Trump gaat miljoenen illegalen uitzetten (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  197 Reacties

  • 11
  • 1011x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@147 "Maar dat is ook de tendens van ‘de ontwikkelde landen’ hoewel er ruimte is voor loonstijging gebeurt het niet
Dit kapitalistische systeem(naar Amerikaans model) voorziet alleen in de behoefte van de beter geschoolde arbeider terwijl geen enkel land uit alleen goed opgeleide mensen kan bestaan "

Eindelijk iets waar we het een keer over eens kunnen zijn. Hahaha.

2
151 Gewoon een student

@150

Nee. Stijgende legale lonen leiden ook tot hogere prijzen.
De huidige Amerikaanse economie berust voor voor heel groot deel op dat deel van de arbeidskrachten dat structureel veel minder verdient dan normale legale lonen.
Wanneer je die marge tussen illegaal loon en minimum legaal loon gaat reduceren dan verandert de gehele kostenstructuur van produkten.

Het IS te doen zonder al te veel problemen, maar alleen héél geleidelijk en over een behoorlijk lange periode waardoor de pijn voldoende verzacht wordt om niet tot een depressie te leiden.

Het probleem dat elke samenleving een groep telt die zwart werkt zal altijd blijven bestaan. Dat valt niet uit te roeien.

0
152 Endandit

@152
“Het probleem dat elke samenleving een groep telt die zwart werkt zal altijd blijven bestaan. Dat valt niet uit te roeien.”

Dat ben ik met u eens en dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn mits het gewoon door de autochtone bevolking wordt verricht want dan vloeit het toch terug in de lokale economie

Maar dat is heel iets anders dan een economie die grotendeels gestoelt is op lagelonen aan illegale arbeiders
(Dan krijg je de zelfde scheefgroei als hier bij ons,vrijwel het grootste gedeelte van wat de Polen hier verdienen verdwijnt in de Poolse economie,met alle gevolgen van dien)

Kortom als ieder land gewoon z’n economie draaiend houd met eigen inwoners ontstaat er geen scheefgroei geen uitbuiting en geen ‘money drain’

7
153 Hangingmen

@153

"Dat ben ik met u eens en dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn mits het gewoon door de autochtone bevolking wordt verricht want dan vloeit het toch terug in de lokale economie "

En hier is duidelijk sprake van een misvatting.
De werkende illegalen in de US betalen net als iedereen gewoon belastinbg. Nemen net als iedereen deel aan het consumeren.
Voor de economie in de US maakt het absoluut niet uit of een werknemer legaal of illegaal is. Een illegale werknemer draagt net zoveel bij aan de welvaart in de US als een legale werknemer (tegen hetzelfde salaris) zou doen.

Het probleem is dat de lage-lonen-illegale werknemers voor een enorm groot deel de economie van de US bepalen. Dat kun je niet zomaar even totaal (of zelfs maar deels) wegstrepen zonder enorme economische gevolgen.
Je kunt hooguit het aandeel dat illegalen in de economie hebben proberen langzaam, over een periode van tientallen jaren te verminderen. Dat is de enige economisch veilige manier. Elke andere manier is rampzalig.

0
154 Endandit

@154
“En hier is duidelijk sprake van een misvatting.
De werkende illegalen in de US betalen net als iedereen gewoon belastinbg. Nemen net als iedereen deel aan het consumeren.”

Toch zal er onevenredig veel naar het land van herkomst vloeien,net als met de Poolse arbeiders hier
De Poolse economie is daardoor enorm gestegen waardoor de Polen terug naar Polen gaan en ‘ons’ acher laten in een race to the botom

Maar dat we het geleide af moeten zouden bouwen ben ik geheel met u eens.

4
155 Hangingmen

@155

Dat is een heel andere situatie. De polen die hier komen werken zijn geen burgers van ons land. Geld dat zij hier verdienen gaat inderdaad voor een groot deel naar het land van herkomst.
De werkende illegalen in de US werken niet alleen in de US, maar leven daar ook. Hun karige salaris wordt dan ook gespendeerd in de US en niet daarbuiten.

In het eerder aangehaalde artikel werd over het aandeel van illegale werkenden op het GDP in de US het volgende gezegd:

"A policy of mass deportation would immediately reduce the nation’s GDP by 1.4 percent, and ultimately by 2.6 percent, and reduce cumulative GDP over 10 years by $4.7 trillion. Because capital will adjust downward to a reduction in labor—for example, farmers will scrap or sell excess equipment per remaining worker—the long-run effects are larger and amount to two-thirds of the decline experienced during the Great Recession. Removing 7 million unauthorized workers would reduce national employment by an amount similar to that experienced during the Great Recession."

De welvaart in de US zelf zou er direct enorm onder te lijden hebben.

1
156 Endandit

@156

Een analogie:

Stel je wilt een muur in je huis verven. Een bus grondverf van 750 ml kost 17,95. Een bus witte muurverf van 10 liter kost 29,95.
Omdat grondverf duurder is dan muurverf besluit je dat je gewoon 3 lagen muurverf aanbrengt in plaats van 1 laag grondverf en 2 lagen muurverf. Heb je mooi kosten bespaard.

Probleem: die grondverf zou er wel voor gezorgd hebben dat de hechting van de muurverf het jarenlang uit zou houden. Zonder de grondverf moet je elk jaar je muren opnieuw verven. Uiteindelijk betaal je meer.

De laag illegale werknemers in de US is de "grondverf" waarop een groot deel van de economie gehecht is. Zonder die laag lijken de kosten wel minder, maar uiteindelijk wordt alles duurder.

1
157 Endandit

Illegaal is illegaal..., punt...

9
158 Tjeesus...,

@157
Ze gebruiken due grondverf alleen omdat hij lekker goedkoop en ‘slaafs’ is

4
159 Hangingmen

@70 Wat een misselijk arrogante reactie van jouw...wat zit je nu uit de hoogte te doen over kutbaantjes ?
jij noemt "Conciërge, constructiewerker, fabrieksarbeider, keukenhulpje, schoonmaakster" noem jij lage kutbaantjes ?
dat zegt genoeg over jouw met je misselijk makende linkse arrogantie. Dat zijn doodgewone baantjes arrogante kwal !
bijvoorbeeld.. Een "legale" schoonmaakster in Nederland heeft een goed salaris ...gewoon volgens het CAO betaald ...
(mijn zus doet dat en per uur is dat echt niet slecht betaald baantje)
Als dat een illegale zou zijn .....ja die kan je natuurlijk minder betalen omdat je
die kan bedreigen om haar bijvoorbeeld aan te geven bij de immigratie dienst .
Er zijn echt wel mensen die dat werk willen doen ..als het gewoon volgens de cao betaald wordt..en in Amerika ook
natuurlijk als maar goed betaald wordt...Dat jij nou heel de dag met je vinger in je reet zit en arrogant met je
neus in de lucht af te geven op normale mensen...zulke mensen als jij zijn waardeloos .

7
160 AcerPredator

@160 Jezus Christ, calm your tits.

Kutbaantjes was inderdaad misschien geen goede woordkeuze. Maar laten we eerlijk zijn. Wie droomde er als kind van om later conciërge te worden? Daarmee wil ik verder niet zeggen dat mensen die een dergelijk beroep uitvoeren minderwaardig zijn. In tegendeel zelfs, uiteindelijk draagt iedereen op zijn eigen manier bij aan het functioneren van de samenleving. Haal een onderdeeltje uit de machine en de machine functioneert niet meer.

Mijn punt is; de lijst banen die ik opsomde worden traditioneel gezien relatief (dat betekent dus in vergelijking met andere banen, niet in absolute zin) slecht uitbetaald. Dat feit in combinatie met dat die banen nou ook niet per se het meeste prestige (want eerlijk is eerlijk, er zijn genoeg mensen die wél een waardeoordeel hebben over mensen met dergelijke banen) of de fijnste werkervaring opleveren, zorgt er voor dat zelfs als de lonen ietwat stijgen veel mensen er nog steeds hun neus voor zullen ophalen (vooral in samenlevingen met een gemiddeld hoog inkomens en opleidingsniveau).

Ik vind het een beetje jammer dat je gelijk zo opgefokt reageert. Mijn intentie was niet om te beledigen of respectloos te zijn. Die van u duidelijk wel. U verwijt mij minachtend te zijn terwijl u reactie andersom net zo goed bomvol van de minachting staat.

4
161 Gewoon een student

@161 "...dat mensen die een dergelijk beroep uitvoeren minderwaardig zijn. In tegendeel zelfs, uiteindelijk draagt iedereen op zijn eigen manier bij aan het functioneren van de samenleving. Haal een onderdeeltje uit de machine en de machine functioneert niet meer. ..."

Daar spreekt de (neo) marxist die de NWO predikt maar voor zich zelf al een baantje bij het politbureau heeft geregeld...!

7
162 CoolMemories
163 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

164 Pxf7+

Ik ken ook illegalen , die vinden meestal onderdak bij vrienden of familie hier en werken meestal wel ergens. Ze komen in ieder geval niet om een uitkering of andere gratis hulp. Ze betalen zelfs gewoon cash de dokter en apotheek. Deze mensen werken hard om arme familie te steunen in het buitenland en gaan na verloop van tijd ook terug.

1
165 Frangipani

@165 , illegalen betalen geen belasting en onttrekken geld aan de economie ten bate van het thuisland.
Het is gewoon slecht voor je eigen land. Maar goed, ik weet dat links dit geen reet interesseert.

8
166 Spraypaint

@166 ,

als je niet weet waar je hebt over hebt, hou dan je mond:

https://www.vox.com/2019/3/1/18241692/undocumented-immigrants-pay-state-local-taxes

2
167 jodelatedieho

Het jarenlange terreurbeleid van laffe politici en opzettelijke saboteurs van het migratiebeleid aan de linkse kant wordt ongedaan gemaakt.

@100
Links is niet in staat om te relativeren. Daarom gaan al die zaken die je daar opnoemt niet op.

8
168 sparta

Tja het gejank zal komen van degene die de mensen uitbuit voor een schijtloon.

5
169 Eastwood

* Verwijderd door de redactie *

170 E.Meel

En wéér wordt het schisma duidelijk:
de asociale xenofobie deplorabelen schelden, spelen op de man, gebruiken slecht Nederlands en verheerlijken een narcistische leider van een land.

Het conservatisme is minimaal van het niveau van de jaren '20 tot en met '50, het opleidingsniveau ook.

Neem als voorbeeld @168 :
wilde beschuldigende haatfantasie die nergens op gebaseerd is. Persoon in kwestie is totaal van het padje af en waarschijnlijk 'boos' dat het niet serieus genomen wordt.

2
171 Lidpver

@170 Off-topic. Het gaat over Trump

6
172 lisaaatjuh

* Verwijderd door de redactie *

173 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

174 E.Meel

@173 Ik meld nooit, Ik heet geen E.meel.

6
175 lisaaatjuh

* Verwijderd door de redactie *

176 E.Meel

@171 het enige wat duidelijk wordt is je beperkte analytische denkvermogen hetgeen wel werkt wordt vooral gevoed door exteeem linkse onderbuik die je de extremen in drukt vanwege een gebrek aan steekhoudende argumenten.

Ondertussen ben je voor het uitbuiten onder slechte arbeidsomstandigheden immers geen rechten controle enz.

Maar dat vindt jou soort niet erg in de jaren 40 was er ook zo een groep in Nederland

7
177 Eastwood

@177
Dank voor je rappe bevestiging.

1
178 Lidpver

@178 tja simpele dingen kosten geen moeite.

De werkelijke deplorables die vermogend zijn en voor een paar knaken misbruik maken van goedkope arbeiders die overal buiten vallen laat je buiten schot.

Dom dom dom

7
179 Eastwood

@179 De meeste illegalen werken bij boeren en dergelijke om de voedselprijzen laag te houden en dergelijke. Leuk voor de arme Amerikaan als de voedselprijzen nog verder door het plafond gaan.

5
180 Anti-Prut

@179
Ja, ik vind Trump ook een lul.
Hij is echter geen deplorable met zijn geërfde vermogen, dat zijn de sukkels die hem in het zadel hebben geholpen en hem ondanks zijn blijk van ongeschiktheid door dik en dun blijven steunen, vaak gebaseerd op xenofobe drijfveren.

In hoeverre ben jij het eens met @168 ?

3
181 Lidpver

@176 Ach kom nou, jij haalt Eppink erbij, waarom eigenlijk als het over Trump gaat...question

5
182 lisaaatjuh

Wij moeten ook een Trump!

4
183 Xmod

@183 prima in je eigen concentratiekamp op rottumerplaat, voor de rest over mijn lijk.

5
184 Moien

Goed idee. Deden ze dat hier ook maar. Hij heeft immers met Mexico en Guatemala overeenkomsten waardoor die migranten daar terecht kunnen om asiel aan te vragen en/of ze naartoe te exporteren als VS ze niet wil omdat ze niet aan de wettelijke voorwaarden voldoen. Zoals dat er tekort zou zijn aan mensen met hun beroep, anders nemen ze banen van Amerikanen weg.

2
185 Wendel

‘Drugskartels willen Europa aan de crystal meth krijgen’

De politie stuit op steeds meer crystal methlabs in Nederland. Mexicaanse drugskartels proberen de levensgevaarlijke drug in West Europa aan de man te brengen, waarschuwen politiebronnen.
https://www.ad.nl/binnenland/drugskartels-willen-europa-aan-de-crystal-meth-krijgen~ab9f05ec/

Had Donald er toch kijk op..

2
186 Xmod

@100 Jij bent een linkse paniekzaaier. Jij wil de illegalen binnen houden en er een schaduw-arbeidsmarkt van maken. Dat schaadt de positie en het belang van de werkenden in het land. Die kunnen nl. niet tegen deze fooien werken, want ze betalen immers belastingen, dat doen illegalen nooit. Verder wilt u MS17 en andere verkrachtende gangs binnen houden ? Ga maar naar je communistsche leugendoos terug. Natrapper. De bronnen waar je uit put, vermeld je dus ook maar niet. Grrr-linkser zeker?

2
187 flessenhals

Velen nog altijd Anti-Trump in dit verwijfde land met een grote groep pedo-priders. Trump krijgt weer 4 jaar presidentsschap van blije Amerikanen. De Nederlanders zeulen zich voort met incapabele would-be poltici tot hun ondergang. EU_Brussel aanhangers, links tuig en zo zo dom, dat het onvoorsytelbaar is zo dom. Trump 2020. Build the wall !! En blij dat die Europeanen zijn met die dagelijkse steekpartijen......door de illegalen.

2
188 flessenhals

Hadden we zo'n man maar in Nederland, hier leggen onze linkse idioten iedere aangespoelde 40 jaar in de watten

2
189 Joepie

De Trump administratie doet wat jaren geleden had gemoeten. Weg met illegalen - ILLEGALS MUST GO: President Trump Says Millions Of Illegals Will Be Removed - YouTube
-

2
190 flessenhals

@171
1 woord waar jij op stuit. .. "Illegaal" .. Maakt je verhaal tot onzin, want je komt vast met een lulverhaal terwijl duidelijk is dat het woord staat voor overtreden van wet en regelgeving .. Dus jij bent een van die cronies die het wel prima vindt om de wet te overtreden...

En dan nog de poorten open willen houden. Alleen domme mensen doen dat.

2
191 sparta

Dat zei de man 2.5 jaar geleden ook al. Resultaten zijn slechter dan Obama.

3
192 Anti-Prut

@181
Als de democraten eens meewerken aan het oplossen van het migratieprobleem .. Maar die lopen liever een sprookje voor te houden dat alles verzonnen is ..
Moet je maar eens goed onderzoek doen, dan ben je er al gauw achter dat het mis is bij de extreemlinkse draaikonten.

2
193 sparta

Kan hij hier ook nog ff langskomen? Wij hebben er ook een heel veel , die nog uitgezet moeten worden!

2
194 Toronto Blue Jays

@193 @191 @187
Zóóó lievvvv hoe jullie samen je eigen wereldjes verzinnen door net te doen alsof jullie weten wat sommige grote mensen willen of niet. En dan ook nog woordjes met wel 3 lettergrepen gebruiken! Knap hoor.
Het zal wel weer huillie huillie worden straks maar dan doet mama er wel een kusje op.

1
195 Lidpver

@195
Hey ... succes in sprookjesland!!.. Verzuur niet teveel.

2
196 sparta

Kijk zo moet dat Illegalen moet je uitzetten met miljoenen tegelijk. Echte vluchtelingen wiens leven in gevaar is in eigen land hebben dan meer plek.

Helaas weet hij nog niet hoe hij ze met miljoenen tegelijk uit moet zetten 15 miljoen mensen is 32000 vliegtuigen van gemiddeld 460 pensen

En dan Central Valley, de enorme vallei in het hart van Californië, waar de landbouw jaarlijks zo’n 35 miljard dollar oplevert en waar meer dan de helft van alle Amerikaanse groente en fruit worden verbouwd. Volgens een recente studie van de Universiteit van Californië heeft zo’n 70 procent van de mensen die er op het land werkt, vooral Mexicanen en Midden-Amerikanen, geen geldige verblijfsstatus in de VS.

Het is een klap voor Amerika. In Nederland werken illegalen niet in Amerika wel.

1
197 Zeeuw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

5 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Twisty SexHot SexymoviesEbony Stripping PornCuck KissingSexes ComNofacedhunterDuolinnaCinema Heroine Sex PhotosBangalore X VideosDesi LingerieTry Not To Jerk OffCockassChini Sex VideoSalieri PornLadyboys Cumming CompilationCuckold PornThe Stepmother 2Kristen Scott BbcAmateus PornAllure AmatuerUbiles PornNude Male MassageDirector SexAdultauditions RosieCarbaleonBoobs Licking PornAnal BfSanny Liyn XxxNude Celebrity LeakedBackrooms Rule 34E-hentaiorgLyn MayMia Khalifa SexvideoSara Carter NudeCreampie At GloryholeLionessintherainNora Fatehi FapCeelceeIndian Pron MovieCartton Porn MoviesManhwascanCoco.fr Le Chat GratuitIndica GlowerLuna Love PornFaith.lianneAbella DamferXxxx DeshiChana Sex VideoSasha Grey Hd VideosDesi Forced VideosThunder SexCreampiecoupleA V网EddiebigdMale Porn ActorsMe Follo A Mi TiaBreckie Hill Only Fans LeaksPron ForceSlap Happy PornMalayalam Erotic StoriesBusty Ebony NudeJapanese Tutor PornBallbust GrabVer Vídeos De SexoMarleny1 DesnudaFaster Harder PornFoot FistingNerdsexChut ChataiChakma XxxBengali Xxxii VideoPorn Facials PicsHandyman Stepdaddy Gets FuckedPornografia SimpsonSexo Con GordasGranny Solo PornAudrey Royal PornCyber Cafe SexDeshi Poran VideoHentia .4chan.orfPornvideos HotSex Sex Sex XxxNaughty America HdVideo Porn GraEmma Stone XxxJapanese Love Story Sex ComNyx BaltimorwBabycakes PornIsaac And Andrea OnlyfansOsosedkiPorn Star ExperienceAly Raisman Nude3254904X Aunty ComRed Tube VideosChatubteMichelle Trachtenberg NudBanessa DeckerBangla Hot BfKacey Cane ExcogiMoms A Porn StarChainese Movie PornAsmhentaiBeurettes Film XIndian Sex Video 2017Gal HentaiWifeswallowCartoon Sex HdKpopdeepfskeءاشةثسفثقCutestpornstarsAva Addams ChristmasVeronica Avluv Danny DJapansexsMarina YzukiJapanese PublicsexFilipina Mature PornT G PornReal HookerPublic SexstoriesBest Asian Porn StarBbw Anal CreapieXhamster HairyEnglish Animation PornEro Korean MovieChad HurtleyNewjavSexo. PornografiaMarurealbumHentais NTs KaylaHottest Milf NakedAmandablakenudeMost Hot Porn VideosKayla Kayden AnalCherie Deville MommyسسكSuck Big Cock GayBengali Xnxx ComMarcelin AbadirX2 Sex VideosNakid WrestlingCute Teen NakedLena The Plug PornstarVideos PoornoJerking Circle PornWrinkled SolesBigtits BondagePictures Of Jennifer Aniston Nude