U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 4
Er is weer een jaar voorbij. In de meeste klimaatreeksen was 2019 het op een na warmste jaar sinds start metingen. Zonder iets als een El Nino. Duidelijke indicatie van de structureel voortdenderende opwarming. Ook in onze weergave is 2019 het op een na warmste jaar. Maar wat vooral opvalt ...

ongeveer 1 maand geleden door Brynnar

REAGEER MET EEN EMOJI
1
4
3
2
1

Grappig dat ze zo angstig doen om een paar tiende graden opwarming , terwijl de tijd met het meeste leven op aarde vele graden warmer was met 5 keer zo veel CO2 in de lucht question

Volgens mij zijn de meeste pro-CO2 reductie types ook pro-abortus en pro-euthanasie ... zie ik hier een anti-leven tendens ?

1 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
21
Meld

"voortdenderende opwarming" van een tiende graad extra ...

Toen we begonnen met meten (+/-1850) kwamen we net uit een kleine ijstijd .... wat verwacht je dan ???

2 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
17
Meld

@1 : die is er eerder bij de co2 ignorers. De soorten diversiteit gaat net zo snel achteruit als menig extinctie golf.

3 Lobbus    
ongeveer 1 maand geleden door Lobbus
10
Meld

We hebben tot nu toe weer een heerlijk zachte winter. Scheelt mega veel stookkosten en dus ook CO2. Ik klaag niet.

4 Dirk2137    
ongeveer 1 maand geleden door Dirk2137
10
Meld

Ik vraag me af of er iemand is in de klimaatreligie die kan bewijzen of aantonen dat de wereld ooit een lange tijd een volstrekt gelijke gemiddelde temperatuur op jaarbasis zou Hebben gehad. En een antwoord op de vraag kan geven of kleine schommelingen in de gemiddelde temparatuur op aarde selchts is en zo ja waarom. En zoals at2 al aangeeft. We komen uit een kleine ijstijd en ligt het dan niet heel erg voor de hand dat de T een lichte stijging zal laten zien. Als dat niet het geval was dan zou de kleine ijstijd nog steeds voortduren. Kortom een religie met slechts veel aannames en paniekaanvallen.

5 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
19
Meld

Kooldioxide werkt vergroenend, meer planten dus, en dat met minder water. De zuidgrens van de Sahara schuift thans op naar het noorden. Het is uitermate vreemd (dom) dat Groen Links e.a. tegen het vergroenende gas zijn. We kunnen de huidige 0,04% kooldioxide in de lucht straffeloos verdubbelen, sterker nog: Daar worden we voor belóónd is de vorm van rijke oogst.

Naar schatting obv. achterhaalde klimaatmodellen die de metingen niet volgen, leidt verdubbeling van de koodioxide van 0,04% naar 0,08% tot ca. 1ºC temperatuursstijging (zie link). Nou nou...!

https://notrickszone.com/wp-content/uploads/2017/10/Climate-Sensitivity-Value-Estimates-Update.jpg

Omdat fossiele energie op een gegeven moment op is of te duur, wat nog minstens 100 jaar duurt, is het verstandig kennis op te doen op gebied van Thorium Cold Plug kerncentrales. Hoe het ook zij, windenergie en zonne-energie zijn ongeschikt voor vraaggestuurde voorziening. Daarvoor is opslag nodig en die is héél duur.

6 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
17
Meld

@6 In de kassen wordt ook CO2 extra toegevoegd om de groei van de planten te bevorderen.

7 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
6
Meld

@7
Een slechte vergelijking. In die kassen worden naast extra CO2 namelijk ook extra voedingsstoffen aangeleverd, om de groei maar te versnellen. En dat gebeurt in de vrije natuur NIET, daar komt alleen extra CO2 bij. En dat geeft een stressreactie bij planten die niet goed is; ze gaan er aan kapot.

https://goedkopeenergieengas.nl/waarom-is-co2-slecht-voor-het-milieu/

Het wordt hoog tijd dat de gigantische subsidies op fossiele brandstoffen gestopt worden, en dat dat geld naar de verdere research en ontwikkeling van schone fusiereactoren gaat, of welke andere manier van schone energieopwekking dan ook. Die subsidies zijn waanzin, en ingegeven door de macht van de fossiele brandstof-cowboys.

https://www.volkskrant.nl/economie/subsidie-voor-fossiele-brandstof-dubbel-zo-hoog-als-voor-duurzame~b1fa54a3/

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/industrie/32343/eu-subsidie-fossiele-brandstoffen

8 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
6
Meld

@8 Ik kan jouw bewering over die stressreactie bij planten niet bevestigd zien in het artikel waar die onderstaande link naar verwijst. Wel staat onderaan dat artikel een tweetal reacties waarbij men een oplossing aandraagt voor mogelijke toepassingen van CO2 waarbij ook wordt verwezen naar het toepassen van CO2 in de kassenbouw.

9 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
2
Meld

@8 Wat u subsidies noemt zijn afgeschatte bedragen geplakt op imaginaire schade geëxtrapoleerd over de wereld. Maar er is geen subsidie op fossiele brandstof. Voorbeeld: lignite (bruinkool) kost ca. 20 dollar per ton (EIA.gov), verbrandingswaarde 2,5 MWh/ton. Grevenbroich-Neurath (2012 geopend door Merkel) verbrandt dit met 43% rendement maakt zo electriciteit voor ca. 25 euro per MWh,

10 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
6
Meld

@10
En daar moeten we snel mee stoppen, die verouderde onzin die alleen maar de bankrekening van hoge jongens spekt en de planeet verwoest. Hoog tijd voor schone energieopwekking zodat die CO2-uitstoot snel omlaag gaat.

11 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

@11 Waar wilt u mee stoppen? Met betitelen van imaginaire schade als subsidie? Grevenbroich-Neurath is een van de beste, schoonste en meest efficiënte machines! Weet u wel hoeveel windmolens en zonnecellen met opslagsystemen (!!) u nodig heeft om die 2200MW vrijwel continu vermogen te vervangen en wat dat kost?

12 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
7
Meld

Ja maar de aarde warmt niet op en het ligt niet aan CO2.
Ja maar wat boeit dat kleine beetje opwarming nu.
Ja maar in het verleden was er meer CO2 en was het warmer.
Ja maar de zeespiegel stijgt niet.
Ja maar als de zeespiegel toch stijgt dan verhogen we gewoon de dijken.
Fuck de rest van de wereld.

Een kijkje in het brein van de gemiddelde klimaatzwakzinnige.

13 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
7
Meld

@13 de aarde warmde op sinds de 19e eeuw, daarvoor was ze óók warmer -
een beetje hogere temperatuur is niet erg, in tegendeel, en is ook als eerder gebeurd -
in het verleden was het én warmer én kouder met meer kooldioxide -
de zeespiegel stijgt 10-20 cm per eeuw en sinds de ijstijd al 120m -
de dijken zijn de komende 100 jaar hoog genoeg, rivierdijken niet -

Fuck Klaver, Timmermans, Samsom, Wouter Bos, Michael E. Mann...

Een kijkje in het brein van een roepende in de krimpende woestijn.

14 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
11
Meld

@12 en @14 :

Het makkelijkste is gewoon keihard ontkennen dat er een probleem is. Nog makkelijker is het om lekker niets te doen en kolen en gas te blijven stoken, en roepen dat dat zo schoon is terwijl je volledig aan hun CO2-uitstoot voorbij gaat. Je keiharde ontkenning in @14 is lachwekkend en triest, maar jij mag het over 30 jaar aan je kindertjes uitleggen. Ben benieuwd met welke smoezen je dan komt. question

15 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

@15 Het is niet alleen makkelijker kolen en gas te stoken, het is ook beter voor het milieu, mits je 'state of the art' technologie benut, zoals Grevenbroich-Neurath. U haalt waarschijnlijk klimaat en milieu door elkaar. Het klimaat is vrijwel autonoom maar het milieu moet actief beschermd worden.

16 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
9
Meld

@15 Amice: Wat vindt u van Marcel Crok? Die man is vriendelijk met argumenten. Of niet?
https://www.youtube.com/watch?v=B2Pta1oX7xc

17 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
8
Meld

@17
Ik zou wel eens een discussie willen zien tussen Crok en echte klimaatwetenschappers. Zien hoe die vent dan op z'n nummer gezet wordt. question

18 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
4
Meld

@18 Ik ook. Terzijde: Kan iemand die geen aanhanger is van de theorie, als zou de mens significante, funeste invloed op het klimaat hebben (dus niet het milieu), volgens u, in principe, gerekend worden tot de groep 'echte klimaatwetenschappers'?

