Baudet over crisis in Oekraine (youtu.be)


Fragmentje uit 2016 waar Baudet ingaat op de uiteindelijke oorsprong van de spanningen in de regio.Het gesprek ging over het Oekraïne referendum over het EU ... ...

door Vageali6888 in Overig  ·  30 Reacties

  • 12
  • 314x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geen woord van gelogen..


"trilateral trade talks between Moscow, the EU and Ukraine as proposed by Ukraine were declined by the EU"

https://www.aies.at/download/2013/AIES-Fokus-2013-06.pdf"Yanukovich proposed startingthree-way talks between Russia, Ukraine and the EU..
But the EU rejected trilateral talks"

https://www.cnbc.com/2013/11/29/ukraine-and-eu-fail-to-salvage-trade-pact.html

5
1 Vageali6888

Gaap...
Volgens mij ligt de oorsprong ergens in de vorige eeuw.

10
2 RobP

@2

kop in het zand

5
3 Vageali6888

@3 Nee, realiteit.

9
4 RobP

🤢 🤮

6
5 GreyB

Ik ben er zelf van overtuigd dat er alien lizards mee aan de haal zijn gegaan.

4
6 Tussenderegels

@4

De realiteit lees je in @1
De EU/VS wilde Oekraïne volledig afsnijden van Rusland.
Toen de president aangaf onder die voorwaarden niet te kunnen tekenen zette ze hem met geweld af.

3
7 Vageali6888

@7 Nee, daar lezen we bullshit net al de rest van #7.

9
8 RobP

"Ukraine and the 28-nation EU had aimed to sign an ambitious trade and cooperation agreement at Thursday’s summit in the Lithuanian capital Vilnius, which would have marked a historic westwards shift by the former Soviet republic away from Russia’s orbit.
But, under intense pressure from Moscow, Yanukovich renounced plans last week to sign the agreement in favour of closer ties with Russia, dealing a blow to the EU’s efforts to build closer relations with former Soviet republics."

Na lang onderhandelen trok Yanukovich ineens een ander plan..
Tegen de wil van zijn volk!!

Maar het is allemaal de schuld van het Westen hoor...

5
9 GreyB

@9 is voor @7

2
10 GreyB

@9 Yep, het is allemaal de schuld van het Westen. Poetin is een lieverdje die door het Westen en dan met name de VS met de rug tegen de muur is gezet...

9
11 RobP

@11

Geen lieverdje, maar het laatste klopt inderdaad.

3
12 Vageali6888

@12 Tuurlijk. Slaap verder en droom lekker over ome Poetin die niet anders kan.

7
13 RobP

@9

Beetje kort door de bocht.
Hier lees je in wat meer detail waarom Yanukovich onder die voorwaarden niet kon tekenen.

Why Ukraine spurned the EU and embraced Russia
https://www.reuters.com/article/us-ukraine-russia-deal-special-report-idUSBRE9BI0DZ20131219

3
14 Vageali6888

@14
Het komt uit je eigen linkje hoor..

6
15 GreyB

@14 Niks kort door de bocht. Ome Poetin zette die 'arme' Yanukovich onder zware druk en wapperde aan de andere kant met een grote zak geld voor hem en dat allemaal tegen de wil van het volk en het parlement. Zo eenvoudig is het.

7
16 RobP

Van de 'democratie' zeggen ze vaak dat het de beste optie is uit allemaal slechtere varianten zoals een 'dictatuur' of andere autocratische systemen.
Wat ze er nooit bij vertellen is dat het ook de beste variant is om de bevolking te misleiden en te manipuleren is. In onze parlementaire democratie worden in afgesloten kamertjes deals gesloten die niks te maken hebben met de stem van het volk. Zodra jij je democratische stem hebt weggegeven krijg je de middelvinger. Dan begint de onderlinge machtsstrijd tussen verschillende politieke partijen. Jij, die je stem hebt weggegeven, staat dan alweer buitenspel. Jouw partij kan dan bijvoorbeeld instemmen met een bepaald beleid waarvoor jij helemaal niet hebt gestemd. Misschien was je er wel faliekant tegen maar helaas, je moet de komende 4 jaar je mond houden. Jouw stem wordt nu vertegenwoordigd door anderen.

In die context doet Baudet hier wel een opmerkelijke uitspraak; "Waarin het grootste gedeelte van de Oekraïense bevolking zich kon vinden."
Er is dus een democratische meerderheid. Zeg maar 'de stem van het volk'.
De VS maar ook de EU hebben laten zien dat je zulke democratische uitkomsten gewoon naast je neer kunt leggen om je eigen doelen te bereiken. We hebben het gezien in Frankrijk, hier in Nederland via referenda. De macht, de elite of noem het 'Het Kartel' heeft schijt aan de democratie en uw stem. Zolang het niet nodig is zult u het niet zien of opmerken maar als het nodig is schuiven ze de 'democratie' gewoon aan de kanten.

Hier heeft Baudet het over.
De Oekraïense bevolking wilde een bepaalde kant opgaan en had daarvoor een leider gekozen. Die kant wilde de VS en de EU niet opgaan en wat er sinds 2014 is gebeurd, is daar een direct gevolg van.
Zij hebben een putsch georganiseerd terwijl daar een democratisch gekozen president aan het roer stond. Ze hebben een aan coke verslaafde acteur op de troon geduwd die hun opdrachten uitvoert. Systematisch is daar de oppositie uit de weg geruimd. Net als in landen als Noord-Korea en China. Landen waarvan wij zeggen hun handelswijze af te keuren maar in principe hun overtreft.

Goed dat Baudet hierop wijst. Dit zijn zaken die de media achterwege laten en alleen maar om Rusland overal van te kunnen betichten.
Het eerlijke verhaal is dat deze oorlog eigenlijk al in 2014 (in de maanden daarvoor) is begonnen. De speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne is daar een gevolg van.
Het zou fijn zijn als onze SMS ons hierop wijst.

6
17 Malinois

@16

De EU hield een worst voor en Rusland hield een worst voor, allebei met voor en nadelen.
Yanukovich kon simpelweg niet tekenen onder die voorwaarden, het land had direct 10 miljard nodig die alleen de Russen bereid waren te geven.

Daarnaast is het bizar dat de EU/VS hen een alles-niets keuze voorhield, met een land die historische banden en verdragen had lopen met Rusland.

4
18 Vageali6888

Baudet 2016

“Wat je feitelijk doet, is een oorlog ontketenen"

“Met allerlei prima idealen: handel en corruptiebestrijding,Dat hele neoconservatieve idee klinkt mooi, maar wat het in feite behelst, is iets heel anders. Het is namelijk een soort expansionisme: wij gaan onze invloed laten gelden.
Het gevolg is vaak dat je een regio enorm destabiliseert"


.

5
19 Vageali6888

@18
Poetin zwaait met een zak geld voor Yanukovich en hij gaat overstag.
Yanucovich is onbetrouwbaar gebleken en is niet voor niets afgetaaid naar kameraad Poetin.

5
20 GreyB

@20

De enige keuze die hij kon maken op dat moment...
Yanucovich heeft nooit gezegd niet te willen tekenen, alleen "nog" niet onder die voorwaarden.

uit @1 linkje
"Yanukovich's desire to forge closer links with the EU was genuine, but that he became dismayed when he felt the EU failed to acknowledge the scale of the financial difficulties he would face if he chose Brussels over Moscow.

Yanukovich estimated that he needed $160 billion over three years to make up for the trade Ukraine stood to lose with Russia, and to help cushion the pain from reforms the EU was demanding. The EU refused to give such a sum


To Ukraine, there seemed little prospect of getting the EU, already struggling to help its indebted members, to offer a better deal than its original offer.

Oliynyk, who is Ukraine's permanent representative for NATO, and others were furious. He told Reuters that when Ukraine turned to Europe's officials for help, they "spat on us."

5
21 Vageali6888

@21
Klets er maar weer een pinneke aan..
Poetin is trots op je

9
22 GreyB

Baudet is een Poetin apologeet zoals meerdere politieke oportunisten in de EU. De oorzaak van deze oorlog is duidelijk. Ook de reden die hem in stand houdt. Het slachtoffer hulp ontzeggen is niet alleen een dubbele moraal, het is ook een verderfelijke moraal die getuigt van naïviteit. Alles voor schijnvrede die geen stand houdt en in ‘Rusky Mir’ de opmaat is naar de volgende oorlog.

Rusland is weer helemaal terug met hun oude streken waarvan we dachten dat ze het afgeleerd hadden.

9
23 Feldwebell

"...waarvan we dachten..."

Er gaat iets denigrerends vanuit. Misschien wel iets belerend. Een superieur gevoel dat wij aan de goede kant staan terwijl wijzelf bepalen wat dan die goede kant moet zijn.

6
24 Malinois

@24
Beetje flauw van je om hier een lesje ethiek proberen op te gaan zetten. Verspilde moeite denk ik dan. Types als jij hebben eerst een flinke trap met een Russische laars in hun ballen nodig voordat ze het begrijpen.

4
25 Feldwebell

@18 Hij ging tegen de wil van het volk in. Punt.

2
26 RobP

Over de opstand.

2
27 visvogel

@26

"Hij ging tegen de wil van het volk in. Punt"


Dat deed Rutte regelmatig, maar toch kwamen buitenlandse politici hier niet het volk opruien om in gewelddadig verzet te komen waarna overheidsgebouwen in vlammen op gingen en politici onder schot verjaagd werden.

Los daarvan was er een akkoord voor vervroegde verkiezingen, dan had "het volk" op democratische wijze zijn stem kunnen laten horen.

Onbegrijpelijk dat jullie een gewelddadige coup met een vreselijke oorlog tot gevolg niet afkeuren, maar je wel opwinden over jan.6 ...

2
28 Vageali6888

@28 Het zijn mensen zonder inner voice, dus doen enkel wat hun opgedragen wordt en dat is nogal erg zichtbaar.

2
29 soapbox

@28 Ja? Deed Rutte dat?
Ben je weer gewoon met je afleidingsmanoeuvres bezig?

1
30 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@20Wanneer de asielzoekers eenmaal statushouder zijn, krijgen ze een bijstandsuitkering en niets meer gratis. Net als de autochtone bijstandsm...

zojuist geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@20 "crisis" Dit probleem is er, omdat jarenlang, kabinet op kabinet, het beleid was om opvangplaatsen af te stoten, te bezuinigen...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rinze
HUGE: The WHO is BACKING DOWN on the pandemic treaty

https://www.youtube.com/watch?v=UDfAdHBtK_Q&t=0sLekker bandje is dat the Who...

6 minuten geleden geplaatst door Rinze

Hendrianus
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Het beste is om dusdanige maatregelen te treffen dat die geheid door een rechter getoetst gaan worden....

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@21Omtzigt? Wie is dat?Oh wacht, dat was die man van die partij die volgens de peilingen zo door kon stoten tot minister-president maar wa...

9 minuten geleden geplaatst door Malinois

wildersfan
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Goed verhaal....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Fijn geloof. . . die islam ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Het is weer fraai. Dader in de watten leggen, want zielige asielzoeker, slachtoffer de rest van haar leven beschadigd. ...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Eng land. Dat je nog niet eens je eigen protestmuziek mag maken. Of dat je niet meer mag bepalen hoe je er uit wil zien. Of dat je niet mag zegg...

20 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Deze primitieve en wrede culturen, voegen niets toe aan de westerse maatschappij.Daarom uitzetten en retour afzender....

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Dancing Bear CumsBig Green PornSakura PussyBazoo Cam.Trav SexeNaked Strippers WomenHd Sex Video 2018Chinese Girl XnxxPak NudeBlowjobs In The CarYoujiszTelugusexv4k PussiesDrawn Hentai18 Sex ComBengali Honeymoon VideoLesbians Sucking Big TitsWww Telugu Village Sex ComSajini MoviesBig Boobs MasterbatingDulttime PornBanglacodacudiBad Guys PornTerry Ferrel NudeBackroom Casting Couch DaisyAi Porn PicsEvintage PornUpcoming HentaisX Vidio InNew Porn Desi VideosPornnudeJav LeakedAshlil MovieHindi Boobs SexLena Headey PornBbw Porn SquirtSamus PornhubVideos Pornos Con NegrosXnxx XhemstarExohydrax LeakedTamil Sex Videos InMina SexIndian Porna VideoSfm PornFarm PornCam PornBronwin Aurora NudeMassage Parlor Asian PornValorey IreneJulia Kay PornGandi Baat 6Anjali Bhabhi SexAngela White Onlyfans LeakedKnchSuvking BoobsXtime TvHermephodite PornLatina Ten PornAlien PussyJessica Simpson ToplessDudh Sex VideoMegan Fox N UdeHypnohunBlack GilfIndian Sex KahaniXxx Video 4k ComHole In Wall HentaiSexual Black PornIsabel Paige NudeBrowser Porn GamesFemmes Nues GratuitTamilvillagesexArab Girl XxxNurse Sex HdPornstar Sex Video DownloadBaddiehub.ckmHuge Titty TeensRomantic Video With SexXxx Bf And GfMoslem PornValentina Nappi VixenAmateur At Glory HoleEmily Willis Step SisterTop Black PornstartsPublic Anal PornKowalskupageGirthmasterBeautiful PornographyLesbian Movie PornWww Xvideos Com C Latina 16Home Aunty Sex VideoMuscle Mommy NudeMarisol Yota NudeRed Tube Xxx VideoHottest Ever PornGagged CumshotStraight Men GaysexMiranda Cosgrove NudeSexy Threesome'sBig Tits Big NipplesSex Khaniya HindiLana Rhoades PornhubMumbai XnxJannat Shaikh NudeFilm Sexe AmateurTrioxxxPornwwwSucking Porn HdSex In Aeroplane VideoNinjacockHandjobtubeHd Porn VedeioWww.tiava.comAi Nude WomenVídeo Pono CaseiroAs Novinhas Do ZapzapBokep ThailandXnxx Japan HdAlexa PornstarPorn BabeeHot Boobs Pressing VideosIndian Big ChutLargre PornFree Leabien PornFotos PornsJessie Lee PornFaketaxi.vomGwyneth Paltrow SexyIndian Hot Sexy PhotoXxx MuNude HerosReisalin StoutHot Masturbating WomenBig Titty BimbosFilm Français PornGirls With Girls SexPen SexSmall Dick Sex VideosLoyaltriiniiRyan Ashley NudeLatest Porn ComBlack AnalWatersports Gay PornCotton SexThe Flash NudeCory ChaaePorn ClasicMy Hentai GalleryEmily Ratajkowski SexZleda Porn