Geen enkele zichzelf respecterende partij kan nog met Wilders gaan regeren (groene.nl)


Wilders’ opportunistische aanval op Nederland als rechtsstaat mag niet onweersproken blijven. Ook al geeft het Wilders extra exposure. Hij zaait wind, en bij de komende verkiezingen zouden we weleens storm kunnen oogsten. ...

door Inter in Politiek  ·  90 Reacties

  • 3
  • 1184x gelezen
Reageer met een Emoji
4
33
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 priaap

@48
Dan noemen we Timmerfrans voortaan wel de Hippe Smurf. question

0
52 rebo

@51
Dat klopt en op een bepaalde manier worden ze er volgens mij zelf persoonlijk dan ook beter van, want anders begrijp ik het niet.

1
53 rebo

@53 Nah... het is volgens mij ook sociale druk. Den Haag heeft altijd alles op alles gezet voor de EU. Dus de hele mindset in Den Haag is pro EU. Kritiek op de EU wordt niet geaccepteerd. Alleen ze krijgen nu dus wel de klappen en de rekening.

0
54 smurf

@53 : Ze houden er prachtige suikerbaantjes aan over. Directeur, burgemeester, Europarlementarier, etc.. Maar wel nadat ze braaf flink veel voordeel aan de opdrachtgevers van de lobby hebben bezorgd, ten koste van ons, zoals mega-internationals, banken, verzekeraars.

2
55 Wendel

Gezien de huidige situatie zou realistische gezien PVV en FvD een absolute meerderheid moeten halen eer ze iets zouden kunnen bereiken. Een lastige zo niet onmogelijke taak. Een populistische overname van een van de gevestigde partijen daarentegen zou een coalitie scenario met Fvd En PVV wel mogelijk kunnen maken. Wellicht dat dat nog een toekomstig scenario zou kunnen zijn.

3
56 greenmango

@55
Ik denk dat het steeds meer een elite maatschappij gaat worden van een gevestigde elite van politici, multinationals, banken en het bedrijfsleven en wat een pot nat is. En net als de vakbonden, want daarvan vraag ik me tegenwoordig soms ook al af "aan wie zijn kant staan jullie eigenlijk nog?" En dat hele links en rechts zoals vroeger dat bestaat niet meer. Want in de jaren 70 tijdens Joop den Uyl en Hans wiegel was een coalitie tussen de VVD en de PvdA zoals het Kabinet-Rutte II nog volslagen ondenkbaar geweest. Daarvoor waren de verschillen toen in die nog veel te groot.

2
57 rebo

@54
Afwachten maar wat de verkiezingen op gaan leveren. Veel verwacht ik er niet van.

0
58 rebo

Het zou verfrissend zijn als politieke partijen de kiezers eens gaan respecteren i.p.v. zichzelf

0
59 JCA

De bekende linkse onzin. Waarom zou je als kamerlid geen kritiek mogen hebben op de rechtspraak in Nederland? Wat een onzin. Als er wantoestanden worden waargenomen dan is het voor mijn gevoel zelfs de plicht van een kamerlid om dat ter sprake te brengen. De rechtsprekende macht is niet boven kritiek verheven. Gelukkig niet. En nergens beweerd Wilders dat hij de rechtbankuitspraken, hoe corrupt of politiek tot stand gekomen ook, niet accepteert. Maar daarom mag hij er wel kritiek op hebben. En dat geleuter van Yasser en Asscher inzake de Boeren of Blokkeerfriezen slaat ook nergens op. Wilders wijst terecht op het feit dat die WEL door het OM worden vervolgt terwijl een idioot als Akwasi die oproept tot moord , zelfs volgens het OM stafbare feiten,, toch wordt vrijgesteld van vervolging. En daarin schuilt nu juist de toenemende rechtsongelijkheid. Prima als boeren en blokkeerfriezen worden vervolgd als ze de wet overtreden maar vervolg dan ook zo'n gek als Akwasi als die oproept to het begaan van moord. De Crux is dat iedereen gelijk (!) dan wel gelijkwaardig moet worden behandeld. maar het heeft er steeds meer de schijn van dat als je van links bent je alles mag zonder risico op vevolging door het OM maar ben je aan de rechterkant en doe je dingen die links niet bevallen dan komt het OM ineens van hun stoel om actie te ondernemen. En dat is nu exact de rechtsongelijkheid waar Wilders het over heeft. En volkomen terecht.

2
60 PFL

Dat waren de andere partijen toch al niet van plan om te doen. D66 heeft dat ook hard uitgesproken. Het CDA heeft grote schade opgelopen na het gedoog avontuur en de VVD (Rutte) was woest na het weglopen van de PVV.

PvdA, SP, GL uitgesloten. PVV met de FvD en wie komt er dan bij .....? Ook de christelijke partijen zullen dat niet doen wegens de godsdienstvrijheid.

En zo gooit de PVV met haar extreme idiote standpunten de eigen glazen in. Het is en blijft een eeuwige oppositie partij en Wilders ziet dat het goed is.

5
61 Hendrianus

@3 Droom verder.

4
62 Hendrianus

@28

Het betekent dat om redenen van uitgesloten van regeringsdeelname een aantal mensen niet op de PVV of FvD gaan stemmen.

3
63 Hendrianus

@33

Een blik op het partij programma van de PVV is voldoend om in te zien dat het geen regeringswaardige partij kaàn zijn.
https://pvv.nl/visie.html

5
64 Hendrianus

Draai het eens om.Wilders heeft zo veel bagger over de hoofden van bijna alle partijen gegooid dat hij zichzelf niet kan respecteren als hij mee gaat regeren.

5
65 jantje van leiden

@38

Minister Sigrid Kaag van D66 weg zetten als raar D66 wijf. Pfff.

5
66 Hendrianus

@63
Of daarom dan juist wel, al is het dan enkel al uit protest tegen de rest. Want hoe meer stemmen de PVV en FVD gaan krijgen hoe moeilijker het dan voor de rest gaat worden om een meerderheid te kunnen vormen. Net als dat ook al werd gesuggereerd dat Sigrid Kaag wel eens de eerste vrouwelijke premier kon gaan worden. Dan mogen ze eerst wel eens voor meer zetels gaan zorgen, want zo rooskleurig staat D66 er nu op dit moment ook weer niet voor volgens mij.

2
67 rebo

Nederland is minder dan een rechtsstaat.

In de zaak Wilders:

1. zijn staatsmiddelen aangewend om aangiften te krijgen. Er werd een Nationale Aangiftedag georganiseerd; politiekbureaus bleven langer open; aangifteformulieren waren voorbedrukt.
Wilders politieke tegenstanders misbruikten publieke gelden en middelen. Duidelijk was dat voorafgaand aan een gerechtelijk onderzoek de Uitvoerende Macht binnen de staat overtuigd was van schuld.

2. hieven Minister van Justitie Opstelten, VVD, en Voorzitter Bolhaar van het College van Procureurs-Generaal, de top van het OM, in gemeen overleg de volgens de Scheiding der Machten voorgeschreven onafhankelijkheid van het OM op.
De Zaaksofficieren kregen te maken met ambtenaren van het Ministerie die "meelazen" ,= codetaal voor controleren,, en "meedachten" , = codetaal voor instructies geven. Uit stukken die RTL-Nieuws opeiste, blijkt tevens dat de ambtenaren van Justitie lieten merken dat zij doorlopend in contact stonden met de Minister: die alles aanstuurde en op alles toezag.
Opstelten overlegde over de zaak Wilders in het kabinet. Daarmee was het tevens kabinetsbeleid van Rutte II.
Het Gerechtshof heeft in zijn Uitspraak tegen Wilders een reeks wetsartikelen in stelling gebracht die zouden moeten aantonen dat overleg tussen de Minister en de top van het OM normaal is en geboden.
Het Hof doet dit op een manier van "Als we alles aanhalen , zal iets wel raak zijn, misschien. "
Het benadrukt de grote verlegenheid.
Opstelten had een openbare aanwijzing kunnen geven aan het OM. Dat deed hij niet , want het zou lijken op politieke beinvloeding en dus op een politiek showproces.
Maar door in het geniep het proces aan te sturen, bereikten Opstelten en Bolhaar precies dat.
De geheimhouding en codewoorden bewijzen dat Opstelten, Bolhaar, ambtenaren en Officieren van Justitie er zelf van overtuigd waren iets te doen dat binnen een rechtsstaat en binnen de Scheiding der Machten verboden was.
De betrokkenen zijn niet naar voren getreden om de samenleving te waarschuwen. Hun loyaliteit aan Opstelten en Bolhaar was groter dan aan democratie en rechtsstaat.

De rechters van het Hof hadden de zaak onontvankelijk moeten verklaren. Nu is er twijfel waar hun loyaliteit ligt. Bij democratie en rechtsstaat of bij Rutte III en een kongsi van politieke partijen?

3. verwart de Groene Amsterdammer zijn afschuw voor de politieke stijl van Wilders en diens standpunten met de boven water gebrachte feiten rond het proces.
Het zijn de Minister van Justitie, het OM , de kabinetten Rutte II en III en een groot aantal politieke partijen die de rechtsstaat hebben aangetast en in discrediet gebracht. Om een politieke afrekening te bereiken.
De organen die de rechtsstaat zouden moeten uitvoeren en bewaken, hebben medewerking verleend. Iedereen wist wat hij deed.
Er ontbreekt bij hen rechtsstatelijkheid en magistratelijkheid. De rechtsstaat ontbeert zelflerend en zelfcorrigerend vermogen.

Nog twee laatste punten.

Politieke correctheid is een aanval op de rechtsstaat. Wezenlijk aan politieke correctheid is dat onwelgevallige feiten, data en argumenten niet toelaatbaar zijn. Dit hindert gedupeerden en nabestaanden van slachtoffers om hun recht te halen, indien hun zaak de politiek correcte wereld weerspreekt.

Nederland bouwt inmiddels een aardige voorraad op aan zaken waarin burgers die ernstig gedupeerd werden, - wier levens soms verwoest werden -, door ambtenaren die zich zware ambtsmisdrijven begingen, hun zaken voorlegden aan de rechter.
De rechter merkte niets van ambtsmisdrijven, van liegende overheidsdienaren, van vervalste stukken en verklaringen, van meineed, etc. Rechters besloten beschamende stukken en andere bewijzen niet in hun uitspraken mee te nemen. Terzijde te schuiven , alsof ongelezen.
Bijv. in de CAF-zaken.
De bevooroordeeldheid ten gunste van politiek en Ministeries onder rechters is onverklaarbaar groot. Veel te groot voor een rechtsstaat.

Als Wilders gezondmaken en herstel van de rechtsstaat eist, dan heeft hij gelijk. Hoe onvoorstelbaar en beschamend dat ook is voor de Groene Amsterdammer.

2
68 duurendaal

@66
Dat ging helemaal niet over Sigrid Kaag maar over Monica den Boer. Ik vind de rol van Sigrid Kaag dubieus, en gezien haar privé zeker niet onafhankelijk. Maar je zult mij niet over haar vakkennis horen want daar twijfel ik bij Sigrid Kaag geen seconde aan. Alleen vreselijk jammer dat ze bij de verkeerde partij zit.

2
69 rebo

@62 Geen probleem.

1
70 smurf

@66
En ze is ook niet onbevooroordeeld is als het om Palestijnen gaat. Want waarvoor moest dat trouwen indertijd dan in het geheim gebeuren? En waarvoor kreeg ze toen gelijk langdurig verlof toen het toch uitkwam?

2
71 rebo

@67

Als de FvD en de PVV aan de macht komen dan gaan die een referendum, bindend, houden over Nexit uit de EU. Dat eindigt in twee regerende partijen die tegen hun zin in met Brussel verder moeten. Moet je niet willen. Bovendien kan de FvD dan ook hun grenscontrole item op de buik schrijven.

3
72 Hendrianus

@69

Waarom schrijf je dan in @38 , 'dat rare D66 wijf die viel over het bemannen van de politie.'?

4
73 Hendrianus

leuk verhaal.
Onder tussen zijn ze gewoon het cordon sanitair weer aan het recht lullen.

3
74 Xmod

Wat poetin doet is niet veel anders.

3
75 Xmod

@73
Omdat die Monica den Boer ook bij D66 zit, en ik er van uitging dat iedereen dat wel wist dat dit is gebeurd in de Tweede Kamer. En dat begreep dat ik er dan in dit geval zeker Sigrid Kaag niet mee bedoelde.

1
76 rebo

@71

[Een jaar later trouwt het stel in het geheim in Jeruzalem. Als haar leidinggevenden achter haar huwelijk met de Palestijnse schaduwminister komen, verliest Kaag haar vertrouwensfunctie op de politieke afdeling van Buitenlandse Zaken. Niet veel later gaat ze aan de slag voor de NWRA, de VN-organisatie die zich bezighoudt met hulp aan Palestijnse vluchtelingen.

Als Kaag in beeld in beeld komt voor een functie in het kabinet-Rutte III realiseert D66-voorman Alexander Pechtold zich dat haar Palestijnse man tot ophef zou kunnen leiden, zegt hij tegen Vrij Nederland. “Ik wilde haar bewust maken van de reacties die ze op social media kon verwachten, en riep: ‘Moslimliefje! Moslimhoer!’ Ze keek me toen schalks aan en zei: ‘Kan je niet beter?'”]
https://www.businessinsider.nl/sigrid-kaag-d66-man/

4
77 Hendrianus

@69 @76

Excuus, eerst nog maar een bak koffie question

3
78 Hendrianus

@71
"En ze is ook niet onbevooroordeeld is als het om Palestijnen gaat."

Zo heeft elke politicus wel iets waar deze niet geheel onbevooroordeeld tegenover staat. Als dat bij Sigrid Kaag een probleem is moet je ook Arie Slob (CU), onderwijs, daar op aanvallen.

4
79 Hendrianus

@78
Ja geen probleem en doe maar extra sterke koffie. Ik heb zelf nu juist een bak thee gezet want de koffiebonen komen inmiddels uit mijn oren zetten. en als ik geeuw dan komt er een complete koffieplantage uit mijn bek zetten. question

1
80 rebo

@80
Sterk bakkie nu naast mij question

1
81 Hendrianus

Er is in Nederland maar 1 zichzelf respecterende partij en dat is de SP. Alle andere partijen zitten vol met opportunisten en baantjesjagers.

5
82 samcash

@66 . Maar het is toch ook een raar terroristenliefje? Ze past op zich wel bij D66, het meeste duivelse partijtje dat we kennen in Nederland. Anti-Nederland en Pro-terreur, zo iemand mag je echt wel gek of gestoord noemen. Of gewoon een landverrader, want dat is ze dan ook.

3
83 PFL

De GROENE het toonbeeld van DEMOCRATIE!!!

Echte Putin lovers!!!

4
84 Zie Hier

@83 [Ze keek me toen schalks aan en zei: ‘Kan je niet beter?'”] zie @73

3
85 Hendrianus

@81
Oké ik was effe weg maar dan moet het nu weer lukken. question

0
86 rebo

@86
Je hebt heel wat gemist question

1
87 Hendrianus

@87
Ja je kunt niet altijd winnen zeg ik dan maar bij mezelf. question

0
88 rebo

De SGP Jongeren gaan bewust de verkiezingen van 2021 verzieken:
Citaat: "In plaats van een feestelijk samenzijn met volgens de SGP meer dan 1.000 jongeren, gaat de jongerenafdeling van de Bijbelriem zich alvast richten op de Tweede Kamerverziekingen van 2021. Dat geschiedt dus vooralsnog in vrome afzondering van elkander."
Ben ik nieuwsgierig wat de jongeren van het cda, cu en andere religieuze partijen gaan doen question

0
89 Strokealpha

Ach gut, het blaadje van de extreme linksmensch heeft ook weer wat te reutelen.

2
90 MeneerRontgen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

3 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

9 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

10 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

sockknitter
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@5De vraag is natuurlijk, waarom ze de bevrijding niet in eigen land vieren....

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2021/06/23/algerije-droogte-dit-seizoen-heeft-impact-op-de-landbouw....

12 minuten geleden geplaatst door eh

spookrijder
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Schijnheilige poppenkast, ze zijn allemaal knettergek. Denk om uzelf, uw geliefden, uw kinderen en (achter)kleinkinderen. Trap er niet in....

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@10 Fijn dat je het begrijpt, top ! 😎 ...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

19 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Desi Bhabhi Porn MovieHair Brushing PornJennifer Tilly NudeSketchysexLive Sex XhamsterSexy Thighs PornMobagotSarah Stone PornSali Chudai VideoAnal Dirty TalkSexoporno BrasilZpornFilmpornXev Bellringer MilkPornography MPornographie Lesbienne GratuitBubble ButpornNude Pictures MomBrzzers ComMasturbate On BeachDunken HinaAtkgirlsFoto PornorFyptt TiktokTelugu Real BfKellyfernandesPorn Indian ModelSunny Leone Sex IndianBlue Film Sexy Sexy Blue FilmBengali Sex SeriesMackenzie Mace PornGame Of Thrones All Sexual ScenesMorgan Hultgren PornYourporniaXmovies For YouHomemade Fucking TwitterPornografia Au VivoFreeblowjob VideosShort Haired PornMalu Trevejo SexyPunisch TubeFreepron HamsterSkxx_elliotPooja Sharma PornMadoumediaMobile SexKelsy MonrowPorn HoppingPorn Message VideosNaked Women Naked GirlsVídeos Pornográficos LésbicosStepsister CreampieBokep ThaiSmall Tittied WomenDesi Blue FilmHeather Harmon Blow JobVideos PornolesvicoXnxx School TeacherFemmes Nues JoliesVictoria PureDesi Sexy Vidio ComHotmilfsfuck IsabelSydney Sweeny TitsNatalie Emanuel NudeGacha PornLesban Rape PornValerie Cossette NudeReagan Foxx MoviesKochi Magir GudAdultempire.comXvidrusNebraskawut CappelloWeb Series Video XxxBf Blue Picture VideoYoupurnJapanese Armpit PornChudai SaliRedtubyWww Ixxx CokXxx PicjKenzie Madison NudesPresley HartPussy WaxsSpsa-58Black HentiaHousewife KellyIndiansistersexBrazzres Free VideoSis Free PornAnimation Porn MonsterChaturbate ArchievePurn VidioXxx Hd Video 2018First NightxxxIndian Anal Porn VideoHot Desi Girl SexSunny Leone Nude PussyXnxxx Com MarathiSeduction Lesbian Porn VideosPorn Indian HardcoreBratt PornAll Porn SiteIceporncasting.comDesenhos Em Quadrinhos PornoMercedes CererraRenee RoseTitts SlipBlack EmanuelleMoyher PornAlena Croft Sex VideoXhxx ProOkita OnriEnormous Boobs BikiniRandi Bajar Sex VideoHot Mom TitsPo Rn PicIndian Bhabhi Nude SexBraty Sis ComJapanese Mom Fuck VideoX Art HdFree PornfamilyPorn Tube SexerLatina Porn VideoaMoodyzHandjob PovHot Nude WomenDesi Hindi Audio ChudaiGetho PornNude AcyressPorn Audition CouchPorn Despedida De SolteraGrupos Latinas Live TelegramBbw Mature Black PornJulesjordanPorn Novinha BrasileiraXevbellringer Pornسكس باكستانيElle KnoxCeritasexXxx Hina KhanLatex Glove PornBoobs Sucking RomanceJapan Ki Sexy BfInstragam PornSex Games For Androidسکس ايرانيAvery Black And Lilly BellNipple Big BoobsAurora WintersPorn Castle