U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 2
Vanwege de daling van de vaccinatiegraad ging de GGD Zuid-Holland Zuid het gesprek aan met ouders over het inenten van kinderen. ,,Wat hun standpunt ook is, ze willen allemaal het beste voor hun kind.'' ...

10 maanden geleden door kwatta

REAGEER MET EEN EMOJI
2

Deze gesprekken zijn vooral van belang voor de twijfelaars. De GGD medewerkers kunnen wijzen naar betrouwbare websites en duidelijk maken dat er veel nepinfo te vinden is.

1 kwatta    
10 maanden geleden door kwatta
0
Meld

Goed dat deze gesprekken plaatsvinden.

Voor de ouders en vooral hun kinderen, maar ook voor de hele omgeving, omdat een hogere vaccinatiegraad voor iedereen van belang is.

Maar ook voor de GGD en de achterliggende instanties, om meer inzicht te krijgen in de oorzaken van de twijfels. Pas als je de werkelijk spelende oorzaken kent, kun je daar iets aan doen.

2 Doeslief    
10 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

Jammer dat de voorlichting zo eenzijdig is. Ik hoor veel te weinig over mogelijke complicaties en nadelige gevolgen. Dat mag je als ouders helemaal zelf uitzoeken.
Het algemeen belang mag dan gediend zijn met een hogere dekkingsgraad, maar dan ga je volledig voorbij aan het individuele belang. Die 2 gaan niet noodzakelijk samen.

3 samcash    
10 maanden geleden door samcash
5
Meld

@3 u bedoelt wellicht dat een enkeling een niet-goed werkend immuunsysteem heeft, en daardoor niet kan/mag worden gevaccineerd?

Het zijn alleen de antivaxxers die doen alsof ook deze kinderen gevaccineerd zouden moeten worden. In werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo. Ook, nee juist, deze kinderen, zijn gebaat bij een hoge vaccinatiegraad. Hier gaan het individuele en het publieke belang geheel samen.

4 Doeslief    
10 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@3
[Jammer dat de voorlichting zo eenzijdig is. Ik hoor veel te weinig over mogelijke complicaties en nadelige gevolgen. Dat mag je als ouders helemaal zelf uitzoeken.]

Hoezo eenzijdig, en wat precies zouden ouders zelf nog moeten uitzoeken?:
https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/twijfels

Voor de meeste ouders is het vaccineren van hun kinderen vanzelfsprekend. Maar er zijn ook ouders die vragen hebben en aarzelen. Wat zijn de risico’s van vaccineren? Hoe zit het met bijwerkingen? Zijn vaccinaties nog wel nodig? Over vaccineren is veel tegenstrijdige informatie te vinden op binnen- en buitenlandse websites. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontvangt regelmatig vragen en reacties van ouders naar aanleiding van hun informatiezoektocht op internet: ‘Wat of wie moet ik geloven?’ We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

(**) Twijfels? Bezoek het vaccinatieconsult
Ook na het lezen van informatie over vaccineren op internet heb je misschien als ouder nog vragen of twijfels. Om een goede afweging te maken, kan een extra gesprek op het consultatiebureau helpen. Het is mogelijk om een vaccinatieconsult aan te vragen. In dit gesprek kun je je vragen of twijfels voorleggen aan een arts of een verpleegkundige. Voor het maken van een afspraak kun je zelf contact opnemen met het consultatiebureau, de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst of een Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt. (**)

5 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@3
"Jammer dat de voorlichting zo eenzijdig is."
De voorlichting is compleet en correct. Wat wil je nog meer?

"Ik hoor veel te weinig over mogelijke complicaties en nadelige gevolgen."
Die zijn er feitelijk niet. Er is over de afgelopen paar decennia geen enkel geval bekend van een kind dat door een RVP-vaccinatie is overleden of er blijvende gevolgen aan heeft overgehouden. En overige ernstige bijwerkingen worden gewoon benoemd, ook al zijn ze extreem zeldzaam.

"Dat mag je als ouders helemaal zelf uitzoeken."
Je bedoelt de leugens en nonsens van paniekzaaiers? Zelfs daar hoef je als ouder niet naar op zoek -- zie de link in de reactie van @5 .

"Het algemeen belang mag dan gediend zijn met een hogere dekkingsgraad, maar dan ga je volledig voorbij aan het individuele belang. Die 2 gaan niet noodzakelijk samen."
Maar wel in het geval van vaccinaties. De kans op een ernstige bijwerking door vaccinatie is ruwweg duizend keer zo klein als de kans op ernstige gevolgen van de ziekte waartegen de vaccinatie wordt gegeven. Dit verschil is zodanig groot dat ook individuele kinderen altijd beter af zijn met vaccinatie dan zonder (uiteraard met uitzondering van kinderen die bepaalde vaccinaties niet mogen hebben wegens een kapot immuunsysteem).
Er is dus ook geen sprake van de soms geuite bewering dat 'we enkele kinderen opofferen voor het belang van de massa'. Sterker nog: dit laatste krijg je juist als we NIET zouden vaccineren.
Als er bijvoorbeeld niet tegen mazelen gevaccineerd zou worden, zouden jaarlijks zo'n 15-30 kinderen overlijden aan de ziekte, en zouden meerdere honderden er blijvende handicaps aan overhouden, met name doofheid en neurologische schade. Dit is dan de prijs die we zouden betalen voor de levenslange immuniteit van alle anderen.
BMR-vaccinatie daarentegen heeft voor zover bekend nog nooit een kind het leven gekost of blijvend gehandicapt gemaakt.

6 RichardR    
10 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Democraten in paniek ivm. de toestand van Joe...
Democraten proberen op allerlei manieren te v...

1 dag geleden door Proemevla

Hydroxychloroquine : 3% van de artsen denkt d...
En maar een paar procent denkt dat het een ge...

1 dag geleden door Vageali6888

Chinese virologe en klokkenluider vanuit schu...
Ze werkte aan een universiteit in Hongkong, w...

22 uur geleden door Seconda

Studie gebruikt door dr. Fauci om de werking...
Het 'New England Journal of medicine' heeft t...

8 uur geleden door Proemevla

Donald Trump wordt neergezet als Hitler, de s...
Deze week hebben Facebook, Twitter en Youtube...

8 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Uitede aka Espede
UFO afdeling van het Pentagon heeft Buitenaar...
@5 Zou wel eens aantallen kinderen willen zie...

minder dan een minuut geleden door Uitede aka Espede

DikkeTor
Polen eisen geld van de nazi's en willen eind...
Dus ze hebben geld gevraagd aan de LGBT commu...

1 minuut geleden door DikkeTor

Goesenaar
Illegaal randt twee minderjarige meisjes aan ...
Ja dat zal wel vaker gebeuren. Als moslim mag...

1 minuut geleden door Goesenaar

Benzardi
Aboutaleb sluit vier uitgaansplekken, coronar...
@16 & @21Jullie zijn zo simpel op de kast t...

1 minuut geleden door Benzardi

Moskowfiets
Ex-PVV'er Arnoud van Doorn wil ‘Palestina...
Ik zeg opgeruimd staat netjes! ...

3 minuten geleden door Moskowfiets

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig