Gezondheid
  • 2
Nederlandse gebruikers van Facebook zorgen voor een opvallend grote stroom aan berichten met haat, racisme en verwensingen met ziekten als kanker. In Zuid-Europese landen ligt dat aantal bijvoorbeeld veel lager.  ...

9 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
2
11
1
5

@99 He, wat onaardig en negatief van je. Ik wees je er alleen op dat je naar jezelf verwees.

101 Attercopus    
9 maanden geleden door Attercopus
4
Meld

Je kan elkaar toch leuke dingen toewensen is helemaal niet moeilijk hoor, probeer maar eens.
Heb het voor vijf minuten geleden nog gedaan.
Mensen die op de fiets een top prestatie leveren, heb ze een diepe buiging en groot applaus gedaan en heel veel plezier gewenst. Leuk om dat te volgen.

102 Erika    
9 maanden geleden door Erika
2
Meld

@102

Het is best wel moeilijk om elkaar leuke dingen toe te wensen. Wat ik leuk vind hoef jij nog niet leuk te vinden en andersom.

103 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
6
Meld

@103

Hahah was ons helemaal niet opgevallen dat jij hier last van had.

Autisme? Geen belediging, maar ik herken het tegendraadze, vooral na het lezen van deze zin.

104 Dadbenik    
9 maanden geleden door Dadbenik
0
Meld

@104

Nee, ik ben zeker geen autist. Maar mensen gaan er té gemakkelijk van uit dat dat wat zij leuk vinden, dat een ander dat ook vind. En dat wat zij beledigend vinden, dat een ander dat ook vind. Misschien beledig ik hier dagelijks mensen en heb het zelf niet eens door.

105 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
6
Meld

@105 Haha je hebt het niet eens door dan ben je wel erg dom

Veel D66 stemmers rennen hard weg die beledig je dus door nog steeds D66 zo te blijven verdedigen

106 Ikke44    
9 maanden geleden door Ikke44
6
Meld

Ja dat is precies waarom ik het dacht. En nogmaals ik bedoel dit niet als belediging, of als vernedering. Mijn zoon heeft het vandaar (asperger) het is zeker geen domme jongen, maar hij kan zich wel heel moeilijk indenk in andere. De meeste mensen kunnen gewoon inschaten wat andere wel of niet leuk vinden, ondanks hun eigen belangstellingen. Vandaar de reactie..

107 Dadbenik    
9 maanden geleden door Dadbenik
2
Meld

Wijze dwaas @103 , dat verwacht ik ook helemaal niet van een ander zo zit ik niet in elkaar. Als we allemaal gelijk waren dan werd het wel heel saai op de wereld.

108 Erika    
9 maanden geleden door Erika
2
Meld

@107

Mijn empathisch vermogen is in de loop der tijden weggezakt richting nul.
Ik geloofde er op een gegeven moment niet meer in. Ik bezit mentaal gezien dus dat vermogen wél itt autisten. (Maar ook bij hen is er sprake van gradatie) Ik heb dan ook geen enkel probleem met sociale contacten.

109 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

Ja dat is er zeker (gradatie) en met geen domme jongen bedoel ik, op zijn 6de Japans willen leren ook doen, op zijn 8ste jaar was hij operator bij een groot Americaans spelletjes forum, toen hij al foutloos Engels schreef. En sociale contacten heeft hij ook. Dus zeker geen domme jongen en zo schat ik jou ook niet in. Maar ik ga helemaal off topic sorry.

110 Dadbenik    
9 maanden geleden door Dadbenik
0
Meld

@110

Mijn mening is dat empathie een eengeleerde kunde is. Veel autisten zijn feitelijk slecht in die kunde. Maar het zegt uiteraard niks over de intelligentie op zich. Afgezien van het feit dat intelligentie zich niet laat definiëren. En ik vraag me af of het erg is als je je niet kan indenken in wat anderen voelen. Empathie is een reflectie op verleden éigen gevoelens. Je zou het een vorm van egoïsme kunnen noemen.

111 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
9
Meld

@83 dat mag zo lijken omdat sommige idd racisme ta pas en te onpas erbij slepen net zoals anderen bij elk issue godsdienst of afkomsten erbij halen. In beide gevallen worden mensen weggezet als onderdeel van een groep. Beide groepen ervaren dat weggezet worden als discriminatie, maar doen het zelf dus ook. Het is blijkbaar moeilijk voor mensen om een individu als individu te zien.
Maar laat die moeite of woede niet het excuus zijn dat "die groep is fout" denken te cultiveren. Dan vieren we namelijk het hebben van een plank voor onze kop. En ik begrijp dat je daar juist boos over werd...

112 Trompetsignaal    
9 maanden geleden door Trompetsignaal
0
Meld

@111 Niet helemaal mee eens. Jou definitie van emphatie komt bij mij meer over als normen en waarden en vertrouwen. Maar empathie is wel niet helemaal het juiste woord. Het is een heel globale benaming van wat het werkelijk is. Het zijn juist bepaalde aspecten waarmee mijn zoon dan problemen mee ondervond. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik zal maar even een niet gebeurd voorbeeld als idee geven. Als hij bijvoorbeeld iets zal moeten uitleggen en aan wie hij het uitlegt snapt het niet, zal die gewoon zeggen je ben te dom om dit te begrijpen. En niet om die persoon in kwestie te beledigen, maar in die vorm geen rekening mee houden met.

Maar ja wat is goed en wat is slecht, ik weet het niet. Het kan allebei goed of allebei slecht zijn, het is maar hoe je er zelf mee omgaat. En namate je ouder word leer je er toch mee omgaan. Zowel met empathie als autisme en nee ik bevestig je stelling niet. (van aangeleerd)

113 Dadbenik    
9 maanden geleden door Dadbenik
0
Meld

Dan hebben ze zeker die PVV fan paginas in alle soorten en maten vergeleken.
Wat daar word geschreven is niet normaal en het tegenovergestelde van de normen en waarden van Nederland.
Met dank aan deze figuren die de nederlandse normen en waarden schaden, waar door goede Nederlanders ook worden aangekeken .
Zoiets moet je eens in een cafe doen ipv op het internet dan begrijpen ze wel dat het niet echt word gewenst.

114 techcenter    
9 maanden geleden door techcenter
1
Meld

Laten we per direct stoppen met dat klagen op social media en weer ouderwets massaal het land platgooien en het Binnenhof bezetten yeahhh

115 Garp    
9 maanden geleden door Garp
1
Meld

@61
En wie wakkert dan die ontzettende negativiteit van de Islam voor alles wat maar westers is - u weet wel: DE reden dat steeds meer mensen wakker worden en steeds meer negatief staan tegen vluchtelingen, Islam en asielzoekers - dan aan?

U hekelt altijd het 'gevolg', maar ik zie u nooit eens wat roepen over 'de oorzaak'..

116 BenErWeer    
9 maanden geleden door BenErWeer
2
Meld

Nederlanders zijn gewoon intelligenter en dus kritischer dan gemiddeld. Logisch dat mensen nu Nederlanders gaan afkraken in een poging, hun mond dicht te shamen.

117 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
3
Meld

En dat blijkt uit? Misschien melden Nederlanders gewoon vaker. Het lijkt me trouwens sterk dat een Nederlandse Facebook-moderator inzicht heeft in alle gegevens mbt de moderatie van berichten uit andere landen en zou kunnen vergelijken. Als z’n standplaats Berlijn is heeft hij met zo’n baantje echt geen inzicht in wat er op andere locaties verwerkt wordt, daartoe heeft hij heus geen toegang. Het is in elk geval een leuk vaag artikel voor zwartkijkers die denken dat er steeds meer polarisatie is en dat Nederlanders steeds onbeschofter worden.

118 Mrs. K    
9 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@2 Klopt. We lezen regelmatig dat Nederlanders lyrisch gelukkig zijn.
Bovendien staat er ook :
"Over de haat die Nederlanders via het platform zouden verspreiden stelt Facebook vast dat 'de verspreiding van haat een wereldwijd issue is'."

119 Querulijn Xaverius,    
9 maanden geleden door Querulijn Xaverius,
0
Meld

@111 "Empathie is een reflectie op verleden éigen gevoelens. Je zou het een vorm van egoïsme kunnen noemen."

Grappig op een ander draadje hadden we het over het sociale van jouw partij D66.
Zou je ook iets dergelijk negatiefs van kunnen zeggen: de overheid houdt orde grootte 85% van ieders salaris in en speelt er vervolgens voor een groot deel Sinterklaas mee: en van oh wat zijn de Nederlanders toch sociaal. Daar is niks sociaal's aan.

120 Conradijntje    
9 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@20 Hahahaha

121 rEmco44    
9 maanden geleden door rEmco44
0
Meld

@2 /@119 Als overheidsgerelateerde instituten elke maand moeten publiceren dat we het gelukkigste volk van de aarde zijn (of in de top 5 zitten) dan is uiteraard eerder het omgekeerde het geval. Indien we werkelijk het gelukkigste volk waren (sinds wanneer kan je geluk meten?) dat hoefde de overheid dat immers ook niet elke maand te publiceren. Beïnvloeding dus om ons zoet te houden.

122 Conradijntje    
9 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@120 . "de overheid houdt orde grootte 85% van ieders salaris in en speelt er vervolgens voor een groot deel Sinterklaas mee"

Als dat het geval was, 85%, dan was de economie al lang vastgelopen.

123 Vandeprinsgeenkwaad    
9 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@123 Linkse mensen (zoals u?) zien altijd alleen de loonbelasting die orde grootte 38-43% is.
Uit mijn hoofd kan ik een twintigtal andere belastingen opnoemen: 21% BTW op alles wat je koopt, onroerend goed belasting, vermogensbelasting, belasting op energie (85%), belasting op brandstof (85%), BPM, provinciale opcenten, accijnzen, belasting op water, waterschapsbelasting, rioolheffing, hondenbelasting, overdrachtsbelasting (huis), erfbelasting, belasting bij opname in een verpleeghuis, verkeersboetes etc. NB Er zijn echter een paar honderd soorten belasting! Loonbelasting wordt altijd vergeleken tussen Europese landen. De bestuurders zijn wel zo slim om die niet te veel te laten oplopen. Het zijn die andere belastingen waarmee Nederland uit de pas loopt.

124 Conradijntje    
9 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@112 ik ben niet boos hoor question. Mensen die over racisme bij roepen zijn vermoeiend, net als mensen die de vreselijkste dingen roepen over groepen en dat afdoen als ‘gewoon realisme’, en net als mensen die claimen dat er in Nederland helemaal geen racisme is. Iedereen lijkt zich terug te trekken in zijn eigen bubbel en dan maar wijzen naar andere groepen.

125 Attercopus    
9 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@124 . Ik zit in het hoogste tarief voor de inkomstenbelasting en ik vind dat ik nogal veel betaal. Maar van de kleine 50% die ik overhoud gaat niet nog eens meer dan tweederde op aan belastingen en andere retributies. En dat weet u ook wel.

Grappig trouwens dat u mij links inschat.

126 Vandeprinsgeenkwaad    
9 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@120

Empathie en sociaal zijn, zijn twee totaal verschillende begrippen. Sociale werkzaamheid op politiek niveau is geld herverdelen zodat de sociaal zwakkeren ook wat hebben. Dat herverdelen gaat niet eindeloos op. Gratis geld bestaat niet -behalve bij de SP- dus dient een economie robuust te zijn om geld te kunnen herverdelen.

127 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
5
Meld

@113

Dat is wat ik hier ook wel eens schrijf: je bent te dom om het te begrijpen. Ik zie dat niet als een belediging maar als een vaststelling. Degenen die beledigd zijn, zijn mensen met een ego van hier tot Tokio. Een wijs mens wéét van zichzelf dat hij niet alles begrijpt. In goed en slecht geloof ik niet zo. Goed of slecht is een oordeel en oordelen zijn altijd subjectief. Subjectief wil zeggen -alweer- gebonden aan het ego. Ja, er zijn mensen die hun eigen ikje reuze belangrijk vinden, mij interesseert dat niet zo.

