U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 2
Vanwege de daling van de vaccinatiegraad ging de GGD Zuid-Holland Zuid het gesprek aan met ouders over het inenten van kinderen. ,,Wat hun standpunt ook is, ze willen allemaal het beste voor hun kind.'' ...

3 maanden geleden door kwatta

REAGEER MET EEN EMOJI
2

Deze gesprekken zijn vooral van belang voor de twijfelaars. De GGD medewerkers kunnen wijzen naar betrouwbare websites en duidelijk maken dat er veel nepinfo te vinden is.

1 kwatta    
3 maanden geleden door kwatta
0
Meld

Goed dat deze gesprekken plaatsvinden.

Voor de ouders en vooral hun kinderen, maar ook voor de hele omgeving, omdat een hogere vaccinatiegraad voor iedereen van belang is.

Maar ook voor de GGD en de achterliggende instanties, om meer inzicht te krijgen in de oorzaken van de twijfels. Pas als je de werkelijk spelende oorzaken kent, kun je daar iets aan doen.

2 Doeslief    
3 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

Jammer dat de voorlichting zo eenzijdig is. Ik hoor veel te weinig over mogelijke complicaties en nadelige gevolgen. Dat mag je als ouders helemaal zelf uitzoeken.
Het algemeen belang mag dan gediend zijn met een hogere dekkingsgraad, maar dan ga je volledig voorbij aan het individuele belang. Die 2 gaan niet noodzakelijk samen.

3 samcash    
3 maanden geleden door samcash
5
Meld

@3 u bedoelt wellicht dat een enkeling een niet-goed werkend immuunsysteem heeft, en daardoor niet kan/mag worden gevaccineerd?

Het zijn alleen de antivaxxers die doen alsof ook deze kinderen gevaccineerd zouden moeten worden. In werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo. Ook, nee juist, deze kinderen, zijn gebaat bij een hoge vaccinatiegraad. Hier gaan het individuele en het publieke belang geheel samen.

4 Doeslief    
3 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@3
[Jammer dat de voorlichting zo eenzijdig is. Ik hoor veel te weinig over mogelijke complicaties en nadelige gevolgen. Dat mag je als ouders helemaal zelf uitzoeken.]

Hoezo eenzijdig, en wat precies zouden ouders zelf nog moeten uitzoeken?:
https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/twijfels

Voor de meeste ouders is het vaccineren van hun kinderen vanzelfsprekend. Maar er zijn ook ouders die vragen hebben en aarzelen. Wat zijn de risico’s van vaccineren? Hoe zit het met bijwerkingen? Zijn vaccinaties nog wel nodig? Over vaccineren is veel tegenstrijdige informatie te vinden op binnen- en buitenlandse websites. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontvangt regelmatig vragen en reacties van ouders naar aanleiding van hun informatiezoektocht op internet: ‘Wat of wie moet ik geloven?’ We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

(**) Twijfels? Bezoek het vaccinatieconsult
Ook na het lezen van informatie over vaccineren op internet heb je misschien als ouder nog vragen of twijfels. Om een goede afweging te maken, kan een extra gesprek op het consultatiebureau helpen. Het is mogelijk om een vaccinatieconsult aan te vragen. In dit gesprek kun je je vragen of twijfels voorleggen aan een arts of een verpleegkundige. Voor het maken van een afspraak kun je zelf contact opnemen met het consultatiebureau, de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst of een Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt. (**)

5 Wilmama    
3 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@3
"Jammer dat de voorlichting zo eenzijdig is."
De voorlichting is compleet en correct. Wat wil je nog meer?

"Ik hoor veel te weinig over mogelijke complicaties en nadelige gevolgen."
Die zijn er feitelijk niet. Er is over de afgelopen paar decennia geen enkel geval bekend van een kind dat door een RVP-vaccinatie is overleden of er blijvende gevolgen aan heeft overgehouden. En overige ernstige bijwerkingen worden gewoon benoemd, ook al zijn ze extreem zeldzaam.

"Dat mag je als ouders helemaal zelf uitzoeken."
Je bedoelt de leugens en nonsens van paniekzaaiers? Zelfs daar hoef je als ouder niet naar op zoek -- zie de link in de reactie van @5 .

"Het algemeen belang mag dan gediend zijn met een hogere dekkingsgraad, maar dan ga je volledig voorbij aan het individuele belang. Die 2 gaan niet noodzakelijk samen."
Maar wel in het geval van vaccinaties. De kans op een ernstige bijwerking door vaccinatie is ruwweg duizend keer zo klein als de kans op ernstige gevolgen van de ziekte waartegen de vaccinatie wordt gegeven. Dit verschil is zodanig groot dat ook individuele kinderen altijd beter af zijn met vaccinatie dan zonder (uiteraard met uitzondering van kinderen die bepaalde vaccinaties niet mogen hebben wegens een kapot immuunsysteem).
Er is dus ook geen sprake van de soms geuite bewering dat 'we enkele kinderen opofferen voor het belang van de massa'. Sterker nog: dit laatste krijg je juist als we NIET zouden vaccineren.
Als er bijvoorbeeld niet tegen mazelen gevaccineerd zou worden, zouden jaarlijks zo'n 15-30 kinderen overlijden aan de ziekte, en zouden meerdere honderden er blijvende handicaps aan overhouden, met name doofheid en neurologische schade. Dit is dan de prijs die we zouden betalen voor de levenslange immuniteit van alle anderen.
BMR-vaccinatie daarentegen heeft voor zover bekend nog nooit een kind het leven gekost of blijvend gehandicapt gemaakt.

6 RichardR    
3 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Fake news verspreidt zich tot 70 keer sneller...
Onderzoekers aan het MIT hebben een rapport g...

1 dag geleden door carpenter

Nog vier jaar Trump, hoe erg kan het zijn? Mi...
Sandra Phlippen is chief economist bij ABN Am...

1 dag geleden door AD

Zweden heeft monster geschapen
Zweedse veiligheidsexpert: stop met zwijgen o...

1 dag geleden door Querulijn Xaverius,

Lars, jongen, laat je niet intimideren
Extreemrechts met zijn bondgenoten bij de Tel...

1 dag geleden door Hetzalwel

Meer dan 50% van de bezoekers van een Trump r...
Uit enquetes, gehouden bij elke Trump rally,...

1 dag geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
morandi
’Donaties en subsidie voor depressie-onderz...
Gutmensch?https://www.noordhollandsdagbla...

minder dan een minuut geleden door morandi

Reconquista
Martijn Krabbé laat zich uit over 'ruzie' Li...
@1Of het is script of ze zijn gewoon hartst...

minder dan een minuut geleden door Reconquista

Deelname
Nederlandse gemeente betaalde 18.000 euro hot...
Somaliërs ook Een verloren ras wat tot NIK...

1 minuut geleden door Deelname

Liz
De Belastingdienst: ooit ‘de beste ter were...
De belastingdienst zou de burgers op handen m...

1 minuut geleden door Liz

PFL
Nederlandse gemeente betaalde 18.000 euro hot...
De schuld gewoon laten staan ( dus niet kwijt...

2 minuten geleden door PFL

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig