Nieuws

Grote brand in Raalte, vlak bij plek waar twee weken terug ook grote brand woedde

In Raalte is brand uitgebroken bij een garagedbedrijf
© Rens Hulman
Bij een garagebedrijf in Raalte is gisteravond brand uitgebroken. Dat meldde de Veiligheidsregio IJsselland. Omwonenden werden gewaarschuwd voor de rook die bij de brand vrijkomt. Twee weken geleden brak in dezelfde straat ook al brand uit. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en nadat zeker was dat het niet meer kon oplaaien, is het sein brand meester gegeven.
Opnieuw grote brand in Raalte
De brand was ontstaan in een garagebedrijf aan de Tjalkstraat. De brandweer schaalde op naar grote brand om meer materieel naar de plek van de brand te kunnen roepen.

Statisch

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland omschreef de brand als 'statisch'. Het vermoeden bestaat dat de brandhaard zich in het dak van het gebouw bevindt, maar daar kan de brandweer op dit moment nog niet bij.
"We zijn bezig ons materieel, zoals hoogwerkers, strategisch neer te zetten zodat alles klaar staat op het moment dat de brand eruit komt", aldus de woordvoerder. Mocht dat niet gebeuren dan overweegt de brandweer om zelf het dak te gaan slopen om de brandhaard te zoeken. Uteindelijk is ook een deel van het dak gesloopt. Toen bleek dat daar geen gevaar meer was, heeft de brandweer afgeschaald en het sein brandmeester gegeven.
Volgens een woordvoerder ging het om een felle binnenbrand. Het garagebedrijf is gesloten. Het gebouw heeft schade opgelopen door de brand maar ook waterschade door bluswerkzaamheden.
Uit één van de garagebedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw komt rook.
© PNN
Opvallend is dat twee weken geleden ook al een grote brand uitbrak in dezelfde straat. Toen brak de brand 's ochtends uit in een bedrijfsverzamelgebouw. De brand was gisteren niet in hetzelfde gebouw, maar opnieuw is wel een bedrijfsverzamelgebouw getroffen. Er zijn meerder autobedrijven in het pand gevestigd. In één van die bedrijven is brand uitgebroken.
De brand trok de nodige bekijks. Er stonden zo'n vijftig tot honderd mensen te kijken.
Er staan zo'n vijftig tot honderd mensen naar de brand in Raalte te kijken.
© Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.