128 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
6
Meld

@126 Het hoogste tarief begint al bij circa 50 mille: daar zitten veel Nederlanders in maar alleen voor het bedrag boven die grens. Belangrijker is of je éénverdiener of alleenstaande bent. Neoliberalen houden niet van die 1e categorie, gelovigen niet van de 2e categorie.
Als je éénverdiener en alleenstaande bent betaal je doorgaans veel meer loonbelasting.
Hoeveel belasting je uiteindelijk in totaliteit betaalt hangt af van je vermogen in relatie tot je inkomen, of je een koophuis hebt of een huurhuis hebt, of je ook nog een vakantiehuisje hebt dat in box 3 valt, of je net dat jaar een huis verkocht hebt of een auto gekocht (BPM) hebt, of je in een dure gemeente woont qua onroerend goed belasting, of je veel kilometers rijdt met een niet zuinige auto, of die niet zuinige auto of diesel rijdt en in een dure klasse van de provinciale opcenten valt of je langdurig opgenomen bent in een verpleeghuis enz. De schattingen voor het totaal lopen uitéén van 65-85%.

129 Conradijntje    
9 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Ik kom niet meer bij, het bericht is gelinkt van het AD. Da's pas humor.

130 Verwonderd    
9 maanden geleden door Verwonderd
1
Meld

@126 "Grappig trouwens dat u mij links inschat."

Ik heb hier op NK meerdere keren discussies gehad met linkse mensen die blijven volhouden dat de belastingen in Nederland 35% zijn (en dus gemakkelijk verdubbeld kunnen worden) - die zien dus alleen de loonbelasting en dan ook nog van modale gezinnen.

131 Conradijntje    
9 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@123 "Als dat het geval was, 85%, dan was de economie al lang vastgelopen."

Maar de economie is ook vastgelopen. Door de hoge belastingen kunnen veel simpele banen niet meer uit. Werkgevers schakelen hiervoor (vrachtwagen chauffeur, bouw) bijvoorbeeld Polen in en via allerlei fiscale constructies wordt er dan minder belasting betaald. Loop je in het midden oosten rond zie je liftboys in hotels en veel mensen in tuinen/plantsoenen werken: deze banen bestaan bij ons niet meer - kan niet meer uit door de hoge belastingen. Automatisering/robotisering is geen vooruitgang of luxe maar bittere noodzaak omdat arbeid bij ons te duur is geworden.

132 Conradijntje    
9 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Dat komt omdat we zo gelukkig zijn.

133 samcash    
9 maanden geleden door samcash
11
Meld

En niet alleen op Facebook. Op Nieuwskoerier kunnen ze er ook aardig wat van.

134 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
1
Meld

Linkse mensen zijn standaard negatief, denken niet voor zichzelf, laten de SP en PVV voor ze denken. Willen altijd een uitkering, willen dat iedereen die werkt veel belasting betaald zo dat links alles gratis krijgt. Terwijl ze zelf altijd zeiken over graaien, graait links het hardts met de aso eis dat werkenden veel belasting dienen te betalen zodat ze zelf niet hoeven werken.

135 Ziggofan    
9 maanden geleden door Ziggofan
3
Meld

Enige tijd geleden gestopt met FB. Ik kan het een ieder aanraden!.

136 Sneeuwbal    
9 maanden geleden door Sneeuwbal
1
Meld

@135 Als dat van een Ziggofan komt stelt me dat gerust. Ziggo is naadje.

137 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
2
Meld

@137 Fan zijn van een telecomleverancier is toch al een beetje vreemd

138 Ikke44    
9 maanden geleden door Ikke44
3
Meld

@138 Zeker als het van Ziggo is. Moet je eens proberen alleen een internetaansluiting voor iemand te regelen. Heb zeker tien mensen aan de lijn gehad en tien keer een ander verhaal gehoord. question

139 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
1
Meld

@136 Ik ben er nooit aan begonnen. Kan ik ook iedereen aanraden.question

140 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
1
Meld

@139 Een jaar geleden ook over gestapt van ziggo naar Tele2
eigen baas dus en ziggo was niet betrouwbaar genoeg naar mijn zin

141 Ikke44    
9 maanden geleden door Ikke44
1
Meld

Tja, dat krijg je als een neoliberaal leeghoofd de hele samenleving met de 'dikke-ik-mentaliteit' legaal naar de klote mag helpen. Bedankt hypotheekbezitters !

143 Mac Benac    
9 maanden geleden door Mac Benac
2
Meld

@143 Wat formuleer je dat mooi.

144 alexandroepimenco    
9 maanden geleden door alexandroepimenco
2
Meld

Niet zo verwonderlijke: facebook zelf komt uit de donkerste kerkers, vol bijbedoelingen.

145 Robin    
9 maanden geleden door Robin
2
Meld

Facebook!!!! Zo`n vergaarbak voor reclame en privé geworden. Klein chipje erin geplaatst en ze lezen mee met alle pagina`s die jij bezoekt. Zie eveneens de reclame die je krijgt. Facebook os voor mij zo achterhaalt, vroeger waren ze boos als je stiekem in iemands dagboek las, nu zijn ze boos als je hun verhaaltjes en foto`s niet like`t.

146 lizzy    
9 maanden geleden door lizzy
0
Meld

@128 : Wat is er mis met ego? Mensen zouden het niet hebben als het nergens goed voor was. Jezelf altijd wegcijferen is in feite een gedrag, waar je jezelf en je geliefden mee schaadt. Alles met mate, dus. Zo blijf je ergens in de grote middenmoot van de pik-orde, en DAT is het streven van de grote meerderheid van de mensheid, daar is het ego dus goed voor.

147 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
5
Meld

Kijk, het "bewijs" van een hele serieuze site question dat intelligente mensen zwartgalliger zijn qua humor, onder andere:

http://www.faqt.nl/recent/vijf-tekenen-dat-je-erg-intelligent-bent/

148 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@147 Ik denk dat er héél véél mis is met 'ons' ego. We zijn allemaal zó zelfverzekerd. Twijfel is taboe. Het ego maakt dat we beslissingen in ons nadeel nemen omdat we naar de buitenwereld een mooi plaatje willen laten zien. Facebook is puur vergif.

149 Mac Benac    
9 maanden geleden door Mac Benac
0
Meld

@147

Ik denk daar dus geheel anders over. Ik schaad niemand door mijzelf weg te cijferen. Mijn leven staat in dienst van anderen.

150 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
1
Meld

@149 : FB slecht voor mensen, mee eens.

Freud had bedacht Ego, Id, en Super-Ego. Waarbij Ego is je bezig zijn met hoe anderen je zien/bejegenen, Id is je emotionele zelf, en Super-Ego is de baas en besluit, wat er gedaan/gezegd wordt en wat niet.

Ego heeft een andere betekenis gekregen doordat wereldverbeteraars het gingen verketteren. Ego met mate is heel verstandig.

151 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beelden van blanke jongens die in elkaar gero...
Ik zie ze steeds vaker: Beelden van blanke jo...

1 dag geleden door Hangingmen

’Vlees moet op rantsoen’
Nederlanders mogen zich opmaken voor een vlee...

1 dag geleden door in holland

Wilders ziet samenwerking met FvD wel zitten:...
Geert Wilders ziet een samenwerking met Thier...

22 uur geleden door Inter

'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet a...
In De Telegraaf beschuldigt ze Graus ervan da...

9 uur geleden door NOS

Een achtergehouden review ‘bewijst dat...
Gezondheidsgroeperingen voeren campagne voor...

20 uur geleden door kwatta


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Minco
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangif...
@167 Wilders is veroordeeld voor een uitspr...

minder dan een minuut geleden door Minco

Honda RA302
"Ik hoop dat een lange shutdown het verzet te...
Tolerant en vreedzaam, haha! Ik vermoed dat v...

1 minuut geleden door Honda RA302

No newstoday
Vacature webcare-redacteur Justitie (2014, Ma...
We willen toch tijdige opsporing van onwensel...

1 minuut geleden door No newstoday

jantje van leiden
PvdA heeft spijt van ‘molensteen’ verhuur...
@16 Zoals de kaarten er nu bij liggen.Maar nu...

2 minuten geleden door jantje van leiden

TedjeR
"Ik hoop dat een lange shutdown het verzet te...
@54 valt het jou ook op dat waar die Trumptar...

2 minuten geleden door TedjeR

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig