Ik ben geen racist, maar… (mo.be)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  234 Reacties

  • 19
  • 1547x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@198 Daar zie ik Baudet niet voor aan wel voor grenzen dicht maar niet voor vergassen van " niet Nederlandsachtigen".

4
201 21st Century Guy

@199

Het is niet zo zeer een nuancering, maar trachten de onderliggende oorzaak van racisme te vinden. Wie een ander inferieur acht, die verheft zichzelf zonder denkbeweging tot superieur.
Zichzelf superieur vinden is een vorm van egoïsme.

Politici spelen op dit mechanisme in, al dan niet bewust.

16
202 WijzeDwaas

@201

Ik denk ook niet dat het zo’n vaart zal lopen, maar dat kan alleen een vaststelling achteraf zijn.
Getuigen uit het interbellum vertelden mij dat ze ook nooit gedacht hadden dat Hitler op zo’n grote schaal joden en anderen zou vermoorden. Door een bepaald klimaat te kweken kan het onmogelijk geachte mogelijk worden.

De recente geschiedenis leer ook dat het zich herhaalt: Srebrenica. Daarvan kan ik me herinneren dat in eerste instantie men het ook wat overdreven achtte dat er genocide was bedreven.

11
203 WijzeDwaas

@202 Het heeft ook te maken met het verlangen om bij een geïdealiseerde, homogene groep te behoren om een stukje 'identiteit' niet uit je zelf te halen maar uit een groepsbeleving. Het zich afzetten tegen andere groepen is dan een bekend en vervelend trucje om die 'identiteit' aannemelijk te maken voor een aantal mensen die minder sterk op hun eigen benen staan.

4
204 Crannbuidhe

@204

Inderdaad. Je zou 'identiteit’ ook een collectief ego kunnen noemen.
Zo werkt men toe naar een maatschappij waar twee of meerdere groepen tegen over elkaar komt te staan.

Alle reden om die 'identitairen’ te wantrouwen en eventueel te vervolgen.

10
205 WijzeDwaas

@203 "....Srebrenica. Daarvan kan ik me herinneren dat in eerste instantie men het ook wat overdreven achtte dat er genocide was bedreven....."

Het Srebenicadrama was al maanden van tevoren gepland door de NATO top.....vandaar het tijdig overplaatsen van het islamitisch commando naar Serajewo en het negeren van de herhaalde vraag om luchtsteun toen de situatie steeds nijpender werd....m.a.w Srebenica is één van de vele door het Westen zèlf veroorzaakte drama's....!

7
206 CoolMemories

Voor WO2 was er geen probleem met een bepaalde bevolkingsgroep.

Er was geen oververtegenwoordiging van een bepaalde bevolkingsgroep in de gevangenis, geen homogeweld veroorzaakt door een bepaalde bevolkingsgroep, enzovoorts.

Nu zijn er wel problemen veroorzaakt door een bepaalde bevolkingsgroep.

5
207 Jackd

@204 ".... met het verlangen om bij een geïdealiseerde, homogene groep te behoren om een stukje 'identiteit' niet uit je zelf te halen maar uit een groepsbeleving. Het zich afzetten tegen andere groepen is dan een...."

Ja, zoals het Brusselse groepje steeds weer zijn identiteit en bestaansrecht probeert te ontlenen aan het demoniseren en sanctioneren van Rusland....! Inhoudelijk slaat het nergens op want met de islamitische kalifaten hebben wij de allervriendelijkste betrekkingen en doen wij goede zaken.....

5
208 CoolMemories

Doorgeslagen analyse. Een projectie van de eigen bedenksels op de ervaring van een ander. Hieruit is de politiek correcte woordpolitie ontstaan.

5
209 sparta

@209 Van mij een plusje maar dat werkt weer eens niet in een mobiele browser.

4
210 Mrs. K

@207 "Nu zijn er wel problemen veroorzaakt door een bepaalde bevolkingsgroep."

Antillianen , Marokkanen ?

2
211 21st Century Guy

@204 Zoals Ajax supporters, Groenlinks partijleden, milieuridders, vakbondsleden, rode brigades, Trump bestrijders, ...

6
212 JackKropotkin

Nâh....dan ben ik toch een racist.

A- ik vind dat er alleen échte vluchtelingen mogen komen (dat zijn er niet zoveel). Voorstander van opvang op eigen continent.
B- ik vind dat ze eerst 10 jaar moeten werken voor ze aanspraak mogen maken op de vangnetten.
C- criminele asielzoekers eruit schoppen.
D- ik hoef me niet te verontschuldigen omdat ik blank ben, en doe dat dus ook niet.
E- MAAR.......ik heb hele lieve Bosnische buren (gevlucht, moslim-light en die hebben het ook niet op asielzoekers), dus die zijn ook racistisch.

-alles beter dan monddood-

5
213 Dunkelheit

@213 : + vooral E; echte vluchtingen hebben meegemaakt wat er komen kan.

3
214 Jackd

@115 plus!

3
215 Grootmoeder
216 Jackd

Ik ben géén racist. PUNT!

9
217 =*(++)*=

* Verwijderd door de redactie *

218 Amy

@166 ; "Stel hè. Je zegt iets en wordt vervolgens voor je gevoel onterecht van racisme beschuldigd. Dan is het toch niet zo heel moeilijk om gewoon netjes uit te leggen hoe je het wél bedoelde. Zodat het duidelijk is dat er geen racistisch gedachtegoed aan de grondslag lag?"

Dat is best moeilijk, er wordt namelijk overwegend geen genoegen genomen met een normale rationele reactie daarop. Het gaat namelijk meestal om het label, om daarmee niet te hoeven luisteren, bij de aanhorende partij. Eenmaal geplakt, treedt cognitieve dissonantie op, als men tegenstrijdige informatie krijgt en gaat men zoeken naar een uitweg om tóch het gelijk te halen.
Dat is in ieder geval wat ik regelmatig observeer in de praktijk.

"Maar de simpele stelling "ik ben geen racist" is te simpel. Net als dat "Ik ben geen racist, want ik heb een zwarte vriend" ook te simpel is. Je zal toch met iets beters moeten aankomen als verdediging wanneer je uitspraken doet die zich mogelijk op het randje bevinden."

Als hierop veel meer uitleg nodig is, dan is het enkel voor de toehoorder. Die zou genoeg moeten hebben aan de korte en simpele uitleg 'ik ben geen racist'.
Al wat dies meer nodig heeft, kan niet geboden worden. Gedachten lezen is nog niet ver genoeg ontwikkeld. Het is wederom een onderliggend probleem, dat men heel makkelijk kan beschuldigen en vervolgens van de ander te verwachten dat hij zich verdedigt.

Maar goed, ik ben meer van de 'er staat wat er staat' en de 'ik zeg wat ik zeg' houding.
Wat anderen er dan allemaal bij bedenken, moeten ze zelf weten, voel hooguit plaatsvervangende schaamte voor dat soort gevallen.

3
219 Partijdig

Tja we zijn tegenwoordig bijna allemaal racisten toch. Als er een woordje/betekenis niks meer waard is geworden dan is het deze wel

3
220 Hefan430

Heb af en toe wel un kolerehekel aan un bepaald nietblank mokkel , maar daar mot ik het ook mee zien te rooien dus hou ik muh muil maar

2
221 Waardenberg

Leuke term, dat zg "figleaves". Moet ik onthouden de volgende keer als ik hoor: " Ik wil de moord op Fortuyn/ van Gogh/ Charlie Hebdo / 9/11 niet goed praten, maar . . ." Denk dat ik een goede 95% van regressief / islamitisch Nederland met deze figleave wel te grazen heb.

4
222 greenmango

@206
Zelf Beatrix was er van op de hoogte dat het zou gaan gebeuren.
Ze was een paar maanden eerder al gewaarschuwd door Holbrooke

6
223 Marrie

Lees ik in de nagelaten geschriften van Etty Hillesum, uitgeverij Balans, blz. 19, (in een gesprek over de Duitsers in 1941): 'uitgassen moet je ze'.

1
224 Commodus

@187 “De toehoorder die te pas en te onpas alles racistisch vindt zal vermoedelijk denken dat het juist een vooraankondiging is van een racistisch te interpreteren uitspraak.”
Dat is dan ook het probleem: als het niet wordt gezegd wordt iemand geframed racist, als het wel wordt gezegd ook. De toevoeging is inderdaad nutteloos maar ik kan me voorstellen dat sommigen het uit onzekerheid toch zeggen, net als de toevoeging “maar dat zal ik waarschijnlijk niet mogen zeggen”.

1
225 Mrs. K

@225 Ik moet zeggen dat ik beide toevoegingen knap irritant vind. Ze lokken uit dat het gesprek niet gaat over - om een eerder voorbeeld te gebruiken - je observatie dat mevrouw Simons een zeur is klopt, maar over de vraag of het racistisch is om dat te vinden.

1
226 Smiling

@226 Mee eens, het is irritant. Vaak wordt het ook een dooddoener en voor elke zin over een bepaald onderwerp geplakt. Voor mij hoeft het ook niet: zeg gewoon wat je wilt zeggen en als dat racistisch is laat ik het wel weten.

3
227 Mrs. K

@227 :
Alles om maar niet over de inhoud te hoeven nadenken.

Zo zijn er meer voorbeelden, o.a. klimaatontkenner. complotdenker, antivaxxer, enzovoorts.

3
228 Jackd

* Verwijderd door de redactie *

229 Chat Baker

@227 Zo denk ik er ook over.

Ondertussen zie ik drie fundamentele problemen met de column. Omdat ik filosoof noch taalkundige ben, noem ik ze met enige aarzeling, het voelt wat aanmatigend.

- De eenzijdigheid, alsof het fenomeen van kleuren van de werkelijkheid zich uitsluitend ‘op rechts’ voordoet.
- De suggestie dat het om geïsoleerde woorden gaat, terwijl het om tendensen zou moeten gaan. Als in de loop van de tijd ‘belastingverlaging’ verdwijnt ten faveure van ‘belastingverlichting’ is het anders dan als een enkele spreker/schrijver een keer om redenen die niet evident zijn ‘verlichting’ gebruikt.
- De toepassing op het individuele gebruik van woorden, ook in informele situaties. Mijns inziens zou zo’n analyse zich moeten richten op het officiële discours: de voorbereide teksten in de politiek, lezingen, artikelen, dat niveau.

Ik heb Klemperer maar eens gedownload om te kijken hoe hij zijn analyse opbouwt. Ik vind het wel een erg interessant onderwerp en het daarom jammer dat het in dit artikeltje zo - in mijn lekenogen - slordig en gemakzuchtig wordt behandeld.

1
230 Smiling

Toch blijf ik woorden als allochtoon en zionist en neger en zwartepiet gewoon gebruiken. Ook eet ik wel eens een negerzoen. Wie mij derhalve racistisch wil noemen, ik lach daarom. Die moet zelf eens langdurig en diep in de spiegel kijken. De meeste mensen zijn zo hypocriet als ze groot zijn; ze hebben het alleen niet in de gaten.

7
231 samcash

Weer in Etty Hillesum's dagboek, iemand die van mening is dat 'alle 80 miljoen Duitsers moeten worden uitgeroeid. Er mag geen één van blijven leven.' Geweldig antwoord van Etty, dat zij 'het niet klaarspeelde om uit een haatgevoel te leven'.

0
232 Commodus

Er moet natuurlijk wel een manier zijn om je tegen het opengrenzenbeleid van de EU te verzetten, tegen de massaimmigratie van goedkope arbeidskrachten en de islam en de macht van de internationale bedrijven. Dat heet gewoon democratie. Maar iedereen die de macht van de internationale kapitalisten in de wielen rijdt wordt extremist genoemd. Lekker het volk links en rechts noemen en ze tegen elkaar opzetten, zodat ze niet een front kunnen vormen tegen het werkelijke probleem, de macht van het grote geld, dat de 'democratie' in zijn zak heeft zitten.

1
233 zewa

Quote : "Ik ben geen racist, maar… "

… maar ik ben wel een cultuurchauvinist.
Mijn cultuur is beter(!) dan wat ze elders te bieden hebben. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar ga dan alsjeblieft naar een ander land, waar het zoveel beter is dan in Nederland.

Misschien kan je nog meevechten in 'de' oorlog in je lievelingsland, of samen met de anderen onder de boom wachten tot de vrouwen het werk gedaan hebben. . question question

1
234 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2795 Zelfs een tank niet om dat mormel uit de klei te trekken....

zojuist geplaatst door baba jaga

baba jaga
Offtopic

@2794 En jij bent nog steeds niet wijs.Je bent eigenlijk geen knip voor de neus waard....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@25 In stapjes. ...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

FrisseBries
Offtopic

@2797En dat is niet over de 50, zoals ik schreef, ongelofelijk dombo?Pffff, whahahaha...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bob Sleebaan
Wilders is eregast op Orbáns ultraconservatieve CPAC-conferentie

https://www.youtube.com/watch?v=_mih08qYbII...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Biscanna
Offtopic

@2785 Nee hoor, dat kan jij vele malen beter. Jij hebt je naam verzonnen tijdens het schijten?...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

FrisseBries
Offtopic

@2785Alleen al dat je meegaat in een figuur als Baja Jaga, zegt mij al genoeg.Dag mevrouw....

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2793 ik ben 53 ouwe tang....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Offtopic

@2767 Het is sue me niet suit me, ik dacht dat die atheneum gangers zo goed in taal waren....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

VBOH
Offtopic

@2788 Daarbij helpt 5 liter motorolie, en nieuwe tandraderen nog niet om dat weer op de rit te helpen. ...

8 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Reagan Foxx MomXxx Sex Vedio ComMandy Flores Porn VideosKarma Sutra VidsCindy Crawford NakedBf Video Sex VideoSaxe XxxxFuck TonightSexiest PornographySlutloadsNew Grounds NsfwFree Films AdultsSurpriseshemaleGupchup SexLennox Luxe PornFree Porn With Mother And SonCsrton XxxWww Ixxx CokVídeo Pornográfico Do BrasilScout Taylor Compton NudeWeb Series List HollywoodDaphbe RosenPorn Vedio Hd IndianNude Amanda BlakeMiya Khalifa Pron VideosGotany UdesAdult Movie WebsiteRule34bideoFirst Time Sex In HindiShopping SexJasmine St ClairChaturbate C9mKeranleeReverse GangbangMallika Sherawat SexyElla Knox Porn HdReal Chut PicSims 4 Whicked WhimsFotos De Mujeres DesnudoXxx Com PAustin Wolf Gay SexCartun Sexi VideoMommy Forced PornLaboutiquevipRiley Mae Lewis Onlyfans LeakWeb Series XxxSanylion Sex VideoGay Toilet PornNj BedpagePornhub Full Hd VideoPonoxxCunt Videosسكس اروپاCourtesanannabelLewdcornerNew Deshi Sex VideoMature Evony PornءرهيثخسTatoo PornhubNiclole Kidman NudePorn Pics DeRuby May TitsMedieval PornLesbain HentaiMarleny 1xxxChristy Mack OnlyfabsOkichloeo Onlyfans Leakسكس المباشرNadia AffolterWww Com Mia KhalifaBlue Sex Blue Sex Blue SexXxx Video Hot SceneMerejCuming CompilationsYooga XxxBangla Hot PornWomen Nude In PublicLiterotica FindomDanny Blue PornSexy Brunette NudeFe Galvao PornBukkake HentaiBiwi Ko ChodaBig Ass Porn Tube69 PicsAmerican Porn TubeMom Sn PornChaterbate MilkIndian Wife Anal SexLesbians With Hairy VaginasVintage Erotica FormsYoujizz.coomShahvani.comHindi Sex Porn MoviePriya Rai MoviesBig White TitisPorn DatabaseNaked RedditNude SexvideosRus Porn VideosAssamese Sax VideoBodybuilder Girl XxxKorean Porn FilmBollywood Pornhub2 Girls Having SexAlt Balaji Web Series XxxThe Art Of BlowjoExposed LatinasCamron Diaz PornTsunadesexyAnabella Galeano.pornTinysexLilly Roma NudeFinish Him OffPocket WaifuHantai XxxLuxuretv ScatIndiaporn XxxHd Porn GamesBlack Milf PornTai Emery NudeCocking PornUrsula SuarezDani Speegle NakedGay Porn HindiXnxxsex IraniPakistani Girl SexProtate Massage PornAutumn Falls Onlyfans LeaksLesbian Strapon OrgyBack Room CastingAdult TheatreBeefcake HaunterNatasha Xxx VideosHzgd-255Sexy Xxx Video IndianAnita Ki ChudaiKhet PornHot Sex With IndianStory Sex FamilyChinese Affair SexTushyraqPentouse PetsCumloudenXxxx Video MomNude Hindi Web SeriesCheating Wife HentaiDeepfuckCrazyshit ComHdcomics Porn