Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal (indepen.eu)


In een decadente socialistische samenleving, waar woke de scepter zwaait en jaloezie de hoofdemotie is bij middelmatige bestuurders die nergens anders aan de bak zouden komen dan bij de overheid, is er grote drang om te voorkomen dat mensen ‘zomaar’ geld ontvangen. Hoe hard er ook voor ...

door Oeps112 in Overig  ·  25 Reacties

  • 16
  • 303x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is nog erger.

Vele technici die Nederland hard nodig heeft bereiken komende jaren de pensioengerechtigde leeftijd. Werkgevers proberen hen vast te houden, want het onderwijs slaagt er niet in nieuwe mensen op te leiden.

Deze mensen willen vaak wel doorwerken om meer spaargeld op te bouwen dat zij hun kinderen kunnen nalaten. Dus nu bepleiten ambtenaren en politici prompt verhogingen van erf- en schenkbelasting om het bedrijfsleven harder te treffen en te saboteren. En de samenleving als geheel.

DvD

2
1 duurendaal

Zo ervaar ik dat ook, Als je allerlei constructies, legaal, moet aangaan om de belasting niet al teveel te spekken wat betreft de erfbelasting dan is er iets mis. Ten eerste zou een erfenis sowieso niet belast moeten zijn en ten tweede is die rare staffeling in percentages aan de hand van de relatie met de overledenen uit het stenen tijdperk.

Zelf heb ik al decennia een vriendin waar ik niet mee getrouwd ben, geen andere overeenkomst heb en we wonen apart. Voor de erfbelasting is zij een vreemde en betaal je de hoofdprijs. Als ik echter haar kind erken kan de erfenis via dat kind naar haar moeder met veel minder belastingafdracht. Achterlijk dat je dat zo moet doen.

1
2 Hendrianus

Inderdaad afschaffen die erfbelasting en gewoon onder de inkomstenbelasting laten vallen.

2
3 OudMaarNietDood

" Bovendien zou het de Nederlandse senioren een slok op een borrel schelen als ze geen geld meer hoeven te betalen voor adviezen over de beste manieren om de legitieme plundering van hun spaargeld te omzeilen."

Exact want je hebt minimaal een notaris nodig om e.e.a. te regelen. Een goede belastingadviseur doet het verder ook niet voor niets.

0
4 Hendrianus

Ik heb dat weleens aan een notaris gevraagd, 'waar komt de erfbelasting vandaan?, waar is het op gebaseerd?' Ach zij hij, links of rechtsom de overheid heeft geld nodig.

1
5 Hendrianus

Als er belasting geheven moet worden dan is erf- en schenkbelasting socialer dan inkomstenbelasting. Voor dat eerste heb je geen reet hoeven doen.

7
6 JackKropotkin

ja mensen die niks hebben, niks willen doen of niks kunnen willen maar al te graag parasiteren op anderen die wel in staat zijn om iets op te bouwen. zou wat zijn als iedereen zo zou denken; geen persoon die nog z'n handen uit de mouwen steekt. dat lok je straks wel uit: als je teveel werkt en vermogen opbouwt wat belast wordt, kan je beter minder werken.

0
7 maarten1234

@6 je hebt toch alles voor je kind over? je genetisch verwanten hebben zich de ballen uit je broek gewerkt voor hun nageslacht - dus er staat wel degelijk arbeid tegenover dat vermogen

0
8 maarten1234

@1 inderdaad, waarom zou je nog een poot uitsteken als je (lees: je kind) er voor bestraft wordt

0
9 maarten1234

Dat zijn de aanhangers van die franse econoom pikkety. Gewoon pure jaloezie. Als je hard hebt gewerkt en gespaard voor je kinderen en kleinkinderen dan moet en zal je belasting betalen over een bedrag waar al vele malen belasting over is betaald (eerst inkomensbelasting en daarna vermogensbelasting). Uiteraard geef ik nu zoveel mogelijk al weg zonder dat ze daar belasting over hoeven te betalen.

0
10 ThWil

@8 Ja, ik vind ook dat mijn kinderen op eigen benen moeten kunnen staan door zelf geld te verdienen. Er staat verder mijn eigen arbeid tegenover, niet de arbeid van mijn kinderen en hoef ik geen belasting te betalen over wat zij krijgen.

3
11 JackKropotkin

@10 Je mag sparen voor wie en wat je wil. Je kan het idd ook voor je erfgenamen laten. Verder is dat belastinggedoe ietwat flauw. Jij hebt er als erflater /schenker misschien al belasting over betaald, de erfgenamen nog niet en die krijgen die erfenis in de schoot geworpen zonder er iets voor te hoeven doen.

5
12 JackKropotkin

@12 Hoe weet jij nou dat ze daar niets voor hebben hoeven doen? Ik hoop ook voor jou dat je een beroep kunt doen op je (klein)kinderen als je hulp nodig hebt.

0
13 ThWil

@11
Interessant is het jubeljaar.
Staat in de bijbel maar waarschijnlijk nooit in de praktijk gevierd.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jubeljaar

1
14 eh

@13 Als je kinderen voor je gewerkt hebben dan had je ze een salaris moeten geven. Dat ze meehielpen met het huishouden, afwassen en hun eigen kamer opruimden wordt niet gezien als betaald werk.

5
15 JackKropotkin

@15 Natuurlijk werken ze niet voor me. Maar heel soms moet ik bijv naar het ziekenhuis en heb dan geen vervoer. Ik hoef dan maar te kikken en ik word geholpen. Zoiets bedoel ik. En het zijn natuurlijk wel mijn kinderen. En als ik ze wil belonen dan doe ik dat. Doet volgens mij iedere ouder die goed met de kinderen omgaat.

0
16 ThWil

Ik zou juist wel willen dat de belasting daar tussen zit, om te voorkomen dat men oneindig schenkt en oneindig doorgeeft van super grote bedragen.

De andere kant is ook zo : Alle Belasting is lastig, soms doen ze zelfs CRACKdowns als super bedragen worden doorgegeven, scetchy.

Wij hier denken niet in de mogelijkheid van geldsmokkel... omdat we er niets mee te maken hebben, wij zien alleen de belasting stelen XD

1
17 DikkeTor

@6 JackKropotkin

Degenen die er niets voor hebben gedaan, zijn politici en ambtenaren. Het morele recht van de overheid bestaat niet en is een fictie.

@5 Hendrianus.
Erfbelasting is verzonnen door de Romeinse keizer Augustus. Oude Romeinse geslachten kregen opzettelijk weinig kinderen om de nalatenschap bij elkaar te houden. Zo kwamen de legioenen zonder soldaten en officieren te zitten. Augustus nam confisqueerde daarom een deel van de erfenis als er te weinig kinderen waren geboren. (Lex Papia Poppaea)
DvD

2
18 duurendaal

@18 Jij bent tegenwoordig ook moreel geconfisqueerd door het libertaire wappiedom?

5
19 JackKropotkin

@18 m post
@19 JackKropotkin

Als ik de staat van dienst van het ministerie van Financiën , de Belastingdienst en de politiek overzie:
1 Groningen,
2 Kinderopvantoeslagenschandaal.
3 Illegale Zwarte Lijsten van de Belastingdienst
4. de Grote Box3 Fraude
5. Ten overstaan van de Rechter. Wederrechtelijke vernietiging van 9000 dossiers door de Belastingdienst. Valse verklaringen opmaken, afleggen. Valse stukken opmaken. Stukken verduisteren. In opdracht van de bewindslieden en de ambtelijke top van het ministerie.
6. Knoeien met rulings. Samen met Buitenlandse Zaken Russsiche en Oekraïense oligarchen naar Nederland lokken.
7. Het detacheringsschandaaltje
Etc.

Zo immoreel als het ministerie van Fraudanciën en de politici zijn, kunnen ze niets claimen van de burger. Zolang het ministerie en Den Haag zich niet verantwoord hebben en daders zijn bestraft, kan er bij deze recidivist geen sprake zijn van herstel van vertrouwen. Jammer, want we hebben maar één overheid. Maar Fraudanciën en de fiscus zijn op dit moment organisaties met meerdere criminele oogmerken. Daat mogen we ogen niet voor sluiten. en net zomin als de belastingheffing correct geschiedt, geschieden de uitgaven natuurlijk ook niet eerlijk.

DvD

3
20 duurendaal

@20 Jawel joh, haal er ook nog wat interstellaire oorlogen bij of zo. Het gaat om erf- en schenkbelasting en jij dwarrelt naar allerlei onderwerpen die er niks mee te maken hebben om je frustratie ergens over te uiten. Beetje raar.

6
21 JackKropotkin

@20 m post
@6 , 19, 21 JackKropotkin

U postuleert een vermeende morele superioriteit van politiek en Financiën om belasting te heffen in het algemeen belang. Ik laat aan een lijstje met voorbeelden zien dat die superioriteit niet bestaat. En overheid en politiek zijn recidivisten die zich eerst moeten rehabiliteren, - en snel ook -, voordat zij zich kunnen beroepen op het algemeen belang.
Ik dwarrel niet uit naar andere onderwerpen, maar schetst de context. Zonder vertrouwen geen gezag.

DvD

2
22 duurendaal

@22 “ U postuleert een vermeende morele superioriteit van politiek en Financiën om belasting te heffen in het algemeen belang”

Je verdraait de zaak. Ik beweerde, zoals in @6 al eerder geschreven alleen dat *als* er belasting geheven moet worden dat erf- en schenkingsbelasting socialer is dan inkomstenbelasting vanwege het feit dat je voor een erfenis geen reet hoeft te doen behalve afwachten. Daar zit niks superieurs aan en daar hebben politici, ambtenaren, olifanten en hyacinten verder niets mee te maken.

1
23 JackKropotkin

@22 m post
@23 JackKropotkin

Dat kinderen niets hebben gedaan voor een schenking of erfenis is een moreel oordeel. En als politici op grond van dat oordeel belasting heffen, achten zij zich meer gerechtigd tot (een deel) van het geld dan diezelfde kinderen.
@20 geef ik de context waaruit blijkt dat het huidige ministerie van Fraudanciën en de Belastingdienst onwaardig zijn in juridische zin.

In mijn eigen geval: al sinds mijn kindertijd leer ik van onderop in ons familiebedrijf. En dat wordt ook geëist, wil ik in aanmerking komen op te volgen.
Algemeen: in tal van families leveren kinderen, kleinkinderen, mantelzorg en besparen de regering jaarlijks miljarden.
De overheidsbegroting is opgelopen van 265 mrd in 2017 naar 433 miljard in 2024. Een stijging van meer dan 60%. Veel meer dan de inflatie over die jaren. De prestaties van ministeries en politiek zijn niet toegenomen. Integendeel.
De extra belastingen zijn voor Den Haag pas 'onverdiend geld' waar ze 'geen reet voor hebben gedaan'. Behalve dan het aanrichten van miljardenschandalen, welke enorme schades zonder enige discussie worden afgewenteld op de belastingbetaler. Waar blijven de 'eigen bijdragen'?

DvD

1
24 duurendaal

@15 je hebt nu ook ouderen die door inflatie maar moeilijk rond kunnen komen. als je als kind hen iets wilt geven, dan weet de belastingdienst je te vinden... daar willen ze nu wat versoepling in aanbrengen overigens.

0
25 maarten1234

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

"Volgens informatie werd de locatie van hun ontwikkeling aan de Russen gegeven door de lokale Russischsprekende bevolking.Slavjansk en Kramato...

5 minuten geleden geplaatst door Malinois

Nighthawk
Muziekdraadje

The Whispers - And The Beat Goes Onhttps://www.youtube.com/watch?v=fOaxEa5ONJw...

5 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Bob Sleebaan
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

1. Killer robots 2. Thee drinken....

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Nighthawk
Muziekdraadje

Santana - Song Of The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=F7AbmXe9thg...

10 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

spookrijder
Minister: extra uitgaven aan asielopvang zijn onvermijdelijk

"Daar is geen ontkomen aan, zegt Van Weyenberg. "Die mensen zijn hier gewoon"."Dat is helemaal niet gewoon, dat is abnormaal....

11 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Nighthawk
Muziekdraadje

Love Train feat. Jason Mraz, Chad Smith, Yo-Yo Ma | Turnaround Arts | Playing For Changehttps://www.youtube.com/watch?v=aUXSVnGsYyY...

12 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Nighthawk
Muziekdraadje

@2878 Ja inderdaad, zou zeker leuk zijn Rooibos.....

12 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

wildersfan
Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid

@3 Daarbovenop heeft ze de luxe dat ze bij dreiging hup, zomaar ff naar het buitenland kan gaan. Plus dat ze ook nog eens beveiliging meekrijgt....

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Dus je werkt jarenlang aan een plan en zit er een factor 4 naast.Veel argumenten die prutser de Jonge aandraagt hadden al eerder meegenomen ku...

15 minuten geleden geplaatst door skapoe

NK. App
Sex ReshmaPoonam Pandey SexyDmm.co.jpReddit Like SitesAmatuer Ebony AnalAngela DollAnal BlowjobSon Fucks Sleeping MomTits MovsForced Porn MovieMy Free Cams CouplesSkip Thr GamesNifty Stories GayManyviodsXvideos OnlyfanaPorn Gay YoungPorn LivestreamEporner.ciomGarotas Nuas.Vídeos Eróticos NacionaisKelsey Asbille SexyLana Rhodes NudesDesnudos Maite PerroniVanessa MotomotoAlexis Texas SexesItadkai SeiekiAriana MariepornBrazzers Sex XnxxBrandybilly Only Fansصور كسHot Sexual PicturesLandidizuAsian AnalfuckTrafesti PornosuWww English Sex ComCherry Lyta TwitterLocal Sex PornSexy Porn XnxxHd Desi Sex Video DownloadBollywood Actress Sunny Leone Sex VideoPriya Raj PornSoftballgirl PornEbobypulsePono BrasileiroAmerican Pie Naked MileBengali Choti StoryWwwww XxxxxxxxPetite XvidFoxybrown20Malayalam Bf MalayalamBig Booty Bitches PornEvelin_gh1Cartoon Porne VideosAv 쏘걸Xnxx.comstoriesPorn Vidao HdYoutube NakedBrazzers Milf SexGranny DownblouseUxxxXnxx Com First TimeJapanese Porn ActorsXnxnx VKathalina777For The Love Of TiddiesFree Petite PornModern PornAunty Sex Hot VideoHot Masti ComSister Xx ComPorn Sex Hindi StoryGrandfather Granddaughter PornKareena Kapoor Fucking ImagesBrandi Love Fucks FanTiny Harris NudeImajenes De PornPornography FilmingNudes From AfricaCuming In MommyBella Parch NakedHatsune Miku NudeZoe Gara NudesMoto Sex VideoHot Sexy Dance VideoJo Sex VideoBengali Bf Video DownloadBria BackwoodsHindipornstoryList Of Nsfw RedditAunty Sex In CarPuretaboo LesbianXhamster'BedpgeColldge PornEbony Teem PornLesbian Goth PornLesbein HentiBlack Porn BangbrosSexysexysniperGirls Fucking MoviesGay Gangster PornHd WettingPictures Of Ebony PornXfilmes PornosGeorgia Harrison SextapeFc2 Ppv 3167278Teen FidelityAllice In Wonderland PornBig Tit SeducedWww.beurettes.comDoushinXnx Hot GirlHeadscissors PornAdult Friend Finder SitesSusan Sarandon TittsPorn BeutyfulBoltikahani Com HindiMother Porn DaughterReal Son And Mom PornMagic Pussy: Chapter 1Women EscortingCelebrity PokiesVideo Sexual MassageTeens Group NudeVery Hard XxxTamil Village Sex Video DownloadSidneysummersBaddiehub LatinaPagie Wwe NudesSunny Leone Latest MovieSexy Naked LeabiansBelle Delphine Leak VideosDdf NetAva Addams Full MovieXxx Hindi Story AudioStep Mom 4k PornCyberpunk 2077 PornFree Porn Downloadable SitesAsian Bunny PornAsian Train GropingTeenporn GifXhmstarWww Milfmovs ComLes Films PornografiquesPornocarioca.Brooklyn ChsseLiz ViciousPanti SexSex12Hantai Heven