19 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
4
Meld

@13

Het is veel zwakzinniger om naar types als Al Gore te blijven luisteren ... volgens hem zou 5 jaar geleden Antarctica in de zomer al ijsvrij zijn ...

20 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
10
Meld

@8

"ook extra voedingsstoffen aangeleverd.... En dat gebeurt in de vrije natuur NIET, daar komt alleen extra CO2 bij. En dat geeft een stressreactie bij planten die niet goed is; ze gaan er aan kapot"


Lijkt me onzin ... de aarde is de afgelopen decennia gewoon groener geworden door de toegenomen CO2 , dus is het ideale percentage (bij gelijkblijvende voedingsstoffen etc.) nog niet bereikt question

Is ook niet zo gek , de huidige plant en diersoorten zijn ontstaan in veel warmere en CO2 rijke omstandigheden ... ze snakken nu naar CO2

Meer CO2 = meer groen = meer zuurstof

21 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
10
Meld

@19

Goeie vraag question

Ik vermoed dat ze alle ontkennende wetenschappers als niet-capabel beschouwen , zo diep zit de religie

22 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
9
Meld
23 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
6
Meld

@23

Tja , als je honderden miljarden uit gaat geven aan CO2 opslag etc. (die niets uithaalt) dan kun je dat geld niet meer uitgeven aan het beschermen tegen de gevolgen van (de onvermijdelijke) klimaatverandering.

- Paris climate promises will reduce temperatures by just 0.05°C in 2100 - (peer reviewed)
https://www.lomborg.com/press-release-research-reveals-negligible-impact-of-paris-climate-promises

24 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
9
Meld

@23 @18 Bart Strengers noemt zich klimaatwetenschapper...nou nou...

Planbureau voor de Leefomgeving
Research · 1996 to present

Education

TU Delft
Class of 1990 · Informatica · Delft

25 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
4
Meld

@19

Het is niet aan mij om mensen met een mening in hokjes te verdelen. Een valkuil die nergens toe leidt. Ontkennen dat er iets aan de hand is met weer en klimaat is hilarisch, lachwekkend en vooral: struisvogelpolitiek. Vaak ingegeven uit angst voor verlies van positie, van winst, van functie. Daarom zien we het ook zo veel bij mensen die in de fossiele brandstof-branche werken; bang voor baan- en/of winstverlies. En aangezien ze dan geen antwoord hebben gaan ze alles ontkennen. Gelukkig is het maar een kleine groep (zo'n 5%) de rest is verstandiger en bereid om aan de slag te gaan, beseffend dat het pompen of verzuipen wordt.

26 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
3
Meld

@21
Als dat waar zou zijn, zou het percentage zuurstof in de atmosfeer óók toenemen. En dat doet het niet.
We zien WEL dat CO2 wel degelijk een negatieve invloed heeft op veel planten. Maar dan geloof je dat toch lekker niet, joh.

27 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
3
Meld

@26 U geeft geen antwoord voor @19 . Zie ook die Bart Strengers, een informaticus @25 en Marcel Crok is chemicus. Wie is hier @23 nou de 'echte klimaatwetenschapper'?

28 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
3
Meld

@7

"Alles op deze Aarde heeft een bepaalde tijd en plaats nodig om goed te
kunnen rijpen"
(Citaatje uit een oud Kaukasisch kookboek).

Tja, de huidige mens meent dat alles snel moet groeien (flora/fauna) tbv
van de Provider$ die daaruit winst op winst denken te kunnen genereren.
Maar alle 'orgie' duurt maar een bepaalde tijd om vervolgens orgastisch
in elkaar te donderen.
Knoeien met natuurlijke processen ..........vergeet het maar .
De uitkomst/gevolgen zullen alle winsten doen verdwijnen tot onder de
huidige Aarde-mantel.

29 m+m = Z    
ongeveer 1 maand geleden door m+m = Z
2
Meld

@29 Heb je ooit zelf een volkstuintje gehad?

30 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
0
Meld

@28
Er is geen verplichting hier om op off-topicflauwekul in te gaan. hou je nou maar bij het topic, is veel waardevoller.

31 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
3
Meld

@31 is uw topic @18

32 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
4
Meld

@32
Waar je maar wat graag op ingaat. question

Maar ik zie dat de 'discussie'(voor wat-ie waard was...) wel over is. Tot een volgend draadje dus maar.

33 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
3
Meld

@27

"dat CO2 wel degelijk een negatieve invloed heeft op veel planten"

Is dat zo ?
Heb je daar wat voorbeelden van ?

34 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
3
Meld

@33 U heeft geen goede argumenten. Strengers (PBL), aan uw zijde, is informaticus en Crok, aan mijn zijde, is chemicus.

Kan iemand die geen aanhanger is van de theorie, als zou de mens significante, funeste invloed op het klimaat hebben (dus niet het milieu), volgens u, in principe, gerekend worden tot de groep 'echte klimaatwetenschappers'?

35 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
4
Meld

@30

Ja, 7 hectare .

36 m+m = Z    
ongeveer 1 maand geleden door m+m = Z
1
Meld

@6 U neemt de uitlatingen van Baudet veel te serieus.

37 jantje van leiden    
ongeveer 1 maand geleden door jantje van leiden
2
Meld

@36 En gebruik je nooit mest om je land te verrijken waardoor de planten beter groeien?

38 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
2
Meld

@37 Wat ik in @6 zeg vond ik al voor ik ooit van Baudet had gehoord.

39 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
4
Meld

India en Australië zijn geloof ik hartstikke koud (té koud) voor deze tijd van het jaar.
Komt door de "opwarming van de aarde".

40 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
6
Meld

@6 Natuurlijk het ei van Columbus.Alle wetenschappers per direct hun bul afnemen sarc.

41 jantje van leiden    
ongeveer 1 maand geleden door jantje van leiden
1
Meld

@39 Sorry,dan is iemand anders de boosdoener.

42 jantje van leiden    
ongeveer 1 maand geleden door jantje van leiden
1
Meld

@29

Aan de "orgie" van de cambrian-explosion hebben we ons leven te danken ... CO2 gehalte van 7000ppm (!!) en gezien de explosie van leven ook geen last van verzuurde oceanen question

43 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
2
Meld

@41 Wat een goeie grap - NOT - bent u doos?

44 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
2
Meld

So much for 2nd warmest year: https://wattsupwiththat.com/2020/01/15/while-noaa-nasa-claims-2019-as-the-second-warmest-year-ever-other-data-shows-2019-cooler-than-2005-for-usa/
Kun je zeggen, ja maar da's alleen USA, maar lees de commentaren dan eerst. Want de tienden van graden 'warmer' of 'kouder' zijn het gevolg van natte-vingerwerk.

45 Ness    
ongeveer 1 maand geleden door Ness
3
Meld

Vanmiddag nog een extra dekbed gekocht van 200x200 CM bij de Action ,
lekker warm een extra dekbed er bij met deze koude .
En dat voor 12 Euries , geen geld eigenlijk.

46 techcenter    
ongeveer 1 maand geleden door techcenter
2
Meld

Klimaatbeleid is een héél belangrijk onderwerp want men wil er in de orde grote van 100 rijksbegrotingen aan spenderen met onmeetbare invloed op de temperatuur. WAANZIN!!

Energie-opslag is veruit het duurste. Hornsdale kost ruim 434 euro per kWh = ruim 120mld euro per petajoule opslag. Het energieverbruik in Nederland is ongeveer 3000 petajoule per jaar waarvan een belangrijk deel moet worden opgeslagen omdat wind en zon sterk variëren over het jaar.

47 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
2
Meld

@40 Dat is een kneiterharde leugen!

48 dummydum    
ongeveer 1 maand geleden door dummydum
1
Meld

@34
Daar staan er zat van op internet. Gewoon even zoeken; ik ben de ober niet.

@35
Wat denk je te bereiken met die (off-topic) vragen? Wou je soms beweren dat de koptekst onjuist is? Blijf bij het topic en probeer de boel niet zo in een door jou gewenste richting te sturen.

