Perez en Van Hooijdonk discussiëren over Frimpong: 'Er is geen positie voor hem'

Perez en Van Hooijdonk discussiëren over Frimpong: 'Er is geen positie voor hem'

3 mei - 07:58
59

Jeremie Frimpong speelde donderdagavond in het Europa League-duel tegen AS Roma (0-2 winst) niet in zijn gebruikelijke rol als wingback, maar meer als aanvaller. De Oranje-international was dreigend, maar liet de nodige kansen liggen. Bij ESPN raken ze het niet eens over de beste rol voor Frimpong bij Oranje.

Tegen Schotland maakte Frimpong zijn opwachting bij het Nederlands elftal als rechtsback, wat niet optimaal uitpakte. Kenneth Perez stelt dat de wingback als vleugelaanvaller gebruikt zou moeten worden door Ronald Koeman, maar daar is Pierre van Hooijdonk het niet mee eens. "Hij moet eigenlijk opkomen. Als hij daar gaat staan, dan is hij ook niet de man..."

Perez zag het optreden van Frimpong tegen Roma echter als het bewijs dat het weldegelijk kan. "Vandaag stond hij er toch ook gewoon? Hij ging toch niet verrassend voorbij de buitenspelers, hij stond toch best wel vaak op rechtsbuiten?"

Met beelden toont Van Hooijdonk vervolgens aan dat, hoewel Frimpong rechtsbuiten was, hij opkwam om op die positie uit te komen. "Dan heb je eigenlijk geen positie voor hem", concludeert Perez.

Ook Kees Kwakman ziet in Frimpong een geschikte aanvaller. "Tegen West Ham United, in de ronde hiervoor, viel hij in en werd hij wel vijf keer alleen op de keeper gezet. Toen scoorde hij ook uiteindelijk. Dat is echt een wapen."