door eh in Wetenschap  ·  37 Reacties

  • 5
  • 507x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

--------De ene lijkt op mensen uit het Noordpoolgebied, de andere heeft Europese kenmerken en de derde lijkt veel op vroege Zuid-Amerikaanse schedels, terwijl de laatste geen kenmerken deelt met een bepaalde populatie.-------

0
1 eh

@1 Misschien van een uitgemoorde populatie.

0
2 Reagurius

Die grot was gewoon het toenmalige AZC, waar ze alle asielzoekers opsloten. Deze waren ze alleen vergeten Bed,Bad, Brood en Verzorging tot de Dood te geven, waardoor ze zijn overleden door uithongering.

7
3 xtremy

Volgens Toth leefden in die regio ooit de Martianen en Lemuriers
op enkele eilanden . (Ongeveer daar waar nu Bermuda /Golf eilanden
liggen)
De Martianen lieten aldaar de EM/zwaartekrachten korte tijd verdwijnen
waardoor er grote veranderingen ontstonden in korte tijd .
(Landen zonken weg en andere zeebodems kwamen naar boven)
Ook nu zouden de naweeen van die EM-goochelarij nog steeds bestaan.

5
4 m+m = Z

@4 De Egyptische god van de maan?

0
5 Reagurius

@5

Ja misschien, maar dan wel met zijn uitgebreide kinderenschare van Mars ..?

1
6 m+m = Z

@6 Je citeert iemand die je niet kent?

0
7 Reagurius

Volgens Toth (de interstellaire Alien uit het stelsel Sirius, aldus Drunvalo
Melchizedek) was Mars ooi bewoond door mensachtigen die veel leken
op sommige Aardse zgn. primate voormensen.
Toen de Martianen vele miljoenen jaren geleden hun eigen dampkring
wegbliezen van hun planeet - Mars- zwierven zij lange perioden door
en rond Sirius als verdwaalde geesten en en werden aldaar gevangen
gezet in de dieren van een waterplaneet aldaar.
Na miljoenen jaren (aardse jaren) waren bepaalde primate voormensen
op Aarde zover ontwikkeld geraakt dat zij overgenomen (bezet) konden worden door meer ontwikkelde geesten.
De Sirius-beschaving wist de Martiaanse geesten uit de dieren van de
waterplaneet te drijven en in te blazen in de primate zielen v/d aardse
voormensen.
Deze werden daardoor veel intelligenter en meer helderziend dan andere
beschavingen op Aarde . Na enige tijd namen zijn de gebieden in en rond
de Atlantische Oceaan in beslag en herhaalden uiteindelijk daar bijna het
"kunstje" dat zij miljoenen jaren daarvoor op Mars met hun dampkring en
EMvelden hadden volbracht > Wegblazen.
(Niet verder vertellen ...s.v.p ..question

4
8 m+m = Z

Alle 'koekoek' van mars daargelaten ...

De verklaring is heel simpel, maar wordt blijkbaar nog altijd niet door 'de wetenschap' erkent...

Gedurende de laatste ijstijd (dus zo'n 100.000jr) was er een zee verbinding tussen Australië/Nieuw-Zeeland en Zuid Amerika. Deze verbinding kun je op Google Earth nog altijd terug zien, in de vele kleine eilandjes die er op EEN RIJ liggen... Paaseiland ligt ongeveer op de helft ! ... Deze strook van eilandjes komt uit voor de kust van Peru, zo'n beetje in de streek die nu NASCA heet.

Waarschijnlijk is het 'verdwenen continent' waar in veel Aziatische landen over gesproken wordt, het deel van Noord en Zuid Amerika, dat niet onder een ijsmassa lag. Na 'de vloed', ofwel het einde van de ijstijd (die zich op basis van overlevering duidelijk snel en abrupt voltrok), verdwenen deze eilandjes onder de zee, en ging de route verloren...

Er is zelfs een genetisch onderzoek dat deze gang van zaken bevestigd. Waarin wordt geconcludeerd dat de genetische afstamming van bepaalde groepen mensen in Zuid-America van een groep mensen komt van wiens migratie nu wordt geacht te stoppen in Australië.

Ofwel, gedurende de laatste ijstijd was er enorm veel migratie vanuit Azie/Europa/Afrika richting het oosten, en waarschijnlijk werd er zelfs over en weer handel gedreven.

1
9 mightimouse

@9
Polynesië bestond tijdens de ijstijd is daarna onder water verdwenen en later door koraalgroei weer boven water gekomen.
Zo'n tien/elfduizend jaar geleden waren er zeer actieve zeevaarders in de regio Filipijnen/ Papua / Indonesië (Melanesiers?).
Dus een oversteek daar toen of tijdens de ijstijd lijkt me niet zo onwaarschijnlijk.
Al zouden het alleen maar in stormen verdwaalde vissers zijn geweest.

1
10 eh

De schedel van 'Kennewick Man' was lange tijd ook zo'n bron van controverse, maar uit later onderzoek bleek hij toch genetisch het dichtst bij hedendaagse Indianenpopulaties te staan. Dit ondanks het feit dat de anatomie van de schedel een afkomst uit Polynesië, Japan (Ainoe) of zelfs Europa leek te suggereren.

0
11 Civ

@9
Niet zo lang geleden is er een dna Denisovans onderzoek geweest in Zuid-oost Azië , waaruit bleek dat er minstens drie verschillende groepen Denisovans zijn geweest die hun sporen hebben achtergelaten in Sapiens dna.
Als dat wordt vergeleken met Denisova sporen in het Amerikaanse inheemse dna dan weten we met grotere waarschijnlijkheid of er voorouders van ze via de Beringstraat anderszins Amerika zijn binnengekomen.

1
12 eh

@9 Tijdens het Saalien schijnt het zeeniveau ongeveer 120 meter onder het huidige te hebben gelegen. Daardoor lagen de Noordzee en ondiepe delen van de Atlantische Oceaan voor de kust van Spanje, Frankrijk en Engeland droog. Maar de Stille Oceaan strekt zich ver buiten de continentale platen van Australië en Zuid-Amerika uit en is veel te diep om drooggelegen te hebben. Eilanden als Paaseiland zijn onderdeel van op zichzelf staande vulkanische bergketens die nooit deel hebben uitgemaakt van een continent.

0
13 Civ

@3 Misschien kun jij beter gewoon op Netflix blijven Xtremy , denk dat je een beetje te veel aan het radicaliseren bent.

1
14 MarcusCole

@10 Denk niet dat het verdwaalde vissers waren, gezien de situatie op het paas eiland moet het om grote aantallen zijn gegaan.

@12 via de Beringstraat is een hele andere groep ...

Uiteindelijk zijn er waarschijnlijk drie migratie golven geweest die Amerika bevolkten (voor de Europeanen dat deden via de Atlantische zee, wie er daarvan ook de eerste moge zijn geweest).
- Er is een groep die waarschijnlijk via de ijsmassa naar Noord Amerika kwam.
- Er is een groep die waarschijnlijk via de zeewier velden (van Japan tot aan de oostkust VS) via zee kwam 'aandrijven'
- Er is een groep die via de eilanden keten uiteindelijk in Nasca Zuid Amerika aankwam (dat kan enkel tijdens ijstijden)

Hierbij mag je denk ik ook meenemen in welk soort 'huizen' de originele bevolkingen woonden: A. De noordelijkste groep met hun iglo's lijken erg veel op de ronde hutten die ook in Afrika en bij Aboriginals in Australie worden gebouwd, en hebben ook veel weg van de ronde tenten in Mongolie (naam hiervan wil me even niet te binnen schieten).

B. De Amerikaanse 'Indianen' wonen in Tippy's, deze zijn uiteindelijk (mogelijk) terug te voeren op de 'tri-pod' die je kan bouwen van de 3 lange palen op vroege schepen. Zijnde de Mast, de Giek en het Roer (een lange peddel), waarbij het zeil natuurlijk dient als omhulsel.

C. De 'ei vormige' hut die men vooral ziet in Polynesie en ook in het Amazone woud veel voorkomt. Vele palen in een ovale vorm en een dak van palm bladeren. Overigens is het opvallendste hierbij dat deze vorm hut ook bij de Vikingen werd gebruikt (en oa. ook de vroege boerderijen in Noord Europa hebben deze vorm) ... Misschien is de ontdekking van Noord Amerika door deze groep helemaal niet zo verwonderlijk, noch hun superieure scheepvaart. Ook het rode haar in Ierland, Engeland en Scandinavië is wellicht te herleiden naar de rood harigen in de Andes. Vooral als je de 'long man of wilmington' vergelijkt met de afbeeldingen in Nasca.


Maar goed, dat is allemaal 'pre-flood' geschiedenis, eentje die wij niet meer mogen weten noch herinneren omdat God ons heeft gestraft met de zondvloed voor ons goddeloze gedrag... Het Abrahamistische Geloof, het maakt meer kapot dan je lief is...

0
15 mightimouse

@15 [De Amerikaanse 'Indianen' wonen in Tippy's, deze zijn uiteindelijk (mogelijk) terug te voeren op de 'tri-pod' die je kan bouwen van de 3 lange palen op vroege schepen. Zijnde de Mast, de Giek en het Roer (een lange peddel), waarbij het zeil natuurlijk dient als omhulsel.]

Ik neem aan dat het toeval is dat je de Engelse term 'tripod' gebruikt en dat het argument niet is gebaseerd op een klankovereenkomst tussen 'tipi' en 'tripod'?

[Maar goed, dat is allemaal 'pre-flood' geschiedenis, eentje die wij niet meer mogen weten noch herinneren omdat God ons heeft gestraft met de zondvloed voor ons goddeloze gedrag... Het Abrahamistische Geloof, het maakt meer kapot dan je lief is...]

Er zijn geen Abrahamitische goden voor nodig om menselijke geschiedenis uit te wissen wanneer mondelinge overlevering de enige manier is om die vast te leggen. Tijd is voldoende...

0
16 Civ

@13
Polynesië ligt niet zo diep en koraal is van alle tijden.
Alleen tijdens de snelle zeestijging na de ijstijd kon het koraal de stijging niet bijbenen.

1
17 eh

@16 "Ik neem aan dat het toeval is dat je de Engelse term 'tripod' gebruikt en dat het argument niet is gebaseerd op een klankovereenkomst tussen 'tipi' en 'tripod'?"

Dat neem je allemaal goed aan ... ik ben toevallig geinteresseerd in primitieve stammen, en heb daar nogal wat docu's over gezien. Hierbij viel me op een zeker moment vooral de verschillende 'hutten' en 'huizen' stijlen op. Kijk, een huis is als een thuis, het is haast een culturele uiting die wellicht op instinctelijke nestbouw terug te voeren is.

Het viel me met name op toen er in een lange serie zowel in Afrika als in Australie (aboriginals) gevraagd werd om een hut te bouwen. En er bij beiden een koepel vormige hut met toegangstunnel werd gebouwd, ofwel een Iglo van hout en bladeren... Vervolgens viel het me op hoe de Hutten in Polynesie enorm leken op de hutten in Zuid-America... toen vroeg ik mij af waarom de Native Amerikanen in een Tippy (heel afwijkend) woonden, en vond uiteindelijk in de beschrijving van de oudste boten (van een nu uitgestorven houtsoort) een clou. Namelijk dat deze volledig te demonteren waren en daarbij een Mast, Giek en Lange Pedel (roer) over bleef (overigens is die lange peddel in de Amazone nog altijd het roer), doe er een zeil bij en je ziet die Tippy als een 'Tripod' zo staan... Zeil een stuk, breek je boot af en breng hem aan land, bouw een tippy om te slapen.


Tijd heelt alle wonden ... dus helaas verschillen wij daarin van mening. De agressieve expansie van het Christendom heeft enorm veel vernietigd. Niet alleen in Europa, maar ook in Zuid Amerika en elders... sterker nog, de grote hoeveelheid aan christenen maakt nog altijd dat bv. Gobekle Tepe uit de mainstream geschiedenis blijft, met nog veel meer zaken van geschiedenis die liggen voor 'de zondvloed'.

0
18 mightimouse

@17 Jij stelt je een gigantisch koraalrif voor dat van Nieuw-Zeeland naar Zuid-Amerika liep? Dat lijkt me niet meer dan een fantasieconstructie.

1
19 Civ

@14 Beetje humor tussendoor moet zo af en toe kunnen toch?

2
20 xtremy

@19
Ik heb het alleen maar over de locatie van het huidige Polynesië.

1
21 eh

@18 [toen vroeg ik mij af waarom de Native Amerikanen in een Tippy (heel afwijkend) woonden, en vond uiteindelijk in de beschrijving van de oudste boten (van een nu uitgestorven houtsoort) een clou....]

Ik vind het leuk en creatief bedacht. Se non è vero, è ben trovato.

[de grote hoeveelheid aan christenen maakt nog altijd dat bv. Gobekle Tepe uit de mainstream geschiedenis blijft, met nog veel meer zaken van geschiedenis die liggen voor 'de zondvloed'.]

Daar heeft de invloed van de bijbelse zondvloed niets mee te maken, anders zouden ook het Oude Rijk van Egypte met zijn piramiden en de beschavingen van Mesopotamië buiten de geschiedenis worden gehouden. 'Noach' leefde volgens de traditie immers rond 2200 v. Chr.

Sterker nog, dan zou de hele ontwikkeling van de mensheid tot en met de laatste ijstijd onder een historiografisch anathema liggen, wat natuurlijk helemaal niet het geval is. Dan is het nog plausibeler om een soort samenzwering van Eurocentristen of historische gradualisten aan te nemen bij wie de grote stenen van Göbekli Tepe niet in het chronologische plaatje passen, maar ook dat lijkt me niet zo waarschijnlijk. Ik denk eerder dat men niet zo goed weet wat men aan moet met Göbekli Tepe omdat het lastig in te passen is in bestaande narratieven en omdat de historische significantie van dat monument niet duidelijk is.

0
22 Civ

@19
Realiseer je dat vogels ons de weg kunnen wijzen. In een droog gebied is dat naar de volgende zee/meer en in de oceaan is dat naar het volgende eiland.

1
23 eh

@21 Ja, ik zie dat ik @9 verkeerd had gelezen. Ik dacht aan een landverbinding. Het staat er toch duidelijk anders, dus mijn fout.

0
24 Civ

@22 Tja, bewijzen kan ik het niet, het is een deductie van de mogelijkheden, die leiden tot een conclusie die uiteindelijk wel enorm voor de hand lijkt te liggen. Maar gelukkig sta ik niet achter de Hollywood invulling van (zucht namen question ) die wetenschapper die stelde dat het meest voor de hand liggende hypothese ook de juiste is (oid). Omdat hij dat helemaal nooit zo bedoelde, hij stelde dat de hypothese met de minste aannames de beste hypothese is om te onderzoeken! (ofwel, niets over juistheid !)


