door Waarheid, gewoon zoals het is in Cultuur  ·  182 Reacties

  • 25
  • 1660x gelezen
Reageer met een Emoji
4
13
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149 Klaas Knot papegaait alleen maar de "adviezen" van verzekeringsmaatschappijen na.

In Tilburg zit een club wetenschappers die het kabinet adviseert over het pensioenbeleid. Deze club heet Netspar en bestaat naast een club wetenschappers uit vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen (Achmea, Aegon, A.S.R., Nationale Nederlanden, enz) en overheidsinstellingen.

Over de echte onafhankelijkheid van deze club heb ik ernstige twijfels. Volgens mij adviseert Netspar namelijk alleen wat de overheid uitkomt op het gebied van aanvullende pensioenen.
Feit is dat commerciële verzekeraars deel uitmaken van deze denktank en bijdragen aan het frame dat het niet goed gaat met het Nederlandse pensioenstelsel omdat ze een commercieel belang hebben bij de hervorming daarvan. De belangenverstrengeling in de hele pensioendiscussie is dus erg groot. Altijd lopen er wel lijnen van adviseurs, wetenschappers, beleidsmakers naar De Nederlandsche Bank of het ministerie van financiën en terug en worden steeds dezelfde visies rondgepompt. Het is een gesloten netwerk van mensen die het zeer eens zijn met elkaar. Oppositionele opvattingen kom je niet tegen, hetgeen opmerkelijk is voor een denktank. Een echte tegenkracht ontbreekt volledig.

Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden, waarom de beleidsmakers in Den Haag ervan overtuigd zijn dat het huidige pensioenstelsel op de schop moet. Keer op keer wordt verkondigd dat de pensioenfondsen onder de maat presteren en jongeren straks de dupe worden als er nu niet ingegrepen wordt. Een duidelijke onderbouwing hiervan ontbreekt telkenmale. Er worden wat vage kreten losgelaten over de extreme lage rentestand en dat niet een zaak is van de overheid. Opmerkingen dat deze lage rentestand nauwelijks invloed heeft op het totaal van het rendement bij pensioenfondsen, worden achteloos weggewuifd.

1
151 Belazerd

@149 Wat willen zij met al dit geld doen, ons gespaarde geld. Wat een schande om te korten, 1.500 miljard, de fondsen groeien gestaag. En dit door een verzonnen extreem lage rekenrente.

1
152 ilse1

Dus ze heeft zelf niks opgebouwd, haar man ook niet, ze had wel geld om rond te trekken in een camper maar kon van te voren niet bedenken dat ze een krap pensioentje zou krijgen?

Ja dan moet je inderdaad maar naar een sociale huurwoning. En dat had u niet van te voren kunnen bedenken?

0
153 Smite Gait

@153
De huurmarkt is sinds een paar jaar flink verziekt. Voorheen was het heel normaal om als oudere middeninkomen betaalbaar te huren (dus in sociale huur).

Ik ken zelf ook iemand, die om gezondheidsredenen uit een huurhuis moest. Ze hadden een middeninkomen (bijna pensioen), dus moesten in de vrije sector. Ze zitten met een enorme huur en hebben nu minder inkomen. Ook hij wilde door blijven werken, maar de gezondheid liet het niet toe,

0
154 hopefully

@153
Meer verdienen geeft je geen vrijheid meer tegenwoordig. Gewoon meer betalen voor hetzelfde. Huizenmarkt koop en huur is een groot probleem voor starters en ouderen (die geen eigen huis hebben). Vroeger was huren heel normaal, maar nu ben je een wooncrimineel als middeninkomen. Veel ouderen die een heel gezinshuis bezetten kunnen ook niet kleiner wonen. Huur gaat enorm omhoog bij het verhuizen. Ze blijven dus zitten.

1
155 hopefully

Tja, 40 jaar nergens naar kijken, nooit controleren of je een pensioengat hebt.

En dan tegen de tijd dat je met pensioen gaat, ineens "verrast" worden.

Het gebeurt velen.

1
156 Weet geen naam

Ik ken iemand in de schuld hulpverlening die een heel huis heeft voor zich alleen en een tuinman en een schoonmaakster en een case-manager en zakgeld om te eten en dan is de ziektekostenpremie al betaald.

2
157 Ogod

@153 De wachttijd voor een sociale huurwoning is opgelopen naar gemiddeld 9 jaar (!).

Zoiets bedenk je niet. Behalve in Nederland.

1
158 Belazerd

@158 Hier een jaartje als je geluk hebt een maandje want het is een loting. Daarnaast kan ze naar een seniorenwoning, in veel gemeentes ben je dan nog wel een keer aan de beurt. Ze wil perse naar Bergentheim misschien moet ze maar naar Hardenberg dat is 6 kilometer van Bergentheim en daar heb je nog wel een keer een woning volgens mij.

0
159 Smite Gait

Haar huur is 780 per maand, die woning is dus geen sociale huurwoning. Als je er al eentje hebt, kun je gemakkelijker verhuizen naar een sociale huurwoning in een andere gemeente, omdat je er een leeg achterlaat, je "kost" het totaalbestand geen sociale huurwoning.

Verder hoeft ze alleen bruto onder het minimumloon te blijven om in aanmerking te komen, alleen weet ik niet of dat anders is zodra je de 65, of de huidige officiele AOW-leeftijd gepasseerd bent. Vroeger hadden gepensioneerden andere regels, zoals minder belasting hoeven te betalen, maar dat zal ook wel zijn gewijzigd in hun nadeel.

2
160 Wendel

Mevrouw wil op te grote voet leven, huurhuis , camper, boel honden, tsja mogelijk had ze zichzelf in het verleden eens in de materie moeten verdiepen, en nu de ziele piet uithangen, sorry hoor .

2
161 Doordenker

@126

Ik slaak een diepe zucht en schud met mijn hoofd na het lezen van zoveel onwetendheid en zelf heb je het niet eens door.
succes.

0
162 elpablo

Wie gaat er nu ook met pensioen op zijn 70e?
Dan ben je nog vitaal normaliter.

6
163 WijzeDwaas

Van een pensioen kan je ook moeilijk rondkomen inderdaad. Heb pas nog eens gekeken op mijn strookje en daar staat iets van 3600 bruto per jaar als ik doorwerk tot mijn 67ste.

Nu maak ik me daar nog geen zorgen over want de FNV zegt dat ruim 50% in onze branche de 67 niet haalt en wil een regeling treffen voor ons net als voor de "zware beroepen" om eerder te kunnen stoppen met werk zonder dat het ons iets kost. Dit vanwege de lage salarissen in onze branche. Met 62 stoppen en AOW krijgen zou dus fijn zijn. En ja de FNV heeft gelijk. Als ik om me heen kijk zie ik de meeste collega's sneuvelen voor hun 65ste jaar al. Veel kanker en andere ziekten. Veel mankeren wel iets. Zelf ben ik nierpatiënt en ga jaarlijks 1% achteruit maar kan soms best hard gaan. Dialyse is niet denkbeeldig op latere leeftijd

0
164 Zeeuw

@162 De AOW-uitkeringen worden niet uit de loonbelasting betaald zoals u stelt, maar uit de premies volksverzekeringen die iedere werkende nederlander betaald (het volk). Dus ondernemers betalen ook de premies volksverzekeringen want die hebben ook gewoon recht op AOW.

Daarnaast bestaan er ook werknemersverzekeringen die specifiek worden betaald door mensen in loondienst als verzekering tegen werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Volksverzekeringspremies zijn voor iedereen hetzelfde werknemersverzekeringen kunnen verschillen. De ene werkgever kan bijv. een voordeligere ziektewetverzekeraar hebben dan de andere en betaald daardoor een lagere premie.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Volksverzekering
https://nl.wikipedia.org/wiki/Werknemersverzekering

Samen worden ze de sociale verzekeringen genoemd.

Iedere autochtone nederlandse inwonende betaalt AOW-premie. Dit is de eerste pijler van de oudedagsvoorziening. Daarnaast sparen werknemers in veel gevallen maar niet alle, voor een aanvullend pensioen via een pensioenfonds. Dat aanvullend pensioen is de zgn. tweede pijler van de oudedagsvoorziening. Daarnaast kan men nog sparen via allerlei regelingen voor eigen aanvullingen.

Ik hoop dat ik u als 'loonadministrateur' wat basiskennis heb kunnen bijbrengen. De premies voor de sociale verzekeringen zijn dus weldegelijk te specificeren per verzekering.

Eigenlijk wil de rechtse politiek de tweede pijler onderuit halen zodat iedereen zelf via banken en private partijen zijn aanvulling moet regelen. Natuurlijk gaat daarbij veel meer geld naar die derde partijen, pensioenfondsen zijn dus voor werknemers voordeliger. Nu probeert de rechtse politiek via foute rekenrentemethoden en lagere vrijstellingspersentages de tweede pijler af te breken.

Dit is wat rechts doet, alles afbreken wat van 'ons' is en proberen die centen in de zakken van hun bevoordeelde groepen te schuiven. Het nederlandse pensioenstelsel stond niet voor niets bekend als het beste pensioenstelsel ter wereld. Het enige conceptuele nadeel is de AOW ofwel de eerste pijler dat is vormgegeven als een omslagsysteem (werkenden betalen voor ouderen) dat wordt uitgevoerd door de overheid en daardoor een speelbal is van de rechtse politiek. In 1979 heeft Links geprobeerd om van de eerste pijler een Volkspensioen te maken maar dat werd door het kabinet Van Agt-Wiegel als ongewenst bestempeld en weggestemd.

Rechts wil de oudedagsvoorziening weggeven aan de markt en van de AOW een vangnetuitkering maken voor mensen die onvoldoende pensioen en/of vermogen hebben gespaard. In de VS hebben we al een paar keer gezien hoe het de oude van dagen die op die manier spaarden, vergaat van o.a. geprivatiseerde staatsbedrijven.

https://www.nrc.nl/nieuws/2002/01/15/de-val-van-enron-7573178-a564765

Dit is onrechtvaardig en puur rechtse oplichting.

1
165 Hollander1967

sjeesus...dan verkoop je je huis toch? hoe moeten mensen het wel niet hebben die alleen AOW hebben dan? Je hoeft ook niet 2 x per jaar op vakantie.

3
166 Lets keep it cool

** gebruiker verwijderd **

@166
En dan???
Met die wachtlijsten voor een huurwoning lig je eerder tussen 6 planken dan dat je een huis kunt/mag huren.

167 verwijderd2420

@133

Nee hoor.
Het is op aanvraag van de werknemers gebeurt, na een klacht dat er iets niet zou kloppen .
Gelukkig was dat wel in orden en sindsdien krijgen wij alles keurig netjes gespecificeerd.
Iedereeen wil toch graag precies weten wat en waarvoor hij betaald?
Dat moet je kunnen controleren .

1
168 Goodnews badnews

@168

Corr. : gebeurd.

1
169 Goodnews badnews

@167

Bij seniorenwoningen ligt dat vaak iets anders en is het verloop groter.

2
170 Goodnews badnews

** gebruiker verwijderd **

@170
Hier, Metropoolregio Amsterdam, is de wachttijd zo'n 8 tot 10 jaar voor een reguliere senior (dus zonder urgentie, verkoop woning is geen urgentie).

171 verwijderd2420

@165

Ik ben het volledig met je eens als je stelt dat de aow uitkeringen niet vanuit de loonbelasting wordt betaald. Dat zou ik ook niet durven beweren.
Ik ben een loonadministrateur in ruste en stilstand is achteruitgang dus hier en daar zal ik best wel wat hiaten hebben in de huidige gang van zaken maar weet wel zeker dat ik nog veel en veel meer kennis van het onderwerp heb dan de meeste reageerders hier

0
172 elpablo

Ambtenaren die voor hun pensioen zijn aangewezen op ABP doen er goed aan een account aan te maken voor mijnABP.nl waarop hun tot dusver opgebouwde pensioenaanspraken zijn vermeld. Kijk ook eens op die site bij "nabestaandenpensioen"en kom dan tot de schrikbarende ontdekking dat in veel gevallen uw nabestaande(n) in armoede achterblijft omdat het nabestaanden - en wezenpensioen achter de schermen de laatste jaren stilzwijgend is versoberd.
Ook op "mijnpensioenoverzicht.nl kan ieder individu zien wat hij/zij tot dusver heeft opgebouwd aan AOW-aanspraken en aanvullende bedrijfspensioenen bij een of meerdere werkgevers.
Controleer ook eens op die site of uw werkgever(s) de pensioenpremies die op uw salaris als werknemer zijnde werd/wordt ingehouden en het werkgeversgedeelte ook over is gemaakt aan het pensioenfonds. U wilt niet weten hoeveel werkgevers die afdracht niet doen. Succes.

1
173 Dalon

@166 De belastingdienst is erg ingenomen met uw voorstel.

Belachelijk dat je over je bij elkaar gespaarde eigen woning nog een keer belasting moet betalen bij verkoop! Die belasting heb je al betaald over het geld waarmee je je huis hebt afbetaald.

0
174 Hollander1967

@172

Als je het zoals in @106 over de WAO hebt i.p.v. de AOW betwijfel ik zeer of je het allemaal nog zo goed weet.
W
En het dan even afdoen als in @162 .
Reden voor mij om te zichten .

2
175 Goodnews badnews

@171

In Amsterdam is de hele woningsituatie een probleem en niet kenmerkend voor heel Nederland.
Als je hier wegens gezondheidsredenen je huis moet verkopen , geldt dat wel als urgentie.
Het zou mogelijk ook heel veel aan hulpmiddelen en zorg gaan kosten .
Een huis wat op de markt komt , vooral als het niet in het dure segment ligt, is ook welkom .

2
176 Goodnews badnews

@172 Ik reageerde daarmee op je veronderstelling @95

Blij ik de verwarring heb kunnen wegnemen in ieder geval. Die verwarring over de pensioenvoorziening is namelijk bij heel veel mensen aanwezig. Zonder dat het duidelijk is hoe goed ons pensioenstelsel is, kun je het niet verdedigen.

We hebben, nog steeds, een van de beste pensioenstelsels ter wereld, hoe zeer de rechtse politiek in het belang van graaiende beleggers en banken ook proberen het vertrouwen daarin weg te nemen. Helaas kunnen alleen degenen die goeddeels weten hoe het in elkaar zit, dat beseffen.

Laat je niet naaien door de rechtse pensioenleugens!

0
177 Hollander1967

@173

Het ABP wijst hun leden daar voortdurend op.
Ik weet dat omdat ik de financien van mijn opa al een hele tijd doe.
In vind dat het ABP , in tegenstelling tot andere fondsen , goed informeert d.m.v. de nieuwsbrieven .

Vraag eens aan de gemiddelde Nederlander hoe hoog zijn uitkering op dit moment is en je zult versteld staan hoeveel dat niet weten en zeggen dat ze niet eens weten dat men jaarlijks bericht krijgt.

1
178 Goodnews badnews

@175
In de haast een tikfoutje van mijn kant.
Excuus. Dat was best wel dom, helemaal omdat dat onderdeel was van een terechtwijzing.

0
179 elpablo

** gebruiker verwijderd **

@176
De bijdragen voor woningaanpassingen verschillen ook per gemeente dus.
Ik weet alleen dat je hier o.b.v. je vermogen (ja, ook die stenen van je huis) en belastbaar inkomen evt.een kleine bijdrage kunt krijgen of je kunt e.e.a. duur huren via de WMO.
En de wachttijden zijn dus een drama.

Wellicht maar verhuizen t.z.t.

Fijne avond, I call it a day!!

180 verwijderd2420

@52 De premie betaal je niet voor jezelf maar dit is een bijdrage aan de mensen die nu AOW ontvangen. Dus maw u spaart niet voor uw eigen AOW maar u betaalt voor degene die het nu ontvangen. Dat is het systeem nu eenmaal achter de AOW ( de jeugd betaald voor zijn ouderen)
Je bouwt je aow rechten op door vanaf je 16 tot aan je pensioenleeftijd ingeschreven te staan in het GBA. Dat je niet werkt maakt in deze dan niet uit. Afhankelijk van je pensioenleeftijd bouw je dus per jaar een bepaald percentage opbijv 100% / (67-16)= 1.96% per jaar
Gaat straks nog leuk worden voor alle nieuwkomers!(hoeveel jaren missen die wel niet)
in dit geval betekend het dat mevrouw ruim 10 jaar niet bijgedragen heeft aan de nederlandse maatschappij!

Een andere vraag die ik heb is hoe mevrouw die 40.000 schuld heeft weggewerkt! Waarschijnlijk door te werken, en dan snap ik niet dat zij van haar zelf geen pensioen heeft opgebouwd maar moet leven van een van de pensioentjes van haar echtgenoten. (het staat mij ook bij dat zij recht heeft op een deel van het pensioen van haar exxen!) Dus iets zegt mij dat het verhaal van mevrouw niet het hele verhaal is!

1
181 psje

@181 ja dat weten we nou wel. Dat noemen we omslagsysteem maar dat maakt het niet minder onrechtvaardig. En dom want me demografische veranderingen ontstaan altijd problem met zo'n stelsel.

4
182 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Je zeurt regelmatig over praten maar het komt er altijd op neer dat de Oekraïne gewoon de lul is en naar Poetin's pijpen moet dansen....

4 minuten geleden geplaatst door RobP

Hendrianus
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@3 De kranslegging door Bosma en de twee minuten stilte vinden niet op hetzelfde tijdstip plaats. Je betoog is dus nonsens. Lees het artikel nog...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Jetten voelt schaamte voor 'roeptoeters' als Wilders - NieuwRechts.nl

En dat met een roeptoeteraar als Paternotte in de gelederen te hebben dan moetje toch imuumn zijn!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@74 Marxisme eindigt bij de hebzucht van de mens....

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Luuk Koelman: 'Zelensky heeft inmiddels binnen de elite-eenheid de bijnaam ‘Pinokkio’ gekregen'

Wat voor bijnaam zouden ze voor de sprookjes verteller hebben!Bezebel?...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Als Rusland er op staat, dat er een bufferzone moet zijn tussen Rusland en de EU, dan moet Rusland ook uit EU-gebied wegblijven. Ze hebben een e...

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Zie Hier
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Het niet altijd leuk als de waarheid word verteld!!Maar dat heeft iemand altijd zelf in de hand door eerlijk te zijn en niet een wit voetje...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

RobP
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@42 Die wel of niet verzonnen grondleggers zijn het voorbeeld....

10 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Gelul om ook iets te kunnen roepen!...

32 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Tabu Sex Video ComAnimated Beastiality PornPorn Gif TumblrHot Bengali Blue FilmXratedtransiamThetickleroomBrazzers PresentsLana Rhoades UnleashedClit Torture PornBathroom Sex Video DownloadTrisha Paytas LeakRubfuck ComChryssyvsdreamAndroid 18 PornhubMia Melano Sex VideoBig Black CockpornSex Party Near MeRebd-749MakimassTwerk NakedLesbain AsslickSneaky Sex Doll ThreesomeXxx Watch For FreePorn PonayAnushree Sex PhotosXxx Film BfIndian Village Porn HdEbony Anal GangFamilia IncestusaAmeri IchinoseChelsea Peretti NudeLindsey VuoloKrackenasskeyValiveex PornSexytrapsDirty DIndian Sex TapeBhai And Sister XxxSunny Leone Hot XnxxNude JapanesegirlsNaughty America SexAletta Ocean VideosMinecraft PorngamesPorno FoliePorn PoseDakota-tylerSavaschulzYoga Xxx Sex VideoNerdy Gamer Women Is An Orgasm MachineSloppy FacialErotic Stories KristenPawgbbwLaurer JoanieBengali Boudi Sex VideoBangale Xxx VideoRomi Rain Hot VideoBbw Bbc PornSex KoreanUpskirt TvSexse AnimeSex BadaIndian Male SexHot Sex Licking VideosHd Fingering PornAsstwinkMother And Son HentiaThick Dominican PornInteria CzatEllybabyxoxoShemales Fucking GuysThai Porn MoviesPornhub .SitesexPorn CatPred-463FamilyporntvRekha Sexy MoviePrimal Taboo ComTsuna KimaruFingered From BehindSuny LoyanBig Booty BicthesFreakyzaKelly Collins BlackedChanise Porn VideoFree Cams ComSex CalHumpchies ComAlisonangel PornBabes TittiesStep Sibling PornTamil Film Actress SexExcogianalRissa May PornIold PornMia Khalifa DoggystylePorn Sex MoviesBisex GaypornYoga PornaPorn Bb WSunbathers NakedPussy ChutViola BeileyLips4saleHuge Tits On TeensNikki Brooks PornShilpa Shetty Porn VideoMilf Gives Blow JobCockold Dirty TalkHooker Hidden CamLoni Anderson NudeXnxx Videos AndBlackgranny PussyJellybeanbrains OnlyfansAlejandrita Quiroz OnlyfansBrazzers Hot GirlJangal XxAsmreroticIndian Couple SexStripper Club VideoMom Virtual Reality PornPorn WolrdFree Harcore PornBella E CiaIlikecomixxxOldje PornstarBaba XnxxBlack Widow BoobsOnlyfans OrgyPornoLeak PornoPov FuckingJapan School Xxx VideoAdult Porn GamesPorn Mobies HdAubrey Plaza ToplessPornhub Pussy韩国 色情Pornos En HotelXxvideos ComBf Video BiharCuckold BoyfriendHavd 837Xx SixForced To Anal PornGranny OnlyfansFull H D PornSasha Alexander NakedThebutt XxxPapa Coge Hija