel Chinese jongens zie je lopen met een blanke vriendin. Hoevaak zie je bij de npo of commerciele zenders en media een Chinees onder de aandacht. Hoevaak worden Chinezen voorgetrokken?

2
327 Tegenlicht

@326
in navolging 327, Zwarten en Moslims hebben al datgene wél maar verklooien het. Ik zeg de kosten moeite aandacht energie voortrekkerij is al ruim 45 jaar voor niets geweest met marginaal resultaat. Plaats voor vernieuwde beleid mogelijk en geef andere culturen ook een kans?

2
328 Tegenlicht

@327 ontken ik dat er geen problemen zijn , nee dat zei ik helemaal niet.
Ik zeg alleen die sjw/gutmensen geven geen aandacht aan chinezen en andere oost-azieten, want die zijn niet zielig genoeg volgens hun.
In Amerika is het zelfs vele malen erger, dan het wedstrijdje wie is de zieligste van allemaal alweer de zoveelste ronde bezig.
Die SJW's zijn zelf de grootste racisten van dit land, ze verdedigen die donkergetinte en lichtgetinte, vooral moslims of als het een soort van bedreigde diersoort is.
Van mijn part worden die sjws allemaal opgenomen bij de GGZ en onder begeleiding gebracht.

0
329 Handalf

@312 Kubusje.
Nou dat is mooi.
Dan blijf ik dat zeker doen.
Zoek jij maar lekker.
Je heb blijjkbaar toch niets beters te doen.
Als heel de dag op NK te zitten.
Dom lampie.!!!

0
330 annie

** gebruiker verwijderd **

@330 Die Annie... Nou ga je de spatie weglaten zodat je in mijn notificaties terecht komt om me te zeggen dat je de spatie zult blijven gebruiken zodat je niet in mijn notificaties terecht komt en ik dus maar lekker moet zoeken naar jouw reacties omdat ik toch niks beters te doen zal hebben. En dan noem je míj dom. Gniffel.
Overigens kom ik jou steeds tegen op Nieuwskoerier, je was hier vandaag minstens een uur eerder dan ik. Ik weet niet hoor maar wat zegt dát dan over jóu? Nou Annie, het was me weer een waar genoegen. Ik ben van plan vandaag nog vaak even op Nieuwskoerier te komen. Jou zal ik waarschijnlijk niet tegenkomen want jij hebt véél meer te doen dan ik. Daarbij wens ik je dan veel plezier. Fijne dag hoor!

331 verwijderd23941

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@66 Of ze weten wel beter maar vinden het leuk om iemand te zieken, naar ik heb begrepen waren mensen van Oost Aziatische niet tot de zwaarste g...

zojuist geplaatst door 21st Century Guy

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@66 "Wat een domme lui lopen er toch rond op deze aardkloot."En wat vinden diezelfde stompzinnigezwatelaars zichzelf toch slim 🤣...

4 minuten geleden geplaatst door Immanuel

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@65 Een paar Rus spreken nu eenmaal Russisch en een Marokkaanse jongeren spreken onderling Marokkaans. . . . Hoewel, men kan ook onderling Oek...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

rebo
Ezel spuwt gasvlam uit zijn buik door behandeling dierenarts

@1 Ja bij koeien komt het ook voor en dan noemen ze het trommelzucht. Omdat die dan zo opgezet is dat je dan de normaal gesproken uitstekende bo...

4 minuten geleden geplaatst door rebo

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@63"Wat rot,"Ach... na de eerste schok kon ze er eigenlijk wel om lachen, hoe stompzinnig die Hollanders, waar ze in Indonesië nog naar o...

5 minuten geleden geplaatst door Immanuel

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@69 Wordt in de meeste definities tot Centraal Azië gerekend....

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Nicks R. Van
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

Of er bij Sylvie ook narigheid van komt denk ik niet. ...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@62"oost-Aziaten" Horen de Afghanen daar ook niet bij?...

9 minuten geleden geplaatst door Immanuel

NK. App
Anal Gang BangHot Horny WomenCareful_i_biteAdult Friend.finderGay MuvidsterAshcashRiley Rein PornLil CinderellaPorn FreakyXxx0videoTricky Teacher Sex VideosJulie Cash HdMia MarkovaFoto De Mulheres PeladaP O Rn HubSexy Video Bf FilmVixen Com DownloadSophia CosteloShalu Menon XnxxDaddy Daughter PornBrandy ReneKateharrisesBabyfacedhoe PornDownloader Porn FreeWhere To Find Glory HolesBbw Double PenetrationSoftcorn PornLesbienne Por.PornhubfemboyBad Dragons ToysJakipz LpsgJawabi RaiGavthi ZavazaviNautica ThornPorn Com FamilyBlackgirlskissingElla HugesXx Videos PorQiraroseNtr PornMallu ClipMaid FuckBrazzers Double PenetrationFilmes Pornô AssistirCindybkk'sGrandfather Sex VideoMalayalm PornPorno EscondidoPornhub In PublicBellessq PornLucy Liu PornHentaileagueReal Homemade XxxTits On MomsBraces BjSofia Vergara SwimsuitBig Boops Sex VideosItslunarliv EromeSani LevaniChaina Sex HdHot Choda ChudiBlackporno ComFarrah Abraham Porn VideoFrench LeroticaPenis PicBigtit OrgyChinese Xxx Porn VideoDog Man Xxx VideoLena The Plug JasonluvPor N PhotosNancy Sex VideoDardnak ChudaiXxxvideojapanPorn XyzPutalocuraPaige OwensOsho SexTelugu Antys XxxAlia Bhatt Hot VideoWicked Minds Full MovieGolden Time HentaiAishwarya Rai PornvideoXxx India HdSex Karna VideoJustina Valentine HotBengali XxBig China TitsAlia Bhatt NudeUkdiapergirlsMini Richard NudeXxx Video FastDark Desire SexPorn Video Hindi HdYuri HonmaGym Sex VediosKiarra KaiValetina VictoriaArabi XxxMzbuttaworthCam4ultimateSweet Sinner Porn VideosJessica Drew PornCurvy Teen NudeSharking GifsJav Big AssFemboy VoreCartoon FacesittingPorn ChileX Story VideoUrvashi Rautela Hot BoobsAmeena Greene - The Café WaitressMia Khalifa MasturbationSaxsi BfGay Rapper PornViolet Myers OrgasmMegaporn HdAshleyamorNude Arab WomenSunny Lone XnxxBetty Wilde PornHumilliating Pornпорно хентайBbw Porn TwitterSite De Plan CulIvana Knoll NudesAeries Steele LeakTeens Showing TittiesAnime XxnxxXxx Www Indian ComPirates Of The Caribbean Porn MovieBengali Fucking VedioJessica Ryan AnalAmateur Nude PhotographsIndian Tution PornJamie Foxworth In PornMatre Tube PornHanime.meTina LouisenudeBrazilian Naked WomenAlyssa Milano's SextapeBella Poarch ButtNatalia Dyer NudesNina Mercedez PornKrystal Steal PornBondage OrgamsBbw SpreadingVideo Pornos Español GratisFree Porn BrazzGold.scatPorn Galour