@40
Onderbouw dat even met wat kaartjes, want volgens mij raaskal je. question

@46
Watje, het is hier al dagen vier graden te warm. question Of... woon je in Canada?

49 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
2
Meld

@49
S´nachts kan het hier wel koud worden in de slaapkamer met de ventilatie 1 kwart open. En ineens lag er een dekbed in de Action en kwam ik het idee om die als extra te kopen , vannacht even goed uit testen question

50 techcenter    
ongeveer 1 maand geleden door techcenter
2
Meld

@13 Yep, en ook al veeg je de vloer met ze aan, morgen herhalen ze dezelfde bullshit alsof er niets gebeurd is.

51 Anubis    
ongeveer 1 maand geleden door Anubis
1
Meld

@49 "...Wat denk je te bereiken met die (off-topic) vragen? Wou je soms beweren dat de koptekst onjuist is? Blijf bij het topic en probeer de boel niet zo in een door jou gewenste richting te sturen...."

Is niet 'off topic' - beantwoordt u de vraag nou eens: Kan iemand die geen aanhanger is van de theorie, als zou de mens significante, funeste invloed op het klimaat hebben (dus niet het milieu), volgens u, in principe, gerekend worden tot de groep 'echte @18 klimaatwetenschappers'?

52 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
2
Meld

@1 Goed dat je dat zelf ziet, dat het hier op Aarde veel warmer was, en dat de CO2 toen ook veel hoger was.

Was de menselijke beschaving er toen ook al? Met de huidige verdeling van land/zee, drinkwaterbronnen, landbouw etc?
M.a.w. voor de Aarde en het leven is het geen enkel probleem of het klimaat veranderd, dat is al zo vaak gebeurd. Maar voor het voortbestaan van de huidige beschaving (en machtverdelingen) is het wel een probleem. Dat zien jullie wegkijkers maar niet in.

53 Anubis    
ongeveer 1 maand geleden door Anubis
1
Meld

@53 Het klimaat verandert. Je kan er niet van wegkijken want het is aan alle kanten te zien. Misschien is het een idee om een hele grote papierversnipperaar te maken om de klimaat aflaten in te storten en die vervolgens te verbranden als klimaat neutrale semi-bio massa.

54 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
2
Meld

@53

Google even op "cambrian-explosion"


Voor de rest , waar zie jij abnormale verschijnselen die niet horen bij het herstellen uit de kleine ijstijd die in 1850 eindigde ?

Had je liever dat het zo koud was gebleven als in de kleine ijstijd soms ?

55 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
3
Meld

@54

In 1300 was het zo warm en droog dat de paarden midden in de Rijn liepen .... DAT is pas klimaatverandering question

https://nl.wikipedia.org/wiki/Droogte#droogteperiodes_vanaf_de_middeleeuwen_tot_de_20e_eeuw

56 Vageali6888    
ongeveer 1 maand geleden door Vageali6888
4
Meld

@48 Toon maar aan dan.

57 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
3
Meld

@13 : Jouw lijstje ziet er best wel zwakzinnig uit ja... Mooie discussiemethode, of toch niet!

59 romeo-bravo    
ongeveer 1 maand geleden door romeo-bravo
2
Meld

@56

Bent u er nu alweer met dat domme gezwetst. U denkt serieus dat de Rijn in 1300 te vergelijken was met de gekanaliseerde Rijn zoals wij die kennen?
Als de laagwaterperiode in 1300 net zo extreem was geweest als in 2018, dan hadden ze niet alleen met paarden tot aan het midden van de rivier kunnen lopen, maar had je te voet, tot aan Zaltbommel op verschillende plaatse over kunnen steken. Zonder dat je billen nat werden.

In 1300 was de Rijn een meanderende rivier die vrij stroomde door het land en werd alleen gehinderd door natuurlijke barrières, zoals het gebergte tussen Bingen en Koblenz. Op andere gedeelten was de rivier bedding plaatselijk soms enkele kilometers breed en stroomde het water afhankelijk van het jaargetijde, zonder noemenswaardig barrières richting Noordzee.
Kijken we heden ten dage. Dan is de Rijn vanaf Bazel tot Iffezheim volledig gekanaliseerd, met stuwen en sluizen om een gegarandeerde diepgang, 365 dagen per jaar te kunnen leveren.
Stroomafwaarts zijn, waar mogelijk bochten afgesneden, dijken en kribben gelegd, nevengeulen afgesloten, zelf het gebergte is uitgediept en dat allemaal om het rivier water zo lang mogelijk op peil te houden en bij hoogwater het zo snel als mogelijk af te kunnen voeren.

In Nederland is het Pannerdens kanaal gegraven, de IJssel recht getrokken, van kribben en winterdijken voorzien. De Neder-Rijn idem dito, daar zijn zelfs sluizen en stuwen in geplaatst. De Waal is ook op allerlei manieren aangepast, Dat allemaal om in perioden van weinig bovenwater de rivier zolang mogelijk bevaarbaar te houden. En ondanks deze maatregelen, die tot boven het Roergebied peil verhogend werkt, zakte de bevaarbare waterstand tot beneden de 1.60 m. in 2018.

Bij deze. Stop eens met die kul. U vergelijkt appels met peren.

60 Borealis    
ongeveer 1 maand geleden door Borealis
3
Meld

Hier is te zien hoe ze aan hun belachelijke '97% van de wetenschappers is het eens stelling' komen.. https://www.youtube.com/watch?v=ewJ6TI8ccAw

61 marco    
ongeveer 1 maand geleden door marco
4
Meld

@55 Ik ben bioloog met een levenslange interesse in paleontologie en geologie. Ik weet heel goed wat de Cambrian Explosion is.
Wat heeft de Cambrian Explosion nu met de huidige opwarming te maken?

Ik wordt zo moe van al die Wikipedia/Twitter/Youtube 'geleerden' die met hun A4tje kennis denken klimaatwetenschapper te zijn.

62 Anubis    
ongeveer 1 maand geleden door Anubis
3
Meld

@62 heeft u @61 al bekenen?

63 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
1
Meld

@63 Ik ga geen complotbullshit op Youtube bekijken.
Heb je ook een link naar een wetenschappelijk artikel?

64 Anubis    
ongeveer 1 maand geleden door Anubis
1
Meld

@64 Is geen "complotbullshit", bekijkt u het maar (16') en laat u daarna even weten wat u vond.

65 Lambaster    
ongeveer 1 maand geleden door Lambaster
0
Meld

@64 Wiliam Happer weet als wetenschapper in de fysica alles over CO2.
Hij legt hier uit dat CO2 onmogelijk ooit 'n broeikasgas van enige betekenis kan zijn..en waarom de klimaatmodellen er steeds mijenver naast zitten in hun voorspellingen..
https://www.youtube.com/watch?v=pHCCE-sw_Sc

67 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Russen proberen Sanders te helpen in campagne
De 78-jarige senator wordt gezien als de bela...

21 uur geleden door Stampertje

De nazi's zijn terug
Door de opkomst van rechtse partijen voelen D...

1 dag geleden door Lidpver

Nieuwste onthullingen MH-17 desastreus voor R...
Het Nederlandse onderzoek ging mank aan valse...

18 uur geleden door Eric

Hoogleraar: "Omvolking is gewoon EU-bele...
……..Vandaag in De Telegraaf de werkelijke red...

20 uur geleden door Febee

Doodstraf, wel of niet?
Is de doodstraf een humane straf en is die so...

9 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Seconda
Nieuwste onthullingen MH-17 desastreus voor R...
Hahaha, na alle 'LGK'- moetgelijkhebben-draad...

30 minuten geleden door Seconda

Seconda
Sanders maakt favorietenrol waar en wint in N...
Een hele staat, ,'t kan niet op!...

41 minuten geleden door Seconda

Seconda
Iraanse media over #coronauitbraak en Stef Bl...
Uiteraard is blok inmiddels in quarantaine?!...

42 minuten geleden door Seconda

Scholar007
Ryanair-baas: 'Controleer moslimmannen streng...
@33 Ze nemen dan ook 2 plekken in beslag. Is ...

ongeveer 1 uur geleden door Scholar007

Seconda
Kinderverkrachtingen door asielzoekers in Fin...
Nou, de internationale verontwaardiging zal e...

ongeveer 1 uur geleden door Seconda

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig