Wrevel in de coalitie over gemorrel aan stikstofdoelen | Trouw (trouw.nl)


VVD, CDA en ChristenUnie willen tornen aan de afspraken over stikstof. Zwichten voor intimidatie, vindt coalitiepartner D66. ...
Lees verder op trouw.nl

1 maand geleden door Oeps112 in Politiek | 5 Reacties | 130


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (5)

Weg met D66

0
1 Querulijn Xaverius    
1 maand geleden door Querulijn Xaverius

Querulijn Xaverius schreef: "Weg met D66"

Querulijn Xaverius Inderdaad.

Mijn god wat is die club afgezakt zeg. Het zal hier geen geheim zijn dat ik het vroeger veel met ze eens was, maar als je kijkt wat er nu zit...

Een Rob Jetten die op een zak van tientallen miljarden zit voor een onderwerp waar hij de ballen verstand van heeft.
Deze Tjeerd de Groot die het zijn persoonlijke missie heeft gemaakt een complete sector te slopen - ondanks dat hij een paar jaar terug nog precies het tegenovergestelde riep toen hem dat een salaris als lobbyist opleverde - de draaikont.
Sigrid Kaag die ongetwijfeld een prima functionaris bij de VN of zo zou zijn, maar een belachelijke keus is voor Financiën en daar ook totaal geen interesse in lijkt te hebben.

Allemaal mensen met een missie en een visie - maar dan de enge variant, de heilige missie en het vergezicht dat bereikt móét worden, ongeacht hoeveel ellende dat in het hier en nu meebrengt.

Maar goed, het is ook niet alleen D66. De tassendraagsters van de VVD, dat figuur op Asiel en Migratie voor wie er niet genoeg mensen binnen kunnen komen, de ontzettende kneuzen (vooral De Jonge) die ze bij het CDA tevoorschijn hebben getoverd: echt, wat is er toch gebeurd dat we met al deze nitwits en geobsedeerde types opgescheept zitten?

0

progressiefliberaal    
1 maand geleden door progressiefliberaal

Querulijn Xaverius schreef: "Weg met D66"

Querulijn Xaverius Volledig met je eens...Er zitten mensen op posities die veel te weinig kennis hiervoor in huis hebben. Veel te weinig body. Alleen maar bezig zijn met exposure naar buiten toe. Zoals bijvoorbeeld Kaag in de documentaire die zorgvuldig is bijgewerkt en geknipt. En Hugo de Jonge met zijn clownsschoenen.

0

Querulijn Xaverius    
1 maand geleden door Querulijn Xaverius

Ach, wat vervelend.

Oh nee, toch niet. Dat er nog maar een hoop 'wrevel' bij mag komen.

0
2 progressiefliberaal    
1 maand geleden door progressiefliberaal

"Volgens D66-Kamerlid Tjeerd de Groot is het essentieel dat het kabinet voor de 40 kiloton stikstofreductie gaat, omdat daarmee de doelen uit het regeerakkoord gehaald worden. “De reden dat Nederland op slot zit, is omdat partijen altijd de neiging hebben gehad om de randen op te blijven zoeken. Daarom zitten we nu in de penarie.”"

Wat een bullshit van Tjeerd. De reden dat 'Nederland op slot zit' is dat meneer zijn zin niet krijgt. Zijn club wil Nederland compleet verbouwen en vindt het gek dat mensen die daar helemaal nooit voor gekozen hebben het er niet mee eens zijn.

Het gaat hem duidelijk alleen om het halen van een politieke afspraak (gemaakt door een kabinet dat allang geen steun meer heeft van de meerderheid van de bevolking en alleen maar over de 75 zetels kwam met valse voorwendselen en dankzij een man die het CDA uitgetreiterd is). Een afspraak die bovendien gewoon niet gemaakt had moeten worden omdat het wettelijk totaal niet nodig is dat doel te halen.

De redenering van De Groot komt niet verder dan 'we hebben een afspraak gemaakt en zolang ik mijn zin niet krijg, blijft het land op slot'. Ordinaire chantage, van zijn kant juist.

"“Het is zaak de rug recht te houden. Ik zal de andere partijen aan de coalitieafspraken houden."

Ik hoop ook zeker dat o.a. de VVD en CDA de rug recht zullen houden. En die coalitieafspraken kunnen dan ook de prullenbak in, want die komen ook niet overeen met wat ze in hun verkiezingsprogramma's hadden staan. Dat is vast niet wat Tjeerd bedoelt, maar dat is wel wat verstaan mag worden onder de rug recht houden en niet toegeven aan intimidatie - van D66.

0
3 progressiefliberaal    
1 maand geleden door progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
Being there
Oudere moeders zijn misschien wel dé oplossing voor tekort op arbeidsmarkt

Lees net dit op een ander draadje op nk. Dus nee geen oplossing dus. https://www.nieuwskoerier.nl/news/850707-onderzoek-vrouwen-gaan-door-ki...

1 uur geleden geplaatst door Being there

eh
MUZIEKDRAADJE 7 - Deel hier je favoriete muziek. ...

https://www.youtube.com/watch?v=kRNcdgszivI&ab_channel=RickieLeeJonesRickie Lee Jones - Up From The Skies ...

1 uur geleden geplaatst door eh

Vageali6888
Kijkers Op1 hebben vrijwel allemaal dezelfde kritiek op interview met Mark Rutte

@10"Het gaat gewoon erg hard nu"Wat gaat dan hard ?Zware orkanen zijn afgenomen , zeespiegelstijging neemt af , droogte is niet toeg...

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

eh
We hebben het virus door onze handen laten glippen. Vijf vragen over de vogelgriep

uit artikel:. "We hebben het virus uit onze vingers laten glippen toen het van pluimvee naar wilde vogels overging", zegt de viroloog. "De zie...

4 uur geleden geplaatst door eh

Lerac
Zo krijg je wél draagvlak voor asielopvang: ‘Vestig azc’s wat vaker in wijken waar GroenLinks wordt gestemd’

GroenLinks, D66, PvdA. Daar horen die AZC’s inderdaad thuis. Kunnen ze gewoon de deur uitlopen en beginnen te knuffelen....

4 uur geleden geplaatst door Lerac