U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 1
Als Nederlanders niet worden gestimuleerd om flexibeler te reizen, dan loopt het verkeer de komende jaren vast. Tot die conclusie komen 25 vervoersbedrijven, die zich hebben verenigd in de Mobiliteitsalliantie, woensdag. De alliantie heeft een plan geschreven hoe de stijgende vraag naar mo ...

3 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
3

Waarom reizen? telewerken was toch je van het in de jaren 90..

1 Cremabatida    
3 maanden geleden door Cremabatida
2
Meld

Gratis openbaar vervoer. Dan hoeft niemand meer een uitvlucht te zoeken.

2 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

Mag ik het zwart op wit dat dit de oplossing is?
Of wordt het weer een zoveelste manier van automobilist uitknijpen?
Als de overheid iets verandert, dan gaat dat over het algemeen meer geld kosten.

3 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
1
Meld

'Laat vervoersstromen op rand van de stad samenkomen'

Haha, dat gebeurt allang, en de uitkomst is file.........

4 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
1
Meld

Alles voor economische groei...

5 maarten1234    
3 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

Thuiswerk kan allang worden uit geregeld... Bazen willen het niet, want zoals de waard is ...

6 sparta    
3 maanden geleden door sparta
0
Meld

Overal waar te veel mensen in te korte tijd zich moeten verplaatsen, is sprake van overbelasting van het wegennet. Je kunt 2x10-brede snelwegen aanleggen, het probleem blijft dan altijd de aan- en afvoer naar en van die superbrede snelweg; op- en afritten zijn niet meer aan te passen aan die hoeveelheid auto's.
Gratis openbaar vervoer (OV) is een idee, ware het niet dat het OV al overbelast is. Er kunnen niet méér treinen op de meeste trajecten rijden, omdat elke locomotief méér stroom vraagt -die het net niet meer kan leveren. Bovendien moet er een bepaalde veilige afstand tussen treinen zitten. Gratis OV is te doen in steden; ik dacht dat in Zweden succesvolle proeven werden genomen. Maar met een conservatieve, christen-rechtse regering in dit landje kun je dat wel vergeten. Zij zien vervoer als een soort vraag -waar lekker aan valt te verdienen. De Shell vindt het héérlijk; we kopen allemaal brandstof. De staat vindt het ook wel prima zo; allemaal belastingen en accijnzen die de staatskas in vloeien. Ze gaan echt niet de kip met de gouden eieren slachten..!

Een goeie oplossing? Ach, dan moeten we al terug naar de jaren '70, de technocratische futurologen, de gebroeders Das. Zij hadden toen al bepaalde revolutionaire ideeën over vervoer. Meer op: www.rudolfdas.nl
Wat in ieder geval helpt, is de menselijke factor in het vervoer vervangen door automatisering. Tesla is daar een goed begin van; de computer kan veel sneller en beter inzien wat er vóór het voertuig gebeurt. Dat zal de capaciteit van wegen al enorm verbeteren. Op de autopiloot rijden is gewoon de toekomst.
En vergis je niet met rekeningrijden: dat is gewoon een vorm van belastingverhoging. De mensen die die belasting nu nog net kunnen betalen, zullen afvallen op het moment dat hun inkomsten lager worden dan de uitgaven aan rekeningrijden. De regering zorgt dus voor minder auto's op de weg via een greep in hun portemonnee. De laagstbetaalden vallen dan af. Een typisch rechtse manier om te reguleren, en een erg oneerlijke...

7 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

@7
Wat dacht je van een quotum van maximaal 15 miljoen inwoners?
Rutte is al op de goede weg, want diegenen die de kans krijgen, ontvluchten middels emigratie dit onleefbaar geworden land met dit uitknijpkabinet.
Helaas blijven we dan nog wel met de kanslozen en onwilligen zitten, die dan in verhouding een steeds grotere belasting vormen voor diegenen die het voor ze moeten verdienen, waardoor er weer meer mensen gaan emigreren...
There's a hole in the bucket, dear Liza, dear Liza, There's a hole in ...8 in holland    
3 maanden geleden door in holland
1
Meld

Het is ook het effect vanwege het steeds weer opschuiven van de AOW leeftijd.
Mensen die met 65 thuis hadden kunnen zitten, moeten nu noodgedwongen toch op hun werk zien te komen.

