112-NIEUWS

Meerdere auto's betrokken bij frontale botsing | Overval met vuurwapen op winkel, dader vlucht zonder buit

De ravage aan de auto's is flink
© ZHZactueel
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 3 mei 2024.

Overval met vuurwapen op winkel, dader vlucht zonder buit

Aan de Nieuwstraat in Spijkenisse vond vrijdagmiddag rond 16:15 uur een overval plaats in een winkel. De dader, volgens de politie een jongeman, bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen. Uiteindelijk vertrok hij zonder buit. Getuigen zeggen dat de medewerkster van de winkel de jongen zou hebben verjaagd met een hamer.
De politie is nog op zoek naar de dader. Het gaat om een jongen van rond de 1,90 meter lang die een donkerkleurig jack met capuchon droeg.

Meerdere auto's betrokken bij frontale botsing

De N214 ter hoogte van Bleskensgraaf was in beide richtingen urenlang afgesloten vanwege een ongeluk waarbij meerdere auto's waren betrokken. Twee auto's hadden een frontale botsing met elkaar. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
De schade door het ongeval is groot. De voorkant van twee auto's ligt er volledig af, en de weg licht bezaaid met brokstukken. Bij het ongeval zouden drie mensen gewond zijn geraakt. Het is nog onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Thomassentunnel deels afgesloten door ongeval

De Thomassentunnel op de A15 richting Europoort is deels afgesloten geweest vanwege een ongeluk tussen een vrachtwagen en een auto. Er lag vloeistof op de weg die moest worden opgeruimd door hulpdiensten. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.
Door het ongeluk moest het verkeer korte tijd omrijden, maar inmiddels is de weg weer vrij. De politie zegt dat er geen gewonden zijn gevallen bij het ongeluk.
De brandweer en politie zijn ter plaatse bij de tunnel
© Rijkswaterstaat

Straf voor politiemedewerkers vanwege Whatsappjes

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet straf krijgen voor grensoverschrijdende en discriminerende teksten in een WhatsAppgroep. Dat meldt de politie. Samen met twaalf andere politiemedewerkers, van wie de meeste uit Amsterdam komen, zat hij in deze groep.
De politie wil een aantal medewerkers ontslaan en een ander deel voorwaardelijk ontslaan. Zij moeten ook op cursus om hun gedrag te verbeteren. De straffen zijn nog niet definitief, de politiemedewerkers mogen eerst hun kant van het verhaal nog vertellen.
Straf voor politiemedewerkers vanwege whatsappjes
© Rijnmond

Vrachtwagen belandt met aanhanger in berm

Op de A20 richting Hoek van Holland is bij Maassluis een vrachtwagen met aanhanger in de berm beland. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk. Eén rijstrook is dicht.
De vertraging ligt rond 08:30 uur op zeker een half uur. Een bergingsbedrijf en schoonmaakmachine zijn ter plaatse om de ravage op te ruimen.

Politie 'arresteert' een slang

Agenten van het politieteam Oude Maas kregen donderdagavond een opmerkelijke melding: er was een slang gevonden. Eén van de agenten was zo stoer om de slang op te pakken en daarna is het dier door een speciaal bedrijf opgehaald.
Een slangenkenner vertelde aan de politie dat het om een Mexicaanse zwarte koningsslang ging. Zo'n dier is niet gevaarlijk of giftig, maar wel verboden. Hoe het dier buiten op straat terechtkwam, is onduidelijk.
Agenten vinden een slang op straat
© Politie

Vrouw uit auto bevrijd na ongeluk met meerdere auto's

Op het Kleinpolderplein in Rotterdam zijn donderdagavond laat meerdere auto's op elkaar gebotst. Eén iemand kwam vast te zitten in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd.
De vrouw is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Over de inzittenden van de andere auto's is niks bekend. Ook de oorzaak van het ongeluk is niet duidelijk.
Vrouw door brandweer bevrijd uit auto na ongeluk op Kleinpolderplein
© MediaTV

Jongen met 'groot' mes aangehouden

Agenten van de politie Nissewaard hebben donderdagavond een jongen aangehouden die een mes bij zich had. "De jongen ging rennen toen wij hem wilden controleren", schrijven de agenten op sociale media.
Daarop zetten de agenten de achtervolging en wisten de jongen aan te houden. "De jongen had dit grote mes weggegooid." Hoe oud de jongen is en wat de reden was dat de politie hem wilde controleren is onbekend.
Jongen met groot mes aangehouden
© Politie

Uitslaande brand mogelijk ontstaan in bed

In Rotterdam-Overschie is in de nacht van donderdag op vrijdag brand geweest aan de Abtsweg. De vlammen sloegen volgens omstanders uit de woning. De brand zou zijn ontstaan in een bed op de eerste verdieping. Maar of dat ook echt zo is moet uit verder onderzoek blijken.
De bewoners konden op tijd het pand verlaten en hoefden niet naar het ziekenhuis. De schade aan het huis is enorm. Het pand is voorlopig onbewoonbaar.
Uitslaande brand in huis in Rotterdam-Overschie
© MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl