U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 8
Witte Nederlanders hebben geen idee hoe het is om als allochtoon of iemand met een kleur in Nederland te leven.” ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
41
LEES MEER OVER

De zwarte mensen hebben gewoon geen idee hoe het onder de witte mensen aan toe gaat,
Eddy Murphy gaat geschminkt als witte man dat uitzoeken in het volgende filmpje.
Filmpje is uit de jaren 80 maar nog steeds actueel

https://www.youtube.com/watch?v=l_LeJfn_qW0

question

301 NLsandman    
ongeveer 1 jaar geleden door NLsandman
4
Meld

Ik haak bij dit soort mensen direct af bij de eerste generalisatie. Dat is de eerste grote fout die ze maken. Zijn eerste zin is uiteraard schurend bedoeld, maar is racistisch an sich. Hij beweert immers dat witte mensen dom en onwetend zijn.

Laten we nu eerst eens beginnen dat iedereen wel eens discrimineert of racistisch is. Dat is gewoon een gegeven, maar op de een of andere manier wil dat bij dit soort mensen er niet in lijkt het wel. Het moet en zal allemaal gelijk zijn. Nou jongens, newsflash, dat is het niet. De ene man is sterk, de andere is klein, de derde heeft rood haar, etc... We hebben kinderen, vrouwen, mannen, bejaarden. We hebben andere accenten, we zien er anders uit, etc... We ontkomen er niet aan dat we anders zijn en dus ook andere referentiekaders hebben. Daar is op zich helemaal niets mis mee. Dat maakt het leven leuk en interessant. Dus laten we eens afstappen van dat krampachtige gelijkheidsbeginsel. We hebben een gelijkheidsbeginsel in Nederland, maar we zijn niet allemaal gelijk.

Dat betekent dus ook dat generalisaties zoals deze man doet, nooit kunnen kloppen omdat mensen anders zijn en dus niet iedereen zo is. Er wordt ons geleerd dat negatieve vooroordelen niet mogen, maar wat doet deze stoethaspel, hij komt met een negatief vooroordeel over alle "witte" mensen. Dan sla je de plank behoorlijk mis.

We leven in een prachtig land met een immens lage hoeveelheid aan discriminatie (zwarte piet is ongeveer ons grootste struikelblok, dus hulde dat we over een sprookjesfiguur moeten klagen). Maar het is niet genoeg. De "witte" mens moet blijkbaar perfect zijn. Mag niet discrimineren, mag geen onderscheid maken. Maar in het hele verhaal wordt er nergens gekeken naar de discriminatie van de "gekleurde" mens (bij gebrek aan een beter woord). Geen aandacht voor het onderscheid dat zij maken. Dus dit is weer een eenzijdige benadering met een eenzijdige beschuldiging. En dan sla je de plank dus volledig mis. Echt volledig.

Hans, ga even de schoolbanken weer in en leer als je een onderzoek doet, dat je objectief bent en alle facetten bekijkt. Dat als je 1 kant bekijkt, de andere kant ook moet bekijken. Maar dat gebeurt keer op keer niet. Het lijkt wel een hetze om slechts 1 kant af te branden. Triest.

302 Gezond boerenverstand    
ongeveer 1 jaar geleden door Gezond boerenverstand
2
Meld

** gebruiker verwijderd **

@295 Dat mensen niet weten wat ze aan jou hebben ligt dus niet aan jou. Uh huh...

303 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@300 "Er zijn genoeg originele Tokkies die niet willen werken, stennis schoppen en klagen over hun gekleurde medemens, en dan roepen: wij hebben recht op een uitkering"
Da's nog eens een waarheid als een koe!

Een vraagje, hoe liggen de verhoudingen in % en evt aantallen bij de autochtone tokkies en allochtonen?

304 RobP    
ongeveer 1 jaar geleden door RobP
4
Meld

"Racisme Akbar"

Laten we nu vooral niet doen of Racisme, Discriminatie en/of Slavernij (en allerlei andere vormen van afwijzing en geweld) typisch zaken zijn van Blanke Europese Mannen.

Dat bovenstaande VPRO-Historicus, overigens naar wiens programma's ik graag kijk, mij al PC-aanspreekt als 'Witte' Nederlander plaatst vooral hèm in een bepaald hokje... Jammer.

Ik persoonlijk heb geen geweld gebruikt tegen de originele Zuid-Afrikaanse bevolking in de 17e, 18e en/of 19e eeuw. Maar het verbaast me helemaal niks. Homo sapiens is een heel geweldadig beest. Dat weten we toch allang van bv WO2, Indië, slavernij in VS, hedendaags NOS journaal... En ook zonder de uitvinding van (westerse) vuurwapens wisten we elkaar het leven heel goed onmogelijk te maken.

305 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
3
Meld

Deze racist moet zijn grote mond houden met zijn 'witte' mensen! Of heeft hij het over albino's?

306 Kaffer    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaffer
1
Meld

@306 nee, volgens mij heeft hij het over jou -- ben je ook albino?

307 Jewkakka    
ongeveer 1 jaar geleden door Jewkakka
9
Meld

Wat Z-Afrika betreft is daar de enige plek waar nog de oorspronkelijke bevolking, de Khoisan niet is uitgemoord door de zwarte Bantoe invallers, de regio waar de blanke boeren de baas waren en hen bescherming boden.
Waar zijn de oorspronkelijke San uit Natal of Zimbabwe gebleven? Allemaal door de Zoeloe,s en Matabelen uitgemoord.

308 Mollevanger    
ongeveer 1 jaar geleden door Mollevanger
1
Meld

Door steeds maar weer in te gaan op dat gevoel van discriminatie ga je je straks schamen om blank te zijn. als er sowieso al discriminatie op grote schaal bestaat in Nederland, wat ik overigens betwijfel. Dat gevoel van discriminatie komt m.i. meer door een minderwaardigheidscomplex, niet door echte discriminatie. Het afschaffen van zwarte piet zal dat gevoel echt niet verminderen. Alleen als de blanken morgen massaal slaven worden van de zwarten zou dat kunnen helpen om het minderwaardigheidscomplex te verminderen, maar dat gaat niet gebeuren, "so deal with it" !

309 wiseguy    
ongeveer 1 jaar geleden door wiseguy
1
Meld

Nog even een stukje over die vredelievende zwarte mensen in Z-Afrika en het uitroeien door hen van de gele medemens..
Primair wordt met Mfecane de periode bedoeld van Mzilikazi's overheersing van de Transvaal. Deze periode, ruwweg van 1826 tot en met 1835, werd gekarakteriseerd door verwoesting en moord op grote schaal doordat Mzilikazi alle oppositie elimineerde en het gebied hermodelleerde aan de nieuwe Matabele-orde. Tijdens zijn tocht, weg van het koninkrijk van Shaka, paste hij de tactiek van de verschroeide aarde toe in wijde omgeving waarbij alles wat leefde, zoals de oorspronkelijke San-bevolking, gedood werd. Het aantal doden is niet bekend maar zijn hele gebied en het gebied waar zijn stam (de Khumalo, de latere Matabele) doorheen trok werd praktisch ontvolkt.
Matabelen werden uit de Transfaal gejaagd door de Blanke boeren en hun afstammelingen wonen nu in Zimbabwe. Daar in Zimbabwe gaat het ook lekker, mede door deugende hulp van onze "goede" blanken in het verleden.
Kunnen wij de "goeden"hier geen medaille gevendoor hun uitstekende hulp aan Afrikanen in het verleden. Daar horen tenslotte geen gele oorspronkelijke San. Alles moet daar zwart worden.

310 Mollevanger    
ongeveer 1 jaar geleden door Mollevanger
2
Meld

@310 Per capita komen er minder blanken dan zwarte mensen om in ZA waar heb je het over. Van alle bevolkingsgroepen zijn blanken het beste af in ZA.

311 Drs. Mezun    
ongeveer 1 jaar geleden door Drs. Mezun
7
Meld

** gebruiker verwijderd **

@150 Maar Annie, lampie, als jij die spatie blijft gebruiken verschijnt jouw reactie aan mij niet in mijn notificaties. En moet ik steeds gaan zoeken welke lieve woorden jij nu weer aan mij hebt geschreven. Snappie? Ben bang van niet hè? Zucht.

312 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

"Als je zwarte vrienden hebt of vrienden met een Marokkaanse of Turkse achtergrond dan is het leerzaam om eens te horen wat die allemaal meemaken." of meemaken=uitvreten bij sommigen? "we hebben even een ramkraakje gedaan over de grens question"

"Hoe wij ons daar in de verre streken hebben gedragen. " en daar houd je de huidige generatie verantwoordelijk voor? moeten wij duitsers ook steeds als nazi's zien? kom op zeg.

313 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
1
Meld

@313 Duitsers betalen nog steeds voor hun daden toen. Dus wat dat betreft is het misschien niet echt een goed voorbeeld tenzij je wil betalen aan nabestaanden zoals de Duitsers.

Ik niet.

314 Drs. Mezun    
ongeveer 1 jaar geleden door Drs. Mezun
7
Meld

denk dat het percentage hoger is bij immigranten en nakomelingen daarvan.. met tokkies heb je een inherent probleem, bij immigranten loopt je een groter risico - dat je bewust neemt, een verzekeraar weet wel beter en zou er anders naar handelen question

315 maarten1234    
ongeveer 1 jaar geleden door maarten1234
1
Meld

Zich niet kunnen verplaatsen in een ander is het bewijs van een intellectuele beperking. Hoe georganiseerder een land hoe dommer de bevolking. Een chaotisch land, zoals b b België heeft een veel slimmere bevolking, zie ook Frankrijk, Italië, maar Nederlanders zijn te dom om dat te vatten.

316 leefvandaag    
ongeveer 1 jaar geleden door leefvandaag
1
Meld

@208 Ja ..De waarheid !

317 Bollieboos    
ongeveer 1 jaar geleden door Bollieboos
4
Meld

Ik heb persoonlijk een grote hekel aan de gehanteerde term "witte Nederlander". Het was een zonnige zomer. Urenlang heb ik in de zon gelegen voor een gezonde bruine teint. Kosten nog moeite heb ik gespaard om een lekker kleurtje te krijgen. Duizenden euri voor een vakantie in de zon. En dan beweert zo'n geitenwollensokken professor dat ik geen oog heb voor kleur. Lul op. En met mij zijn honderdduizenden Nederlanders samen met mij bezig met zijn of haar kleurtje. Zonnebanken zijn niet voor niets uitgevonden, toch.

318 rlw    
ongeveer 1 jaar geleden door rlw
1
Meld

@5 , idd. De discriminatie bij negers onderling en moslims is bizar, daar verbleekt de blanke bij man.

319 caso    
ongeveer 1 jaar geleden door caso
1
Meld

@302 Mooi gezegd...+++++

320 netcat    
ongeveer 1 jaar geleden door netcat
1
Meld

Haha Hans Goedkoop weet dus duidelijk niet wat er zich op straat allemaal afspeelt,

321 sec    
ongeveer 1 jaar geleden door sec
0
Meld

Moet ik dat weten dan ?
Hoe voel je je als Nederlander als je het land in 50 jaar naar de klote ziet gaan .,

322 agent 357    
ongeveer 1 jaar geleden door agent 357
1
Meld

Jezus Christus. Waarom moeten witte Nederlanders van Meneer Goedkoop weer alleen praten met zwarten en moslims. Waarom niet een keer met.. ik zeg maar wat. Chinezen?

323 Tegenlicht    
ongeveer 1 jaar geleden door Tegenlicht
1
Meld

En nogiets. Alsof zwarten over het algemeen wat geven om andere culturen behalve blanken waarbij zij lopen te slijmen. Wees niet zo naief!

324 Tegenlicht    
ongeveer 1 jaar geleden door Tegenlicht
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

325 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+

@323 chinezen en andere oost-azieten zijn over het algemeen succesvol, en dus volgens sjw/gutmenschen zijn het dus een soort van blanke mensen.

326 Handalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Handalf
0
Meld

@326

Wat een onzin. Er bestaat onder Chinese jongeren veel leer en taalachterstand. Hoevaak zie je Cinese jingens meedoen met de autochtone Nederlander, meer of juist veel minder dan de zwarten en moslims. Hoeveel Chinese jongens zie je lopen met een blanke vriendin. Hoevaak zie je bij de npo of commerciele zenders en media een Chinees onder de aandacht. Hoevaak worden Chinezen voorgetrokken?

327 Tegenlicht    
ongeveer 1 jaar geleden door Tegenlicht
2
Meld

@326
in navolging 327, Zwarten en Moslims hebben al datgene wél maar verklooien het. Ik zeg de kosten moeite aandacht energie voortrekkerij is al ruim 45 jaar voor niets geweest met marginaal resultaat. Plaats voor vernieuwde beleid mogelijk en geef andere culturen ook een kans?

328 Tegenlicht    
ongeveer 1 jaar geleden door Tegenlicht
2
Meld

@327 ontken ik dat er geen problemen zijn , nee dat zei ik helemaal niet.
Ik zeg alleen die sjw/gutmensen geven geen aandacht aan chinezen en andere oost-azieten, want die zijn niet zielig genoeg volgens hun.
In Amerika is het zelfs vele malen erger, dan het wedstrijdje wie is de zieligste van allemaal alweer de zoveelste ronde bezig.
Die SJW's zijn zelf de grootste racisten van dit land, ze verdedigen die donkergetinte en lichtgetinte, vooral moslims of als het een soort van bedreigde diersoort is.
Van mijn part worden die sjws allemaal opgenomen bij de GGZ en onder begeleiding gebracht.

329 Handalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Handalf
0
Meld

@312 Kubusje.
Nou dat is mooi.
Dan blijf ik dat zeker doen.
Zoek jij maar lekker.
Je heb blijjkbaar toch niets beters te doen.
Als heel de dag op NK te zitten.
Dom lampie.!!!

330 annie    
ongeveer 1 jaar geleden door annie
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@330 Die Annie... Nou ga je de spatie weglaten zodat je in mijn notificaties terecht komt om me te zeggen dat je de spatie zult blijven gebruiken zodat je niet in mijn notificaties terecht komt en ik dus maar lekker moet zoeken naar jouw reacties omdat ik toch niks beters te doen zal hebben. En dan noem je míj dom. Gniffel.
Overigens kom ik jou steeds tegen op Nieuwskoerier, je was hier vandaag minstens een uur eerder dan ik. Ik weet niet hoor maar wat zegt dát dan over jóu? Nou Annie, het was me weer een waar genoegen. Ik ben van plan vandaag nog vaak even op Nieuwskoerier te komen. Jou zal ik waarschijnlijk niet tegenkomen want jij hebt véél meer te doen dan ik. Daarbij wens ik je dan veel plezier. Fijne dag hoor!

331 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Migrant zet woningmarkt verder onder druk, vr...
Nederlanders maken zich steeds meer zorgen da...

19 uur geleden door AD

Klimaatvluchtelingen hebben in toekomst mogel...
Deskundigen maken dat op uit een uitspraak va...

10 uur geleden door NOS

Franse Gele Hesjes bestormen theater in Parij...
"Het vrijdagavond theateruitje van Emmanuel M...

1 dag geleden door Inter

YouTube broeinest rechtse radicalisering/nepn...
Op YouTube zouden gebruikers vaak filmpjes ge...

15 uur geleden door Sterre001

Aantal vrouwen dat uitstrijkje laat uitvoeren...
Baarmoederhalskanker kan worden opgespoord do...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
carpenter
Duizenden betogen in Virginia tegen strengere...
@10De cijfers die ik heb geplaatst daar z...

3 minuten geleden door carpenter

Erasmus
Syrische vluchteling Ghiath tevreden in Neder...
Beter zou zijn als hij een koffietent in Syri...

5 minuten geleden door Erasmus

niet voor de poes
Noors ISIS-bruidje met open armen ontvangen i...
Logisch toch dat er dan binnen een regering g...

9 minuten geleden door niet voor de poes

Conradijntje
PvdA: maak zelfstandige net zo duur als vaste...
@11 Het is niet mijn vakgebied maar ik heb hi...

11 minuten geleden door Conradijntje

sparta
YouTube broeinest rechtse radicalisering/nepn...
Linkse klaagzang.. Ze verliezen en terecht .....

12 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig