Complex Systems Won’t Survive the Competence Crisis (palladiummag.com)


Harold Robertson beargumenteert dat mensen vandaag de dag een goed leven genieten dankzij systemen die ontworpen werden toen competentie nog het belangrijkste selectiecriterium was. Met het prioriteren van diversiteit over merites, dreigen deze systemen - en daarmee de samenleving - in ver ...

door progressiefliberaal in Politiek  ·  45 Reacties

  • 9
  • 313x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja... klopt. 👍

2
1 smurf

Zeer interessant artikel.
Het toont aan dat (afgedwongen/opgelegde/verwachte) diversiteit tot slechtere prestaties leidt.
Slecht nieuws voor de voorvechters van diversiteit.

2
2 Graaier1000

@2 Je zou bijna denken dat de Russen en Chinezen achter de trans lobby zitten. 😁

3
3 smurf

" Je zou bijna denken dat de Russen en Chinezen achter de trans lobby zitten. 😁"

@3 smurf,

In ieder geval zullen de Russische en Chinese machthebbers geen kopieergedrag gaan vertonen denk ik zo.

2
4 Graaier1000

Grappig dat het weer de universitaire wereld is die de zaak naar de knoppen helpt.

3
5 smurf

@4 Zouden Xi of Poetin homo zijn? Misschien kan iemand ze het eens vragen. 😁 Ik denk dat zo n vraag stellen alleen al goed is voor een gewisse dood. 😄

3
6 smurf

Maar goed... het is een mooi, lang artikel. Maar ik vind het dus een lulkoek artikel. Ik denk niet dat diversiteit tot de ineenstorting van genoemde systemen leiden. Als ik het goed lezen heb, wordt er nergens een aantoonbare link gelegd tussen diversiteit en het ineenstorten van bepaalde systemen door een cascade effect. Er wordt wel een link gesuggereerd. In feite is zulk een artikel buitengewoon schadelijke misinformatie. Nou ja... buitengewoon is ook wel een wat overdreven classificatie. Het is misinformatie. Punt.

3
7 smurf

Racisme gebruiken om de zorgkosten omlaag te brengen. Gewoon alleen nog maar zwarte of trans mensen toelaten bij de faculteit medicijnen. Ik zou dat wel een aardig experiment vinden. Gewoon om te kijken wat er dan gebeurt. Gaan mensen zorg mijden of krijgen ze juist meer waardering voor diversiteit? Een heel erg interessant experiment. Zo'n experiment lijkt me ook een buitengewoon nuttig experiment. Wat de uitkomst ook is, de uitkomst van het experiment is namelijk altijd positief. Het is onmogelijk om een negatieve uitkomst te krijgen. Welke uitkomst we ook krijgen.

Mja... ik ben voor...

4
8 smurf
9 smurf

Wat wil het artikel nu verder zeggen? Dat de VS het volgende Zuid-Afrika wordt? Okay... het is zo. Wat dan nog?

Wat vind Jesse Klaver eigenlijk van het artikel. Ik zou het eigenlijk wel grappig vinden als dit artikel eens in de 2de Kamer behandeld zou worden. Gewoon voor de vorm, om te kijken wat er gebeurt.

3
10 smurf

Omhoog stemmen a.u.b. Ik wil graag weten wat anderen van dit artikel vinden.

2
11 smurf

Als het selecteren van kwaliteit op de tweede plaats komt na de selectie op diversiteit dan gaat dat ten koste van de kwaliteit. Als de kwaliteit gelijk is dan kun je diversiteit doorslaggevend maken.

De maatschappelijke druk op diversiteit, met soms eisen in percentages, heeft een prijs. Het betekent dat je enige daling van competentie moet aanvaarden. De vraag is wat acceptabel is en in welke sector dat misschien geen goed idee is. De honger in Nederland naar de eerste vrouw die in NL premier wordt is nog niet gestild.

1
12 Hendrianus

@7 ,

De schrijver komt inderdaad vooral tot zijn conclusies op basis van een (nogal via cherrypicking uitgevoerde) historische vergelijking. Uitputtend of neutraal is die niet; meneer neemt een paar historische gebeurtenissen, claimt dat die nu vaker voorkomen dan vroeger en pikt er vervolgens één verklaring uit (die hij ongetwijfeld al bedacht had voordat hij zijn 'bewijs', de gebeurtenissen, had gezien).

Maar goed, zo gaat dat met veel opinieartikelen. Het zijn geen sociaalwetenschappelijke papers met een uitgebreide en goed onderbouwde methodologie die de gehanteerde zoektocht naar een verklaring moeten rechtvaardigen. Waarom die er in dit geval niet is, is trouwens wel een raadsel - de auteur leek er genoeg ruimte voor te kunnen reserveren, in principe.

0
13 progressiefliberaal

@12 ,

Uiteindelijk is het altijd een maatschappelijke afweging inderdaad, hoeveel waarde je aan het een hecht en hoeveel aan het ander.

Persoonlijk denk ik wel dat het diversiteitsdenken aan het doorslaan is. Niet zozeer om de redenen die de auteur geeft (in ieder geval wat Nederland betreft), maar vooral omdat:

1. een nieuwe vorm van discriminatie genormaliseerd is (waarmee men zelf het kwaad werd dat men wenste te bestrijden)
2. we in Nederland allemaal al behoorlijk gelijke kansen hebben.

En dat zou leidend moeten zijn: het creëren (of, toepasselijker als je het mij vraagt: het handhaven) van een gelijk speelveld zodat iedereen dezelfde kans heeft om op te klimmen. Zelfs als ongelijke uitkomsten dan het resultaat blijven.

Die hebben we dan maar te accepteren, want die kunnen net zo goed het resultaat zijn van heel onschuldige factoren (en niet per se van discriminatie, zoals de diversiteitsdenkers graag roepen).

In plaats daarvan zijn we steeds meer bezig het speelveld juist minder gelijk te maken, want er zijn niet voldoende zwarte, vrouwelijke of queerhokjes aangevinkt in de organisatie... Alsof dat het doel op zich moet zijn.

0
14 progressiefliberaal

@13 Klopt wat je zegt. Persoonlijk bedoelde ik meer van, stel er gebeurt iets vervelends is dan de oorzaak daarvan te herleiden tot die ene diverse persoon.

0
15 smurf

@15 ,

Dat verwacht ik wel ja. Maar dat was vast te veel uitzoekwerk voor de auteur. question

0
16 progressiefliberaal

@16 Okay, daar had ik dus de nodige twijfels over....

0
17 smurf

@14 Inderdaad. Zoveel als mogelijk gelijke kansen bieden althans wat in het vermogen ligt en redelijkerwijs te verwachten is van een overheid. Daarna is voor mij toch de uitkomst wat betreft geschiktheid doorslaggevend en alleen als er voldoende gelijk aanbod is kun je andere factoren mee wegen.

Natuurlijk kan het ook zijn dat de andere factoren belangrijker wegen dan het kennis of ervaringsniveau van een kandidaat. Je moet ook in een team passen e.d. Maar primair de beste man/vrouw voor de job en dat niet af laten hangen van een quotum aan sekse. Een uitzondering wil ik maken voor mensen met een handicap, anders komen deze vaak maar moeilijk aan de bak. Natuurlijk moeten ook zij wel over voldoende kennis en/of kunde beschikken.

1
18 Hendrianus

Je moet natuurlijk geen bestuurder van een Fiat Panda zonder enige verdere ervaring en opleiding in een F1 wagen zetten puur omdat er nog geen . . . coureur is.

1
19 Hendrianus

Gaat in de inleiding al fout hè... hij beschrijft een paar rampen en zonder enige statistiek (zijn dat er dan veel meer opeens?) en zonder uit te diepen wat er fout ging in elk van die voorbeelden, krijgt diversiteit de schuld?

Rare hangup van deze meneer.

Kijk naar Boeing met hun doodslag op 300+ mensen. Dat haalt ie ook aan als voorbeeld. Dat was geld onder druk van concurrentie. Management dat goedkoper wilde, engineers die zeiden 'moet je niet doen'. Verrotte veiligheidscultuur, die ze uiteindelijk veel meer kostte. Nou vliegt er weer een paneel af. Boeing: in de top 14 witte mannen (kennelijk helemaal naar de zin van de auteur), 3 zwarte mannen, 4 witte vrouwen. Gaan we die vrouwen en zwarte mannen de schuld geven over die andere 14? Deze meneer doet het. Zonder enige schroom. Terwijl die hele geschiedenis van Boeing en hoe dat bedrijf zichzelf kapot heeft ontwikkeld, hartstikke complex is. Enfin... deze man komt van geld. Dus geld, hebzucht, eisende aandeelhouders en 'vrije markt' zal ie niet gauw de schuld geven.

https://www.boeing.com/company/bios/

3
20 zeikenderechter

@14
"we in Nederland allemaal al behoorlijk gelijke kansen hebben."

Hoe gelijk is het speelveld als werkgevers nog altijd aantoonbaar sollicitanten weg selecteren op basis van vermeende afkomst/buitenlands klinkende naam?
Als vrouwen (en jongeren) nog altijd minder betaald krijgen voor hetzelfde werk als hun manlijke (of oudere) collegae?

4
21 Immanuel

@21 "Als vrouwen (en jongeren) nog altijd minder betaald krijgen voor hetzelfde werk als hun manlijke (of oudere) collegae?"
Als dat zo was werden er geen mannen /oudere mannen aangenomen.

1
22 soapbox
23 Immanuel

@23 We kennen de verhaaltjes , maar als vrouwen echt minder betaald mogen worden voor exact hetzelfde werk dan werden er geen mannen aangenomen.
Dus dan de vraag waar zit de motivatie in om duurdere werknemers aan te nemen voor exact hetzelfde werk/productiviteit dan goedkopere werknemers doen?

2
24 soapbox

@24
Het afdoen van bewezen feiten als zijnde " verhaaltjes", zegt genoeg over je beperkte geestesgesteldheid, ben ik bang;
1 Dwaas (jij dus) kan meer vragen stellen dat 100 wijzen beantwoorden kunnen/willen.

6
25 Immanuel

@25 Het zijn geen feiten. Het zijn aannames gemaakt op onvolledige statistieken waar niet alle factoren in meegenomen worden.

1
26 soapbox

@26
Zie #24
Je alternatieve feiten mag je houden.

5
27 Immanuel

@27 Ik had het niet over zgn feiten , dat deed jij.

0
28 soapbox

@28
"Het zijn aannames" = alternatief feit.

5
29 Immanuel

@29 Het zijn ook aannames of conclusies op basis van statistieken , dus geen feiten.
Jij kwam met de zgn feiten.

0
30 soapbox

@30
Nope; het zijn in de praktijk onomstotelijk bewezen feiten.
Dat jij die feiten niet WIL geloven omdat ze niet in je kraampje passen doet daar niets aan af.

6
31 Immanuel

@31 Denk dat je de definitie van feit nog eens moet herzien.

2
32 soapbox

32
Lol... een stompzinnigrechtszwatelendenitwit genaamd soapbox die beweert te denken....
Je weet niet eens wat het woord betekent, laat staan dat je het zou kunnen 😋

5
33 Immanuel

@33 Ah gescheld en getier de standaard wanneer ze geen argumenten meer hebben.

0
34 soapbox

Feit
Feit logo #1010
1) Bewezen waarheid 2) Daad 3) Fait 4) Feitelijkheid 5) Gebeurtenis 6) Gegeven 7) Geval question Gegarandeerde waarheid 9) Gedocumenteerde gebeurtenis 10) Handeling 11) Iets dat vaststaat 12) Iets dat is gebeurd 13) Incident 14) Informatie 15) Objectieve realiteit 16) Omstandigheid 17) Onomstotelijk bewezen zaak

0
35 baba jaga

Het zijn ook aannames of conclusies op basis van statistieken , dus geen feiten.

1
36 Graaier1000

@34
De waarheid benoemen is per definitie geen geval van schelden.
En aangezien #33 gewoon de feitelijke waarheid is, is ook daar geen sprake van schelden.
Dat jij de waarheid niet wenst te erkennen doet daar niets aan af.

2
37 Immanuel

@37 een stompzinnigrechtszwatelendenitwit genaamd soapbox die beweert te denken....
Je weet niet eens wat het woord betekent, laat staan dat je het zou kunnen.

Dan kun je mij vast wel vdrtellen hoe jij weet dat het de waarheid is??
aangezien #33 gewoon de feitelijke waarheid is, hoe weet jij dat dan?

1
38 baba jaga

@37 Ah iemand die denkt dat zn mening de enige juiste waarheid is.

1
39 soapbox

@38
Voor jou een vraag, voor mij een weet.

4
40 Immanuel

@40 Onzin dus.
Je weet dat je begon met schelden maar zoals een links iemand graag doet gewoon even een eigen feit verzinnen zodat het lijkt dat je gelijk gebt.
Maar goed thnx voor je antwoord.

0
41 baba jaga

Er ging iets mis bij @36 .
'Opeens' werd tekst op NK gepubliceerd terwijl ik nog net begonnen was met schrijven.
Dan nu opnieuw.

"Het zijn ook aannames of conclusies op basis van statistieken , dus geen feiten."

@30 soapbox,

Wellicht is er verschil doordat vrouwen gemiddeld meer parttime werken dan mannen? Bij gelijk uurloon levert dat een verschil in beloning op. Bij CAO's zoals die in heel veel bedrijven gehanteerd worden is er geen verschil in uurloon bij gelijke competentie van mannen en vrouwen.
https://www.bnr.nl/nieuws/financieel/10534076/vrouwen-verdienen-nog-steeds-minder-dan-mannen-maar-verschil-krimpt
Hierin is een gesprek van 08:03 minuten/seconden te horen waaruit naar voren komt dat het moeilijk is om uit statistieken exacte feiten/metingen te halen.
De door u gestelde vragen zijn vragen en geen aannames. En wel of en zo ja waarom zijn er die verschillen tussen mannen en vrouwen en op welke manieren wordt dat door de statistiek gemeten/berekend/geschat of hoe je dat verder ook wilt noemen. Dat zijn denk ik allemaal legitieme vragen die blijk geven dat er niet van een 'vastgeroeste' aanname sprake is.

0
42 Graaier1000

Diversiteit gaat juist ten koste van de efficiëntie en effectiviteit. Al die verschillende culturen hebben veelal andere invalshoeken die de efficiëntie en effectiviteit van op te lossen vraagstukken onnodig lang laten duren. En om iedereen maar tevreden te stellen of te houden kom er uiteindelijk iets gemiddelds uit.

0
43 ThWil

@43 ThWil,

Inderdaad, ook ik denk dat het zo gaat. Stelt u zich eens een bondscoach van het Nederlands voetbalelftal voor die zojuist een gesprek heeft gehad met zijn leidinggevende (directeur KNVB in dit geval). De bondscoach heeft te horen gekregen dat er meer diversiteit in zijn selectie moet komen. Nu zijn er zeg maar 4 blanken en 7 niet-blanken in het elftal/de selectie. Dat is niet representatief voor de verhoudingen in Nederland. Zo gezegd, zo gedaan. Het aantal niet-blanken wordt teruggebracht van 7 naar 3 en zo is een afspiegeling van de Nederlandse verhoudingen bereikt. Dat dan goede spelers worden vervangen door matige spelers is misschien jammer maar ja diversiteit, toch?!
Dit is uiteraard een scenario dat nooit zal gebeuren zoals iedereen wel weet. Voor een voetbalteam dat geacht wordt topprestaties te leveren geldt diversiteit kennelijk niet. Waarom dan wel bedrijven die op hun gebied ook topprestaties moeten leveren om mee te kunnen of te overleven wel in de wurggreep van diversiteit brengen?

0
44 Graaier1000

@21 ,

Geen enkele samenleving is volledig egalitair. Daarom schreef ik ook 'behoorlijk gelijke kansen'. Is er verbetering nodig in sommige opzichten? Tuurlijk, zoals altijd wel zo zal zijn.

Maar discriminatie institutionaliseren in een poging discriminatie te bestrijden, is gewoon gekkenwerk.

En voor enkele factoren die je noemt zijn trouwens ook andere verklaringen te bedenken. Daar hoeft discriminatie helemaal niet de echte reden te zijn voor een andere behandeling. Dat bijvoorbeeld oudere medewerkers meer verdienen, komt simpelweg omdat ze vaak meer ervaring hebben en zich al meer dienstjaren hebben bewezen.

0
45 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@22Ze zijn niet onzichtbaar voor die drones. Die gebruiken een camera.Maar gelukkig kunnen de inzittenden dan ook niet gewaarschuwd word...

1 minuut geleden geplaatst door Snorrie

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@21 Die drone heeft er geen last van. Maar de ontvanger van de drone wel. Die krijgt geen bruikbare beelden terug van het voertuig. ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Man opgepakt voor ondergronds bankieren met 45 miljoen

Het is geen moordenaar maar van mij mag deze figuur levenslang een gevangenis van binnen zien....

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@19 Dat is toch ook de bedoeling als je onzichtbaar wil zijn. Dan ook geen communicatie met elkaar. ...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

DWZ
Formatie zonder vluchtstrook

'De PVV domineert de peilingen maar het kartel heeft elkaar. VVD en NSC gaan gewoon met GL/PvdA, D66 en Volt verder en hoewel ze heus wel weten ...

4 minuten geleden geplaatst door DWZ

21st Century Guy
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Van mij hoeft dat niet, gewoon opvangen in nabijgelegen landen en daar hoort Nederland niet bij....

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Goed zo Wilders, dat is ook precies wat we als PVV kiezer van hem verwachten....

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

VBOH
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Daar is niets nieuws aan.Onder valse voorwendselen een verblijfsvergunning verkrijgen. Dat doen er zoveel. Heus niet die ene die voor de camera ...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@9 Helaas vliegt die drone niet binnen die kooi dus zal hij er ook totaal geen last van hebben....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Reconquista
Kantoor ChristenUnie beklad met anti-joodse leuzen - NieuwRechts.nl

Extreem links en hun nostalgische gevoelens voor de begin jaren '30 toen het ook zo begon....

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
X Com Video HdCory ChadrMalayalam Sex Video ShakeelaStep Sister Porn HotBig Tits GangbangedMc Pipokinha Oral SexHentai ImagensDolly LittleNicki Miniaj PornRobert Pattinson NudeXxx Poran VideoHottest Pics Of Scarlett JohanssonHollywood Celebrities Porn VideosSexstories69Best Male PornstarsSex NudNoturhoneybb NudeSexvideoaAunty GuddaDesi Teen Couple SexPorn SiteNaturepornCock Hungry Realtor Cant Resist Hard DickXxx Sax VedeoSpank F/fScarlett Johansson XhamsterMassag Xxx.comYour Undivided Attention Joey WhiteXx HdsexSmut ManwaFree RoughpornPixxx NarutoXx Video Hindi BfZankurohentaiHindi Mein Sexy Blue FilmSexnvideoLesbin Mom PornSunilion PornJapan Train GropedGay Marine PornMiruko PornGawk Gawk MeaningNaked Men On TumblrJapanese Adult Sex VideoSexual Videos On TwitterAlexandra DaddarioboobsPee Gay PornBig Breasted Women NakedSnapchat Leaked NakedHistoire Gay PornOrihime Inoue PornMeg Nutt NudeTamil College Girl SexJxh33 HentaiVibratory PornPelículas PornografíacasPabgVr Cos PornBest Friend Mom XxxDesi Xxx VidoeNikki Sims VideosFree Pon MoviesVídeos Pornô SexosAnal Video XSex Dolls For WomenLois From Family Guy NakedSexo MasageVery Painful Sex VideoIndian Sex MastiFionna And Cake PornBrandi LovethreesomeContos De SexoCelebs NakedCelebrity Nude PhotosSoftcare PornKikilovesjamesNsfw Duscord ServerMia PresleyFucking Hd PicsGay Teenager Porn VideosJapamese Porn StarXxx BideoXvideos HelpSpencer Scott PornPornlatexReddit CockholdXxx Boudi ComJoslyn James OnlyfansLeana Lovings RoughPorn Casero MexSpanish SexxxUglyboobsNaurto PornOlder Black Nude WomenSerenity Cox NudeXxx2023Xxx BeloFat Naked Old WomenSexi BoyFree Hard SexMarvel Gay PornQuadrinhos EroricosNsfw Texts RedditJordyn Jones NudeModel Porn VideoDopebruja OnlyfansHindi 3gp SexCelbrity Blow JobTiktok PornografiaHot GirlsexBlackmilfJennifer Lawrence NsfwIsla BizaHamster Live PornJill HennessynudeXxx DehateBengali XvideoAva Addam Sex VideoPorn Hd PunjabiBf Film Dekhne WalaPussy ViedoSon Seduce Mom PornPorno RobloxHotms Campo GrandePesquisar Mulher PeladaNadia NudeCeliberty Nude PicsAjapplegateFnag PornGordibuenas PornosVictoriasnooks NudeMsaoiDesi Porn PicturesMassage PrankSex Seal PackYoux XxxxAverage Nude MomsSara Underwood PlayboyFull Hd PorNaked And YoungNastinicole101Stepmom Big Booty PornHttps://www.erome.com ArabBlacked Missionary PornTamil Girls Hot Sex VideosSkylar Mae JoiStartofus PornBokep Artis IndiaEvita LimaJohnny Sins Ki Video