"omdat het lastig in te passen is in bestaande narratieven" ... en die komen allemaal van Europese Christenen ... dus wellicht is beide het geval. question

Overigens wordt ook de Egyptische geschiedenis tot op zekere hoogte geridiculiseerd. Als je daar de 'Goden' door 'groepen mensen die zich met dieren identificeren' vervangt, dan wordt de samenleving en vele verhalen in ene een heel stuk begrijpelijker ... Overigens een gebruik dat men ook aantrof bij de ontdekking van onontdekte indianen stammen aan de Noord Oostkust van Amerika (die staan zelfs op film) ...

Toevalligerwijs is dat nu net het verhaal van voor de zondvloed, toch? waarin allerlei hybriden 'geschapen' werden en de zondvloed deze van de aardbodem deed verdwijnen. En als dat zowel in Egypte als in Noord Oost America het geval was, wellicht was er dan dus meer sprake van een wereld wijde cultuur en misschien zelfs wel een wereldwijde 'munt' ...

kijk, als Ragnarok leest dan snap je al snel dat het gaat om een verhaal uit het verleden dat door de gebruikte tijd leest als een voorspelling voor de toekomst. Grappige is dat in het Amazone woud een stam leeft die ECHT zo kijkt naar en spreekt over het verleden, ze zien het verleden voor zich liggen en de toekomst achter zich (want die kunnen ze niet zien).

Aldus is het misschien helemaal niet vreemd dat gebeurtenissen richting de apocalypse worden beschreven met gebeurtenissen uit het verleden. Niet alleen door deze 'taal/tijd verwarring' van mondelinge vertellingen, maar bv. ook de cyclische eigenaardigheden in alles wat we om ons heen zien. Ofwel, als bepaalde gebeurtenissen een aangelegenheid waren voor de zondvloed, dan is het niet onwaarschijnlijk dat gelijke gebeurtenissen leiden naar de Apocalypse.

Omdat ook niet geheel duidelijk is hoe lang die zienswijze van verleden en toekomst daadwerkelijk elders in de wereld leefde, en meeneemt dat Johannes de verhalen over de Apocalypse schreef in China (ter conversie van Chinesen). Zou je je kunnen afvragen of Johannes uiteindelijk de Aziatische overlevering over de 'zondvloed' heeft beschreven, verweven met Chinese Cultuur aspecten doordrenkt met een Christelijk sausje.

Maar goed, dat komt allemaal wel heel erg in de sfeer van speculaties en verre verbanden... maar geheel onwaarschijnlijk is het ook weer niet question

0
25 mightimouse

@24 & 23

Overigens maakt de groep 'Von Danniken' het aan de ene kant mogelijk, maar aan de andere kant haast onmogelijk, om een realistisch beeld te krijgen van ons daadwerkelijke verleden... Met name door het Assyrische Verhaal... Those whom from the heavens came to earth... Waar uiteindelijk al dat Abrakadabra-hamisme van is afgeleid...

Echter, als je kijkt naar Zuid Amerika, dan zijn daar verhalen van 'The Sky People', blanken met rood haar die hoog in de bergen leefden en op een zeker moment of zijn vertrokken (of zijn uitgestorven). Hej, 'Sky People' ... Echter waren het geen Aliens, maar gewoon mensen die hoog in de Andes (hoe kwamen die daar ook weer) leefden. Wat nu als 'Those whom from the heavens came to earth' ook in de bergketens in Eurazie leefden. Er is genetisch bewijs dat de noordelijke volken uiteindelijk ergens uit die regionen ontstonden en vertrokken en Eurazie bevolkten. Maar waarom enkel aan de noordzijde uit de bergen komen, waarom niet ook naar het zuiden...

Zo zijn er ook 'grote schedels' in de regio van Armenie gevonden, Daar ligt een berg keten, niet eens zo ver van Assyrie af, en ook niet eens zo ver van Gobekle Tepe.

Dan krijg 'je' in ene een heel ander en meer geloofwaardiger verhaal. De mensen van voor het einde van de laatste ijstijd vluchten de bergen in uit angst voor het 'aanstormende water', angstig dat heel de wereld misschien wel onder komt te staan. Zij leven daar meerdere generaties vrij afgesloten van de rest van de wereld, die terug valt in 'de steentijd'. En als de groep 'neerdaalt uit de wolken' (hoog uit de bergen), brengen ze diverse kennis uit het verleden mee en 'schenken' het aan het Assyrische volk.

Als je met die ogen kijkt naar alles wat die 'Ancient Alien Astronauts'-theorists aan bewijzen aandragen, dan valt het een en ander veel beter te plaatsen en begrijpen. (al blijven er nog altijd wel rare zaken tussen zitten).

0
26 mightimouse

@26
Voor de Melanesiërs zaten er waarschijnlijk al Denisovans, waarschijnlijk al lang de zeevaart kunst machtig, en die zijn voor ons verder nog een groot raadsel.
Er zijn in die regio talloze vulkanen, wie weet vinden we nog wat onder vulkanische as...............

1
27 eh

@26 [Dan krijg 'je' in ene een heel ander en meer geloofwaardiger verhaal. De mensen van voor het einde van de laatste ijstijd vluchten de bergen in uit angst voor het 'aanstormende water', angstig dat heel de wereld misschien wel onder komt te staan. Zij leven daar meerdere generaties vrij afgesloten van de rest van de wereld, die terug valt in 'de steentijd'. En als de groep 'neerdaalt uit de wolken' (hoog uit de bergen), brengen ze diverse kennis uit het verleden mee en 'schenken' het aan het Assyrische volk.]

Waarom zouden die hoogontwikkelden helemaal de bergen in vluchten? Dat lijkt me nogal ongunstig voor een landbouwbeschaving - want ze zullen toch een voedselsurplus moeten hebben gehad om in staat te zijn zich te ontwikkelen tot zo ver boven het pure overlevingsniveau. Ik zou het eerst in de door rivieren bewaterde lagere gebieden met een milder klimaat en vruchtbaarder bodem hebben geprobeerd. En dan klinkt het traditionele historische narratief weer veel logischer.

Of zijn zij in dit verhaal ook de aanjagers van de Neolithische revolutie? Laat ik dan maar eindigen met de belangrijkste vraag: Wanneer en in welk tijdsbestek zou zich dit dan allemaal hebben afgespeeld, met dat vluchten, die generaties in de bergen en dat terugkomen?

0
28 Civ
29 eh

Tot zevenduizend jaar geleden ging de zeewaterstijging behoorlijk snel volgens dit Wikipedia-artikel.

1
30 eh

@29 , @30 : De neolithische revolutie en het ontstaan van de eerste steden vallen binnen die periode. Bepaald geen tijd van technologische stilstand dus.

0
31 Civ

@31 De laatste ijstijd eindigt zo'n beetje 10.500 vChr met de 'Younger Dryas Extinction event' (waar meer dan voldoende bewijzen voor zijn, naar mijn mening) ... Deze gebeurtenis is wat volgens mij overal ter wereld wordt omschreven als 'de zondvloed', want door in impact traden er in een korte periode enorm veel effecten op die het ijs erg snel deden stijgen; mogelijk zelfs een complete aardkorst verschuiving).

Gezien de globale impact van dit 'event' en zullen er vele slachtoffers zijn geweest, met name aangezien veel van onze nederzettingen zich (net als nu) aan de kusten bevonden (met name nabij rivier mondingen). Veel van deze kusten liepen vrij snel onder water, immers lag de zeespiegel tot wel 400m lager tijdens de ijstijd (oa. op basis van de diepte van de noordzee). Dat dit het geval was wordt ook wel bevestigd door de vele nederzettingen die nog her en der over de gehele wereld onder water te vinden zijn.

Het zijn de overlevenden van deze beschaving die zich verspreiden over de wereld, en waarvan ik aanneem dat groepen naar de bergen trokken om daar iig veilig te zijn voor de overstromingen en vloedgolven (zo zou een deel van de astroide die is ingeslagen zo maar in de ocean kunnen zijn gestort, hetgeen een haast ondenkbare vloedgolf teweeg zou hebben gebracht).

~~~~~~~~
Nu even een sprongetje naar Sumer en de Assyriërs, deze beschaving wordt veronderstelt zo'n 4000jr voor Christus tot bloei te zijn gekomen, en het is allang aangetoond dat heel veel van de verhalen die zij opschreven de basis zijn voor oa. het oude Testament en dus ook de Thora. Daarbij vallen mij veel dingen op, maar eentje is wel erg opmerkelijk (alhoewel ik niet zeker weet of die tijdseenheid zich ook in die geschriften bevind). Maar het gaat daarbij om 'de creatie van de aarde door god', die wordt gesteld 6000jr 'geleden' te zijn geweest.

Welnu, als die 6000jr ook van de Assyriers komt, dan 'moeten' we natuurlijk wel HUN tijd aanhouden. In die zin dat het 6000jr VOOR de geboorte van die beschaving is.. aka. zo'n 10.000jr voor Christus. En als je dan het begin van de bijbel leest, dan gaat dat ongeveer als volgt: God creëert adam en eva in de hemel, eten van de appel, god gooit ze de hemel uit en op de aarde *punt* ... ZONDVLOED ... ofwel, zou je als Atheist het de God's creatie opening (paar pagina's) negeren, dan begint de Bijbel '6000jr geleden' bij DE ZONDVLOED... (waarbij ik gemakshalve verwijs naar wat ik eerder schreef over wat er gezegd wordt over de periode ervoor, ook in Assyrische Teksten, en hoe dat mogelijk meer zegt over hoe de maatschappij er uit zag (aka hoe mensen zich kleden, en als groepen zich vereenzelvigden met diersoorten, en hoe je dat op vele plekken (bv. Egypte) terug kan zien)

Dit is dus ogenschijnlijk het verhaal dat ons via de Assyriers wordt overgedragen, en zij stellen verder dat hun beschaving met name 'begon' door een overdracht van kennis van 'Zij die uit de lucht naar de aarde kwamen' ... iets waar die 'Ancient Astronaut Theorists' dus Aliens veronderstellen. Echter, gezien de voorgeschiedenis, en de plek waar de Assyriers hun beschaving begonnen (in de laaglanden van centraal Midden Oosten), zou je ook prima 'Zij die uit de bergen naar beneden kwamen', kunnen veronderstellen.

En daar overleven is helemaal niet onmogelijk, zie bv. Tibet. Een beschaving die op allerlei methoden kennis in 'Scrolls' opslaat. Overigens een methode die je wel de 'boekdruk kunst van klei tabletten' kunt noemen (helaas echter is het onmogelijk om daarbij de oorzaak en gevolg als bewijsvoering te reconstrueren; aka. zijn die Scrollen (Ronde Houten Rollen die voorzien zijn van tekens) ontstaan NA de uitvinding van het gebruik als boekdruk methode voor klei, of zijn ze een oudere wijze van kennis opslag die leidde tot de klei tabletten als schrijfmedium). Let Wel, Tibet ligt best ver van het Assyrische rijk en ik stel zeker niet dat het de Tibettanen waren die met die kennis aan kwamen zetten, echter, toont die beschaving aan dat zowel overleven als kennis bewaren in een ogenschijnlijk grondstof arme omgeving zeker niet onmogelijk is.

~~~~~~~~~
Nu even terug naar dit bericht, startende bij google maps (omdat iedereen die dit leest kan bekijken). Tijdens de laatste ijstijd lag de oceaan en zee spiegel zo'n 400m (zo niet meer) lager dan nu. Dit betekend dat alle 'LICHT BLAUWE' kust streken en eilanden die je op google maps kan zien toen dus BOVEN water lagen.

Het is zelfs bewezen dat de Golf van Mexico een zoet water meer was, dat aangevuld werd door de Mississippi, en dus ergens tussen de Huidige Caribische Eilanden mondde in de Atlantische oceaan. Ofwel, het geheel van Caribische Eilanden was ooit haast een soort van natuurlijke dam die de Atlantische Oceaan 'buiten hield.

Ok dan nu naar Nieuw Zeeland/Australie en de stille Oceaan, ook daar geld natuurlijk de lage oceaan stand. Waardoor oa. de reeks eilanden, nu nog frans Polynesië, en andere kleine eilandjes boven water liggen. Echter die vormen een complete reeks van eilanden tot voor de kust van Nasca Peru in Zuid Amerika. Waarbij het Paaseiland ongeveer in het midden ligt...

Combineer dat dan met de vondst van genetisch materiaal aldaar van mensen die geacht worden hun migratie in Australie te zijn gestopt. En natuurlijk het bovenstaande artikel... En bedenk je dan dat dit met boten moet zijn gegaan, en zo goed als niet in een andere periode als tijdens de laatste ijstijd...

aka. Ik ben er voor zo'n 85% van overtuigd dat de mensheid tijdens de laatste ijstijd een vrij hoog ontwikkelde haast globale samenleving had, zij het nog altijd wel in het 'stenen tijdperk'. Een beschaving die grotendeels ten einde kwam door het einde van die ijstijd, maar waarvan nog altijd diverse restanten gevonden kunnen worden NA dat einde (bv. de Monolitische beschavingen in Noord Europa). En hun kunnen tijdens de ijstijd, en de globale verspreiding van kennis valt denk ik goed terug te zien in de vele voorbeelden die aangedragen worden door die groep aanhangers van die 'Ancient Astronaut Theorists' (zij het dan dat je hun achtergrond verhaal compleet dient te rationaliseren en ons als mensheid vrij simpel kan injecteren).

Helaas echter wordt door 'het geloof' nog altijd beweerd dat de zondvloed de straf van god was, voor de wijze waarop wij toen leefden. Ipv. een treurige samenloop van omstandigheden vanuit de ruimte (aka. (opgebroken) astroide (delen) slaa(t/n) neer op aarde). En wordt daadwerkelijk Academisch onderzoek naar deze waarschijnlijkheid verder bemoeilijkt door de halsstarrigheid van de oude (Christelijke) garden binnen de main stream archeologie ALS MEDE door de aanhang van en opvattingen van die 'Ancient Astronaut Theorists', waar nogal wat zweefkezen het onmogelijk maken dat een Academisch onderlegde er uit angst voor zijn reputatie zijn vingers aan brand.

0
32 mightimouse

zucht. eerste alinea 'die het ijs erg snel deden smelten en de zee spiegel stijgen'

0
33 mightimouse

@33 interessant! u heeft zich verdiept.

0
34 datkanjijmakkelijkzeggen

@32 [De laatste ijstijd eindigt zo'n beetje 10.500 vChr met de 'Younger Dryas Extinction event' (waar meer dan voldoende bewijzen voor zijn, naar mijn mening) ... Deze gebeurtenis is wat volgens mij overal ter wereld wordt omschreven als 'de zondvloed', want door in impact traden er in een korte periode enorm veel effecten op die het ijs erg snel deden stijgen; mogelijk zelfs een complete aardkorst verschuiving).]

Dat is een hypothese, maar de tijdlijn van de verschillende uitstervingsgolven lijkt die niet te ondersteunen. Mijn indruk is eerder dat het uitsterven van de megafauna op verschillende continenten samenhangt met de komst van Homo sapiens (bejaging van een fauna die plotseling met een intelligente soort werd geconfronteerd, verslechtering van de leefomgeving door menselijk toedoen) in combinatie met instabiele climatologische omstandigheden en een laag voortplantingstempo. De traditionele zienswijze dus, die me waarschijnlijker voorkomt dan een catastrofale inslag waarvoor tot nu toe geen bewijs is gevonden.

1
35 Civ

En een aardkorstverschuiving? Dat klinkt een beetje als de fantastische verhalen van Velikovsky. Buitengewone claims, buitengewone bewijzen.

0
36 Civ

@36 Vooralsnog de volgende 'sequence of events' ...

1. Een astroide (mogelijk opgebroken) slaat neer op de IJsmassa in Noord Amerika, en wel op de locatie die nu 'Hudson Bay' heet, en laat middels het doordrukken via de ijskorst een impressie achter in de aarde, zijnde de Hudson Bay (oostelijk deel het meest rond en inslag krater achtig). Als je op Google Maps kijkt kun je op de zeebodem (toenmalige 'land' onder ijs) een breed stroom bed vinden waar het smeltende water onder het ijs vanuit de inslag de Atlastische oceaan in stroomde (Tussen Newfound Land en Nova Scotia). Uiteindelijk stroomde ook een aanzienlijk deel Noordelijk weg. Het moge duidelijk zijn dat er ook veel vulkanen uitbarsten, en aardbevingen plaatsvonden... = ps. ook een volledige uitbarsting van de mid-atlantische rug (en de volledige west kust (oost kust vanuit ons gezien) van de stille oceaan) leidt tot gigantische vloedgolven.

~ Tracers van een dergelijk impact worden wel degelijk gevonden in America en Noord-West Europa.
~ Veel uitsterven van de Mega Fauna vindt plaats rond of vlak na dit gebeuren. En 'toevallig' laat onderzoek over rotstekeningen (gister hier op NK), zien dat de tekeningen die men maakte helemaal niet overeenkomen met de feiten mbt de restanten die men aantreft over jacht. (al ben ik zelf van mening dat dit waarschijnlijk meer ligt aan de omvang van de prooi, en dat men dit soort dieren 'in situ' slachtte en enkel het vlees mee nam; muv. kleinere prooien die men als geheel daadwerkelijk kon verplaatsen ~ maar goed, de 'feiten' wijzen uit dat men helemaal niet op grote dieren jaagde, hetgeen die hypothese voor uitsterven volledig ondermijnt).

~ Ook de vele beschrijvingen van 'de zondvloed' of 'het einde van de wereld' vertonen enorm veel overeenkomsten met een Astroide inslag. Vloedgolf (mogelijk van een inslag van een deel in zee, dan wel door secundair inslag van opgeworpen delen), Aardbevingen, Vuur van uitbarstingen, Dagen van donkerte (door As en rook).
- Ook vermeld de Koran bv. bij hun einde van de wereld, dat 'de zon in het westen zal opkomen'. Iets dat iig hint op, dan wel een complete verandering van de rotatie, ofwel het volledig 'omdraaien' van de aard korst waarbij de rotatie van het geheel dezelfde kant op blijft gaan, maar door de nieuwe oriëntatie van al het land het lijkt alsof de zon opkomt in wat wij ooit als westen aanduiden.

2. Deze impact zorgde voor een schokgolf door de aarde die leidde tot twee zaken:
2a. 'Liquifaction' van de grond in oa. Siberie, waardoor Mammoeten in ene de grond in zakten.
2b. Een trilling die in de magma laag onder de aardkorst voor iets dergelijks zorgde, hierdoor kwam de aardkorst 'losser' te liggen in de magma laag. Ongelijke verdeling van de IJsmassa zorgde daarbij voor een plotselinge verschuiving van de gehele aardkorst.
~ Deze verschuiving zorgde ervoor dat de noordpool verschoof naar waar het nu ligt, en deed in de grond verzonken Mammoeten 'in ene' bevriezen ... Ook zorgde dit ervoor dat in Antarctica het deel dat toenmalig nog begroeid was onder het ijs kwam te liggen (hint hiervoor is de gevonden 'recente' vegetatie, en de Piri Reis kaart (waarvan beweerd wordt dat deze iig een deel van de werkelijke kust van Antarctica beschrijft)

- En een 'circumstantial' bewijs, en wel in het gedrag van de Mens na deze impact. Welke door de verschuiving van de aardkorst leidde tot een andere zon's opkomst. De grote hoeveelheid aan zon's opkomst meetinstrumenten die door de mensheid her en der werden opgericht, zowel op grote als kleine schaal (bv. alle aardwoningen in Duitsland hadden de deur gericht op de zon's opkomst, maar ook stonehenge, de Pyramides, meet instrument in Machu Pichu; om er slechts een paar te noemen).


LET WEL, ik ben er nog altijd niet 100% van overtuigd dat dit daadwerkelijk gebeurd is, maar bovenstaande wijst er wel op. Dat in tegenstelling tot alle bestaande 'hypotheses' waaraan velen (waar onder uzelf) vasthouden al ware het de waarheid zoals omschreven in de Bijbel ... Ook zou ik u willen wijzen op de wetenschappelijke methode, die stelt dat je de waarheid vind door de hypothese te ontkrachten, en dat bevestiging van een hypothese geen bewijs is voor de waarheid van die hypothese... DUS MIJN VRAAG aan U : Welke bewijzen heeft u dat dit NIET heeft plaats gevonden ?!?

0
37 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

Misschien weggesleept door de politie?...

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Graaier1000
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

"Evan roept mensen op zich te melden als ze de witte Nissan Evalia met kenteken S367VK geparkeerd zien staan."Dit bericht is op Facebook ged...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Sarcoff
Maastrichts Petrus-Gilde in Rome beroofd van uniformen

Mooie poetsdoeken....

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

elsemiek
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@158 "Dat laatste wordt door antisemieten vaak niet erkend, zie ook de misser van Aboutaleb laatst." Nou wat een miskleun was dat zeg , hij was...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

wildersfan
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@29 Hmm... ja... Maar Geert mag ook een hobby hebben of niet dan? Heb jij een hobby?...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@27 Ja dat Geert heks Kaag afzeikt is natuurlijk altijd prima, maar hij houdt wel een beetje teveel van Israel....

12 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Humot? 🤣 En weer hetzelfde geneuzel, en je speelt ook weer op de man.Linkse mensen hebben geen humor, dat bewijs je maar weer. Jij bent zo...

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Hendrianus
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@123 Yep, die club hielenlikkers voor een paar extra broodkruimels mogen mee met Poetin in de tombe. Je moet als mens toch wel heell bijzonder i...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@5Nee, hij gebruikt racisme en discriminatie alleen, wanneer hem dat uitkomt.Deze figuren zijn daarom zo hypocriet als het maar kan zijn, ne...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

van Keulen
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@25 Dank je ...

17 minuten geleden geplaatst door van Keulen

NK. App
Pelicula DepornoIndian Sex VedeoXxx Hindi Video XxxBf Picture LiveBoobs Hot RomanceAmature Nude MomsWitney WisconsinSex Video HaryanviMale To Male Sex VediosFauking VideoLobsterrubeBreeding ZoneChinese Nude WomenFarrah Fawcett NippleRamayan SexInterview XnxxHot Wife DpPornes MoviesSexe Amateur FrancaiJavdh.proRedhead MilfPiper Perri SurroundedHit Babes NudeDaphanez PornAriella Ferrera New PornSleepwalkingpornPelículas XxxKari CachondaBlack MyvidsterMissyann602 LeakedSexxx 2022Egypt SexXxxsexy TeensVídeos Pornos Hd GratisDasisexvideoMalu NudesSexpoolSunny Leone PornstarVina Sky SoloBlack Lasbian PornBlueface PornHot Naked Women PicsOfscarllSexy Blue Sexy Blue SexyBangladesh Desi SexEbony BongacamsPorn8kOs Melhores Filme De PornôNude Pictures OfLesbian Strapon VideosSonia Agarwal NudePorno Film IzleMeggnutt LeakedBanysitter ThreesomeKylie Jenne PornHentaifoxxxفسلم سكسIndiansexxxxLexi Belle PornLivestream PornIndian Girl Sucking VideoMeaty LabiaTwivideosTamil Xnxx VidoesVolleyball Team NakedSophie Leone SexBoobs Kiss IndianSunny Leone Sex Mp4P Taboo ComVideoteenageOmegle PortugalLegit Norway Rmt Giving Into Monster Asian Cock 6th AppointmentHardcore Hd VideosHot Bikini XxxCharam Sukh SexVegina SuckingMoriah Mills PornvideosBig Black Boobs NudeFree HentiaTs Candy LiciousHeather Hunt Porn18 Year PornHottest Nude SelfiesPorn TeveAshley Serrano Onlyfans LeaksMonika MayZootopia HentCodi Vore TherapySbabes.comJaelanijadeAsian Stepsister PornNude EbonyOne Piece Porn GameIndian Xh MasterKeralaxvideoBangla Audio SexAlianimusChodon GolpoHot Sexy Women SexOdia Sex AudioMedival PornTrannytopsLesbian Hot Sexy PornEmf CmnfSexos.violentosXxx PornPornubKelly Preston NudeDeserai SpencerColmek LiveWmily Ratajkowski NakedLicking BallsXhamsterdownloadHindi Old SexGay TeenblowjobSex Without ClothNight Pron VideoDream Porm MoviesGiantessfanOnly Fans For FreeRhyheim Vincent OreillyCojiendo Ala AbuelaJufe-449Xnxxx XxxxLana RhoadespornBest Hd Sex Video DownloadAsian Mom FuckAbella Anderson PornosJordan Jaxx PornDad Forced PornReinaraexxxBlack Latina PornPorn00.X Videos. ComSecond Life SexJanet Mason NudeBrazzera AnalIsla Moon Porn VideosIndian Porn In HotelSexlife ShowersceneJohnny Homes PornVideos De Masturbação FemininaXnxx Marathi VideoXxx On BedTamil Men NudeLorena GarciaToonsxxxCelebs RedditOne Click ChicksSusanna Gibson Fucked