door 7Butterfly7 in Binnenland  ·  123 Reacties

  • 14
  • 1154x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
2
31

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Met een stalen gezicht..die mensen gaan over lijken!

0
101 netcat

@66
De pensioenpremies worden door werkgever en werknemer betaald. Die hebben toen allebei niet betaald. Dus is het redelijk dat als de werkgever (de overheid) nu moet betalen met terugwerkende kracht, de werknemers dat ook moeten.
En de pensioenopbouw ging gewoon door ondanks dat de werknemers niet betaalden.

3
102 AJ74

@102
Kortom: Er is minder ingelegd dan dat ze nu uitgekeerd krijgen.
Dus als de overheid het niet-ingelegde geld alsnog inleggen, dan moeten de gepensioneerde ambtenaren die toen veel minder inlegden alsnog gekort worden.

4
103 beastyboy

Tja, we zijn toch niet verwonderd hierover hé. De EU leiders wilden zo graag zelf geld lenen aan een zeer laag rentetarieven want dan kun je de tekorten gemakkelijker dekken. Stel dat je een hoop geld gaat uitgeven voor een huis bijvoorbeeld en je dan geen rente hoeft te betalen en ook geen aflossing en belasting. Dan hoef je alleen nog je energie (zonder belasting natuurlijk) te betalen. Of neem nu een Tesla, dan wordt het nog veel beter.

Uiteraard heeft dat dan wel een negatief effect op je burgers want hun spaargeld is elk jaar minder waard (net alsof je elk jaar ervan op vakantie gaat maar in plaats daarvan belasting betaald op niet gemaakte winst).

De overheden bepalen nu dat je wel veilig moet beleggen in obligaties die een rendement hebben gekoppeld aan die prachtige rente. Dus hebben de pensioenfondsen precies hetzelfde probleem als de burgers, behalve de rijke burgers want die beleggen hun geld in de aandelen markt. Leuk natuurlijk dat Draghi en zijn bende miljarden pompen in de economie zodat de bedrijven goedkoop kunnen lenen en daardoor meer winst kunnen maken zodat uiteraard de aandelen prijzen stijgen.

Ergo het grootkapitaal heeft precies wat ze willen bereiken. Naai de gewone burger en wordt er zelf stink rijk van.

1
104 niet-alles-geloven

@102 volgens mij klopt je info niet.
Lees en kijk/luister maar eens: https://marketupdate.nl/dossiers/pensioenen-dossiers/het-abp-en-de-verdwenen-miljarden/

1
105 Aunti

@103
Dat lijkt mij inderdaad redelijk.

2
106 AJ74

@105
Ik denk dat uw info niet klopt. Kijk de officiële bron niet een stukje sensatie dat absoluut niet klopt.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32043-26.html


Met de onttrekking van middelen aan het ABP doelt de heer Frijns onder meer op de verlaging van de ABP-premies in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Vóór de privatisering van het ABP waren de premies wettelijk vastgelegd. Met de zogenaamde Uitnamewetten is de premie in de periode 1982–1994 met instemming van het parlement verlaagd van 21% naar (op enig moment) 8,8%. Daarnaast is de overrente bij het ABP benut om een belangrijk deel van de jaarlijkse VUT-kosten te financieren. Tot slot heeft het ABP in 1988 een tegenvaller ingeboekt op grond van verbeterde administratieve inzichten. Tezamen komt dit neer op een bedrag in de orde van grootte van 25 miljard euro. Bij de privatisering van het ABP in 1996 is een nieuwe start gemaakt. Met instemming van de sociale partners en het parlement is gekozen voor een financiële opzet die marktconform was qua dekkingsgraad, premiestelling en premieverdeling over werkgever en werknemer.

2
107 AJ74

Waarom moet Nederland een ander rekenprecentage hanteren dan andere EU landen. In de meeste landen wordt ongeveer met 4% gerekend. Dat is nog steeds minder dan de werkelijke rendementen maar in ieder geval nog enigszins humaan voor de gepensioneerden.
En waarom hoor je nooit iets over de hoofdsommen zelf. Als je vroegtijdig de pijp uitgaat dan verdwijnt jouw kapitaal in de grote pot. Je zou ok de gespaarde hoofdsom in bijvoorbeeld 30 jaar kunnen afbouwen en pensioen uitbetalen als annuiteit op basis van de hoofdsom plus rente over die 30 jaar. En ja dan kom je op je 97e in de bijstand. Dat lijkt me dan nog wel acceptabel.

2
108 PFL

@102 Heb je ook enig idee waarom verschillende jaren (vorige eeuw in de jaren 90) nauwelijks tot niets is ingelegd?

1
109 RobP

Knot met Hoogervorst naar de Bastille, en afwerken die hap. Er hoeft geen verpakking omheen. Maak er maar visvoer van.

0
110 Verwonderd

@109
Zie @107

Maar #107 zal waarschijnlijk door bijna niemand gelezen worden. Want feiten doen er niet meer toe in een debat. Feiten zijn vies.

Net zoals met leerkrachten.
Oh wat zielig, we werken zo hard en krijgen zo slecht betaald.
Dat leerkrachten 30% meer betaald krijgen dan marktconform, dat wil niemand horen. Zelfs niet als het slechts 1 officiële tabel is, namelijk de salaristabellen van het onderwijs.
Als je 15 jaar op de basisschool hebt gewerkt verdien je 4400 bruto voor 32 uur werken per week en met 12 weken vakantie en nog meer secondaire extra's.
Maar leerkrachten zijn zielig.

FEITEN!
Feiten zoals in #107 zijn gegeven.
Bah, vies.

1
111 beastyboy

@107 In jouw link is te lezen dat in de periode 1981 t/m 1993 de totale premie (werkgevers + werknemersdeel) omlaag ging van 21% naar 8,8%.

Het werkgeversdeel daalde in die periode van 12,91% naar 0,71%. Terwijl het wernemersdeel met 8,09% ongewijzigd bleef.

Dit gebeurde niet alleen bij het ABP, maar ook bij vrijwel alle andere pensioenregelingen. Het zijn dus vooral de werkgevers geweest (incl. de overheid), die geprofiteerd hebben van de premievakanties.

De afspraak was dat deze premievakanties door de werkgevers gebruikt zouden worden om de jeugdwerkloosheid voor een deel op te lossen. In de praktijk is daar niets van terecht gekomen en werd het voordeeltje in de zak gestoken van werkgevers.

Was dit niet gebeurd, dan waren de dekkingsgraden van de meeste pensioenfondsen een stuk hoger geweest en hadden we nu geen discussie over niet indexeren of zelfs korten.

Het lijkt mij evident dat de werkgevers alsnog aansprakelijk gesteld gaan worden om die pensioenroof ongedaan te maken. Gezien de samenstelling van het huidige kabinet, vrees ik echter dat dit ijdele hoop is.

1
112 Belazerd

@111 Dan lees maar https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32043-26.html de aangedragen link waar de feiten van @107 in staan.
Leerkrachten hebben hier verder niets mee van doen.

1
113 RobP

@2 dat pikt de jeugd al jaren net zo goed als de 99% onder -en middeklasse burgers al jaren pikken dat de 1% elite best belasting mag "ontwijken". Een graaicultuur met social-media om het schulgevoel af te kopen met een redt Afrika en heb schijt aan uw naasten programma.

0
114 Ruud100

@109
Ja. dat staat om @107 . De dekkingsgraad liet het toe op dat moment, nauwelijks is trouwens overdreven.

0
115 AJ74

@112
U kunt wel het hele verhaal lezen. In de jaren 90 is het ABP marktconform afgevuld. De dekkingsgraad is ook jaren daarna prima geweest en pas in 2008 kwam die onder de marktstandaard net als veel andere fondsen, waar de overheid niet bij betrokken was.
Ook als de "pensioenroof" er niet geweest was, dan was het precies hetzelfde gegaan, alleen dan in de jaren 90.

0
116 AJ74

@116 Na 2008 heeft DNB de rekenmethode, om de dekkingsgraad te bepalen, aangepast. Door het opkoopbeleid van de ECB ging de marktrente steeds verder dalen, wat weer invloed had op de rekenrente voor pensioenen.

Dat is de enige reden waarom het lijkt alsof de dekkingsgraad van pensioenfondsen te laag is.

1
117 Belazerd

@115 Nauwelijks is inderdaad overdreven.
Het is niet alleen dat de dekkingsgraden het toelieten, ook de rendementen waren gigantisch. Het is dus vrij logisch dat de ingelegde bedragen omlaag zijn gegaan oftewel een deel van die gigantische rendementen werd gebruikt om de inleggen te minderen.
Beetje vreemd om dan nu, 20 jaar later, te stellen dat de huidige gepensioneerden moeten bijbetalen. Ze hebben namelijk ruimschoots voldoende ingelegd voor hun eigen pensioen.

0
118 RobP

@117
De lage rekenrente is inderdaad de belangrijkste reden waarom de dekkingsgraad zo laag is. Of dat terecht is, ik betwijfel het.

0
119 AJ74

@118
Dat was alleen omdat hier mensen zeggen dat de werkgevers moeten bijstorten. Die hebben nog meer ingelegd dan de werknemers. En volgens de huidige berekeningsmethode was het niet voldoende. Of die methode terecht is, dat weet ik niet.

0
120 AJ74

@120 Lijkt me effectiever om met actuele rendementen dan met fictieve rendementen te erken

0
121 RobP

@67 "ASR is een vezekeraar en niet een pensioenfonds"

***

Oke, zal dat het zijn. Mijn man heeft nl. een pensioen via ASR. Heeft hij mazzel dan.

0
122 Liz

Dat is dan prive afgesloten zoals ik iets heb bij de Aegon naast mijn pensioen bij de metaal

0
123 wiillem59

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@45 En weer zit je fout. Ik ben net begonnen aan een boek van Murray Douglas genaamd De aanval op het Westen....

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@48 Dat weet ik maar FB heeft daar geen boodschap aan....

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

greenpollo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@33Als ie eenrichtingsverkeer, en dan richting Rwanda dan wil ik wel een donatie down....

6 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@19 Er zijn verschillende mensen die hier het riool een beetje proberen te ontstoppen. ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@44 Klopt. Ze blijven altijd een vreemde tongval behouden. Tenminste degene met een redelijke opleiding. De analfabeten die zullen onze taal e...

8 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@43 Je hebt gewoon geen poot om op te staan, en dan kom je maar weer met je eeuwige op de man spelende geneuzel. GEMELD! 😎...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@14 Alsof jij ooit een boekje hebt gelezen. ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@42 Na 10 jaar spreken ze nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands....

16 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@41 Beter lezen, en vooral begrijpen. Maar dat is voor iemand die niet gehinderd door enig fatsoen, schaamte, kennis of verstand ...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Black GangbangersSex VidesCaught Her MasturbatingViolet Summer NudeXxx SonuXxx House WifeTeen Porn Videos ComBbw Pregnant PornZoeydigiacomoTifa Lockhart'sHindi Bulu FilmModel Sex TapeBig Clit PicsDirty XnxxLeana Paul LesbianBooty Big NakedPelículas Completas PornosLightskinned Ebony PornChristina Khalittle NudeSex PadamIndian Couple Mms VideoMadison Knox NudeWww Red Sex ComMoney Heist XxxIndian Homemade Desi PornOily Foot JobPornon LesbianIsabel May SexyBlow Job WifeSatin Silk PornIyutanDreammovies.fomHot Hard XxxFaapy SexIndian Bhabhi Hot PornSexy Hard PornFree Black Les PornFriend Cums In My Wife69 PorneAlohatube PornSexo Pornô AnimeIndian Gay Sex SiteDoctor Sex Hd VideoFavcunttvxBihari Sex FilmHentail Non CensureVideo Gratis De SexoEbony CreampiesTamil Super Aunty SexSexy Pics NakedLena The Plug DildoPrinzzess LesbianReal Hidden Cam MassageHentei WatchXxx HdtvSnow Bunny StephTyra BanksnudePorn Breast BigAqula-014Porn Free SpanishSexveiodsFree Oorn SitesH Entai AnimeSp-411Carol ConnorsTartaglia Rule 34Desi Men PornSaree Xnxx ComMadeline SmothChina Family Sex VideoAishwarya Rai Bachchan PornCollegegirls NudeLatina Busty NudeGloy Hole PornXxx PhotographyHit Hot SexTamil Sex Hd PhotosSunny Leon XnxxHarley Dean 2023XmaterImage PornographiqueErin Eevee NudeMandy Muse Porn VideosHaryanvi Chudai VideoDesi Porn LongTrushy PornKorean BjpornMonica Bellucci TitsCâmara Prive Ao VivoPornoamador CaseiroNude MatureBleach R34Olivia Dejonge NudeTeens Pictures NakedMallu Actress SexPerfect Pussy PicsLesbians Fisting LesbiansUsa Sex Guide ColumbusEating PussyMuscle Naked WomanNubilesflimsسكس محارم بالعربيSongyuxin_hitomiHope Solo PussyJohn XxxKelly Reilly Nude PicsMathemakittenJapan Sexy Video DownloadPorn Video Hd StoryJapanese BondageSoft Porm MoviesMovie Scene Blow JobPorn New Hd VideoSwedish Nude WomenRunabyteAll Indian Sex MovieDelhi Sex KandSunny Leone Hd Pron VideoGay PornovideoHannah Owo RedditFull Movie Porn For FreeClaudia Marie ComTeen Shower PornGenderx PornFree Live NudeImagefap.comjFr.3hentaiSex Video Hd BlackHiyouthSeven Mortal Sins ExtasySouth Indian Aunty SexXxxx Video LiveAngry Dragon PornEporn LesbianPornolar LezbiyenlerVideosporno Com1337x.cyouAnn-margret NudWife Sex MoviesDesi Gand HotHentai RoughFutanari CreampieCaneron Diaz Shes No AngelVirgan PussyFree Nude PornOnenightinchynaAmateur Cuckold PornHentaimama.Sophie Dee NakedCobie Smulders Nufe