9 in holland    
3 maanden geleden door in holland
0
Meld

@8 en @9

Dit land biedt ruimte aan maximaal tien miljoen mensen. Daarboven gaat het teveel ten koste van natuur en milieu, en van geestelijk welzijn. Weten we al vele jaren. Lees anders deze site eens, zeer informatief:
https://www.overpopulationawareness.org/nl/
Het is een geluid wat alleen de wetenschap onderschrijft; religies, politici willen er niets van weten. Religies niet omdat het tegen hun dogma's in gaat, en politici niet omdat zij garen spinnen bij de -foute- "eeuwige groei"-economie.

Het gedonder met de AOW-leeftijd laat alleen maar zien dat de politiek een heel ander doel heeft dan ons wordt voorgehouden. Mensen langer laten werken is nooit de oplossing geweest, nu opeens WEL? Onzin. Het enige wat er mee bereikt wordt is dat mensen via ziekte uitvallen en dat jongeren niet aan de bak komen omdat er een vent van 67 die werkplek verplicht bezet blijft houden. De maatschappij zit muurvast op vele fronten, door al 30 jaar christen-rechts beleid.

10 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

Velen zullen nu over mij heen vallen, maar... vroeger werkte de man en was kostwinner, de vrouw zorgde voor de kinderen. Tegenwoordig bestaat een kostwinner bijna niet meer. De man en vrouw worden verplicht om beide te werken zodat ze alle belastingen kunnen betalen en nog een beetje genieten van het leven.
Al de vrouwen die nu verplicht worden om te werken,( ik heb absoluut geen probleem er mee dat vrouwen willen werken hoor, vind ik fantastisch) gaan ook de weg op. Als ik smorgens naar mijn werk rijd, met de auto, dan valt mij dit op. Dit gebeuren is mede een oorzaak dat de wegen zo zwaar belast zijn geworden.
Daarnaast rijden er verschrikkelijk veel auto’s met witte nummerborden door Nederland, Polen, Roemenen, Bulgaren, etc. 10 jaar geleden zag ik ze nog met 4 in een auto zitten en rijden velen van deze werkers alleen. Ook dat is een verzwaring van het Nederlandse wegennet.

Zo alles bij elkaar zal het alleen nog maar erger worden. Dat is de tijd van nu. Laat eerst al die witte nummerplaten die langer dan een maand in Nederland werken/verblijven sommeren om wegenbelasting te betalen. Deze mensen zullen dan weer gauw met zijn 4en in de auto kruipen, kostenoverweging.
Tevens vind ik het een vorm van discriminatie als de Nederlandse weggebruiker zich blauw moet betalen aan wegenbelasting en deze witte nummerplaten niet.

11 Pluten1    
3 maanden geleden door Pluten1
0
Meld

De oplossing is simpel, eerst al die kleine kutautotjes van de weg halen.
Die mensen daarin dragen toch niets bij aan de economie, die gaan maar om 03:00 rijden of zo.

12 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
4
Meld

Pas op voor @12 , die trolt in meerdere topics. Negeren is het beste. Trollen voeren is link, namelijk.

13 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

Nederland is vol. En de bevolking blijft maar groeien. Door die groei nemen ook de problemen in omvang toe. Niet alleen wat het vervoer betreft, maar ook op het gebied van huisvesting, sociale voorzieningen, milieu, welzijn, etc.

14 Ghurka    
3 maanden geleden door Ghurka
0
Meld

@14 Wereldwijd is ongebreidelde bevolkingsgroei de oorzaak van veel problemen (klimaat, milieu, honger, uitputting landbouwarealen, dreiging luchtvaartrampen, congestie, onbetaalbare woonruimte) - en laat nu net die ene factor niet benoembaar zijn. We dweilen met de kraan open, waar verstandig beleid, het alleen al ombuigen van een trend, wonderen zou kunnen verrichten.
Maar nee.
Nee.
Niet bespreekbaar.

15 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@15
Mee eens. Het fundament van alle problemen is overbevolking en een foute, op groei gebaseerd economisch systeem. Die twee aanpakken is alles aanpakken. Maar dat willen de machthebbers niet. Het laat zien dat wij mensjes helemaal niet zo intelligent zijn als we zeggen te zijn. We zijn agressieve primaten. Lawaaiig, agressief tegen alles en iedereen, vervuilend, onnadenkend en niet zo slim. Gedoemd om uit te sterven.
Een echte intelligentie leeft namelijk met het oog op evenwicht van alles en iedereen op z'n planeet, denkt aan de toekomst, put z'n grondstoffen niet uit, vervuilt niet, zorgt dat elke generatie het weer wat beter krijgt, vecht niet tegen z'n soortgenoten, gelooft niet meer in buitenaardse superintelligenties, genaamd "goden" en werkt aan kennisvermeerdering. Dat alles doen wij niet. Conclusie: we delven ons eigen graf, maar ook dat van alles wat leeft op deze planeet. question

16 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

@16 de mens is inderdaad bezig zijn eigen graf te graven. De natuur is al bezig om het e.e.a. op te krijgen. Stormen, hevige regenval, vulkaanuitbarstingen (een eeuwenlang slapende vulkaan in Rusland is wakker geworden), ziektes (ebola, mazelen) en als laatste de agressie in de wereld die de laatste tijd steeds meer zijn kop opsteekt

Het is wel doemdenken, maar ik terug kijk over de laatste 15 jaar valt dit me wel op. Ik hoop dat ik ongelijk heb en we niet zullen uitsterven als voorheen de dinosaurussen.

17 Pluten1    
3 maanden geleden door Pluten1
0
Meld

Ik raad aan op een kind wereldpolitiek , maar volgens mij dat daar op verschillende gronden heel veel mensen tegen zijn helaas ...

18 MarcusCole    
3 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@13
Het blijft grappig, trollen die normale mensen voor trol uitmaken omdat ze hun eeuwige negatieve wereldbeeld niet willen accepteren.

Als je me weg wilt jagen, gaat niet lukken jongen....

19 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
2
Meld

@19
Zie @13 . Verder ga ik niet in op je persoonlijke onzin.

20 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

@20
Idioot!

21 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet intimideert journalist, kandidaat-Stat...
Thierry Baudet heeft gisteravond een journali...

1 dag geleden door Vwpeter

Trump regering heeft bewijs dat er collusion...
Zijdelings heeft dit gebeuren te maken met de...

1 dag geleden door Proemevla

Integratie-expert: Nederland is in de greep v...
Nederland is in de greep van islamofobie, mee...

1 dag geleden door Inter

Limburg kiest voor traditionele Zwarte Piet:...
In de provincie Limburg kiezen de meeste geme...

1 dag geleden door Inter

Arnhem stuurt stokoude veteranen weg bij herd...
"Het is ronduit onterend dat ze ons wegs...

1 dag geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Undertaker
Broers die onterecht in cel zaten na tramaans...
@27 En links wil ze dat slaatje graag servere...

minder dan een minuut geleden door Undertaker

Verwonderd
Baas Shell: 'We betalen al heel veel belastin...
Nee, die betalen wij meneer Shell. Jullie bet...

1 minuut geleden door Verwonderd

Snuggles
Krimpende Zwitserse gletsjer 'begraven' door ...
Ondertussen een paar km verderop:https://...

1 minuut geleden door Snuggles

caso
Baas Shell: 'We betalen al heel veel belastin...
@2, idd. Socialisme voor de rijken, kapitalis...

1 minuut geleden door caso

samba
Trump wil subsidie intrekken van universiteit...
@74 zelfs voor de donkere mensen is het beter...

1 minuut geleden door samba

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig